Det er en dejlig måde at slutte året af på ved at se tilbage på de ting man har opnået i det forgangne. Uanset om du blogger, dyrker brikvævning eller andet, så kan det varmt anbefales at kumme ihu de gode ting man har opnået i løbet af året, store som små 🙂
Først og fremmest: I januar vandt bloggen titlen som årets veganske blog til Mad med Medfølelses prisuddeling. Om jeg var stolt? Njah, tjoh… JA FOR HULAN DA – HELT VILDT! Jeg synes absolut at det var fortjent med de ting jeg har opnået i løbet af bloggens levetid (2,5 år på det tidspunkt). For mig var det nemlig en form for kulmination ikke bare på 2016 men hele bloggens levetid, så jeg var virkelig glad. Det var en stor ære og jeg har nydt at kunne kalde mig DANMARKS BEDSTE VEGANSKE BLOG i et helt år 🙂
De tørre tal:
Vi rundede 9600 likes på Facebook – husk at like, dele og tagge venner, så kommer den veganske mad ud til så mange som muligt 🙂
Bloggen har nu 3400 aktive subscribers. Det er en god kontakt at have emd jer og det er altid hyggeligt med tilbagemeldinger – også dér.
Instagram: 3.300 følgere – jeg har endnu ikke taget mediet helt til mig, da min primære interesse er at skabe kvalitetsindhold på bloggen og jeg synes at det tager en del opmærksomhed fra min begrænsede hjernekapacitet med alt det der social media…
Hjemmesidetrafik: Vi har i stille perioder 1500 daglige, individuelle besøg på bloggen. Her i slutningen af året er der dog sjældent dage under 2500 sidevisninger. Vi rundede 100.000 sidevisninger månedligt fra slutningen af november.
Tusind tak for jeres engagement rundt omkring på de forskellige platforme <3
Igen i år har de mest populære opskrifter været
1) Aquafaba Smøret (engelsk) og
Efterfulgt af
4) kødFRIsovs
7) Verdens bedste brocoli-tip (!)
8) Smeltet åhst.
9) Mandel fraiche (engelsk)
10) Sprøde snebolde
Her til jul topper især Morsbrød men det bliver faktisk overgået af vores snebolde med sprød sukker coating som udkom i starten af året og derfor fejrede sin første jul med dertilhørende stor opmærksomhed.
… og så til det, det hele handler om, nemlig veganske opskrifter og inspiration. Det blev til 15 indlæg i den retning:
Opskrifter
Vores julemad og nytårsmad!
Hjemmelavede veganske snebolde – med sprød sukkerskal
Lilla grønkåls power smoothie!
Veganske påskeæg
Året sklare højdespringer hvad angår originalitet (og kompleksitet?) var selvfølgelig:
Fast vegansk honning – blandt venner kaldet Henning
Og så fik jeg endelig introduceret jer for æblesyre, så vi kan lave:
Vegansk kærnemælkskoldskål
Vegansk kærnemælk – instant
Rødbedespread med peberrod
Genial hvid sovs – grundopskrift på blomkålssovs
Hurtige pindis af skraldede smoothies
Hjemmelavet mandelyoghurt
Vegansk Creme Fraiche dressing aka dild-dressing
Brændte mandler i ovn – med aquafaba
Pebernødder a la Lagkagehuset
Tips til glutenfri Morsbrød
I non-food afdelingen blev det først og fremmest et tilbageblik ligesom indeværende indlæg…
Året der gik – 2016
Bambi-fastelavnskostume og ansigtsmaling
Og så i den triste ende, salgsannoncen på vores elskede bolig på Elmegården… 🙁
Ledig lejlighed i vegansk bofællesskab
På bloggen fik jeg lavet et par faste sider. Den ene er en side med oversigt over hvilket dansksprogede veganske kogebøger, der er tilgængelige i handlen:
Veganske Kogebøger
Og jeg fik endelig skrevet en helt grundlæggende side om vegansk mad – og veganere – som enhver vegansk madblogger med respekt for sig selv jo bør have på bloggen. Jeg har grebet det lidt anderledes an. Se selv 🙂
Igen i år fik vi lidt opmærksomhed ude fra den store verden
Omtaler
I maj vandt den digitale kogebog som jeg havde været med til at redigere tilbage i 2016, en fin international pris i Gourmand World Cookbook Awards 2017. Vi vandt 2. præmien i kategorien (der var mange!) digitale udgivelser, bedste redaktion. Eller noget. Se selv HER:
Mit aquafaba smør blev igen bragt i Washington Post i forbindelse med denne artikel: “If your coconut oil’s smoking in the pan, read this“
Den super populære facebookside (og hjemmeside) Finding Vegan med næsten 1 million følgere lavede et opslag med “71 vegan ice cream recipes for the summer“. Hun efterspurgte dekadente, labre is-opskrifter og vores Vienetta bliver nævnt som nummer 5 på listen. Indlægget kan ses på stifterens anden hjemmeside Healthy Happy Life.com
The Vegan Society (dem dér, der grundlagde begrebet veganisme) fik øjnene op for vores Honning Henning og delte den på deres facebookside.
Peta var ligeledes imponerede over mit honning-arbejde. De har i alt lavet 3 opslag med hhv. den flydende version…
Og så den faste version, som de har s*******t og lavet deres egen version af som helt sikkert overhovedet ikke smager godt, så jeg krydser fingre for at folk finder frem til originalen hvis de vil prøve. Petas opskrift HER.
I marts bad Astma & Allergiforbundet mig om en artikel omhandlende sund kost uden mælk og æg. PlantePusherne blev i den forbindelse kort nævnt i tillægget til et større dagblad (Politiken?) 22. marts og selve artiklen kan læses her: Sund vegansk hverdagsmad – gluten- og laktosefri. (EDIT indlægget findes ikke længere på hjemmesiden)
Her omkring jul fik morsbrødet i kraft af sin popularitet også en lille smule medieomtale hist og her. Jeg blev ringet op af en journalist som spurgte ind til vores jul på baggrund af et interview hun havde lavet med en veganer der talte begejstret om Morsbrødet. DR P4 havde dette lille indslag på facebook, med en veganer, der var ude og købe ind til Morsbrød (se evt. kommentarer). Og en tredje veganer som jeg tilfældigvis kender fra facebook, blev interviewet til Jyllandsposten og fik nævnt at Morsbrødet stod på julemenuen. Lidt har også ret 😀 Og som ‘mor’ er kvind altid stolt over at se sine kreationer nævnt.
En anden ting jeg også bliver lidt stolt over er når anerkendte personer kop … lader sig inspirere af mine opskrifter. Se hvordan det anerkendte Suhrs højskole direkte har kopieret længere passager fra min opskrift på veganske marengs i deres opskrift. Heldigvis er mine MEGET flottere og jeg har viden nok til at rette opskriften til når jeg opdager fejl eller bliver klogere på emnet, men det kan man ikke når man kopi lader sig inspirere i SÅ høj grad 😉 Ærgeligt for Suhrs læsere 😀
Det ser også ud til at Mette Blomsterberg har ladet sig inspirere af min teknik til sprøde snebolde. Hun har dog brugt en kikærtevandserstatning i form af æg – meget mærkeligt! EDIT jeg kan ikke linke til den længere – opskriften er nemlig nu fjernet fra hendes hjemmeside efter udgivelsen af dette indlæg :O
Jeg ved ikke helt hvad overskriften skal være til det sidste punkt her… Måske ‘Chancen vi missede‘? I sommers blev vi kontaktet af en Michelin-kok som ønskede at få vores hjælp/inputs til en kogebog. Men eftersom vi (igen igen) var ved at drukne i byggerod var det ikke noget, der var overskud til. Så det var med lige dele glæde og ærgrelse da kogebogen kom på gaden – helt uden vores indblanding. Eller dvs. jeg ved, at de har fundet inspiration på vores hjemmeside pga vores banebrydende arbejde i det veganske køkken og det er da en lille trøst 😉 Sådan ser den ud. Bogen uden vores bidrag 😀
Tak for i år, jeg glæder mig til 2018 – jeg har masser af opskrifter på tegnebordet, men det er aldrig til at sige hvilke, der havner på bloggen, så stay tuned 😉 Kys og kram og tak fordi du følger med! <3 <3
XoXo
Maria
Tak Nina og et forsinket godt nytår herfra!
Jeg blev nysgerrig på veganisme for lidt over to år siden, og på min opdagelsesrejse var du/I en kæmpe ledestjerne! I er fantastiske! Nu har jeg spist (næsten) udelukkende vegansk i ca 2 år. Og jeg savner intet. I har hjulpet mig meget på vej 😊 STORT TAK for det! 🙏🏼
Keep up the good work. Det er så godt at se at I også inspirerer der hvor den grønne måde at gøre tingene når ud endnu bredere! Det er fantastisk godt gået!!
Igen TAK og held og lykke i det nye år! Tak for alt I gør!
Susanne Rumpelthiin
I er til megastor inspiration for mig, som blev plantespiser via maj VeganerUdfordringen og har været det lige siden. Jeg besøger ofte bloggen og finder den meget informativ og jeg er helt vild måden I/du skriver på 😊👍🏼 Keep up the good work og mange TAK for alt det du bidrager med.
Nina
Tak for det, Susanne, godt gået! Det er så dejligt at vide, at man gør en forskel 🙂
Kh Nina
Kære Nina
Tak for din fine hilsen, og rigtig meget i lige måde. Jeg glæder mig til dine nye tiltag. Det, der er så godt ved dig og dine opskrifter – er,at du er så grundig i din forklaring, at resultatet (mit)altid bliver præcis som du lover. Det er en fin egenskab du har der.
Pøj pøj fremover -“ses” i det nye år.
Kærlig hilsen
Sandi
Tillykke med anerkendelsen og tak for inspiration i løbet af året. I gør det fremragende og jeg elsker jeres blog. Alt godt fremover til jer. ☺💜👍🎺🎉
Tusind tak for det, Cathrine 🙂
Kh Nina