• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Aquafaba - 'æg' af kikærtevand > Brændte mandler (i ovn)

Brændte mandler (i ovn)

af Nina, opdateret 21/06/2021

Brændte mandler aquafaba
Share
Pin19
19 Shares
Kommentarer (6) Print Hop til opskrift

Indrømmet, brændte mandler kan snildt laves vegansk på en pande bare med sukker. Men hvis du nogensinde har prøvet at smelte ren sukker, så ved du også at det er forbundet med stor fare for liv og lemmer at gøre det. Og ganske vist smager brændte mandler virkelig (!) godt, men det gør det jo ikke nødvendigvis til en aktivitet du har lyst til at risikere dit eget og dine eventuelle børns ve og vel for.

brændte mandler uden æggehvideDerfor sku du ta’ og prøve brændte mandler lavet med aquafaba. Som du ved fra mit indlæg om pensling af bagværk uden æg, så er aquafaba super til at klistre med. Idéen til at lave kandiserede mandler med det, stammer fra aquafaba-moder-gruppen Aquafaba (Vegan Meringue – Hits and Misses!) hvor der for længe siden lagt et billede op af ‘Candied Pecans’. Det har jeg længe haft lyst til at prøve. Men jeg lavede dem lidt anderledes, idet jeg synes det var lidt sværere at få al snasket til at sætte sig på mandlerne i første forsøg. Så jeg piskede aquafabaen til tykt skum sammen med sukkeret inden mandlerne blev vendt i det:

Brændte mandler i ovnMathias syntes ganske vist at de blev pænere, i den forrige version, hvor sukkeret bare blev rørt sammen med aquafaba uden piskning, men jeg ku ikke dy mig med at afprøve skum-metoden – når vi nu HAR aquafaba og dens fantastiske egenskaber 🙂
Veganske brændte mandler
Når du blot rører ingredienserne sammen, så får de ikke den der hvide coating som mine har. Tilgengæld skal du arbejde lidt mere for at integreret al snasket med mandlerne undervejs i processen.

Brændte mandler aquafaba
Print Bedøm
5 - fra 8 stemmer

Brændte mandler (i ovn)

Super lækre veganske brændte mandler lavet i ovnen med aquafaba. Smager præcis som de skal med en let, sprød, knasende sukkercoating sammen med den himmelske smag af ristede mandler.
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid5 minutter min
Tilberedning25 minutter min
I alt30 minutter min
250 gr (250 gr fylder 1 bradepande)

INGREDIENSER

  • 250 gr mandler
  • 75 gr sukker (kan muilgvis erstattes af f.eks. kokossukker)
  • 1/2 dl aquafaba
  • 1 tsk flagessalt (brug evt. lidt mindre hvis du bruger andre typer salt)
Eventuelt kan du tilsætte lidt krydderier sammen med sukkeret: Kanel, chili, (lidt) røget paprika, eller måske lakridspulver hvis du er et eksperimenterende menneske.

SÅDAN GØR DU

  • Forvarm ovnen til ca 150C. Forbered en stor bradepande med bagepapir i bunden.
  • Kom aquafaba, sukker og krydderier (ikke salt) i en røreskål og pisk det skummende indtil sukkeret er opløst. Det tager nogle minutter. Det er ikke strengt nødvendigt at opløse sukkerkrystallerne men jeg synes det er nemmest at fordele massen hvis det gøres sådan her.
  • Hæld mandlerne i skålen og rør godt rundt. Kom hele moletjavsen på bagepladen og ind i den forvarmede ovn.
  • Efter ca. 10 minutter tager du bradepanden ud, rører rundt med en spartel for at fordele det hvide sukkersnask og sørge for at mest muligt er på mandlerne og ikke bunden af bradepanden. Inden du kommer bradepanden tilbage i ovnen fordeles mandlerne igen så jævnt som muligt i ét lag og saltet drysses udover. Derfor er det vigtigt at sukkermassen stadig er klistret og ikke 'bagt helt ind' når saltet drysses over - på den måde kan saltet sætte sig fast i lækre små salt-'øer'.
  • Efter yderligere ca. 15 minutter kan du rode rundt i dem igen, hvis der stadig ligger kager af hvid sukkersnask mellem mandlerne. Sluk evt. ovnen og så skal de bare have 5 minutter mere.
  • Hold øje med at de ikke pludselig får for meget farve mod slutningen.
Lad dem køle af før du tester - de er MEGET varme - og smager bedst nedkølede. NB de holder op med at være klistrede når de er kølet ned.

    TIPS & NOTER

    - Sukker: Det fungerer også med kun 50 gram sukker men bliver naturligvis mindre sødt. Du kan evt. prøve at lave dem med kokossukker, men bemærk at det nok vil smage en del igennem. Jeg er ganske sikker på at agavesirup ikke vil fungere ...
    - Opbevaring: Mandlerne holder længe når de opbevares i lufttæt beholder.
    Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

    Brug evt. mandlerne som mandelgave (høhø). Få endnu mere jul for pengene i vores kategori med vegansk julemad <3

    Nina fra PlantePusherne

    Udgivet 01/12/2017 Filed Under: ● Aquafaba - 'æg' af kikærtevand, ● Børnevenlig mad, ● Jul & nytår, ● Kage · konfekt · dessert mm, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter

    Søg i alle #tags

    Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
    Previous Post: « Vegansk creme fraiche dressing (oliefri)
    Next Post: Veganske luksus-pebernødder a la Lagkagehuset »

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maj-Brit Dupont

      09/12/2017 at 4:30

      Hej
      Jeg har en svigersøn der har nødde allergi.
      Han kan tåle marzipan essens.
      Har I en opskrift på falsk marzipan, I har afprøvet og synes I kan stå indfor?
      Spørger fordi jeg har afprøvet en del af Jeres andre opskrifter .
      Og jeg har kun haft gode oplevelser dem.

      Med venlig hilsen
      Maj-Brit Dupont

      Svar
      • Nina

        10/12/2017 at 10:34

        Hej Majbrit, nej desværre, det er slet ikke noget jeg har erfaring med 🙂 Jeg håber du finder noget!
        Vh Nina

        Svar
    2. Merete

      01/12/2017 at 15:08

      1000 tak for dig💚 super opskrift … elsker alle dine opskrifter 💚

      Svar
      • Nina

        01/12/2017 at 19:15

        Velbekomme!! Og jeg elsker mine læsere <3 <3

        Svar
    5 from 8 votes (6 ratings without comment)

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




    Primary Sidebar

    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

    Kategorier

    • ● Aftensmad, elementer til (31)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (54)
    • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
    • ● Drikkelse (12)
    • ● Festmiddag (28)
    • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (35)
    • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
    • ● Oliefri eller HCLF (73)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (22)
    • ● Salte snacks · chips · drys (7)
    • ● Vegansk 'kød' (12)
    • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
    • 14 succeshistorier (1)
    • Hjælp til vegansk madlavning (22)
    • Krea-Nina (6)
    • Vores liv (18)
    • 🥦 Alle opskrifter (134)
    • 🇬🇧 English (17)

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    Vegansk for begyndere

    Collage af veganske madbilleder

    #Tags

    Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

    Se et vegansk basislager

    vegansk køkken

    Veganske kogebøger

    Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

    Footer

      Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

      Rate This Recipe

      Your vote:




      A rating is required
      A name is required
      An email is required

      Recipe Ratings without Comment

      Something went wrong. Please try again.