• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Kontakt
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
  • vegansk catering
Forside > ● Jul & nytår > Simpel grønkålssnask

Simpel grønkålssnask

af Nina, udgivet 14/01/2018

Opsikrift grønkål
Share
Pin15
15 Shares
Kommentarer (6) Print Hop til opskrift
Whatsapp

Hvis jeg ikke smider min grønkål i en smoothie, hvilket det ikke bliver så meget til for tiden, ja så laver jeg det her. En super nem måde at lynhurtigt få tilberedt en af verdens sundeste og ikke mindst lækreste grøntsager: Grønkål <3 Opskriften har fået det flotte navn ‘grønkålssnask’. Det er grønkål som kun lige er dampet svitset til lige dér, hvor det har et perfekt sprødt/sejt grænsende til sexet bid og er belagt med en lille smule kokosfløde der er jævnet til super yummi cremet konsistens. Mmmmmm… Når du steger/damper din grønkål på den her måde, ja så bevarer du ovenikøbet flere næringsstoffer end hvis du f.eks. koger den. Lækkert, ikk’?

Det tager ingen tid at lave og er således også en super måde at opnå gastronomisk tilfredststillelse i køkkenet selvom du ikke har hverken tid eller overskud til at kokkerere. Simpel grønkåslssnask har din ryg.

Grønkålssnask var skam også på vores juletallerken 2016: og efter at have overstået en juletallerken 2017 helt uden grønkål er det hermed besluttet at grønkålssnask er obligatorisk tilbehør på vores juletallerken fremover. Jeg har udviklet fuld forståelse for folk, der ikke kan gennemgå en jul uden stuvet grønkål. I feel ya’.

vegansk julemad

 Siden sidste jul har jeg i øvrigt konceptudviklet helt vildt og tilføjet friskrevet citronskal hvilket absolut kan anbefales.

Tip

Større mængder frisk grønkål (og spinat og lign.) skylles bedst ved at komme det i en STOR skål vand,
gnubbe det og løfte det op igen på et viskestykke eller i et dørslag.
Så bliver sand og jord tilbage i bunden af skålen med vand.

Grønkål skylles

Stuvet grønkål
Print Bedøm
4.9 - fra 7 stemmer

Simpel grønkålssnask

En simpel og hurtig måde at få guffet en masse lækker grønkål indenbords.
grønkål, tilbehør, vegansk
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid7 minutter min
Tilberedning7 minutter min
I alt14 minutter min
3 portioner, til grønkålsglade mennesker

INGREDIENSER

  • 300 gr grønkål (vægt med stilk. 200 gr ribbet)
  • 1,5 dl kokosfløde (usødet soja-, mandel eller havremælk duer også)
  • 1/2 tsk god grøntsagsbouillon (eller f.eks. Morga som er oliefri)
  • 2 spsk majsmel
  • friskkværnet sort peber
  • fintrevet øko-citronskal
Bemærk at grønkålen falder rigtig meget sammen og fylder ca 1/3 efter det er dampet.

SÅDAN GØR DU

  • Rib grønkålen: Pil alle blade fra de tykke midterstilke og kom dem i en stor skål med vand. Vask/skyl dem rene fr evt. sand og jord ved at gnubbe dem lidt og løfte grønkålen ud af vandet.
  • Kom grønkålen i en gryde dækket med 1/2 cm vand med bouillon i bunden. Kom låg på og damp grønkålen semi-mør i nogle minutter. Smag på den.Den skal bestemt ikke være skamkogt men stadig have lidt tyggemodstand.
  • Hæld kokosfløde i og rør rundt. Drys først halvdelen af majsmelet jævnt udover mens du rører rundt for at fordele det, så du undgår klumper. Drys resterende majsmel over og rør rundt. Bring det kort op at koge så 'sovsen' tykner og lægger sig om grønkålen på en lækker måde. Tag det fra når grøkålen har nået det perfekte bid hvor tænderne let - men ikke helt uden modstand - glider igennem....
  • Riv evt. citronskal ud over og servër. Som tilbehør. Eller hovedret hvis du er reddi glad for grønkål.

Her blev grønkålssnasket til et simpelt aftensmåltid sammen med ris og sojaristede kerner – enkelt, lækkert og yderst tilfredsstillende.

Nina fra Plantepusherne

Opdateret 21/08/2021, Filed Under: ● Jul & nytår, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Grønt

Se også vores andre #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Året der gik 2017
Next Post: Vegansk børnefødselsdag – 7 år »

Reader Interactions

Comments

  1. Lise

    07/01/2025 at 7:43

    Meget lækker. Jeg bruger hjemmeblendet cashewfløde i stedet for kokos.

    Svar
    • Nina

      28/01/2025 at 16:59

      Det lyder også super lækkert! 😋
      Vh Nina

      Svar
  2. Finn Wiesneck

    14/01/2018 at 19:21

    Tak for det. Den er arkiveret, og glæder mig til at bruge den som tilbehør.

    Svar
4.86 from 7 votes (7 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter samt guides til det veganske køkken. Her er fokus på whole foods og vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (33)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (15)
  • ● Drikkelse (13)
  • ● Festmiddag (29)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (36)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (74)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (22)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (13)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (25)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Krea-Nina (6)
  • Vores liv (18)
  • 🥦 Alle opskrifter (136)
  • 🇬🇧 English (17)

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.