Når vi laver hjemmelavet soja fraiche herhjemme, bliver den i 90% af tilfældene lavet videre til det vi i venskabeligt lag kalder dild-dip. Når den altså laves med dild. Laves den med purløg har du noget der minder om en klassisk creme fraiche dressing. Bare vegansk. Så det kalder jeg hermed opskriften: Vegansk creme fraiche dressing. Det er en simpel opskrift, som vi normalt improviserer frem fra gang til gang. Men for din skyld, kære læser har jeg nu lavet en standardiseret udgave til bloggen O:-)
Vi dypper hvad som helst i den for at skovle den indenbords. Herunder er lidt andre eksempler på hvordan den er blevet nydt gennem de seneste år: På en klassisk blinis-anretning, skovlet ind med chips, pizza (mmm), vegansk ‘røget laks‘, med grønkålschips. Eller som salatdressingen, der gør selv den kedeligste salat til stor madkunst …

Vegansk creme fraiche dressing vil helt sikkert også være fænomenal i pitabrød, med falafler, som ekstra snask i din burger – you get the drift.
Ja, ja, vi har det med at lave den rigeligt tyk. Grænsen ml. dip og smøreost er til tider hårfin, men du bestemmer helt selv konsistensen afhængigt af hvad du skal bruge den på …
Vegansk creme fraiche dressing (oliefri)
INGREDIENSER
- 2,5 dl vegansk creme fraiche (f.eks. Soja fraiche, mandel fraiche eller Oatly iMat som dog ikke er oliefri)
- 1/2 dl usødet plantemælk (f.eks. mandel-, havre- eller sojamælk)
- 1 tsk rørsukker/agavesirup
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/4 tsk hvidløgspulver (eller lidt friskpresset hvidløg)
- friskkværnet sort peber
- Evt en knivspids sennep og ditto paprika.
- Et bundt frisk dild eller purløg eller en blanding (Ca en håndfuld finthakket - den præcise mængde er ikke afgørende*)
SÅDAN GØR DU
- Hak krydderurterne så fint som muligt og bland dem sammen med alle de øvrige ingredienser.
- Lad den endelig trække nogle timer eller natten over, det gør virkelig noget ved smagen!
TIPS & NOTER




Skriv et svar