• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Kontakt
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
  • vegansk catering
Forside > ● Dressing · sovs · dip mm > Vegansk creme fraiche dressing (oliefri)

Vegansk creme fraiche dressing (oliefri)

af Nina, udgivet 21/11/2017

vegank creme fraiche dressing
Share
Pin226
226 Shares
Kommentarer (7) Print Hop til opskrift
Whatsapp

Når vi laver hjemmelavet soja fraiche herhjemme, bliver den i 90% af tilfældene lavet videre til det vi i venskabeligt lag kalder dild-dip. Når den altså laves med dild. Laves den med purløg har du noget der minder om en klassisk creme fraiche dressing. Bare vegansk. Så det kalder jeg hermed opskriften: Vegansk creme fraiche dressing. Det er en simpel opskrift, som vi normalt improviserer frem fra gang til gang. Men for din skyld, kære læser har jeg nu lavet en standardiseret udgave til bloggen O:-)

Vi dypper hvad som helst i den for at skovle den indenbords. Herunder er lidt andre eksempler på hvordan den er blevet nydt gennem de seneste år: På en klassisk blinis-anretning, skovlet ind med chips, pizza (mmm), vegansk ‘røget laks‘, med grønkålschips. Eller som salatdressingen, der gør selv den kedeligste salat til stor madkunst …

Vegansk creme fraiche dressing vil helt sikkert også være fænomenal i pitabrød, med falafler, som ekstra snask i din burger – you get the drift.

Ja, ja, vi har det med at lave den rigeligt tyk. Grænsen ml. dip og smøreost er til tider hårfin, men du bestemmer helt selv konsistensen afhængigt af hvad du skal bruge den på …creme fraiche dressing vegansk

vegank creme fraiche dressing
Print Bedøm
5 - fra 7 stemmer

Vegansk creme fraiche dressing (oliefri)

Du bestemmer konsistensen af din creme fraiche dressing, ved at fortynde din creme fraiche med lidt plantemælk. 2,5 dl creme fraiche til 1/2 dl mælk bliver rimelig tyk men dog flydende. 1,5 dl creme fraiche og 1,5 dl plantemælk bliver noget tyndere.
dip, dressing, mælkefri, oliefri, vegansk
creme fraiche, dressing, oliefri, ranch, vegansk
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid5 minutter min
I alt5 minutter min
3 dl

INGREDIENSER

  • 2,5 dl vegansk creme fraiche (f.eks. Soja fraiche, mandel fraiche eller Oatly iMat som dog ikke er oliefri)
  • 1/2 dl usødet plantemælk (f.eks. mandel-, havre- eller sojamælk)
  • 1 tsk rørsukker/agavesirup
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver (eller lidt friskpresset hvidløg)
  • friskkværnet sort peber
  • Evt en knivspids sennep og ditto paprika.
  • Et bundt frisk dild eller purløg eller en blanding (Ca en håndfuld finthakket - den præcise mængde er ikke afgørende*)

SÅDAN GØR DU

  • Hak krydderurterne så fint som muligt og bland dem sammen med alle de øvrige ingredienser.
  • Lad den endelig trække nogle timer eller natten over, det gør virkelig noget ved smagen!

TIPS & NOTER

- Tørrede krydderurter: Bruger du tørret dild eller purløg, så brug mindre (omtrent en spsk) og så er det ekstra vigtigt at dressingen får lov at stå og trække i noget tid.

Nina fra Plantepusherne

Opdateret 22/08/2021, Filed Under: ● Dressing · sovs · dip mm, ● Oliefri eller HCLF, ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm, 🥦 Alle opskrifter

Se også vores andre #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Hjemmelavet mandelyoghurt
Next Post: Brændte mandler (i ovn) »

Reader Interactions

5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter samt guides til det veganske køkken. Her er fokus på whole foods og vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (33)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (15)
  • ● Drikkelse (13)
  • ● Festmiddag (29)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (36)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (74)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (22)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (13)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (25)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Krea-Nina (6)
  • Vores liv (18)
  • 🥦 Alle opskrifter (136)
  • 🇬🇧 English (17)

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.