Er det vegansk ‘farsbrød’, der skal være hovedattraktionen til din juleaften? Hvis du laver den her, som jeg har valgt at kalde Morsbrød™, ja så er du i hvert fald ikke alene. Og lige for at slå det fast, jeg kalder opskriften for Morsbrød fordi det ikke er et fars-brød, m’kay? Det har ikke noget med Nordjysk geografi at gøre… 😉
Morsbrød er populær på det vegansk julemad
Morsbrød er blevet en fast bestanddel på det store familie-julebord herhjemme. En lækker indbagt nøddesteg er nemlig noget som både kødspisere og os andre kan mødes om.
Men morsbrød er også populært ude omkring i de små hjem. Her er den årlige afstemning fra den store Facebook-gruppe (((vegansk))) mad:
2017
Glutenfri og fedtfattigt?
I bunden af indlægget er lidt forslag til at få en fedtfattig version af Morsbrødet. Skal det være glutenfrit? Så læs med HER. Det er selvfølgelig også oplagt at bruge til andre særlige lejligheder året rundt. Det lækre Morsbrød fungerer altid fint som hovedperson på middagsbordet.
Du kan sandsynligvis i stedet bruge nogle lag filodej for en fedtfattigere HCLF version, men den har jeg ingen erfaring med selv endnu.
I dette indlæg hjælper jeg dig også med hvordan du kan flette butterdej om dit Morsbrød så det ser reddi fint ud.
Nåmn, du vil nok gerne vide lidt om hvad du går ind til, hvis du bager dette vegansk farsbrød/nøddesteg, og som det servicemindede mennesker er, har jeg prøvet at forhåndsbesvare dine spørgsmål:
“Hvad kan Morsbrød gøre for mig?”
Morsbrød kan give dig fornemmelsen af at have ‘hovedretten’ med til en middag. Den er fyldig, ser inbydende ud og den mætter. Med Morsbrød kan du imponere og glæde dem, som forestiller sig at et godt bud på en vegansk ‘steg’ er en blok helstegt tofu anrettet på et blad iceberg-salat. Ikke mindst kan du tilfredsstille deres smagsløg. Med andre ord, Morsbrød bringer fred og fordragelighed til bordet O:-)
“Hvordan smager Morsbrød?”
Det smager rigtig godt! Jeg brugte lang tid på at finde en god autentisk smag og konsistens til min opskrift på frækkedeller og det er farsen fra dem jeg bruger i opskriften på mit veganske farsbrød her. Jeg har fået en masse både kødspisere og veganere til at smage på frækkedellerne og de er populære i begge lejre.
At det så blir indbagt i en sprød, lækker butterdej, gør bestemt ikke noget dårligt for smagen 😉 Det har jeg også testet til et større fællesspisningarrangement hvor fadet med Morsbrød hurtigt blev tømt. Smagen kan bedst betegnes som ‘velkendt’, dvs ingen gastronomiske overraskelser i form af smag af ukendte ingredienser. Det er selvfølgelig uden den der tunge ‘kød’-smag som forekommer meget overvældende hvis man ikke har spist kød længe. Det her er en indbagt nøddesteg som både er:
- saftig
- smagfuld
- salt
- umami
- og har en rigtig lækker konsistens.
“Kan mine kødspisende venner og familie lide Morsbrød?”
Farsen både ligner og smager ret meget som – omend lidt mildere end – et ‘normalt’ farsbrød som i forvejen kan smage meget forskelligt afhængigt af hvordan det lige skrues sammen. Jeg vil godt påstå at hvis du sneg mit Morsbrød med til en buffet var der ikke nogen, der ville studse over at kødet manglede 🙂
“Hvordan ved jeg om JEG kan lide det?”
Det ved du ikke med sikkerhed før du prøver. Derfor kan du starte med 1/2 portion og se om det falder i smag. Du kan evt. nørd med at lave frækkedellerne som bare er den lækre fars der er stegt – ikke noget med butterdej. Og så se om det er interessant. Brug i så fald din fantasi til at forestille dig hvad en sprød, flaget, lækker butterdej ville tilføre oplevelsen – lyder det godt? Det tror jeg nok, frisør!
“Kan man skære sammenhængende skiver af Morsbrød?”
Ja, farsen hænger rigtig godt sammen, så man kan sagtens skære skiver og servere til en fin middag.
“SKAL jeg virkelig flette den?“
Nej, du kan også lave den nemme løsning: Se mere i mit indlæg Sådan fletter og pynter du butterdej
“Er det svært at lave et Morsbrød?”
Det sværeste er at ikke blende farsen for meget, for det går ud over konsistensen i sidste ende. Men bare læs min grundige beskrivelse i opskriften, så er jeg sikker på at det går fint. Husk: Hellere blendet lidt for lidt, end lidt for meget 🙂 Sådan her skal farsen nogenlunde se ud:
“Hvor stort bliver et Morsbrød?”
Hvis du laver nedenstående portion og former det som jeg gjorde, bli’r det nogenlunde sådan her:
Morsbrød - den populære veganske steg
INGREDIENSER
Butterdej
- 1 pakke på 25x40 cm fra køl (eller 3 plader a 10x20 cm (der er gerne 6 stk i en pakke på frost ) eller filodej.)
Til farsen
- 1,5 tsk gul fiberHUSK
- 3/4 dl vand
- 300 gr svampe (f.eks. champignon (gerne brune), Porto Bello, Porto Blanco, shiitake eller en blanding)
- 200-225 gr fast tofu* (drænet vægt - IKKE silken tofu!)
- 1,5 dl havregryn ((glutenfri eller boghvedegryn for glutenfri version))
- 2,5 dl kogte brune ris (svarer til 3/4 dl ukogt. Alternativt brug kogt quinoa.)
- 1,5 tsk stærk dijonsennep
- 1 spsk sojasauce (eller tamari for glutenfri)
- 1,25 tsk friskkværnet sort peber (det er ret meget!)
- 1.5 tsk salt
- 2 medium løg
- 3-4 fed hvidløg
- 75 gr valnødder
Til pensling mm.
- soja cuisine eller alpro piskbar.
- Som klister til at få de flettede ender til at holde bedre, kan du fugte med lidt vand i samlingerne.
SÅDAN GØR DU
- Fra frost: Tag butterdejspladerne ud af fryseren så de kan tø i 30 minutter. Har du butterdej fra køl, behøver du ikke gøre noget.
- Bland HUSK og vand i en skål og lad det trække minimum 10 minutter.
Lav farsen
- Skær det værste jord fra svampene og fjern det sidste jord ved at tørre det væk med et sykke køkkenrulle. Hak dem til små tern på omkring 1 cm. Steg dem UDEN olie indtil det meste af væsken er stegt væk. Det tager noget tid, mindst 10 minutter indtil de ikke afgiver mere væske (billede).
- Imens hælder du vandet fra tofuen og presser yderligere lidt væske fra med hænderne. Smuldr den groft og kom den i en stor skål.
- I samme skål hælder du havregryn, kogte ris, krydderier (sennep, soja/tamari, peber, salt) og den iblødlagte HUSK. Når svampene er færdige skal de også heri.
- Skær løg og hvidløg i meget fine tern og steg i lidt olie eller vand på en pande til de er blanke men ikke brankede. Kom dem i skålen med de øvrige ingredienser.
- Blend farsen relativt kort igennem med en stavblender eller en foodprocessor - det skal IKKE blive cremet, men stadig have lidt store krummer og samtidig kunne hænge nogenlunde sammen når du former det med hænderne. Evt. kan du nøjes med at køre 2/3 af farsen lidt i maskinen og så blande det med den sidste 1/3 bagefter, så er du sikker på at der bliver lidt bid tilbage. Det er meget vigtigt, for ellers bliver farsen for 'cremet' indeni. Alternativt hak det hele grundigt igennem nogle minutter med en stor kniv.
- Til sidst hakker du valnødderne og kommer dem i. Farsen skal se nogenlunde sådan her ud - når du vel at mærke lige tager den op af foodprocesoren og samler den med en ske eller med hænderne. Den skal føles lidt tør og hænger fint sammen når du former den. Den skal IKKE blive cremet, men stadig have lidt store krummer og samtidig kunne hænge nogenlunde sammen når du former det med hænderne. SMAG PÅ FARSEN! Er den salt nok? Pebret nok? Ellers tilsæt mere, den må godt rive lidt i gummerne. Har du tilsat julekrydderier bør du kunne smage dem her.
- Saml farsen og lad den trække i 15-30 minutter, så er det nemmere at forme morsbrødet. Saml og pres med hænderne farsen hårdt sammen på et skærebræt mens du former den til et aflangt 'brød' der er cirka 27 cm langt, 10 cm bredt og 6 cm højt. Stil det til side.
Pak farsen i butterdej
- Tag de 3 optøede (meget vigtigt at de er HELT optøede!) plader og start med at rulle dem lidt længere så de er ca 35 cm. Rul dem så lidt bredere til ca 15 cm. Sørg for at de bliver så jævnt tykke som muligt og uden 'tynde områder' for så kan den flække dér under bagning. Med et lille overlap på et par centimeter lægger du dem sammen på et stykke bagepapir så du får en samlet plade på omtrent 35x40 cm. Med lidt vand på fingrene glatter du overgangene ud så pladerne 'smelter sammen'. Vend dejen om (Tip: Træk bagepapir med butterdej ned på en bageplade, kom et nyt stykke bagepapir ovenpå og læg en bageplade over. Vend så hele molevitten i én hurtig bevægelse). Udglat med lidt vand de samlinger som før var på ' bagsiden'. Så er dejen klar til at pakke farsbrød ind.
- Når farsen/nøddestegen er pakket i butterdej, kan du vælge at pensle det. for at få en blank overflade.
- Bag den i ovnen ved 225 grader omkring 20-30 minutter, hold godt øje med at den ikke får for meget farve. Hvis din ovn varmer ujævnt så drej bagepladen efter 20 minutter. Løft Morsbrødet ud ved at løfte i kanterne bagepapiret og forsigtigt lempe det over på et fad. Skær med en brødkniv for at få de pæneste skiver.
TIPS & NOTER
Jeg VIL gerne flette den, hvordan gør jeg? Klik på billedet herunder – det er slet ikke så svært 🙂
Hvordan serveres Morsbrødet?
Servér Morsbrødet med tilbehør ligesom enhver anden ‘steg’, f.eks. bruns sovs, kartofler og en lækker salat. Så, nu har du (endnu) et godt bud på hvad der skal på middags- eller julebordet: Et vegansk ‘julefarsbrød’ aka et Morsbrød. Jeg krydser fingre for at du bliver lige så glad for den som vi er blevet herhjemme 🙂
Se andre folks Morsbrød
Se en samling af nogle de mange Morsbrød som vores kære læsere har lavet i vores facebook-album. Tag #plantepusherne hvis du vil have dit morsbrød i albummet eller delt på Instagram.
Katja
Hej
Jeg er skuffet over opskriften. Min morsbrød blev mega tørt. Jeg har holdt mig 100% til opskriften. Smagen er særdeles perfekt, men den smuldrede for mig og det blev ikke bedre med opvarmningen dagen efter. Den fik heller ikke for meget i ovnen.
Katja
Nina
Åh det er jeg ked af at høre! Et eller andet er gået galt men det er ikke nødvendigvis let at finde ud af hvad 🤔 brugte du den tørre tofu fra Rema? Brugte du grøn Husk/kom det i blød?
Bh Nina
Det ser meget lækkert ud, mon “ morsen” kan laves uden tofu kan ikke tåle soya produkter 😬
Jeg ville nok gøre følgende: lidt mere af alt det andet. Og så kunne ikke alt for kogte knuste kikærter måske erstatte resten af tofuen?
Held og lykke 🤗
Hej!
Jeg skal lave morsbrød, men en af mine gæster kan ikke tåle nødder.
Jeg kan se at det i et tidligere er foreslået at tilsætte flere ris, svampe osv. i stedet for nødder, men jeg vil høre om nødderne evt. ville kunne erstattes af soyagranulat, som er udblødt? 🙂
Hilsen Lærke
Hej Lærke 🤗
Jeg ville nok finde noget, der kan give lidt tyggemodstand som nødderne gør. Kan hen tåle kerner?
Kh
Ja, det vil nok kunne fungere. – tak!
Morsbrød er lige blevet hofretten her på matriklen. Vi er begyndt at komme flere forskellige ingredienser. Det er mega godt.
Kæmpe tak for stor inspiration
Velbekomme! Du sender bare dit billede til jul så kommer jeres morsbrød med i albummet ♥️🤗
Kh Nina
Jeg vil gerne lave morsbrødet hjemmefra den 22. og varme det den 24. Kan man det?
Uh det er altid svært at svare helt entydigt på 🙂 Det smager som regel besdt når det er lavet samme dag synes jeg men det er altså ikke sådan at smag eller konsistens går fløjten fordi det står på køl i to døgn. Jeg ville pakke farsen i dejen, komme husholdningsfilm om og så vente med at bage det til den 24 🙂
meld gerne tilbage hvad du synes om resultatet 🙂
Kh Nina
Hvornår skal blandingen med Fibergul og vand i? Det synes jeg ikke at jeg kan se i opskriften?
Punkt 3 🙂
Bh Nina
Den her opskrift på morsbrød er fast gæst her i huset juleaften når de andre spiser and. Jeg spurgte min mand i år som så gerne vil være vegetar men ikke kan slippe kødet hvad han ville spise juleaften. Laver du morsbrød? Ja og and til mormor og sønnen. Nå jamen, så vil jeg gerne have and OG morsbrød! Måske engang i fremtiden jeg kan få ham helt med over på den grønne eng 😉
Jeg glæder mig i al fald helt appetitligt til at gå i gang med at lave morsbrød i aften (og så ryger det i fryseren til den 23).
Tror at jeg skal prøve jeres lax til nytår i år. Den ser god ud.
Tusind tak 🙏🏼🤗
Nina
Min veganske veninde lavede den her og det smagte bare godt. Altså det smagte virkelig som kød.
Nu har jeg nogle vegetar venner som jeg gerne vil lave det for. 🙂
Dejligt! Det er bare med at sprede ordet – og Morsbrødet!🤗
Kh Nina
Min 3. jul som veganer blev heldigvis en succes (efter 2 knap så gode forsøg) med valget af morsbrød. Det smager helt fantastisk med traditionelt juletilbehør og det er super let at lave.
Tak for en skøn opskrift – 5 stjerner her fra vores lille familie.
Glædelig jul 2019 🙂
Kh Louise
Dejligt! Hurra!! Det er måske blevet en tradition? 🤶🎄
Kh Nina
Hejsa
Jeg vil gerne prøve det her morsbrød til jul… Men kan simpelthen ikke spise svampe eller champignon, har I prøvet at skifte det ud med andet?
Mvh Karoline
Hej 🤗 først og fremmest, svampene smelter fuldstændig sammen med de øvrige ingredienser hvis de først hakkes fint og siden steges og blendes. Der er tit folk der melder tilbage: “jeg kan normalt ikke lide svampe, men kunne slet ikke smage dem her!”.
Når det så er sagt … 😉 Dels fylder de jo lidt, de giver konsistens og umami. Så du skal finde noget der kan give lidt det samme. Et par håndfulde moste og ikke alt for overkogte kikærter. Og en brøkdel mere af de øvrige ingredienser. Især risene. Og så et lille ekstra nyk på krydderierne. Pøj pøj ♥️
Kh Nina
Dejligt 😍 jeg takker for stjernerne og glæder mig over at i har taget Morsbrødet til jer 🤗 bh Nina🤶
Måske er mystisk spørgsmål, men hvad hvis man pakker den ind i marcipan og ryger det?
Jeg har lige brug for at få opklaret om du mener ryge den som en joint eller ryge den i en maskine fremfor at bage den i ovn?
Spændende opskrift. Ved du, om jeg kan erstatte fiberhusk med loppefrøskaller fra Urtekram i samme mængde?
Jeg mener at loppefrøskallerne fra Urtekram er hele. dvs de svarer til grøn HUSK. her skal du altså bruge 2-3 gange så meget ifht hvis du brugte gul FiberHUSK 🙂
Kære Nina,
Tak for en fantastisk opskrift. Den er altid et hit!!
Hvad tænker du st kan jeg erstatte valnødderne med hvis jeg laver den til en der ikke kan tåle nødder? Måske bare flere havregryn eller brune ris?
Altså de giver jo både umami og tyggemodstand. Lidt mere af alt svampe, ris og tofu. Evt iblødlagte hakkede solsikkekerner (tørres af inden de hakkes og bruges.). Og/eller lidt maste kogte kikærter?
Pøj pøj – meld gerne tilbage 🙂
Kh Nina
Hej.
Jeg skal som inkarneret kødspiser lave en vegetarisk middag til min datter, jeg er faldet over denne her, den ser lækker ug og har et spørgsmål mht om man kan opvarme den hvis man laver den dagen i forvejen, men gerne vil have varm mad.
Og hvad kan man have som tilbehør, tænker rødkålssalat, eller har du et bedre forslag?
Med venlig hilsen fra en kødspiser
Hvor er du en sød far<3 Tjek tips under opskriften i fht forberedelse. og linket her vedr. servering https://plantepusherne.dk/vegansk-julemad-nytaarsmad-2016/
God jul 🙂
Kan man fryser det ned ? Jeg bliver nødt til at lave det to dage før juleaften… Der bliver nemlig ikke serveret vegansk til juleaftenen der jeg skal hen . 😏
Jeg synes ikke at det egner sig super godt til frysning. Det ændrer i hvert fald lidt på konsistensen af farsen. Men jeg ved at der er nogen der gør det uden at de kan smage forskel.
Men der står lidt i opskriften om hvordan det kan forberedes i god tid.
Håber du fandt en løsning!
Bh Nina🤗
Jeg lavede morsbrød i går. Hold da op hvor var det lækkert😊 Jeg kan ikke lide svampe (som i slet ikke!!), så jeg måtte være kreativ. Jeg skiftede 200 g champignon ud med 200 g aubergine (var modig og kom 100 g champignon i). Jeg behandlede auberginen som svampene og stegte dem helt tørre, hvorefter jeg blendede begge dele, så jeg ikke risikerede at komme til at tygge i en champignon 😉 mega lækkert!
I dag har jeg fået et stykke koldt til min frokostsalat og den er næsten bedre i dag, hvor den har samlet sig mere.
Tak for mad ❤
Hej Rikke, tusind tak for tilbagemeldingen! Jeg bliver tit spurgt, om man kan smage svampene i morsbrødet eller frækkedellerne. Og jeg kan jo kun svare, at det mener jeg bestemt ikke, men hvis man nu virkelig hader svampe af hele sit hjerte, så kan jeg jo ikke garantere noget. Så det er godt at høre fra en ægte svampehader.
Super dejligt, at du kunne lide din version. Du kan jo eksperimentere med at øge mængden af svampe fra gang til gang. Den udfordring er hermed givet 😉
Kh Nina
Kære Plantepushere 🙂
Min kæreste og jeg skal holde et intimt bryllup for familien om 14 dage og der vil vi gerne servere Morsbrød til salaterne.
Vores problem er dog at vi er nødsaget til at lave maden torsdag aften – så 48 timer før det skal serveres lørdag aften. I giver råd til hvordan man kan lave det dagen før, men har i et råd til hvordan vi bedst håndtere det to dage i forvejen. Vi har adgang til en ovn lørdag aften for at bage dem eller varme, men vil gerne havde lavet mest muligt torsdag.
På forhånd tak 😀
Marie og Peter
Så ville jeg nok: Måle alle ingredienser af torsdag: Koge risene – køl dem hurtigt ned. Stege løg/hvidløg for sig. Stege svampene af. Lave krydderilandingen i en lille beholder (salt peber, sennep, soja). Hakke valnødderne og opbevare dem lufttæt på køl. Så bør det ikke tage længe at blande tingene sammen som angivet i opskriften og bage dem lørdag 🙂 Tag mindre portioner og kør med stavblenderen ad gangen hvis I laver store mængder. Så har i bedre styr på konsistensen inden den blandes med valnødderne.
Lyder det som en mulig plan?
Kh Nina
Åh morsbrød! Jeg brugte 6 mdr på at forberede mig til min første veganske jul. Jeg har altid været VILD med traditionel dansk julemad. Så jeg var ret nervøs. Efter lang tids research faldt valget på morsbrød! Det viste sig at være en af de bedste beslutninger jeg har taget. Vi havde min mor og søster på besøg og de var så positivt overraskede! Og vi var også!!! Jeg følte slet ikke, at jeg gik glip af noget. Dette skal vi have hvert år! En ny tradition er født!
Det er super godt at høre – velkommen i klubben! Og du er vist fra Jylland, ikkå? Såååå siger du Mårsbrød eller Morsbrød? ;P
Hej! Er den lavet i varmluft?? Tænker mht graderne 🙂
Hej Sanne, ja, jeg bruger som udgangspunkt varmluft 🙂
Jeg lavede morsbrødet med 4-lag filodej i stedet for butterdej, og det blev det bestemt ikke mindre lækkert af. Det blev serveret juleaften for hhv. 2 veganere og 2 kødspisere, og det var en kæmpe succes. Skal helt klart laves igen !
5 fine stjerner herfra 🙂
Hej Maria, tusind tak for tippet, jeg tilføjer dine billeder ved lejlighed 🙂 (Og jeg tillod mig at prøve at tilføje dine 5 stjerner men nu ser det bare ud som om jeg har givet din kommentar 5 stjerner eller er det bare mig? 😀 )
Jeg elsker jeres morsbrød. Det bliver min første jul uden kød, og jeg har den sidste mdr testet julemad, men min datter på 10år var slet ikke i tvivl, efter hun havde smagt morsbrød 🙂 🙂 Nu kan drengene bare beholder deres kød, for vi har noget MEGET bedre 🙂
Det er jeg SÅ glad for at du synes 🙂 Og ikke mindst at din datter på 10 synes <3
Vh Nina
Lækker julesteg <3 Og hverdagssteg! Mums
Nemlig – det behøver ikke kun at være jul 😉
Hej. Jeg planlægger at lave opskriften til i morgen, men har intet husk. Tror i, at chiafrø ville kunne fungere i stedet? 🙂
Hej Clara, jeg har kun prøvet chiafrø eller hørfrø i frækkedelleopskriften som morsbrødet er bygget på med få ændringer. Her fungerer det ok (men ikke optimalt) at tilsætte dobbelt mængde malede chiafrø eller hørfrø. Dellerne bliver lidt mindre faste i det. Hvordan det virker i Morsbrødet ved jeg ikke. Jeg ville nok prøve halvanden mængde knust chia og så blande med vand som angivet. Meld gerne tilbage 🙂
Vh Nina
frækkedelleopskrift
Jeg lavede morsbrødet, og synes det var super lækkert! Dog kom jeg måske til at give det lidt for meget i ovnen, og det blev lidt tørt – tror I man kan putte f.eks. en revet gulerod eller zucchini i (som er drænet for vandet) uden at ødelægge butterdejen? 😀 tak for en lækker opskrift!
Ja det tror jeg godt butterdejen kan håndtere, den er jo meget fed og det beskytter nok mod væske 🙂
Vh Nina
Jeg skal lave “farsen ” nu, og skal bruge den i morgen. Jeg har så lige opdaget, at jeg ingen HUSK har, kan jeg evt bruge noget andet eller undlade det?
Hej Ida, jeg håber at du har fundet en løsning, jeg giver jo lidt forskellige alternativer nede i Tips sektionen, måske kunne noget af det bruges?
Vh Nina 🙂
Det ser bare skide godt ud, og vil rigtig gerne smage! Men… jeg km ikke lide champignoner eller nogle andre former for svampe, hvad kan man putte i istedet for?? 🤔
Morsbrødet smager ikke af svampe 🙂 De bliver stegt meget groft og blandet og blendet med en masse smag og ingredienser. Jeg har ikke nogen idé til at erstatte dem, men vil virkelig anbefale dig at prøve at lave fx en lille portion af de populære frækkedeller som laves på samme måde og se om du ikke giver mig ret 🙂 Ellers sender jeg en personlig undskyldning 😉
Vh Ninafrækkedeller
Er det konventionel eller varmluft bagetiden er beregnet efter?
Det er varmluft 😊
Bh Nina
Hvordan smager steget kold? Og kan den godtoverleve en nat i køleskabet? 🙂
Den smager rigtig godt dagen efter! Og det er jeg ikke den eneste, der mener 😉 Varm den evt igen i ovnen. Jeg har hørt om andre, der ‘stegte’ skiver dagen efter på panden.
(Undskyld, jeg fandt lige en masse beskeder der var røget i spam-bakken, derfor det sene svar)
Vh Nina
Hej ☺️
Jeg vil lave et morsbrød til julefrokost med familien, men der er en del, som ikke kan lide svampe. Har du erfaring med at skifte svampene ud med andet? 😊
Mvh. Pernille
Nej, men jeg vil tilgengæld vædde med at de IKKE kan smage svampene. De giver bare umamismag og god struktur. Prøv uden at fortælle det – jeg sender en personlig undskyldning hvis de spytter det ud pga svampe 😉
(Undskyld, jeg fandt lige en masse beskeder der var røget i spam-bakken, derfor det sene svar)
Vh Nina
Kan man fylde morsbrødet med æbler og svesker? 😄
Yes! Det er der andre, der har gjort, se f.eks. her i vores facebook Morsbrødsmappe: https://www.facebook.com/plantepusherne/photos/a.1580154798885506.1073741844.1474654959435491/1682045355363116/?type=3&theater 🙂
Hvor længe kan sådan et morsbrød holde sig i køleskabet efter det er lavet? 🙂
Hej, Jannie, sorry jeg har lige holdt nogle dages ferie med at svare på kommentarer på bloggen 🙂 Det kan holde i hvert fald 3 dage og så kan det varmes op til brug. Jeg har set at flere skærer skiver af det og steger på panden fremfor at bage den i ovnen.
Nina
Hej
Tror du jeg kan bruge “verdens bedste nøddepostej” som fyld??
Mvh Lærke