PlantePusherne - vegansk mad

Vegansk mad - kreative veganske opskrifter :)

  • ENGLISH
  • Veganske opskrifter
  • Veganske kogebøger
  • Vegansk catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Kontakt & SoMe
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik

Uimodståelig vegansk lasagne

Filed Under: • ALLE OPSKRIFTER, ● Aftensmad, elementer til, ● Børnevenlig mad, ● Glutenfri, ● Vegansk mad, der ligner ... 25. maj 2015 af Nina 59 Comments

Episk vegansk lasagne
Gå direkte til opskrift
657
fb-share-icon
Send indlægget i en mail5.2k
467
Besøg vores instagram
Tweet opskriften

I dag fylder bloggen 1 år! Tænk at der er gået så lang tid. Da jeg startede regnede jeg med, at når de 3-5 idéer jeg havde i mit hoved var blevet til blogindlæg, så ville jeg ikke have meget mere at byde på (det var bla. mine idéer til fødselsdagsindlæg, saltfri grønkålschips og smøreost/soja fraiche der fik mig til at starte bloggeriet). I stedet blev bloggen her en kreativt outlet for mig, som af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at udfolde mine kreative sider i rigtigt mange år. Bloggen blev præcis den platform, der gjorde det muligt for mig at komme ud med al min indestængte kreativitet i form af skrivning, foto, idéudvikling og problemløsning som jeg har kunnet dyrke i mit helt eget tempo, når ressourcerne har været til det.

Det er hidtil blevet til mere end 1 indlæg om ugen i løbet af det forgangne år og jeg har svært ved at beskrive hvor stolt og glad over hvad jeg har fået lavet og ikke mindst den modtagelse bloggen har fået. Jeg er lykkelig over at bidrage med noget som andre har glæde af og når emnet er veganisme, føler jeg at jeg når rigtig langt fordi det både handler om at gøre verden til et mere fredeligt sted, et grønnere sted og at inspirere folk til at leve bare lidt sundere. Tak fordi du kigger med, lader dig inspirere, deler, kommenterer og deler stjerner ud ♥


Og så til det, det først og fremmest handler om, nemlig opskrifter. Det måtte jo komme en dag, så her er den: Vores bud på en uimodståelig vegansk lasagne. Det har ikke taget mange forsøg at optimere den eftersom hovedkomponenterne ‘kødFRIsovs‘ og ‘Smeltet ÅHst‘ jo allerede var udviklet. De skulle lige justeres og (forenkles) for bedre at virke i harmoni, så KødFRIsovsen får en håndfuld friske krydderurter samt lidt sødme. Den smeltede ÅHst får lidt revet muskatnød for at imitere beschamelsauce og eddiken er nedjusteret så den bedre matcher den let syrlige tomatsovs.
vegansk lasagne
I mellem lagene kommer vi frisk spinat. Først og fremmest for smagens skyld, men også for at give lidt stabilitet og farve til lasagnen. Bruger du frossen spinat, så tø den først op og vrid væsken fra inden du fordeler den på kødFRIsovsen. Hvis du, ligesom mig, godt kan lide at vide helt præcist hvad det er, der skal til at ske (eller du bare synes at det dér med de dér lasagnelag virker uoverskueligt) så kommer her et visuelt overblik over hvordan den veganske lasagne skal lægges sammen:vegansk lasagne

Hvor køber jeg glutenfri lasagneplader?

Jeg har lavet lasagnen i en glutenfri version, men du kan naturligvis lave den med helt almindelige lasangeplader – jeg vil anbefale fuldkornsudgaven 😉 De fleste større supermarkeder har efterhånden en glutenfri sektion og her bør du kunne finde glutenfri lasagneplader (bemærk dog at Schärs indeholder æg). Skal de være økologiske er det nærmere i helsekostbutikken du skal finde dem. Eller hvis du vil du købe online, har jeg fundet eksempler på glutenfri OG æggefri lasagneplader her, her og ØKOLOGISKE her. Vil du lave dem selv, har Madgudinden en opskrift her som jeg dog ikke selv har prøvet endnu.

Hvor køber jeg gærflager?

Jeg bruger disse gærflager som også fås økologiske. De kan bestilles hjem i de fleste Matasbutikker. Der er kun et bestemt mærke jeg decideret vil fraråde, og det er disse fra Rapunzel, da jeg synes at de har en mærkelig overgæret, nærmest alkoholiseret smag. Men bortset fra dem, synes jeg bare du skal prøve dig frem.

hvor meget fylder en teske spiseske måleske

Udskriv
4.77 fra 13 stemmer

Uimodståelig vegansk lasagne

Fyldig, snasket og helt uimodståelig vegansk lasagne i 3 etager: Med den populære kødFRIsovs og den mælkefri 'ostesovs' også kendt som Åhst. 
Forberedelse50 min
Tilberedning30 min
I alt1 t 20 min
glutenfri, laktosefri, oliefri, vegansk mad, der ligner ...
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
1 x lasagne på 20x30 cm (eller liidt større)

INGREDIENSER

KØDFRISOVS ca. 9 dl
  • 200 gr svampe (f.eks. champignon, Porto Bello, Shiitake eller lign.)
  • 50 gr valnødder (eller pecan eller cashew)
  • 1 medium løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 gulerod (mellemstor)
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 1 mindre stang bladselleri (kan udelades)
  • 4-5 dl mosede tomater
  • 1,5 tsk god grøntsagsbouillon (eller Morga for fedtfri)
  • 1 dl vand (brug gerne lidt af kogevandet fra kartoflerne hvis der er nok.)
  • 1-2 spsk mørk balsamico eller sojasauce (eller tamari for glutenfri )
  • Godt med friskkværnet sort peber
  • 2-3 tsk rørsukker/moscuvado/agavesirup (*)
  • 1 spsk friske krydderurter a la rosmarin, timian, oregano eller en blanding samt et blad laurbær.
  • 1/4 tsk røget paprika (kan udelades)
ÅHSTESOVS ca. 8 dl
  • 700 gr ukogte kartofler (kolde forkogte kartofler kan ikke bruges!)
  • 1½ - 2 dl kogevand (fra kartoflerne)
  • 1 dl gærflager
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 fed lille hvidløg (presset)
  • 1 tsk god grøntsagsbouillon (eller Morga for fedtfri)
  • 2 spsk LYS tahin* eller olie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk stærk sennep
  • 30 ml æblecidereddike ( eller citronsaft)
  • 1/2-1 tsk fintrevet muskatnød
Spinat
  • 100-200 g frisk spinat
Plader
  • 1 pakke (evt. glutenfri) lasagneplader uden æg (minimum 12 stk.)

METODE

  • Start med at skrælle kartofler og skære dem i mindre stykker. Kog dem til de er møre i usaltet vand.
KødFRIsovs
  • Imens kartoflerne koger river du svampene på et rivejern i små bevægelser (så du ikke får alt for lange strimler). Kom svampene på en pande og steg dem 10-15 minutter til de har afgivet al væske
  • Hak løg og hvidløg i meget små tern, og steg dem på panden. Skær imens peberfrugt, gulerødder og bladselleri i lige så meget små tern og steg dem efterfølgende til de er blanke men ikke brankede.
  • Hak nødderne fint men ikke til pulver.
  • Kom alle ingredienser til kødFRIsovs (alle de stegte grøntsager og nødder, samt bouillon, tomatsovs, vand, balsamico, peber, sukker, krydderurter og røget paprika) i en gryde og lad det simre 10 minutter til en time afhængigt af hvor lang tid du har til rådighed. Tilsæt mere væske eller tomat hvis den bliver for tyk.
Åhste-sovs
  • Imens kødFRIsovsen står og simrer laves ÅHsten færdig: Kom de kogte kartofler sammen med alle de øvrige ingredienser til ÅHsten i en blender eller foodprocessor og blend til den lige er glat, undlad at blende længe. Justér konsistensen med mere kogevand eller lidt plantemælk.
Lasagnen samles og bages
  • Skyl spinaten og fjern eventuelle større stykker krydderurt og laurbær fra kødFRIsovsen.
  • Fordel et lag lasagneplader i bunden af et fad på omkring 20x30 cm. Fordel 1/3 af kødFRIsovsen ovenpå. Kom så 1/3 af spinaten på. Så 1/3 af ÅHsten. Endnu et lag plader, pres det hele forsigtigt sammen, så 1/3 af kødFRIsovsen, 1/3 af spinaten, 1/3 af ÅHsten. Et lag plader (pres), sidste 1/3 af kødFRIsovsen, sidste 1/3 af spinaten (ingn ÅHst). Kom det sidste lag plader på, pres lagene lidt sammen og fordel den sidste 1/3 ÅHst henover så alt er dækket.
  • Kom lasagnen i en kold varmluftsovn, tænd på 180 grader og bag til til den har fået en god farve ovenpå og en skarp kniv glider nogenlunde nemt gennem alle lag - cirka 35 minutter.
  • Hvis det øverste lag lasagneplader buler meget op under bagningen, så pres dem forsigtigt ned i sovsen igen, så de bliver gennemkogt. Den skal være lysebrun i kanterne, får den mere går du glip af det snaskede øverste lag.
Lad lasagnen køle ned i 15 minutter inden servering, så bliver den mere fast i det og du slipper for at skolde alt fra tungespids til spiserør i bar' frådighed 😉

    TIPS & NOTER

    - Lys tahin: Kan IKKE erstattes med mørk tahin. Lys tahin fås økologisk HER samt ikke-øko i alle grønthandlere.
    - Frysning: Jeg har ladet mig fortælle at lasagnen egner sig nogenlunde til frysning hvis den fryses inden bagning. Så lav den evt i to rugbrødsforme, smid den ene på frys og bag den anden, så har du en hurtig middag til to, du kan hive op af fryseren en anden dag (Tak for tip, Ditte!)
    Har du lavet en af vores opskrifter?Del endelig! Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne :o)

    Nu er der jo forskel på smagspræferencer men jeg vil vove at påstå at den her lasagne har den perfekte balance mellem fyld og plader og snaskethed og al dente-hed og hvad man nu ellers kan ønske sig af en lasagne. Så rigtig hjerteligt velbekomme 🙂

    Opskrifter på vegansk lasagne

    Enhver vegansk blogger med repsekt for sig selv (og med ‘hverdagsmad’ på repertoiret) har en opskrift på lasagne. Kig f.eks. forbi Mia Sommer, der har hele 3 bud på vegansk lasagne. Thor fra Mit Grønne Hjerte slipper fantasien (helt) løs og laver lasagne med crutoner på toppen og beschamel af blomkål ligesom ovre hos QueSeraVeganista. Kærlighed og Kikærter har både en lasagne med cashewcreme og en rigtig hippie-lasagne med quionoa og squash’plader’ som står på min to-cook liste. Hvis du er fan af sojagranulat, så prøv Englerods lasagne med fuldfed vegansk beschamelsauce. Op med grøntsagerne lever op til sit navn med en fedtfattig lasagne spækket med grønkål og porrer. Veganissen laver en naturligt glutenfri ‘lasagne’ med aubergineplader. Der er også Bananmads ‘klassisk lasagne på vegansk’ og sidst (men på ingen måde mindst!) dér hvor vi selv fik inspirationen dengang vi kastede os ud i det veganske: Månebarnets veganske lasagne.

    Her er altså 12 opskrifter på veganske lasagner, så kom ikke og sig at man ikke kan lave en sindsygt lækker kødfri lasagne! – Det er bare med at komme igang 😉

    Nina fra PlantePusherne

    Filed Under: • ALLE OPSKRIFTER, ● Aftensmad, elementer til, ● Børnevenlig mad, ● Glutenfri, ● Vegansk mad, der ligner ...

    « Pommes Pizza (glutenfri rap)
    Kunsten at syrne plantemælk – inkl. FAQ og fejlsøgning »

    Comments

    1. AvatarTina Hansen says

      3. januar 2021 at 21:03

      Wow, jeg er virkelig fuld ud overrasket over smagen af denne ret😱 Den smager SÅ GODT.
      Jeg valgte til 4 portioner… men det svarede til mindst 8. Så den ene kom i fryseren. Det tig længere tid at lave end jeg troede, ca 2 timer.
      Men, jeg hyggede mig med det.
      Da jeg ikke havde lasagneplader, brugte jeg glutenfri pasta i stedet for.
      TAK for en vildt lækker opskrift, dig skal jeg vist til at holde øje med😉☺️

      Svar
      • NinaNina says

        7. januar 2021 at 14:12

        Velbekomme 😍

        Svar
    2. AvatarTine says

      14. maj 2019 at 12:22

      Jeg får fødselsdagsgæster torsdag, vi bliver ca. 10 og jeg planlægger at servere din sagnomspundne lasagne (som jeg ikke har prøvet endnu). Jeg vil gerne lave den dagen før. Er det fint at stille den i køleskabet, eller det bedre at fryse den? På forhånd tak! Vh Tine

      Svar
      • NinaNina says

        14. maj 2019 at 12:40

        Helt kilart køleskab 🙂 Og måske ville jeg komme noget smørbar eller olie i Åhste-sovsen og eller lave den ekstra flydende så den ikke bliver for fast. Eller du vil måske stille den på køl INDEN bagning? Det er nok egentlig det smarteste 😉
        Håber det bli’r en succes <3
        Vh Nina

        Svar
        • AvatarTine says

          14. maj 2019 at 15:57

          TAK for hurtigt svar! Ja, jeg tænkte netop på at stille den på køl INDEN bagning 🙂 Tror du stadig jeg skal gøre Åhste-sovsen mere fed/flydende? Det skal sikkert nok blive godt, uanset 😉
          VH Tine

          Svar
          • NinaNina says

            14. maj 2019 at 19:55

            Ja måske baare lidt 🙂 Så pladerne ikke bare suger alt. Giver du en melding bagefter, så kan andre få glæde af dine erfaringer?
            Vh Nina

            Svar
    3. AvatarSóley Jónsdóttir says

      2. september 2018 at 12:00

      Hey Plantepushere, jeres lasagne er nok en af mine yndlings veganske retter! Jeg har lavet et lille blogindslag om den på min hjemmeside: https://www.soleyjonsdottir.com/blog/
      Håber i kan lide indslaget. Fortsat god søndag 🙂

      Svar
      • NinaNina says

        10. september 2018 at 21:14

        Tusind tak – det er vel nok dejligt med et helt indslag der hylder vores lasagne! <3 :-*

        Svar
    4. AvatarLine Langenskov says

      2. juni 2018 at 16:16

      Kære Palntepusherne

      Glæder mig til at afprøve jeres lasange opskrift og til at serverer den for familien :o)
      Har dog lige et spørgsmål:
      – Ville man evt. kunne lave åhstesovsen dagen før, og bare have den klar i køleskabet?
      Ville nemlig gerne spare lidt tid den pågældende dag;o)

      Mvh. Line

      Svar
      • NinaNina says

        9. juni 2018 at 15:51

        Hej Line, jeg formoder at du har prøvet dig frem nu 🙂 Men som jeg skriver, så ændres konsistensen efter nedkøling, så måske skal du tilsætte lidt mere væske eller evt varme den op igen for at få den lidt mere medgørlig 🙂
        Vh Nina

        Svar
    5. AvatarFiv Hansen says

      21. marts 2018 at 15:02

      kære Plantepushere
      jeg skal lave denne lasagne til 6+ mennesker. hvad er jeres erfaring med denne lasagne? skal jeg lave to?
      jeg har lavet den før og syns umiddelbart det er den bedste lasagne jeg nogensinde har været i nærheden af – MUMS!!!

      Svar
      • NinaNina says

        21. marts 2018 at 21:46

        Hej Fiv – sikke nogle heldige gæster du har! 😀 Én lasagne er helt sikkert for lidt, så mon ikke to er på sin plads. I værste fald har du jo rester – din stakkel 😉
        KH Nina

        Svar
    6. AvatarHelle says

      21. februar 2018 at 21:44

      Fantastisk lækker lasagne. OG jeg er ikke veganer men tåler ikke gluten og sønnen tåler ikke mælk og æg. Så vi gik All in og børnene bare åd helt vildt. Og der er rester til en dag mere. Mums.

      Kan den måske fryses? Inden den bages? Så den kan laves som nem mad i fryseren?

      Svar
      • AvatarHelle says

        21. februar 2018 at 21:49

        Og den der ÅHst 😍😍

        Svar
        • NinaNina says

          27. februar 2018 at 12:23

          Yeah! Den der Åhst <3<3<3

          Svar
      • NinaNina says

        27. februar 2018 at 12:16

        Hej Helle 🙂 Dejligt at den var en succes! <3 Jeg har aaldrig slev prøvet at fryse den. Det eneste jeg tæker er, at lasagnepladerne kunne finde på at ændre lidt konsistens, men spørgsmålet er om det betyder noget når musikken - og alle de andre smagindstryk - spiller (ind)?
        Bedste hilsner
        Nina

        Svar
    7. AvatarHannah says

      31. maj 2017 at 21:37

      Hej Nina!
      Hvad er det bullionpasta, som skal i åhstesaucen? Hvad bruger du?

      KH Hannah

      Svar
      • NinaNina says

        3. juni 2017 at 13:05

        Hej Hannah, det er den samme som oppe i kødFRIsovsen, jeg har tilføjet et link under opskriften på ostesovsen også, så du kan se hvilken jeg bruger for tiden. Det er den der hedder Herbamare
        Venlig hilsen
        Nina 🙂

        Svar
        • AvatarHannah says

          10. juni 2017 at 10:28

          Super tak! ^_^

          Svar
        • AvatarChris says

          20. marts 2018 at 20:57

          links virker ikke!!?

          Svar
          • NinaNina says

            24. marts 2018 at 21:48

            Det skal jeg nok få kigget på 🙂 Noget specielt du savner?

            Svar
    8. AvatarAnette Nøddelund says

      1. februar 2017 at 16:46

      Hej. Jeg vil prøve jeres lækre opskrift på lasagne i weekenden.
      Hvor mange gange skal jeg gange opskriften op for at få til 15 personer?
      På forhånd tak og mange hilsner fra Anette 🌸

      Svar
      • NinaNina says

        7. februar 2017 at 17:06

        Hej Annette jeg beklager at jeg ikke nåede det inden weekenden… Hvis du ganger med tre, så er der omtrent to stykke vejr. Jeg håber at du fandt ud af det 🙂
        De bedste hilsner Nina

        Svar
    9. AvatarJosefine says

      5. november 2016 at 16:01

      Hold da op!! <3 <3
      Jeg har været vegetar i flere år, og har faktisk ikke rigtigt spist lasagne siden jeg blev det. Prøvede en enkelt med soyagranulat (ikke den du henviser til) som var ganske forfærdelig, og så gav jeg lidt op. Jeg har altid elsket lasagne, bortset fra jeg faktisk aldrig var vild med kød.
      Og nu har jeg så prøvet denne opskrift.. og WOW! Min far som ellers stadig spiser kød ind imellem var også vild med den! Den var lækker at tilberede (masser af sunde, lækre ingredienser) og endnu mere lasagne-lækker end hvad jeg nogensinde har smagt før.

      TAK for opskriften! Det er en keeper! <3

      PS. Den smager endnu bedre varmet op i ovnen dagen efter!

      Svar
      • NinaNina says

        3. december 2016 at 10:59

        Åh hvor godt at høre! Tak for det – og velbekomme 🙂
        Vh Nina

        Svar
    10. AvatarCamilla Kirstine says

      22. juli 2016 at 7:20

      Kæreste ‘Plantepushere’ (iøvrigt genialt navn!)
      Jeg spiser på INGEN måde vegansk eller vegetarisk – jeg spiser både kød og andre animalske produkter (især elsker jeg simpelthen mælk overalt på jorden!). Dog har jeg de seneste år fået mindre og mindre lyst til kød. Det er som om jeg bare ikke har lyst til det og ydermere har lidt svært ved at fordøje kødet. Og NÅR jeg spiser kød vælger jeg kød fra dyr der har haft det BEDST muligt (uanset pris). Jeg holder dog fortsat virkelig virkelig meget af ALT fra havet. Det ville jeg aldrig kunne undvære!

      Nå, det blev lidt en lang ligegyldig smøre – pointen er, at jeg efterhånden for godt over et år siden stødte på jeres blog og siden har jeg fulgt den og glædet hver til et hvert nyt indlæg. Jeg elsker at I kan inspirere mig til at spise grønnere – dette uden at virke ‘prædikene’ og desuden oftest bringer opskrifter der er nogenlunde til at gå til (for “almindelige mennesker”). Dette har jeg aldrig fundet på en vegansk blog før. Så selvom jeg aldrig kunne drømme om at skifte 100% til veganer eller bare vegetar, så har jeg blog uden tvivl fået mig til at spise langt mere plantebaseret og skåret mit kødindtag væsentligt ned. Herudover får jeg prøvet noget som jeg ALDRIG selv ville være kommet på og som til min store overraskelse smager henrivende! Tak for det!
      Fortsæt det gode arbejde!

      P.s. jeg elsker jeres indlæg som fx “Vores veganske køkken”, da disse indlæg giver mig en god viden og inspiration til hvilke madvarer jeg kan bytte ud med fx kød eller ENDDA af og til min elskede mælk! 🙂

      P.p.s Denne opskrift på lasagne er GENIAL – enddnu bedre end den traditionelle med kød. Jeg elsker den!

      Og til sidst: et kæmpe skulderklap for jeres flotte design og layout (noget der betyder meget for mig som bloglæser – hvis layoutet er kedeligt eller forvirrende fravælger jeg ofte blogs) – fx er denne opskrift så dejlig og flot at læse!

      Kh Camilla Kirstine

      Svar
      • NinaNina says

        24. juli 2016 at 20:43

        Aaaaaahhhh, jeg bader mig i din ros! Af hjertet tak, det er så dejligt når der bliver sat pris på ens arbejde 🙂

        Svar
    11. AvatarCamilla says

      30. juni 2016 at 10:49

      Hej!

      Foerst tusind tak for en masse dejlig inspiration!!

      Jeg vil i weekenden proeve denne lasagne opskrift for foerste gang og jeg glaeder mig allerede som et lille barn inden juleaften (ja jeg er ret glad for mad, hihi)..

      Jeg taenkte paa maeske at proeve at putte en smule roedvin i.. Tror du det vil vaere daarligt? Eller er der for meget vaeske saa?

      Mvh. Camilla

      Svar
      • AvatarAnonym says

        1. juli 2016 at 12:49

        Nej det lyder top-lækkert! Du lader den jo bare koge ind til perfekt konsistens uden låg. Ej, det lyder virkelig lækkert, meld gerne tilbage 🙂
        Vh Nina

        Svar
    12. AvatarCharlotte says

      8. maj 2016 at 20:41

      Hej
      Jeg vil kaste mig ud i min første veganske lasagne, og ville benytte denne opskrift!

      Jeg kan desværre se at der skal nødder i, som jeg desværre er allergisk over for, Kan disse udelades eller erstattes med evt. kerner? 😃

      Svar
      • AvatarAnonym says

        8. maj 2016 at 21:03

        Valnødder giver godt nok en helt speciel smag til kødFRIsovsen. Men derfor kan du nu godt få dig en lækker lasagne ved at erstatte dem med let hakkede solskkekerner fx 🙂
        Vh Nina

        Svar
    13. AvatarHelga says

      4. december 2015 at 19:57

      HEi ! 🙂

      I morgen holder jeg en fest for at fejre min 24års fødselsdag, i den anledning har jeg i dag lavet 4 store veganske lasagner efter din opskrift! 🙂
      Vi har smagt lidt undervejs, men får først smake det endelige resultat i morgen og vi gleder oss.

      Takk for nem opskrift at følge!
      Jeg skriver igjen når hele festen har spist! 🙂
      Good weekend

      Svar
    14. AvatarHeidi Jeppesen says

      23. oktober 2015 at 15:56

      Jeg har spist lasagnen en hel uge i træk fordi portionen var så stor – og jeg blev slet ikke træt af den – overhovedet. Tak. Efter jeg har fundet jeres blog, har jeg for alvor fået mod på at blive veganer 🙂

      Svar
      • AvatarAnonym says

        23. oktober 2015 at 20:02

        Kære Heidi, jamen så har jeg jo i dén grad gjort mit arbejde godt! Hvor er det dejligt at høre – det er jo slet ikke så farligt når man lige kommer igang 😉
        Kh Nina

        Svar
    15. AvatarLuna says

      17. oktober 2015 at 15:03

      Den ser helt vildt lækker ud den lasange, den skal prøves imorgen!! 😀

      Jeg har prøvet med kødfriesovs, og jeg var meget begejstret.. Jeg har dog lige et par spørgsmål om Åhstesovsen..
      Kan jeg bruge friske revet løg istedet for løgpulvar? Kan jeg bruge bouillon terning istedet for bouillonpasta? Og hvilken stærk sennep bruger du? Kan jeg bruge en hjemmelavet stærk honning sennep?

      Tak for lækkere opskrifter 🙂

      Svar
      • AvatarAnonym says

        21. oktober 2015 at 12:04

        Hej Luna 🙂 Boiullonterning er fin, bare det er en god kvalitet som smager godt 🙂
        Jeg har ikke prøvet frisk løg. Løgpulver er et virkelig fedt krydderi at få nallerne i til alle mulige retter. Men har du ikke det, ville jeg nok stege løgene grundigt af inden de blev blendet.
        Jeg vil aldrig anbefale at bruge animalske produkter i madlavningen 😉 Men ellers kan en hvilken som helst stærk sennep bruges vil jeg mene, især når sovsen sammen med en lasagne. Vi bruger som regel Urtekrams.
        Velbekomme!
        Vh Nina

        Svar
    16. AvatarJuliane Vangsgaard says

      10. august 2015 at 16:00

      Hej
      kan Lagsagnen laves dagen før, og varmes op næste dag.
      Mvh Juliane

      Svar
      • AvatarAnonym says

        10. august 2015 at 17:16

        Det vil jeg tro, men jeg har ikke prøvet det 🙂 De fleste lasagner smager jo kun endnu bedre dagen efter, mon ikke også det gælder den her?
        Vh Nina

        Svar
    17. AvatarDiana says

      18. juni 2015 at 17:25

      Hej ! Jeg glæder mig utrolig meget til at prøve opskriften. Det ser virkelig lækkert ud. Det er også første gang jeg skal til at lave vegansk ost, og det kan jo gøres på mange måder… Den boullionpasta, du tager i… Er den meget nødvendig for smagen eller kan det undlades? Du skriver også lys tahin.. Som jeg aldrig har set. Hvor kan man få lys tahin (og hvad er egentlig forskellen på lys og mørk)?

      Svar
      • AvatarAnonym says

        3. juli 2015 at 18:22

        Hej Diana, undskyld forsinkelsen. Lys tahin er lavet af afskallede sesamkerner og er mere mild i smagen. Det er den man bruger til hummus. Den mørke tahin, som især kendes fra Urtekrams version, er mere bitter og herhjemme bruger vi den især til at smøre på brødet.
        Jeg synes at bouillon giver rigtig meget til smagen så ja, den kan undværes, men så brug istedet ekstra salt, peber, hvidløg og andet for at tilføje ekstra smag 🙂

        Svar
    18. AvatarCharlotte Lindhardt says

      8. juni 2015 at 16:08

      Hvor ser den lasagne lækker ud! Den skal helt bestemt prøves – og forsinket tillykke med bloggens fødselsdag. Er lige faldet over den, og vil helt sikkert følge med 🙂
      Kh.

      Svar
      • AvatarAnonym says

        9. juni 2015 at 21:11

        Den er også super lækker! Og du er super velkommen til at kigge med 🙂

        Svar
    19. AvatarAnne says

      1. juni 2015 at 14:49

      TILLYKKE og igen tak for dejlig inspiration og opskrifter! Det er meget værdsat.
      KH Anne

      Svar
      • AvatarAnonym says

        9. juni 2015 at 9:49

        Tak! Jeg har lige fisket din komentar op af mit spamfilter, så jeg beklager den lange reaktionstid…
        Kh Nina

        Svar
    20. Avatarjulie says

      29. maj 2015 at 10:12

      Hej, den opskrift ser bare lækker ud – jeg har bare lige et spørgsmål, er ikke vant til det veganske køkken nemlig:
      Der står der skal 1 dl gærflager i åstesovsen – er det pulvergær? og hvorfor skal der gær i og kan det undlades?

      på forhånd tak for svar

      mvh.

      Svar
      • AvatarAnonym says

        9. juni 2015 at 9:50

        Hej Julie, du var lige røget i mit spamfilter, jeg beklager meget! Nej pulvergær er noget helt andet. Mewn du er ikke den første, der spørger, så nu har jeg lagt links ind i indlægget så du kan se præcis hvad gærflager er 🙂
        Kh Nina

        Svar
    21. AvatarJulie says

      28. maj 2015 at 16:27

      Hej
      Jeg er ikke veganer, men syntes opskriften ser lækker ud! Har lige et spørgsmål – hvorfor skal der gær i åstesovsen? Og er de helt galt hvis den undlades?
      På forhånd Tak for svar

      Mvh Julie

      Svar
      • AvatarAnonym says

        9. juni 2015 at 9:51

        Hej Julie igen igen, begge dine bekseder røg i mit spamfilter … Du kan gdot lave sovsen uden gærflager, men så bliver smagen slet ikke ostet på samme måde 🙂

        Svar
    22. AvatarNaja says

      27. maj 2015 at 17:14

      Tak for en fantastisk god blog – virkelig godt arbejde! 🙂

      Svar
      • AvatarAnonym says

        9. juni 2015 at 9:52

        <3 tak :)

        Svar
    23. AvatarMie says

      26. maj 2015 at 4:05

      Kæmpe Stort Tillykke med 1 års Fødselsdagen,
      jeg er meget glade for at må være medlem af din side. jeg har meget glæde af dine opskrifter,
      håber og ønsker at du osse i fremtide vil dele dine dejlige opskrifter med os.
      m.v.h Mie

      Svar
      • AvatarAnonym says

        26. maj 2015 at 8:02

        Det kan du tro at jeg vil, Mie 🙂
        Kh Nina

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning.

    Du kan læse mere om vores familie her

    Nyhedsbrev plantepusherne
    Tak! Vi har sendt dig en mail 👌 Husk at tjekke SPAM (eller PROMOVERINGER - hvis du har gmail). Tilføj os til kontakter for at være sikker på at du får vores mails 🥕

    Leder du efter noget?

    Gå på opdagelse i vores kategorier

    Kategorier

    • – ENGLISH (16)
    • – VEGANSKE KØKKENGUIDES (20)
    • • ALLE OPSKRIFTER (128)
    • ● Aftensmad, elementer til (30)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (52)
    • ● Diverse (dressing · sovs · grønt) (28)
    • ● Drikkelse (10)
    • ● Festmad (47)
    • ● Glutenfri (114)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (34)
    • ● Kage, konfekt & dessert (35)
    • ● Kartofler (10)
    • ● Lige nu skal du lave (8)
    • ● Oliefri eller HCLF (72)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (21)
    • ● Vegansk mad, der ligner … (56)
    • ● Vegansk mejeri (25)
    • EVENTS (12)
    • SUNDHED (1)
    • VORES LIV (13)
    hvad er vegansk mad

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    plantepusherne

    Trænger du til noget at varme dig på sådan en h Trænger du til noget at varme dig på sådan en halvvåd, helgrå søndag? ☔️ .
.
Få et varmt gastronomisk kram af denne nemme, krydrede, thai-ish-suppe🤗
.
Link til OPSKRIFT i bio
.
#vegansk #veganskmad #madmedmedfølelse #suppe #detgrønnevalg #thaimad #aftensmad #plantepusherne  #plantebaseret #vegetarisk
    reklame| Klar til madpakke-sæson? Få 1️⃣5️ reklame| Klar til madpakke-sæson? Få 1️⃣5️⃣% rabat på verdens bedste madkasse lige i tid til skolestart 👏
.
Kører du træt i madpakker? Så snup en Rover! 😎Den her fantastiske madkasse fra planetbox gør det vitterligt sjovere og mere inspirerende at bikse en madpakke sammen. Det lyder måske tosset men de små rum og det fine overblik inspirerer og taler direkte til ens fantasi. Vi får f.eks. meget nemt brugt små eller større rester fra aftensmaden. Og mange børn elsker at maden er delt op på den her måde.
. 
Tak for hjælpen i en travl hverdag, Madkasse 🙏
.
Og så sparer man rigtig meget engangsplastik. Det var den primære årsag til at vi købte vores i sin tid ♻️
.
Røskva på 9 elsker sine madpakker😍 Forståeligt nok. Det ser virkelig indbydende ud at lukke op for sådan en velanrettet omgang her. Ikke noget mast eller udsplattet mad 👌(især en fordel hvis man laver madpakker aftenen inden, som herhjemme)
.
Den holder nemlig fint på maden: Jeg ville nok ikke hælde suppe direkte i et af rummene 😅 men en rest pasta med sovs kan den sagtens holde styr på.
.
Og ellers så følger der to bøtter med tætsluttende låg med, en stor og en lille, som passer perfekt ned i madkassen.
.
Bemærk det lille rum der er som skabt til små hyggelige sedler ❤️
.
FÅ 1️⃣5️⃣% på alt fra mærket PlanetBox hos @oekoyngel.dk når du bruger koden:
❎PLANTEPUSHER❎ Direkte link i bio
.
For et par år siden fandtes den kun i USA til 7-800kr ink fragt 🤪 Men nu kan du altså få den for kun 425 kr hos Økoyngel, der er eneforhandler i DK.
.
⏭swipe for flere billeder af hvordan vi bruger vores elskede Rover-madkasser🤗
.
#madkasse #madpakke #madpakker #veganskmad #veganskemadpakker @planetbox #rover #madpakkermanglædersigtil #madmedmedfølelse 
#madpakkermedmedfølelse #detgrønnevalg #plasticfree #plasticchange
    OPSKRIFT! Sådan en dressing af lys tahin er jo ik OPSKRIFT! Sådan en dressing af lys tahin er jo ikke ligefrem raketvidenskab. Men her får du et super lækkert bud på min version, som jeg laver rigtig tit😋
.
INGREDIENSER
.
60 ml lys tahin (link i bio)
1/4 dl mellemsød/stærk sennep (jeg brugte Levevis.)
2 tsk æblecidereddike
4 tsk lys miso
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
2 tsk sojasauce 
3/4 dl vand - CIRKA! (Brug en mængde så dressingen får ønsket konsistens)
friskkværnet sort peber
Evt. lidt friskrevet citronskal
.
METODE
.
Bland alt undtagen vand og rør det jævnt. Rør lidt ad gangen vandet i indtil du opnår den ønskede konsistens. Men bemærk at jo mere vand, jo mere fortynder du smagen
.
NB dressingen tykner gevaldigt efter en nat i køleskabet.
.
Der er mere inspiration til alle de lækre ting du kan bruge dressingen til på forsiden bloggen - samt erstatninger af ingredienser 🤗
.
#veganskmad #dressing #lystahin #madmedmedfølelse #detgrønnevalg #vegan #opskrift #sødekartofler
    TILBUDS-TIP: @matasdk har jævnligt 3 for 2 på AL TILBUDS-TIP: @matasdk har jævnligt 3 for 2 på ALT i deres helsekostafdeling! Og de har RIGTIG mange ting i deres online shop‼️
.
Du sparer altså 33%, så det er værd at holde øje med. Det gælder både kosttilskud og kolonialvarer.
Jeg købte blandt andet:
✅ Miso
✅ Sojasauce
✅ Hvidløgspulver
✅ Tofu
✅ Marinerede artiskokker
✅ Oliventapenade
.
Psssst du behøver ikke at købe 3 af hver, men for hvert tredje vare du køber i tilbudskategorien, bliver den billigste trukket fra. Så når man køber 3 af hver er det nemmest at gennemskue besparelsen 😅🙈
.
GRATIS 'LEVERING': Du kan hente varerne i din lokale Matas.
Tilbuddet udløber:
*️⃣ I DAG SØNDAG *️⃣ for denne gang, så skynd dig at shoppe, eller bered dig til næste gang 🤗 og så vil @_mortilagnes  foreslå at du køber gærflager derinde hvis du er storforbruger af dem 😋
.
NB Du SKAL være 'medlem' for at bruge tilbuddet, men det koster gratis. Link i bio.
.
#ikkesponsoreret #vegansk #veganskmad #indkøb #tilbud #matas #3for2 #madmedmedfølelse
    Jeg fik et chok da min mand kom hjem med en købep Jeg fik et chok da min mand kom hjem med en købepizza 😱 Ham, der ellers aldrig køber færdigretter: "det er for dyrt, man får for lidt for pengene og jeg kan lave det meget bedre selv!" 😁
🍕
Men den her 100% veganske frysepizza af mærket SPIR lå altså og kaldte uimodståeligt på ham i Netto. Så nysgerrigheden tog overhånd og den blev testet og pyntet med oliven og hjemmedyrket basilikum.
🍕
BEDØMMELSE
Godkendt ✅
Sprød bund, lækker ost der smelter perfekt og med lidt egne tilføjelser kan man godt kalde det en slags fuldgyldigt måltid😋 ... og takke Netto for at have gjort det store forarbejde til din pizzaaften
🍕
PRIS
30kr i Netto
🍕
#veganskmad #vegansk #madmedmedfølelse #spir @nettodk #pizza #veganskpizza #detgrønnevalg #frysepizza #dovenmad
    Lav en ❄️iskold❄️ is-cacao i sommervarmen Lav en ❄️iskold❄️ is-cacao i sommervarmen 😎
.
Til dig der ikke føler dig voksen nok til at drikke is-kaffe: du er ikke alene! Og bare lav de her cacao-isterninger i stedet 🌞 Mega mums!
.
(Yderligere instrukser findes på bloggen hvis du har brug for det - Link i bio)
.
#iscacao #cacaolatte ? #vegansk#veganskmad#madmedmedfølelse #plantepusherne #sommer
    ✨Ny opskrift✨ Har du planer i weekenden? Eller ✨Ny opskrift✨ Har du planer i weekenden? Ellers vil den her nemme og super lækre hyldeblomstis gerne på date med dig 😎 Er du fristet?
✨
Du behøver ikke at lave din egen Hyldeblomstsaft, den kan sagtens laves med det man køber.
✨
Link i bio🤘
#Vegansk #hyldeblomstis #spisnaturen #hyldeblomst #hyld #vegan #veganskmad #veganskis #madmedmedfølelse #detgrønnevalg #aquafaba #sommeridanmark #veganskhyldeblomstis
    Basilikum-lykke 😍 For to måneder siden købte Basilikum-lykke 😍
For to måneder siden købte vi en lille bitte potte basilikum i et supermarked.
Den blev nøjsomt befriet fra sin mikroskopiske potte og fik ustyrlige mængder daglig kærlighed i form af plads (!), vand, lys og smalltalk.
🌱
De vokser nu vildt og giver jævnligt en god høst - der blir større fra gang til gang. Her er dagens. De skal nok forfremmes til pesto senere 😋
🌱
Om 2-3 uger regner jeg med næsten dobbelt så stor høst
🌱
#selvforsyning #ihvertfaldmed #basilikum #hjemmedyrk #vegansk #veganskmad #pesto #madmedmedfølelse #krydderurter
    HAPS! Sandwich med Avo, tomat, Nettos Spir smøreo HAPS! Sandwich med Avo, tomat, Nettos Spir smøreost med Jalapeños plus noget vegansk pålæg a la sk*nke 🤗 und salat, naturligvis. På ristet tyttebærsfuldkornsrug (😯) fra Pågen
🌱
Mathias hader når jeg snupper hans frokost foran næsen på ham for at liiiige fotografere den. Men hey, sådan er livet med en madblogger 🤷‍♀️😆
🌱
God pinse 🤗
🌱
#vegansk #madmedmedfølelse #veganskmad #sandwich #vegan
    Dette er en REKLAME for verdens bedste madkasse - Dette er en REKLAME for verdens bedste madkasse - basta!
▪️ Den eftertragtede PLANETBOX ROVER fås nemlig nu i Danmark😍
▪️
Du kan købe den med 15%‼️ rabat ved at bruge koden 👉PLANTEPUSHER👈
▪️
4️⃣ grunde til at den er så awesome:
- Den er i 100% rustfri stål (ingen plastik) ♻️
- Den passer rigtig godt på maden som holdes adskilt (uden ekstra plastik) og ikke bliver mast 👏
- Den præsenterer maden smukt og gør det ekstra appetitligt at spise sin frokost (især godt til 'selektive børn')😋
- Tro det eller ej men vi oplever at dens udformning inspirerer til at være kreativ når man laver madpakken - tak for det❤️👨‍🍳
▪️
Du kan sagtens have en gang 'pasta med hvis sovs' liggende frit i et af rummene uden at det løber ud. Til mere flydende ting - fx dip - kan du bruge bøtterne med tætsluttende silikonelåg
▪️
Vi har haft vores et års tid og ELSKER den! @oekoyngel.dk har eneret på forhandling i Danmark - Link i bio
▪️
Find vegansk inspiration til at fylde din kommende madkasse ovre hos 👉 @madpakkemor
▪️
#plantetboxrover #madkasse #oekoyngel #madpakkermanglædersigtil #madpakke #veganskemadpakker #plasticfree #plasticchange #bæredygtighed #detgrønnevalg #lunchboxinspo
    Syrensaft 😍 uden konkurrence sommerens smukkest Syrensaft 😍 uden konkurrence sommerens smukkeste saft🌺🌸
.
Vejret kaldte på at hive sidste års produktion op af fryseren til en lille læskende tår. Drikkes bedst med bobler, hvor den smager som en alkoholfri Rosé 🍷🌸
Hylden er lige på nippet til at springe ud i fuld flor så snart kan du lave en stor portion. Det er ganske ligetil. Super at servere for gæster 😍
.
Vi opbevarer vores syrensaft i fryseren og så skal den bare tø lidt op og overholdes med danskvand. Opskrift i bio.
.
#syrensaft #vegansk #hjemmelavet #syrener #madmedmedfølelse #plantepusherne #detgrønnevalg
    Hold nu fast de smager godt! Ramsløgschips som je Hold nu fast de smager godt! Ramsløgschips som jeg lavede i weekenden 😋 Jeg delte lidt (!) af processen i min story. Og de er altså så lækre at de er røget på bloggen 👌👏
.
Link i bio
.
Spørg evt i en lokal Facebook gruppe om hvor du kan plukke ramsløg i nærheden af dig 🌱
.
.
.
#ramsløg #vildmad #veganskmad #vegan #madmedmedfølelse #ramsløgschips #sundsnack
    Indlæs mere … Følg med på Instagram
    vegansk køkken

    Danske Veganske Madblogs

    Buddhas Brownies · Grøn Samvittighed · Englerod · Grøn, sund & lækker · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · NeoHippie · Op Med Grøntsagerne · Planteæderen · So Freaking Vegan · Veganissen

    © 2019 · plantepusherne.dk · GDPR · Kontakt· Nyhedsbrev