
PlantePusherne er en 100 % vegansk blog med opskrifter på vegansk mad
– og lidt personligere indlæg nu og da.
UPDATE: I 2020/21 oplevede jeg en voldsom forværring af mit i forvejen noget udfordrede helbred. Det mundede i sidste ende ud i en skilsmisse og dermed naturligvis opløsning af familielivet. Aktiviteterne på siden bliver derfor aldrig de samme igen, da projekt ‘PlantePusherne’ tog udgangspunkt i os som familie 😊
Men jeg har taget bloggen med mig, da den jo igennem årene har været mit højtelskede arnested for kreative udskejelser. Og jeg vil gøre mit bedste med de ressourcer, jeg har, for at holde den funktionel, så længe det er muligt. Der ligger en masse kladder, som er 50-90 % færdige og som jeg drømmer om at kunne lægge på bloggen drypvis. Her er den oprindelige introduktion til os:
Hvem er Plantepusherne?
Mød familien bagved navnet: Nina, Mathias, Røskva og Anton.
Fru PlantePusher – Nina – årgang ’79

⬤ Det er Nina, der står bag opskriftsudvikling, foto, grafik/layout og alt hvad der hedder EDB på hjemmesiden. Bachelor i arkitektur fra Kunstakademiets arkitektskole, 1/2 NATurvidenskabelig BASisudannelse fra RUC og et år på KEA erhvervsakademi (tøjdesign). Hjemmegående, utrolig praktisk og ferm med en boremaskine – når fysikken tillader det – og generelt glad for værktøj. Om ikke andet så bare duften af det.
Hun interesserer sig af helbredsmæssige årsager meget for sundhed og har både levet Raw, Raw Till Four og efter McDougall-principperne hvilket vil sige en high carb low fat kost.
Arbejdet med plantepusherne har også afstedkommet omtale vidt omkring.
Her er et par udvalgte anerkendelser:
(Klik på logoer for at se omtalen og læs om resten af familien længere nede)
og her
Se kilde nr (9)
Danmarks Bedste Veganske Blog
To gange er PlantePusherne kåret til Bedste veganske blog af
Danmarks Veganske Forening efter afstemning


PlantePusherne er nævnt i følgende udgivelser
Vegansk Vægttab af Kira Eggers
– og ikke mindst et international samarbejde, der udmøntede sig i kogebogen
Meat Free Monday Everywhere af Global Meat Free Monday

og hermed videre til resten af afmilien:
Hr. PlantePusher – Mathias – årgang ’87

⬤ Selvom vi blev skilt i 2021 så har Mathias været en kæmpe stor del af PlantePusherne-universet at han selvfølgelig stadig skal introduceres 🤗
Professsionsbachelor i Ernæring og Sundhed og ved en masse om råvarer, køkkener og ernæring. Et yderst rationelt tænkende væsen med flair for tal.
Plantepusherne.dk ville ikke være praktisk mulig uden Mathias. Det er ham, der kommer og rydder op efter Ninas eksperimenter, køber ind, stiller (semi-frivilligt) op som foto-assistent til tider og ikke mindst: Smager på det, der kommer ud af køkkenet. Og aflægger rapport. Det er også Mathias, der står for den daglige madlavning i hjemmet og han er super skarp når det kommer til tilsmagning. Det der med at følge en opskrift? Not so much. Det opleves vist som en indskrænkning af hans personlige frihed.
⬤ Det lille PlantePus, Røskva (født 8. april 2010) er en glad og livlig pige som er stolt af at være veganer.
⬤ Anton, den lille rødtop, kom til verden 10. april 2016.
Hvad vil vi med PlantePusherne.dk?
Vi har spist vegansk mad siden 2011 og elsker at eksperimentere i køkkenet. Vi vil rigtig gerne formidle vores erfaringer fra vores veganske køkken så andre forhåbentlig kan blive inspirerede til et liv, hvor man værner om dyrene, miljøet og sin krop.
Tilbage i 2012 blev Nina spurgt om hun ikke snart skulle have en blog. Efterhånden havde idéerne hobet sig op, så der var ingen vej uden om. Nina kan feks. godt bruge timer eller dage på at researche kilder til et indlæg i en forumdiskussion eller eksperimentere sig frem til den perfekte opskrift. Mathias bruger tilsvarende meget tid i køkkenet.
Men guldkornene – 😉 – kan hurtigt drukne i mængden. Siden her skal derfor fungere som samlingspunkt for alle mad-relaterede veganske PlantePusher-aktiviteter, der vil blive formidlet på en måde, så så mange som muligt kan få glæde af dem.
Læs mere om hvad der kendetegner opskrifterne på bloggen her.
Hjerteligt velkommen til PlantePusherne <3
Kh Nina













Hej!
Jeg vil høre om vandmelonbabyen kan laves aften før den skal laves, eller om vandmelonen vil blive tør?
Mvh, Linette Bjerringholm
Jeg har prøvet at lave én dagen inden. Den blev pakket lufttæt i en plastikpose og det fungerede fint 🙂 i princippet kan du jo også pensle overfladerne med lidt vand inden du hopper i seng. Så tror jeg altså det bliver helt fint ☺️
Kh Nina