Det her indlæg og de øvrige indlæg om ‘vegansk børnefødselsdag‘ er for at inspirere til hvordan man kan fejre fødselsdag på vegansk.
‘Morgenbord’
Vi holder sjældent stort fødselsdagsmorgenbord herhjemme, men da Røskva for nyligt fyldte 5 år fik hun da pandekager til morgenmad og det var hun yderst tilfreds med…
Uddeling i børnehaven
Frugt, frugt, altid frugt med til uddeling i børnehaven. Det skulle egentlig bare have været skåret i stykker og serveret i en skål, men i sidste øjeblik blev jeg grebet af præstationsangst og jeg fik idéen til at lægge dem op som et flag, så blev der da gjort lidt ud af det. Mathias havde aftenen inden bagt en hel stak pandekager og dem serverede vi sådan at ungerne to og to kom op og pegede på om de ville have sirup, farvet kokosdrys og/eller chokoladesovs (blandet af cacaopulver, smeltet kokosolie og agavesirup + et nip salt) på deres pandekage.
Familiefødselsdag
Om aftenen havde vi besøg af en lille håndfuld familie hvoraf nogle kom langvejs fra. Vi serverede pitabrød med masser af grønt og så den fantastiske kødFRIsovs, samt guacamole og Shiitake-bacon, der imponerede alle kødspiserne…
…samt en omgang hjemmelavet soja fraiche rørt med en masse friske krydderurter. Det fungerede rigtig godt, ikke mindst kødFRIsovsen i pitabrød og shiitake-baconen der fik folk til at undre sig over hvordan svampe kunne komme til at smage så meget af kød.
På grund af en masse andre begivenheder holdt vi først rigtig Røskvas fødseldag for hele familien flere uger senere. Her blev de populære Pomme sAnna/Nina født:
De blev serveret sammen med frækkedeller
Det blev til en meget passende let frokostanretning sammen med nytårssalat med mirakeldressing
Og så var der selvfølgelig dessert!
En bananislagkage med jordbær/vanilie yderst og mango/kardemomme inderst. Toppet med chokoladesovs af cacaopulver, sojamælk og agavesirup. Og så en masse farvet kokosdrys og friske jordbær (I det hele taget var der ustyrligt meget kokosdrys på bordet fordi jeg arbejder på et blogindlæg om endnu flere nuancer af naturligt farvet kokos)
Jeg lavede også en nem udgave af mine bountyer ved at lave bounty-kugler med hel vanilie. For at få dem helt runde (?) kom jeg dem på en tandstik og stak dem i noget bølgepap så snart de var dyppet i chokolade. Der blev 18 styks af opskriften.
Af drikkevarer serverede vi lidt øl, appelsinjuice, æblejuice, noget tranebærsaft vi havde stående og selvfølgelig varm sojakakao med kokosflødeskum der var rørt med agavesirup og hel vanilie
Jeg ville faktsk have lavet flødeboller, men det lykkedes mig (igen) at IKKE følge en af mine egne opskrifter og derfor prøvede jeg for første gang, at skummet faldt sammen så det umuligt kunne sprøjtes på bundene. Efter en kort krise tog jeg en hurtig beslutning om at hælde det i en rugbrødsform, hælde lidt af den smeltede chokolade i og røre rundt og komme det på frys. Det blev så til ‘flødebolleis’ med tynde lag af chokolade a la Vienetta-is (som medvirkede til at inspirere min Vienetta-opskrift nogle år senere). Udover at det var en lille smule mærkeligt, så var det MEGET sødt! Derfor serverede jeg den til allersidst for ikke at ødelægge sødmeopfattelsen af de andre mindre sukkerpumpede ting på dessertbordet.
Det blev til en lille hapser af flødebolleis på de bagte marcipanbunde som ellers troede at de skulle blive flødebollebunde (til venstre herunder).
Du kan også se billeder fra hhv. 3-årsfødselsdagen og 4-års fødselsdagen:
Line
Uhmmm hvor ser det lækkert ud alt sammen!
Der er helt sikkert et par ting der skal prøves 😀
Nina, PlantePusherne
Dejligt at kunne inspirere 🙂