• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > alle vores opskrifter > Veganske flødeboller – med guf, marcipanbund og chokoladeovertræk

Veganske flødeboller – med guf, marcipanbund og chokoladeovertræk

af Nina, opdateret 04/03/2023

veganske flødeboller
Share1.16K
Pin152
1.31K Shares
Kommentarer (63) Udskriv Hop til opskrift

Da den veganske verden modtog nyheden om at man kunne piske kikærtevand til æggehvide (se mit indlæg om aquafaba her) har det kun været et spørgsmål om tid, før der blev lavet en opskrift på ‘rigtige’ veganske flødeboller. Det er der NU!

English version

For at gøre den så tilgængelig som muligt, har jeg skævet til opskrifter uden glucose og i dem har jeg så integreret aquafabaen. Jeg har også ledt efter en syre som kunne give det mest faste skum uden at tilføje for meget fugt eller syrlighed i smagen. Lige inden jeg skulle til at udgive opskriften her fandt jeg så den perfekte ingrediens som stod og kukkelurede under køkkenvasken og gjorde opskriften mere perfekt end jeg havde turdet drømme om. Jeg har eksperimenteret med at finde de nemmeste metoder til dig, da der er en del trin undervejs. Jeg ville overdrive, hvis jeg sagde at det var pisse nemt, men hvis bare du kan få en god fast skum, så er resten faktsik rimelig ligetil. Og det får du, hvis du følger opskriften nøje 😉 Når man spiser guffet for sig selv kan man godt dufte kikærterne, men den duft drukner altså når du kombinerer den med mørk chokolade og bagt marcipan i en flødebolle. Disse veganske flødeboller smager helt igennem fantastisk og de kan laves ligeså smukke (og rustikke) som andre hjemmelavede flødeboller.

Veganske flødeboller uden æg

Lad os starte fra bunden(e). De laves nemmest af marcipan der enten rulles fladt og udstikkes eller rulles til en pølse hvoraf der skæres skiver (som billedet herunder). Metoden med at udstikke dem giver de pæneste flødebollebunde, men efter choko-overtrækning, sukkerchock og efterfølgende tudeanfald af taknemmelighed er der nok ikke nogen der vil huske, at bundene vist ikke var helt cirkulære. Gør det, du synes er nemmest. De kan evt. pensles med chokolade – læs mere om fordele og ulemper under Tips.

Bunde til veganske flødeboller copy

Hvad var det så, der stod og gemte sig under vasken? Jo, der stod såmand en bøtte citronsyre, som jeg i sidste øjeblik testede at erstatte citronsaften med. Bum! Så sad den der! Smagen blev mindre syrlig og skummet blev nærmest skærefast lige efter det var rørt sammen! Vegansk ‘guf’ – som er det, man kommer i flødebollerne – kan altså blive meget fast i konsistensen hvis du bruger citronsyre fremfor citronsaft. Citronsyre er det dér som altid bliver udsolgt fordi 33% af danskerne synkront finder ud af at NU skal vi alle sammen lave hyldeblomstsaft engang i juni måned. Det er i øvrigt det samme du bruger til at afkalke opvaskeren (de store supermarkeder har det, men tjek om du ikke har det stående under vasken). Og vinsyre kan også bruges.

Det vigtigste punkt i opskriften – guffet!

Guffet må IKKE være flydende, det skal nærmest være skærefast når det er pisket i 10-15 minutter. Hvis du nailer den, skal du nok klare resten. Derfor får du lige nogle tips til at lykkes med den:

  • Der må IKKE være fedt, vand eller sæberester på de redskaber du bruger til at piske aquafabaen! Brug helst metal- eller glaskål og tør den plus piskeris af med almindelig lagereddike inden du går i gang med opskriften.
  • Reducér aquafabaen omkring 30%-50% dvs. start med omkring 1,15 – 1,5 dl og lad dem simre ind til 75 ml.
  • Kom eventuelt en pose frosne ærter under skålen når du begynder at piske sukkersiruppen i, så hjælper du nedkølingen på vej.
  • Sukkersiruppen skal hældes LANGSOMT i aquafabaen. Sørg for at hver sjat bliver pisket ind, inden du hælder mere i.
  • Guffet skal så piskes i 10-15 minutter indtil det er kølet ned og rigtig fast i det.
  • Guffet bliver mere løst med tiden, så kom det på bundene kort tid efter det er lavet (derfor er det en god idé at der er gjort klar til at det bliver sprøjtet på og at bundene f.eks. er kølet helt ned til når guffet er færdigt)

Undgå at blive for ambitøs når du sprøjter guffet på. Jeg kunne max lave dem 6 cm høje og så sank de en lille smule sammen til omkring 5 cm i højden. Når du har fået guffet på bundene, så skal de stå og hvile for at hærde lidt i overfladen. De virker lidt skrøbelige, men når de lige får lov at stå og derefter bliver omfavnet kærligt af et lag smeltet chokolade er de til at flytte rundt på igen.

Veganske flødeboller

Det kan være svært at dyppe flødeboller når de skal coates. Eller dvs. selve dypningen er ikke så svær, det er mere det der med at få skummet med op fra chokoladen igen… Stil i stedet flødebollen på en gaffel henover skålen med den smeltede chokolade og så hæld chokoladen henover gerne med en bred paletkniv. Det kan være nødvendigt at lune skålen med chokolade over vandbadet efter du har overtrukket 5-7 flødeboller så den bliver ved at være tyndtflydende. Fordi jeg var alene hjem, da billederne herunder blev taget, måtte jeg klistre gaflen fast til en stor plastikbøtte som jeg stabiliserede i den rette vinkel. Det var faktisk ret praktisk, så gør evt. det også selvom du har rigeligt med hænder til rådighed, så ved du hvor du har den.

flødebolle overtrækkes med chokolade copy

Hvis du ikke kender til at temperere chokolade (med andre ord ‘at smelte den på den rigtige måde så den størkner ordentligt bagefter’) så brug min quick-guide som jeg har lagt nederst i indlægget her. Og læs i det hele taget opskriften grundigt igennem så undgår du at lave alle de begynderfejl jeg har været igennem de sidste fem dage 😉

Se eventuelt DENNE VIDEO for en gennemgang af hele flødebolleprocessen som overordnet set – men ikke helt – er som min. Min opskrift overruler naturligvis.

hvor meget fylder en teske spiseske måleske
Udskriv Bedøm
4.9 – fra 7 stemmer

Veganske flødeboller

Verdens første ‘rigtige’ veganske flødeboller med lækkert luftigt guf, bagt marcipanbund og sprød mørk chokolade. Flødebollerne er ca 5×5 cm. Det er en stor fordel at bruge en stor køkkenmaskine til piskningen.
æggefri, glutenfri, mælkefri, vegansk
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid50 min
20 stk.

INGREDIENSER

  • 75 gr aquafaba (kikærtevand – se hvad det er her reduceret 30%-50%*)
  • 3/4 ml citronsyre (NB det er meget lidt!)
  • 150 gr sukker (jeg brugte rørsukker, guffet bliver stadig kridhvidt)
  • 50 ml vand
  • 150 gr marcipan
  • 200 gr mørk chokolade
Har du sprøjtepose så brug en stor stjernetylle, det giver en mere stabil struktur.
    Sæt desuden din røreskålen på køl eller frys så den er kold når den skal bruges.

      SÅDAN GØR DU

      Skær og bag bundene
      • Rul marcipan til en 6 cm lang pølse (4,5 cm i diameter) og skær 20 skiver af den (3 mm tykke).
      • Bag bundene i ovnen på 180′ indtil de er lidt lysebrune i kanterne, ca 5 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt ned på pladen. Smid en lille ildfast skål med 2 stykker chokolade i den stadigt varme ovn. Efter 1-2 minutter er chokoladen semismeltet og du kan tage den ud, røre rundt og pensle bundene hvis du vil.
      Pisk aquafabaen
      • Sørg for at dine skåle og redskaber er HELT rene og tørre. Fedt, fugt og sæberester kan forhindre skummet i at blive stift. Kom aquafabaen (som skal være stuetemperatur eller lun, IKKE kold) i en skål sammen med citronsyren og pisk det stift, 2-3 minutter, indtil du kan vende skålen på hovedet uden at det ryger ud. Smid en teske sukker i og pisk videre i 10 minutter.
      Lav guf
      • Kom 150 gr sukker og vand i en lille gryde og lad det koge op. RØR KUN MEGET LIDT I DET – ellers krystalliserer det og du må starte forfra. Det skal så stå og boble/simre i 2 minutter på mellemhøje varme. Så smelter sukkeret og vandet fordamper så du til sidst har en ensformig, gennemsigtig sukkersirup uden krystaller.
        HVIS du har et termometer, så tag gryden af varmen, når det når 117 grader. Hold øje hele tiden! 2 minutter blev der sagt.
      • Mens du pisker videre i aquafaba-skummet, hælder du LANGSOMT sukkersiruppen ned i ad små omgange. Pisk til blandingen er kølet helt ned og skålen ikke længere er varm, det kan godt tage 15 minutter. Skummet skal være nærmest skærefast til sidst. Jeg satte røreskålen på nogle poser frosne ærter for at hjælpe processen på vej.
      Sprøjt guf på bundene
      • Imens kan du forberede den sjoveste del, nemlig at komme skum på bundene: Sørg for at bundene på bagepladen ligger, så der er plads til at arbejde med guffet. Brug en stor stjernetylle. Fold kanterne næsten helt ned på en frysepose og kom guffet heri. Træk kanterne op igen og se om du kan undlade at få luftbobler med (skub dem 'opad' i posen, så de ikke pludselig pipper ud af hullet). Klip et 1,5 cm langt snit så du får et hul på ca 1 cm i diameter. Gør hullet så rundt som muligt.
      • Hold posen lodret henover midten af en bund og bevæg posen rundt i stadigt mindre cirkler, mens du løfter den lodret opad, men stadig holder spidsen/hullet lidt nede i det skum, der kommer ud – giver det mening? Du må altså ikke løfte posen for langt fra skummet, du bruger nemlig spidsen af posen til at møffe skummet lidt på plads mens du kører den rundt. Kom ikke helt ud til kanterne nederst – guffet falder nemlig lidt sammen under egen tyngde. Så der må gerne være lidt plads at flyde ud på. Som afslutning slipper du trykket på posen og fjerner den i en hurtig bevægelse opad/væk. Jeg lavede ca 6-7 'cirkler' til mine flødeboller.
      • Nu skal de stå og 'tørre' i omtrent 1 time så overfladen hærder. Herefter skulle den gerne kunne tåle at blive overtrukket med varm chokolade, som du kan forberde imens.
      Overtræk flødebollerne med chokolade
      • For at chokoladen størkner nogenlunde ordentligt skal den tempereres altså smeltes på den rigtige måde (se nederst i blogindlægget). Det tager lidt tid, men hvis du prøver at fremskynde processen risikerer du at chokoladen opfører sig mærkeligt, så tag dig god tid. Hvis du smelter al chokolade på en gang, så må du nok gen-lune noget af det når du har coatet cirka halvdelen af flødebollerne. Sørg for alt i verden for at der ikke kommer damp fra vandet ned i chokolade (=klumper!).
        Hold en flødebolle ad gangen på en gaffel over skålen med chokolade og hæld chokoladen over. Kig forsigtigt på undersiden og se om du har fået alle kanter med. Sørg for at der ikke er huller ind til skummet fordi så bliver det presset ud når chokoladen trækker sig sammen mens den hærder. Lad den dryppe af i mens du tæller til 10 og stil den så på bagepapir.
      • Drys med pynt inden chokoladen størkner. Skummet bliver mere fast og luftig/autentisk hvis de får lov at stå et døgns tid – prøv det, hvis du kan holde nallerne væk så længe 😉

      TIPS & NOTER

      – 75 gr aquafaba svarer til hvad der er i en lille karton kikærter fra Levevis eller i en halv dåse med 400 gr bønner.
      – I stedet for citronsyre kan du bruge vinsyre (alternativt 1,5 tsk (7,5 ml) frisk citronsaft som dog ikke er helt lige så godt).
      – Fremfor at lade flødebollerne ‘tørre’ en time, kan man også give dem 5-10 minutter i en 100′ varm ovn og så lade dem køle af inden man overtrækker dem. Test i så fald med en enkelt flødebolle for at se hvordan den reagerer på varmen.
      – Vil du have perfekt runde bunde, så rul marcipanen ud til en 3-4 mm tyk plade og udstik cirkler på omkring 4,5 cm i diameter med en udstikker eller et glas.
      – Citronsaft v. citronsyre. Citronsyre giver både en meget fastere konsistens og en mindre syrlig smag. Jeg anbefaler at du køber det, især hvis det er første gang du laver flødeboller, da guffet ellers kan være lidt udfordrende at arbejde med, så du gør dig selv den tjeneste 🙂
      – *Reducering af aquafabaen: For at reducere aquafabaen med ca. 30% starter du med ca. 120 ml som du forsigtigt lader koge ind til der kun er ca 80-90 ml tilbage. Når det har stået og kølet ned vil du have omtrent 75 ml god tyk aquafaba. Hvis det kikærtevand du har brugt har været lidt tyndt i det, kan der trække lidt væske ud når de står og tørrer. Stil dem i så fald på noget køkkenrulle eller et rent viskestykke.
      – Den første omgang veganske flødeboller jeg lavede med citronsaft fik lov at stå natten over ved stuetemperatur. Her havde jeg ikke coatet bundene med chokolade. Det gjorde at fyldet fik en lidt mere fast konsistens, fordi bundene havde taget noget af fugten. Bundene var ikke længere knasende sprøde, men smagte stadig fortrinligt ligesom almindelig marcipan og fungerede fint uden at være decideret sprøde.
      Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

      Flødebollerne på billederne er drysset max med hjemmelavet kokosdrys farvet med frugt og grønt, se mere her.

      Flødeboller uden æg
      Hvordan smelter man chokolade uden termometer

      Og endnu en gang tak til Goose Wohlt og Joël Roessel som fandt på at piske kikærtevandet sammen med sukker og lave marengs og således satte den veganske mad-verden på den anden ende <3

      Nina fra PlantePusherne

      Udgivet 12/03/2015 Filed Under: ● Aquafaba - 'æg' af kikærtevand, ● Kage · konfekt · dessert mm, 🥦 Alle opskrifter

      Søg i alle #tags

      Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
      Previous Post: « Aquafaba – vegansk æggeerstatning af én overraskende ingrediens…
      Next Post: Chocolate coated marshmallow treats (vegan Tunnocks tea cakes) »

      Reader Interactions

      Comments

      1. Amalie

        19/03/2020 at 15:55

        Hej Nina!

        Jeg er godt i gang med at lave disse fantastiske flødeboller. Jeg er i tvivl om citronsyren skal opløses i vand inden den tilføres kikærtevandet?

        Kh. Amalie

        Svar
        • Nina

          10/04/2021 at 17:30

          Nej den vil blive opløst i aquafabaen 😊
          Bh Nina

          Svar
      2. Bettina Gribby

        12/04/2019 at 13:46

        Hej Nina,

        Jeg har kun ‘Citric Acid’ og det er i pulverform…. Har prøvet at google hvordan jeg skal blande det, men måske jeg har mere held ved at spørge dig?

        Medvenlig hilsen og rigtig god dag,
        Bettina.

        Svar
        • Nina

          12/04/2019 at 17:19

          Hej 🙂
          Cream of tartar eller vinsten som er det de oftest bruger international er også i pulverform. Så du bruger bare et lille nip af din citronsyre, som du hælder i aquafabaen når den er pisket let luftig 🙂

          Svar
      3. Rebekah

        04/02/2019 at 20:04

        Hej, ser godt nok lækkert ud og jeg elsker flødeboller, så virkelig rart at se.
        Men kan man bruge noget andet end citronsyre? Er nemlig ikke en stor fan af helbredsmæssige årsager,

        På forhånd tak 🙂

        Svar
        • Nina

          16/02/2019 at 18:25

          Hej 🤗
          Ja en hvilken som helst styre vil nærmest fungere. En lille bitte smule eddike, bare pas på at det ikke kan smages. Vinsyre er også en mulighed.
          Vh Nina

          Svar
      4. Manja

        17/11/2018 at 5:58

        Kan man piske for meget/længe, når man pisker sukkersirup sammen med ikke-hviderne?

        Svar
        • Nina

          07/01/2021 at 17:00

          Sirup virker desværre slet ikke på samme måde som sukker …
          Bh

          Svar
      5. Lisa

        08/09/2018 at 11:30

        Hejsa, skønne opskrifter 😍 hvis man er doven (eller træt af kiksede krystalliserede sirupsforsøg) kan man så bruge glukosesirup eller lys sirup i opskriften istedet? Det bliver dyrt i marcipan bunde at prøve…

        Svar
        • Nina

          10/09/2018 at 21:18

          Ja man kan så vidt jeg ved udskifte en del af sukkeret med tilsvarende vægt af glukosesukker. Det burde forhindre krystallisering. Marcipanbundene kan jo evt fryses ned til næste forsøg his det kikser. Pøj pøj 🙂
          Kh

          Svar
      6. Nina

        20/06/2017 at 10:01

        Hej Nina,

        Nu har jeg lavet disse LÆKRE flødeboller 3 eller 4 gange, men HVER gang bliver de ‘smattede’ altså når jeg laver den flotte form går der 5 min og de er flade med alt guffen hængende ud over. jeg river mit hår ud hver gang fordi det med chokoladen er svært men dette gør det 10 gange sværere. Er der noget jeg kan gøre ? eller gør forkert? det skal siges jeg bor I Australien, men selv om vinteren gør de sådan.

        De smager stadig FANTASTISK, men ser mindre imponerende ud , haha

        Nina

        Svar
        • Nina

          25/06/2017 at 15:15

          Hej Nina, det lyder super frustrerende! Jeg har selv været der, dog ikke tre-fire gange i træk. Men jeg har prøvet at guffet klaskede sammen så det slet ikke var muligt at sprøjte på og jeg opgav undervejs.
          Hvis du har læst opskriften grundigt igennem med alle de tips jeg giver undervejs, så ved jeg ikke om jeg har så mange flere ting at byde ind med. Du kan koge aquafaba ekstra ind, du kan piske den ekstra længe også inden du hælder sirup i.
          Hvis du har mulighed for det, kan du købe noget xanthangummi, det stabiliserer skummet.
          Der kan være problemer med luftfugtighed, når det gælder lignende opskrifter, jeg ved ikke om det kan spilles ind.
          Jeg krydser fingre for at du får tweaket opskriften, så det lykkes dig, det fortjener du virkelig! Med din store indsats 🙂 og vedholdenhed ikke mindst, tak for den 🙂
          KH Nina

          Svar
      7. Kristiana

        18/04/2016 at 20:35

        Punkt 1 – wow! Jeg elsker din blog. Og har allerede lavet (og planlagt at lave ) en masse fra den, men …. Fløde bollerne kan jeg bare ikke få til at fungere. Har nu prøvet af 4 omgang.
        Første gang tror jeg auqafabaen var for tynd, og måske fordi jeg brugte magix mixeren hvor piskene ikke kunne nå ned men jeg havde jo lavet sukker lagen og bundene så jeg prøvede med en eg-replacer (2 gange) men den ville ikke piske. I dag prøvede jeg igen. Havde allered åbnet så mange kik ærter at selv min kikærte elskende mand syntes det var for meget så jeg måske tilføje noget fra nogle butterbeans. Reducerede det, tørrede alt med eddike osv. Fik det pisket og sukker lagen i også og det så (og smagte) helt vildt guf agtigt men når det kom på bundene flød det bare ud. Nu ligger de (uden chokolade – ingen tid, baby osv) med en meeeeeeget flad top.
        Hvad kan jeg gøre næste gang?
        (Udenlands dansker i 23 år så tilgiv mig sproget 😜)

        Svar
        • Anonym

          21/04/2016 at 11:21

          Hej Kristiana 🙂 Lad mig med det samme sige, det er IKKE decideret nemt at lave flødeboller! Uanset om de er med æg eller aquafaba. Jeg har selv haft mislykkede forsøg med opskriften her uden at kunne pege præcist på hvad der gik galt.
          – Bruger du termometer? Det KAN jo være at du gør noget forkert ifht smeltning af sukkerlagen.
          – Hvor længe pisker du inden du hælder sukkerlagen i? De 2-3 minutter jeg har angivet er når man bruger elpisker, der skal piskes noget længere hvis man bruger en større køkkenmaskine (og muligvis også hvis man bruger elpiskeren faktisk).
          – Det er også muligt at der vil være god effekt af at piske den samlede guf-masse endnu længere, men jeg ville prøve ovenstående af først.

          Jeg beklager at det er slået fejl! Det er virkelig irriterende når man nu har alt linet op. Jeg ved at skummet ret nemt kan stabiliseres ved at bruge xanthangummi, men det er bare de færreste danskere der har det liggende. Det kan man komme i aquafabaen fra start så vidt jeg ved.

          Det her er en af de opskrifter jeg meget gerne vil lave lidt fejlsøgning på når jeg får mere tid. Har pt baby på 10 dage, så det blir ikke lige i dene uge 😉
          Bedste hilsner
          Nina

          Svar
      8. Anja

        21/03/2016 at 22:25

        Man kan sagtens bruge lakridspulver, det er SÅ lækkert. Kunne desværre bare ikke få den hvide chokolade til at smelte? Havde nemlig delt portionen i to og lavet en skum med frysetørede jordbær som jeg tænkte ville være fantastisk med hvid chokolade, men den smeltede ikke som kochokolade desværre. Af hjertet tak for opskriften det var et stort hit 😊

        Svar
        • Anonym

          22/03/2016 at 8:55

          Ja lakridspulver lyder lækkert! Hvornår kom du det i? Jeg har hørt flere have problemer med at smelte hvid chokolade, men jeg har desværre ikke selv haft problemer så jeg kan ikke sige hvad der går galt.. Jeg brugte Plamils hvide og det fungerede bare super. Hvilken brugte du?
          vh Nina

          Svar
          • Anja

            22/03/2016 at 13:24

            Kom lakridsen i efter skummet var helt fast, fordi jeg skulle dele portionen i to. Gjorde det forholdsvis forsigtigt med en dejskraber. Kan desværre ikke huske hvilke mærke chokoladen var, (så jeg kan advare om at bruge den til smeltning) men skal da prøve den du nævner 🙂

            Svar
        • Mia

          05/11/2019 at 16:00

          Lyder meget mums med lakrids! Hvor meget kom du mon i? Og hvilken slags lakrids?

          Svar
          • Nina

            16/04/2021 at 16:28

            Jeg ville være MEGET forsigtig! Og nok slet ikke turde da det allerede kan være en udfordrende opskrift 🤪
            Men pssst … lakridspulver
            Kh Nina

            Svar
      9. Julie Borup

        04/10/2015 at 14:51

        Hej Nina.

        Jeg overvejer at springe ud i at lave dine flotte veganske flødeboller, men har lige et spørgsmål til kikærtevandet, fordi du skriver det gerne må være reduceret til 30 % og så har du skrevet en stjerne* over, men kan ikke lige finde hvor den stjerne henviser til?
        Men hvad menes der med at den skal reduceres til 30 %, er noget man selv skal gøre, og i så fald, hvordan? 🙂

        Mange tak for opskriften iøvrigt, er spændt på hvordan det bliver ! 🙂

        Knus Julie

        Svar
        • Anonym

          05/10/2015 at 15:43

          Hej Julie, hvor dejligt at du vil kaste dig ud i det. Jeg kan godt forstå at du ikke kune finde det, stjernen var væk og det var forklaringen vist også, så tak for at gøre mig opmærksom på det. Nu står det forklaret undet Tips. Håber at det giver mening.
          Vh Nina

          Svar
      10. Josefa

        28/09/2015 at 19:55

        Hej Nina,
        hvordan opbevarer du flødebollerne og hvor lang tid kan de holde?
        🙂

        Svar
        • Anonym

          29/09/2015 at 19:28

          ALtså i teorien kan de vel holde omkring 3-4 dage. Men jeg vil skyde på at de ryger inden 😉 Jeg kommer dem i køleskabet. Men ‘almindelige’ flødeboller kan jo opbevares ve stuetemperatur og det har jeg også gjort omkring et døgns tid med dem her og de smagte helt fint.
          Vh Nina 🙂

          Svar
      11. Camille

        04/07/2015 at 0:29

        jeg forstod egentlig ikke helt det med sukkeret, er dte sukkeret der skal i ikke-hviden der skal varmes først ????

        Svar
        • Anonym

          04/07/2015 at 7:29

          Jeg ved heller ikke om jeg helt forstår dit spørgsmål 😀 Men altså det sukker, der skal i ikke-hviden skal første smeltes sammen med vand, så det bliver til sukkersirup 🙂 Var det et svar du kunne bruge?
          Vh Nina

          Svar
      12. Camille

        04/07/2015 at 0:28

        selvom jeg ikke er veganer, skal det her klart prøves!! Nøøj det er jeg altså spændt på!!! det er jo genialt med kikærteskum :-)))) Taaaak 🙂

        Svar
      13. Asker

        10/05/2015 at 14:46

        Slurp, de smager fantastisk. 1000 tak for opskriften

        Svar
        • Anonym

          10/05/2015 at 15:44

          Velbekomme, Asker 🙂

          Svar
      14. cecilie

        03/05/2015 at 18:43

        Dem vil jeg prøve at lave for mine bedsteforældre 😀 De ser rigtig gode ud! Det er virkelig nogle kreative opskrifter I har her 🙂

        Svar
        • Anonym

          04/05/2015 at 8:29

          Tak, Cecilie 🙂 Det vil de helt sikkert blive glade for.

          Svar
      15. Arild

        06/04/2015 at 15:04

        Jeg fikk problemer når jeg skulle smelte sukkeret. Det gikk ikke i oppløsning, ble kun en grøtete boblende masse med krystaller. Forsøkte det to ganger, det samme skjedde hver gang. Kanskje det burde vært mer vann i?

        Kanskje det var det som gjorde at skummet falt sammen etter at det stod en stund på marsipanskivene? Eller så var det at jeg tok vaniljesukker i. Kremen/røra smakte veldig godt, så jeg angrer ikke på at jeg tok vaniljesukker i. Det smakte slik jeg husker marshmallovs smakte, men den faste, kremete konsistensen uteble/ eller forsvant etter en stund. Ellers var jeg veldig fornøyd med oppskriften. Smeltingen av sjokoladen fikk jeg til.

        Svar
        • Anonym

          07/04/2015 at 9:09

          Hej Arild 🙂 Jeg ved ikke hvad der er sket… Hvilken slags sukker brugte du? Jeg brugte helt almindelig og ret fin hvid sukker, men IKKE flormelis. Skal det forstås sådan at du piskede den ‘grødede’ sukkermasse i ikke-hviderne? Ja smagen er god, men det er da ærgeligt hvis du ikke kan få den fast nok til at lave flødeboller…
          Vh Nina

          Svar
        • Anonym

          10/05/2015 at 15:50

          Hej igen, Arild. Jeg er nu ret sikker på, at det, der er sket, er at du har rørt for meget rundt i sukkeret da det skulle koge med vandet, kan det passe? Det fremmer nemlig krystaldannelsen i sukkeret. Det stod også i opskriften, men jeg har nu rykket det mere frem i punktet hvor det står, så man ikke risikerer at misse det (selvom man ikke læser opskriften f´grundigt igennem 😉 )
          Vh Nina

          Svar
      16. Magda

        31/03/2015 at 19:26

        Kan de godt holde sig til dagen efter uden at luften går af?

        Svar
        • Anonym

          31/03/2015 at 19:54

          Som jeg er lidt inde på i opskriften, så har de faktisk godt af at stå et døgns tid inden man spiser dem. Jeg har nu haft lejlighed til at teste det lidt flere gange og skummet får en endnu bedre konsistens af at stå i noget tid, så ja helt klart 🙂 Luften ryger ingen steder fordi chokoladen jo pakker det hele ind i et nærmest lufttæt lag.
          – Nina

          Svar
      17. Thora

        18/03/2015 at 16:27

        Hej!

        Når jeg laver helt almindelige flødeboller, smider jeg dem en tur i ovnen før jeg chokolade-overtrækker dem. På den måde bliver det meget, meget nemmere og guffet skiller sig ikke så let fra bunden. Jeg forestiller mig, at det også er muligt med den veganske udgave, når man kan bage marengs af dem?

        Svar
        • Anonym

          10/06/2015 at 7:58

          Ja, det kan sagtens være. Marengs bages dog på en meget lavere temperatur, så man skal være mere forsigtig. Flødeboller med æg tåler gerne en tur i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter så man kan prøve det samme med de veganske hvis man har fået en stabil skum. Men kikærtevand/aquafaba koagulerer desværre ikke ligesom æg gør når det ydsættes for varme, så det er lidt anderledes 🙂

          Svar
      18. Anette

        15/03/2015 at 15:39

        Det er bare så fantastisk, at man kan lave flødeboller af kikærtevandet. Jeg er ikke selv veganer, men jeg elsker at eksperimentere med gode råvarer. Jeg prøvede at lave flødebollerne i går. Jeg brugte noget hyldebærsirup som sødemiddel og tilsatte også lakridspulver. Wau hvor smagte de godt. Skummet blev stift, men næste gang vil jeg prøve med citronsyre, som I anbefalede, istedet for citronsaft. Det må nemlig gerne blive lidt mere stift. Hvor må det være skønt at finde ud af sådan et trick når man er veganer

        Svar
        • Anonym

          10/06/2015 at 8:00

          Ja, det er ren ønsketænkning for veganere! Super fedt at du har lyst til at udforske den veganske version af flødeboller 🙂
          Kh Nina
          (undskyld, men jeg har lige fundet en hel masse kommentarerer som ved en fejl var røget i spamfilteret, derfor min sene respons…)

          Svar
      19. Sofie

        14/03/2015 at 16:42

        Smager de identisk med “normale” (dem med æggehvide) flødeboller?

        Svar
        • Anonym

          14/03/2015 at 19:58

          Det kan jeg simpelthen ikke svare dig på, for det er mange år siden jeg har spist sådan nogen 🙂 Men jeg serverede den ikke helt endelige version af flødebollerne for nogle venner og de var vilde med dem og sagde at du sagtens kunne konkurere med almindelige gourmetflødeboller 🙂 Og opskriften her er så lige et hak bedre 😉

          Svar
      20. Susse Kristiansen

        14/03/2015 at 12:28

        Dem skal jeg prøve at lave næste gang jeg laver hummus, hvilket jeg gør tit. Tror du man kan tilsætte smag til skummet – f.eks i form af lakridspulver eller lign.?

        Svar
        • Anonym

          14/03/2015 at 15:34

          Det kan man muligvis, men som nævnt skal man være meget varsom, for pH-værdien af det man tilsætter kan nemt ødelægge den sarte konstruktion. Så prøv med nogle af dem og start i det små 🙂 Og meld gerne tilbage, så andre kan få glæde af det.
          Nina

          Svar
      21. Nadja

        13/03/2015 at 19:11

        Hej Nina,

        Hvor ser de bare lækre ud!

        Tror du ikke det vil være lettere at coate flødebollerne, hvis de havde været en lille tur i fryseren først, for at blive faste?

        Glæder mig til at prøve dem en dag 😀

        Svar
        • Anonym

          13/03/2015 at 21:15

          Måske? Jeg ved ikke hvordan skummet opfører sig i fryseren, men altså hvis man bare har fået et fast skum, så er det ikke et problem at komme chokolade på 🙂 Hvis man ikke opnår en fast skum, så er coatingen slet ikke et problem, fordi man nok ender med nogle helt flade hvide klatter som det ikke giver mening at overtrække 😉

          Svar
      22. Eline

        13/03/2015 at 11:19

        De ser vildt lækre ud!! Er der nogen måde hvorpå man kan bruge stevia i stedet for sukker? Påvirker sukkeret ‘stivheden’ af ikke-hviden?

        Svar
        • Anonym

          13/03/2015 at 13:09

          Ja sukkeret spiller en stor rolle for guffets konsistens :/ Du kan prøve at bruge den hårde del fra en dåse kokosflødeskum og søde det med stevia måske. Eventuelt kan noget af ikke-hviden blandes i, men det kan godt være at kokosflødeskummen er lidt for tung til det. Jeg har prøvet at komme noget kokospalmesukker i guffet, men det smagte voldsomt meget igennem, så det var ikke umiddelbart et hit.
          Vh Nina

          Svar
        • Mariann

          13/03/2015 at 19:24

          @Eline Måske kunne du bruge Sukrin i stedet for Stevia, som jo har samme konsistens som sukker 🙂

          Svar
      23. Emma

        13/03/2015 at 9:49

        Det er så sejt, alt det du laver!

        Svar
        • Anonym

          13/03/2015 at 10:55

          tak Emma 🙂

          Svar

      Skriv et svar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




      Primary Sidebar

      Velkommen til Plantepusherne!

      Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

      leder du efter noget?

      Kategorier

      • ● Aftensmad, elementer til (31)
      • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
      • ● Børnevenlig mad (54)
      • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
      • ● Drikkelse (10)
      • ● Festmiddag (28)
      • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
      • ● Is & pindis (11)
      • ● Jul & nytår (35)
      • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
      • ● Oliefri eller HCLF (72)
      • ● Pålæg (11)
      • ● Påske (16)
      • ● Raw & frugt (21)
      • ● Salte snacks · chips · drys (7)
      • ● Vegansk 'kød' (12)
      • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
      • 14 succeshistorier (1)
      • Hjælp til vegansk madlavning (22)
      • Vores liv (21)
      • 🥦 Alle opskrifter (132)
      • 🇬🇧 English (16)

      #Tags

      Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

      Vegansk for begyndere

      Collage af veganske madbilleder

      instagram – følg med bagom bloggen :)

      Følg med på Instagram

      Se et vegansk basislager

      vegansk køkken

      Veganske kogebøger

      Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

      Danske Veganske Madblogs

      Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

      Footer

        Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme