• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Dressing · sovs · dip mm > Soja fraiche – hjemmelavet vegansk creme fraiche

Soja fraiche – hjemmelavet vegansk creme fraiche

af Nina, opdateret 22/08/2021

Soja fraiche
Share977
Pin151
1.13K Shares
Kommentarer (87) Udskriv Hop til opskrift

Denne hjemmelavede veganske creme fraiche kan bruges som alternativ til almindelig creme fraiche til f.eks.: Dip, creme fraiche dressing, smøreost, froosting, ovenpå chili sin carne og æbletærte. Og hvor du nu ellers går og savner creme fraiche eller skyr eller lignende.

“I gamle dage, før produkternes tid, måtte vi … “

Opskriften her er udviklet før det var muligt at valse ind i det nærmeste supermarked og bytte lidt mønt for en bøtte lækker færdig-produceret vegansk creme fraiche. Dengang var mest udbredte metode til at lave en vegansk erstatning for creme fraiche: At købe soyayoghurt og stille det til at dræne i et kaffefilter natten over. Hvis du er blandt de mange som er tilfredse med den metode, og den opfylder alle dine behov for mælkefri creme fraiche, så behøver du ikke læse videre. Stop, luk siden ned og glem indlægget her. Tak for kigget, god dag 🙂

Hvis du leder efter en mere autentisk smag, færre tilsætningssstoffer og noget du selv kan lave helt fra bunden, så kig med her.

Hjemmelavet mælkefri creme fraiche er meget billigere.

Hvis du køber sojamælk på tilbud til omkring 12kr så bliver prisen for opskriften her omtrent 1/4 af hvad du ville give for vegansk creme fraiche i butikkerne. Det er ikke engang mere besværligt at lave end at smutte på shoppingtur.

En populær købe-udgave er Oatleys iMat fraiche som fås i velassorterede supermarkeder. Tjek også online hvor f.eks. Greenos.dk som regel har flere produkter.

Teknikken bag hjemmelavet vegansk creme fraiche

Da jeg arbejdede på min smøropskrift, fandt jeg på at lave creme fraiche fra soyamælk. Både i min smøropskrift og smøreost-opskrift skiller jeg nemlig noget soyamælk ved hjælp af en syre (citron eller eddike) og dræner væsken fra. Så får man en yoghurt-lignende masse som ser tyk og cremet ud. For at få den karakteristiske syrnede smag fra surmælksprodukter, kan du vælge at lave opskriften med æblesyre.

vegansk tzatziki i et Martiniglas pyntet med agurkeskiver og med blå baggrund

Hvor fed bliver den hjemmelavede soja fraiche?

Selvom Soja Fraiche smager lækkert, fed og cremet, så er den relativt fedtfattig. For at få en idé om fedtindholdet kommerciel, soyabaseret creme fraiche som f.eks. fra Tofutti hvor der er tilsat en masse fedt googlede jeg næringsindholdet. Hold lige fast: Omkring 30 gram fedt pr. 100 gram, hvilket svarer til en fedtenergienprocent på ca 90%. I almindelig creme fraiche 18% er fedtenergiprocenten også op mod 90% (se selv her) og det er jo i høj grad med til at give den karakteristiske lækre smag.

Min opskrift her nærmer sig mere Cheasy Fraiche 5% hvor fedtenergiprocenten er 50% (jeg har estimeret fedtindholdet ved at sammenligne med almindelig tofu som laves på præcis samme måde). Du kan tilsætte fedt i form af kokosolie til opskriften her, men jeg synes slet ikke det er nødvendigt. Du kan selv justere fedtindholdet lidt op eller ned alt efter hvor meget du går op i hhv. smag og sundhed – vi bruger altid vores uden tilsat fedt.

Ske med en stor klat hjemmelavet creme fraiche på en kulsort baggrund. PlantePushernes logo nede i højre side

Du kan også syrne den – det tager dog længere tid

Du kan komme endnu tættere på den velkendte syrnede creme fraiche-smag ved at syrne din soja fraiche – det gør du sådan her. Men start gerne med den korte udgave her, som jeg har valgt at kalde instant, fordi det altså er den hurtige måde at gøre det på. Når du har prøvet det – og er kommet dig over, hvor simpelt det er – så synes jeg at du skal prøve den syrnede udgave aka Syrnet soja Fraiche.

Kan du ikke tåle soja?

Du kan lave en lignende opskrift med usødet mandelmælk. Brug min opskrift på mandelyoghurt og pres den lidt mere end angivet i opskriften for at få en tykkere konsistens.

Eller lav creme fraiche helt fra scratch af enten mandler eller hasselnødder.

Udskriv Bedøm
5 - fra 22 stemmer

Soja Fraiche - hjemmelavet vegansk creme fraiche

Det her er vores go-to løsning når vi skal bruge vegansk creme fraiche hurtigt. Når først du har prøvet opskriften igennem, bliver det nemt rutine:
Processen i korte træk: 1) Skil sojamælken 2) Lad den dryppe af 3) Blend.
creme fraiche, mælkefri, vegansk, vegansk mejeri
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid15 min
Tilberedning30 min
I alt45 min
450 ml afhængigt af hvor meget væske du presser fra

INGREDIENSER

  • 1 L neutral sojamælk (ryst den (kan ikke erstattes med anden plantemælk))
  • 3/4 dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk vand
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1/2 tsk rørsukker ( eller agavesirup eller nogle dråber stevia)
Eventuelt: For en endnu mere autentisk smag, erstat citronsaften med:
  • 1/2 tsk æblesyre (rørt ud i 1/2 dl vand)
REDSKABER Du skal også bruge:
  • En si eller et dørslag
  • Et stykke tyndt stof, viskestykke, ostelærred stofble el. lign. minimum 25x25 cm.

SÅDAN GØR DU

#1 Skil sojamælken
  • Sojamælken skal være LIDT varm - så skiller den nemmere. Så lun mælken forsigtigt i en gryde, til du med bagsiden af hånden vurderer den til at være nogenlunde samme temperatur som dig.
    Bland vand, salt og citronsaft (eller æblesyre-blandingen) sammen i en skål og hæld så mælken forsigtigt ned i. Du skal fordele den mest muligt ved at hælde den ned forskellige steder – i stedet for at røre en masse i mælken! Rør så forsigtig rundt et par gange for at fordele citronsaften så der ikke er nogle hvide områder men kun klar valle som illustreret herunder. Lad det stå uberørt i 10 minutter.
    hvordan skiller man sojamælk
#2 Lad vallen dryppe af
  • Hæld den skilte soyamælk op i et viskestykke (eller stofble, mouselin el. lign.) lagt ovenpå en si eller en skål.
  • Saml stoffets hjørner og hæng hele bylten op i en krog fx på håndtaget til et overskab (se billede herunder). Lad den hænge i omkring 20 minutter, eller til omkring 6,5 dl valle er dryppet fra. Det giver en perfekt konsistens som god tyk ‘creme fraiche’. Vil du have den endnu tykkere skal der dryppes mere fra. For en tyndere version f.eks. til brug direkte i en vegansk creme fraiche dressing kan du nøjes med at lade 5 dl dryppe fra.
  • Vil du have en meget fast Soja Fraiche f.eks. til kagefrosting, friskost eller tzatziki så læg noget vægt ovenpå i de 20 minutter der afdryppes som herunder. Eller pres forsigtigt på klumpen, så der ryger mere valle ud til sidst. Kommer der noget hvidt ud af viskestykket presser du for hårdt. Den afdryppede valle kan bruges til brødbagning hvor det tilføjer nogle lækre smagsnuancer samt ‘fugtighed’.
    hjemmelavet mælkefri creme fraiche
#3 Blend til silkeblød vegansk creme fraiche
  • Når de 20 minutter er gået pakker du den semi-faste og grynede masse ud. Herunder ses en Soja Fraiche der har stået i pres i 20 minutter og bliver meget fast (- og ikke så køn)
  • Kom sukkeret i. Nu skal den blendes i foodprocessor eller med stavblender. Efter 2-4 minutter bliver det ligeså glat som almindelig Creme Fraiche. Bliv ved indtil det er HELT blankt og fint.
  • Justér eventuelt smagen med lidt mere salt og citron eller æblesyre.
    Kom din veganske creme fraiche på køl og nyd når den er helt kølet ned.
    PS Soja Fraiche kan finde på at blive lidt grynet igen efter et døgns tid på køl. Så skal den bare lige kort blendes eller røres sammen med ske, så bliver den fin igen.

TIPS & NOTER

Æblesyren giver den mest autentiske syrlighed, Jeg skrev første gang om æblesyre i forbindelse med min populære veganske koldskål - her kan du læse baggrunden for min begejstring.
Vil du have en endnu federe soja fraiche? Hvis du mangler den fuldfede creme fraiche oplevelse, kan du godt fede opskriften op. I servicemindet-hedens navn har jeg beregnet nogenlunde hvor meget fedt det kræve at få den op på hhv. 9 og 18%:
Du tilføjer flydende kokosolie (lun det blidt hvis det er fast) ved at hælde det i en tynd stråle mens du alligevel pisker/stavblender creme fraichen glat.
-Soja Fraiche 9% - tilføj 10 gr flydende kokosolie.
-Soja Fraiche 18% - tilføj 25 gr flydende kokosolie
Konsisstens: Laver du en Soja Fraiche 18% får den en meget fast konsistens, på grænsen ml. 'tykflydende' og skærefast ved køleskabstemperatur. Ved stuetemperatur bliver den dog lidt mere flydende. Så vil du have den endnu federe, må du nok ud og finde en koldpresset lys olie, som hverken giver en sjov smag eller endnu mere fasthed til creme fraichen.
Sukker: Når jeg bruger sukker/sirup/stevia her i opskriften, er det fordi komælks-creme-fraiche indeholder laktose og derfor har lidt sødme i sig. Du kan selvfølgelig undlade at bruge det.
Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

Du kan læse lidt mere om æblesyre i min populære opskrift på vegansk koldskål. Det er en super alsidig ingrediens der er guld værd. Det rummer en masse muligheder som jeg har fået øjnene op for under alt mit arbejde med kategorien ‘Mælkefri Mejeri‘ her på bloggen.

UnderskriftNinaG

 

Udgivet 26/11/2014 Filed Under: ● Dressing · sovs · dip mm, ● Oliefri eller HCLF, ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Top 10 opskrifter

Søg i alle #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Perfekt hjemmelavet Baileys – bedre end originalen (vegansk)
Next Post: Soy milk sour cream – rich, smoooth and vegan! »

Reader Interactions

Comments

  1. Louise

    10/02/2021 at 10:48

    Hej 🙂
    Tror du, at man kan bruge citronsyre, i stedet for æblesyre?
    Hilsen Louise.

    Svar
    • Nina

      10/04/2021 at 20:57

      Ja det kan du godt. Jeg kender ikke helt mængden og smagen vil være meget citron-syrlig fremfor yoghurt-syrlig.

      Forsinket hilsen
      Nina🤗

      Svar
      • Trine

        10/11/2021 at 14:14

        Hej Nina
        Jeg ved ikke om jeg svarer på en af dine kommentarer, eller laver et individuelt spørgsmål. Det er det sidste der er hensigten, men jeg kan ikke helt gennemskue hvordan 🙈
        Nåmen:
        Hvis man bruger Soyamælk tilsat b12 og calcium, har du så nogen idé om vitaminindholdet forbliver intakt?

        – Og har du prøvet/ved du om man kan lave det af Havremælk?

        Bedste hilsner (og tak for en rigtig god blog)
        Trine

        Svar
        • Nina

          10/11/2021 at 15:02

          Hej 🤗 B12 er vandopløseligt. Det vil nok blive fordelt ligeligt i din soja fraiche og den valle der skilles fra. Det er meget muligt at det samme vil ske med calciumen.

          Det kan ikke laves med havremælk. Men med mandelmælk kan du lave noget lignende: https://plantepusherne.dk/hjemmelavet-mandelyoghurt/

          Bh Nina 🌸

          Svar
  2. Hanne

    03/07/2020 at 8:28

    Hej jeg vil gerne lave en kold kartoffelsalat hvor jeg vil bruge soya Fraiche . Den kolde kartoffelsalat skal stå i køleskabet til næste dag. Kan Soja Fraichen tåle det eller vil skille ad . Venlig hilsen Hanne

    Svar
    • Nina

      12/04/2021 at 13:31

      Et forsinket svar der måske kan bruges til den kommende sommer🤔🤭:
      Jeg tror ikke at den vil skille efter et enkelt døgn på køl. Meld gerne tilbage hvis du har erfaret noget andet 🤗
      Bh Nina

      Svar
  3. Marie Liv

    19/06/2020 at 15:22

    GENIAL opskrift! Tak 😁

    Svar
    • Nina

      19/06/2020 at 15:55

      Velbekomme 😍🤗

      Svar
  4. Louise Almgren Olsen

    18/09/2018 at 22:02

    Hej
    Tak for den mildes talt geniale opskrift 👌😊 Jeg ville spørge om du har prøvet at bage med soja fraichen? Ville nemlig hjertens gerne lave en blåbær lime sour cream pie, men er lidt i tvivl om fraichen her vil reagere sjovt. Mvh

    Svar
    • Nina

      19/09/2018 at 10:06

      Nej, jeg beklager men jeg ved det simpelthen ikke! Soja fraichen kunne måske finde på at skille pga varmen men det er jo ikke sikkert at det gør noget inde i en kage. Men jeg vil sætte kæmpe pris på at du prøvede og meldte tilbage <3
      Kh Nina

      Svar
  5. Jonas Christoffer Fordsmann

    19/02/2018 at 22:24

    Tak for en god opskrift.. jeg ville virkeligt gerne kunne spise noget der minder om skyr i energi sammensætningen til morgen mad.. du har vurderet fedt indholdet. har du også et bud på carbs og protein indhold?. vil du sige at det er som tofu eller mere som cheasy fraiche?. Har du et bud på noget der kommer tætterer på skyr, der jo har en noget laverer fedt procent og masser af protein?

    Svar
    • Nina

      27/02/2018 at 12:35

      Hej Jonas 🙂 Jamen egentlig kan du jo kigge på en sojamælk og se næringsindholdet dér 🙂 Altså vi har jo primært fjernet vand, så mængden af fedt og protein i din portion soja fraiche nærmer sig nok ret meget mængderne i den mælk du startede med 🙂 Det er mit bedste bud. Håber at det kan bruges.
      Vh Nina

      Svar
  6. Dorte

    25/01/2018 at 16:42

    Fantastisk! Det er første gang, jeg har prøvet at lave fraiche på plantemælk (og i det hele taget 😀), og det fungede bare. Har brugt den til tzatziki og den var som skabt til formålet. Cadeau til dig, og tak for dejlig opskrift og skøn grøn inspiration 💚🙏

    Svar
    • Nina

      25/01/2018 at 22:09

      Fedt fedt! Ja den er nemlig skide god – jeg er også meget stolt af den 🙂
      Velbekomme <3

      Svar
  7. Helle

    22/01/2018 at 17:04

    Kan man heller ikke erstatte soyamælken med soyamælk der er sødet – hvis man nu gerne vil have en sød skyr lign. smag?
    Hvordan bruger du det resterende i bagning? Bruger du det i stedet for vand til eks. bolledej – eller hvordan?
    Glæder mig til at prøve det 😃🙌🏼

    Svar
    • Nina

      26/01/2018 at 11:12

      Jo det kan du godt – jeg ved ikke lige hvordan smagen fungerer, men det finder du ud af. Konsistensen burde i hvert fald blive den samme 🙂
      Vh Nina

      Svar
  8. Lisbeth

    09/01/2018 at 23:00

    Hvor længe vil den ca kunne holde sig i køleskab sådan en portion 🙂

    Svar
    • Nina

      14/01/2018 at 21:27

      4-5 dage vil jeg gætte på. Tag med en ren ske når du bruger af den, så holder den længere 🙂
      Vh Nina

      Svar
  9. Maria

    02/01/2018 at 14:33

    Hej Nina. Jeg har lige lavet den og den smager dejligt, men jeg er lidt nede over hvor meget soyamælk der går til spilde. Kan man evt gemme mælken og sie den igennem ostelærrede for anden gang?

    Svar
    • Nina

      03/01/2018 at 10:49

      HEj Maria 🙂 Tænker du på den gennemsigtige valle, der bliver tilovers? Det er ligesom når man laver tofu, der bliver der endda lidt mere tilovers. Brug det meget gerne i bagning. Jeg har endda hørt om nogle der bruger det som en slags aquafaba der kan piskes 🙂 Men jeg tror ikke du får meget ud af at si det.
      Vh Nina

      Svar
  10. Line Bonde

    23/09/2017 at 6:02

    Hej Nina 🙂 Jeg vil gerne lave en marengskage og skal bruge både marengs, flødeskum og creme fraiche. Jeg har fundet alle opskrifter hver for sig som vegansk. Kan man stadig blande fx kokusmælks flødeskum og soja creme fraiche?
    God dag
    Kh Line

    Svar
    • Nina

      17/10/2017 at 8:25

      Hvis du vender det forsigtigt sammen så ja, men det bliver noget tungere med kokosflødeskum. Prøv evt sojapiskefløde, der minder mere om originalen?
      Vh Nina

      Svar
  11. Camilla Haugaard

    01/07/2017 at 18:06

    Er SÅ glad for denne opskrift! Bruger den alt for meget 😂😂
    Er fuldkommen vidunderlig som rygeost tilsat liquid smoke!!
    Tak!

    Svar
    • Nina

      11/07/2017 at 17:40

      Uh det lyder godt – kan sikkert også laves med røget paprika hvis nogen skulle få lyst til at prøve det 🙂
      Venlig hilsen Nina

      Svar
  12. Petra Johanne Ganderup

    17/05/2016 at 4:35

    Smagsmæssigt, hvad er så forskellen på om man smager til med mælkesyre, eller syrner rigtigt? Jeg er ude i at skulle lave tzatziki. Og hvad vil komme tættest på? Hassel-, mandel- eller sojafraiche?

    På forhånd tak! 🙂

    – Petra

    Svar
    • Anonym

      17/05/2016 at 9:38

      Hej Petra 🙂 Den mælkesyre du kan købe dig til smager en smule syntetisk i forhold til den ægte vare (syrning) men tilgengæld kan du selv justere mængden, altså hvor syrlig den skal være. Jeg vil gætte på at soja fraichen er mest neutral, men det kan være fordi jeg har spist den så mange gange 😉 Tilgengæld smager de nødebaserede jo sindsygt godt med de undertoner de tilføjer. Så det er spørgsmålet om du vil have en hip, funky tzaziki med nøddearoma, eller én, der bedst narrer gæsterne 😉
      Vh Nina

      Svar
      • Petra Johanne Ganderup

        18/05/2016 at 9:12

        1000 tak! 🙂 Jeg plejer ikke at være fedtet med hvidløg, så jeg tænker at de syntetiske smagsnoter bliver skjult ret godt?

        Jeg gik fra kødspiser til 100% veganer for et halvt år siden. Det er den bedste beslutning jeg har taget, og den her blog har bare gjort skiftet SÅ nemt! Så uendeligt mange tak! <3

        Svar
        • Anonym

          20/05/2016 at 9:49

          Ja hvis du skal bruge hvidløg i den? 😀 Jeg gætter på du skal lave cream cheese? Så kan du nok sagtens slippe afsted med det 🙂
          Af <3'et tak for de rosende ord!
          Vh Nina

          Svar
  13. Sabrina

    27/03/2016 at 18:23

    Hej Nina. Hvor er jeg bare glad for at du laver disse gennemførte beskrivelser af hvordan man an lave gode madprodukter fra bunden! Jeg og min familie er ikke 100% veganere men 75%. Jeg har det dog meget anstrengt med alle de tilsætningsstoffer og olier der tilføjes i mejeri substitutter som sojafløde og sukker i sojayoghurt (mere end hvad der er tilsvarende af naturligt forekommende mælkesukker i den animalske version) så det glæder mig utrolig meget at blive inspireret af dig til at lave nogle mere whole food baserede løsninger. Tak!

    Svar
    • Anonym

      29/03/2016 at 9:53

      Hej Sabrina, det glæder mig rigtig meget, at du kan hente inspiration herindefra 🙂
      Kh Nina

      Svar
  14. Lykke

    03/03/2016 at 14:17

    Som ny veganer har jeg stor glæde af din blog her. Virkelig brugbart, så 1000 tak for det 🙂
    Jeg har netop lavet en omgang soya fraiche, og er ovenud begejstret. Så nemt, og så lækkert. Tak for opskriften 🙂

    Svar
    • Anonym

      08/03/2016 at 18:43

      Super fedt! Velkommen til veganeriet 🙂

      Svar
  15. Natasja

    17/01/2016 at 8:06

    Hej Nina. Hvilken sojamælk bruger du? Jeg har prøvet opskriften med alpros sojamælk, men synes fraichen smager alt for gennemtrængende af soja.
    Ellers tak for en god side og de mange gode opskrifter 🙂

    Svar
    • Anonym

      17/01/2016 at 14:10

      Hej Natasja 🙂 Jeg bruger Naturlis grønne som er uden sukker. Har du smagt den efter tilsmagning og nedkølig? For det dæmper sojasmagen hvis man ikke er så pjattet med den 🙂 Og ellers er der ikke så meget at gøre, andet end at bruge den i sammenhænge fx som smøreost hvor der er andre ting, der smager igennem.
      Vh Nina

      Svar
  16. Jessie

    08/01/2016 at 14:51

    Hej Nina, åh jeg kæmper, men får ikke vallen til at skille. Hvad er det mon jeg gør forkert?
    Jeg har været lidt doven og brugt autocitron, er det meget vigtigt at det er frisk citron?

    Det vil så også sige, at jeg står med en liter citron+soyamælk jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med 🙁

    VH Jessie

    Svar
    • Anonym

      08/01/2016 at 22:25

      Hvilken sojamælk har du brugt? Jeg har ikke prøvet med citron på flaske, men det kan sagtens være den, der er for svag i syren 🙂 Når jeg skriver friskpresset citronsaft, så er det fordi at det er jeg helt sikker på virker.
      Vh Nina

      Svar
    • Astrid

      11/01/2017 at 11:36

      Nu er det lidt sent – men jeg mener, at autocitron ikke er 100% ren citronsaft, men ofte er fortyndet med vand. Så måske der procentvis bare ikke er nok faktisk citronsaft i? 🙂

      Svar
      • Nina

        13/01/2017 at 19:40

        Godt tænkt! Det er sandsynligvis forklaringen 🙂 Jeg kender ikke produktet så godt.
        Vh Nina

        Svar
  17. Sasha

    11/12/2015 at 0:23

    Hej, tusind tak for opskriften…
    Jeg er en ny vegan begynder, savner vildt meget Creme Fraiche.

    Har et lille spørgsmål, skal man bruge mælkesyre til at lave det?
    Og hvor kan man købe mælkesyre?

    På forhånd TAK

    Svar
    • Anonym

      11/12/2015 at 7:45

      Nej, du skal bare gøre som der står i opskriften 🙂 Og jeg linker til hvor det kan købes alle de steder jeg nævner mælkesyren 🙂 Men den behøver du jo så IKKE at købe 😉
      Vh Nina

      Svar
      • Astrid

        06/11/2018 at 13:50

        Hvis man vil smage den til med mælkesyre, hvornår tilføjer man det så, og skal man blande pulveret fra sådan en kapsel med vand eller noget?
        Mvh Astrid

        Svar
        • Nina

          11/04/2021 at 13:43

          Hej 🤗 det du finder i kapslerne er mælkesyre-BAKTERIER. Det, der smager af mælkesyre er … ja mælkesyre. Det er det mælkesyre bakterierne producerer.

          Du kan i stedet bruge æblesyre der købes i pulverform.

          Bh Nina🤗

          Svar
  18. Charlotte

    13/08/2015 at 18:39

    Hej
    Hold op hvor jeg glæder mig til at prøve den. Mangler nemlig creme frachien. Til eks dip til chips eller til at prøve at lave en dressing. Så tak

    Svar
    • Anonym

      13/08/2015 at 18:42

      Uh, som dip kan jeg klart anbefale at komme et bundt friskhakket dild i 🙂

      Svar
  19. Tanja

    08/08/2015 at 21:23

    Jeg har endelig fået taget mig sammen til at prøve opskriften!
    Jeg er helt sikkert fan 🙂
    Kan man mon bruge “vallen” der bliver tilbage efter afdrypning til noget?
    Det er jo synd at hælde det ud, hvis det kan “genbruges” 😉
    Tak for super inspiration (og et par kilo extra på sidebenene, pga jordbærtærten).

    Tanja

    Svar
    • Anonym

      10/08/2015 at 17:19

      Ha ha, sorry for de ekstra kilo 😉 Jeg må lave en disclaimer på siden hvir jeg frasiger mig ansvaret for eventuelle ekstra kilo folk måtte pådrage sig.
      Det er super godt i brædbagning og ellers har jeg hørt folk bruge det i supper 🙂
      Vh Nina

      Svar
  20. Anne

    28/07/2015 at 10:18

    Hej Nina – wauw det ser spændende ud! Jeg glæder mig til at prøve opskriften 🙂 Kan du fortælle mig, hvor lang tid den kan holde sig på køl? Jeg vil nemlig lave den forud til et arrangement 🙂
    Endnu en gang tak for jeres skønne side!

    På forhånd tak,
    Anne

    Svar
    • Anonym

      28/07/2015 at 12:48

      Den smager helt sikkert stadigt frisk efter to dage, så det kan du i hvert fald prøve. Hvis du nu er meget renlig med dine redskaber, så forlænger du også holdbarheden (skold glasbøtten og stavblenderen etc). Og så husk lige at drøne den igennem igen inden du skal bruge den, da den kan skille lidt efter lang tid på køl.
      Pøj pøj 🙂
      Nina

      Svar
  21. Louise

    12/06/2015 at 18:38

    Hej! Denne her opskrift er formidabel! Har nævnt den i min seneste opskrift, håber der er i orden 🙂

    Svar
    • Anonym

      03/07/2015 at 18:33

      Det er altid OK når der linkes 🙂 Tak for henvisningen.
      Vh Nina

      Svar
  22. Sonja

    25/04/2015 at 11:48

    Hej, jeg tænkte om man ikke kunne bruge silketofu og røre den op og blende den, som ovenstående?

    Kh Sonjata

    Svar
    • Anonym

      25/04/2015 at 18:12

      Jo i princippet 🙂 Jeg synes at den silkentofu man kan køb har en ret distinkt smag af tofu og det synes jeg ikke umiddelbart egner sig til creme fraiche f.eks. men jeg synes helt klart at du skal prøve hvis det passer dig bedre. Det ville jo være nemmere, men også en del dyrere 🙂
      Vh Nina

      Svar
  23. Signe

    05/02/2015 at 11:32

    Jeg er interesseret i at vide, om jeg kan lave det på andet end sojamælk? Altså fx rismælk.

    Svar
    • Anonym

      06/02/2015 at 9:39

      Nej, desværre. Jeg har nu tilføjet det til opskriften 🙂

      Svar
  24. Naja

    01/01/2015 at 18:33

    Tak for en super-gennemarbejdet opskrift og en meget veludført blog i det hele taget. Virkelig flot arbejde – tak! 🙂

    Svar
    • Anonym

      15/01/2015 at 12:25

      Tusind tak, Naja og velbekomme. Dejligt at du har glæde af den!
      Kh Nina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

leder du efter noget?

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (31)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmiddag (28)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (35)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (12)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Vores liv (21)
  • 🥦 Alle opskrifter (132)
  • 🇬🇧 English (16)

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

instagram – følg med bagom bloggen :)

Følg med på Instagram

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Danske Veganske Madblogs

Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

Footer

    Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme