• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Kontakt
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
  • vegansk catering
Forside > ● Aftensmad, elementer til > Pommes Pizza – en nem glutenfri kartoffelbund til pizza

Pommes Pizza – en nem glutenfri kartoffelbund til pizza

af Nina, udgivet 16/05/2015

glutenfri pommes pizza
Share
Pin41
41 Shares
Kommentarer (17) Print Hop til opskrift
Whatsapp

Det her er en nem opskrift på en glutenfri kartoffelbund til pizza. Super tynde kartoffelskiver lægges i lag og bages til en lækker pizzabund og fyldes med alt hvad der hører til ovenpå en vegansk pizza.

Men lad os først – i bedste Hakkebakkeskoven goes gangsta stil – rappe os igennem tilblivelsen og udførelsen af opskriften på kartoffelpizzabund. Gimme a beat!

Hello world,
it’s so nice to meetcha
How are y’all doin’?
my name is Pommes Pizza 🙂

I was born in the need for
‘gluten free pizza, NOW!’
So momma sliced up some spuds,
the result? Oh wow!

There’s no flour in me
cause I’m made from taters
So though I’m gluten free
still no room for carb haters

This recipe is easy, yo,
there’s really nuttin’ to it
Sit back and let me show
exactly how to do it:

 ∇

Slice some spuds up really thin
but even nicer
(I highly recommend
you use a mandoline dicer)

Dress’em up in salt and pepper,
tahini and plant milk
That you stirred up with vinegar
until smooth like sylk

Now in a circle you stack them
all real neat/tight
(Better make some extra,
so there’s enough for you to eat, aight?)

Glutenfri pizzabund


Bake me 20 minutes
(in the oven of course)
All while you go and whip up
your favorite tom sauce

Gluten fri pizzabund


I’m vegan so get choppin’,
and by all means
I need me some toppin’,
so go to town with the greens

Yeah, you know how you want me
So fill me up!
Keep them veggies cumin’
now don’t you stop!

Bring some bell pepper,
olives and a couple o’ spices
Or how ’bout fried eggplant
and that sort of niceness?

Or shrooms and artichoke,
and maybe some facon?
We both know
I ain’t here to get my steak on

Onions, garlic
and lil’ pieces of broccoli
Don’t hold back
stack it all ontopo’me

Pommes Pizza vegansk

Lets get dirty, please
grease me up on top
With that veggie nacho cheez
untill you’re ready to…

vegansk pizzaost

Pop me back in the heat
and watch me slowly gettin’ crispy
I see you drooling through the window
gettin’ all kinds of frisky

Well, I’m finally done, baby,
so howd’ you like me now?
No puss or ground up corpse
from some poor molested cow

glutenfr pizza pommes

I’m so damn luscious
you might get scured
But in the process,
no animals were hurt

I’m crisp ’round the edges
and moist down below
You wanna suck all my wedges
I say no no no

Instead bring me to a potluck
I’ll make the meat eaters cry:
“I’m an omni? That’s f*cked up,
oh why, oh why???”

NOW chow down this sucker
and then scream it out loud:
”That’s right motha f*ckers,
I’TS VEGAN AND IM PROUD!”-PP

Hvis du synes at det er lige lovlig kreativt med en pizzabund af kartoffelskiver, så har jeg et alternativ. Det er min opskrift på en glutenfri pizza der ligner meget en traditionel pizzabund – helt uden kartofler.

Print Bedøm
4.8 – fra 6 stemmer

Pommes Pizza – Glutenfri kartoffel-bund til pizza

Til vores pizzaaften forleden fandt Mathias på at bruge en tynd Pommes Nina, som pizzabund til min pizza, da jeg spiser glutenfrit. Det fungerede sindsygt godt og er en hurtig måde at lave glutenfri pizzabund af kartofler.
glutenfri, kartofler, pizza, vegansk
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid20 minutter min
Tilberedning30 minutter min
I alt50 minutter min
2 stk. pizzabunde ca. 20 cm i diameter

INGREDIENSER

Kartoffelbunde
  • 500 gr kartofler
  • 20 ml lys/hvid tahin
  • 30 ml usødet plantemælk ((mandel eller soja))
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 lille tsk æblecidereddike
Tomatsovs, du kan bruge en færdig (ca. 2,5dl) eller lave følgende:
  • 2 dl mosede tomater
  • 1/2 løg løg (skåret i tern)
  • 1 fed hvidløg (i små tern)
  • 1 lille gulerod (i små tern)
  • Evt. lidt bladselleri
  • salt
  • friskkværnet sort peber
Fyld
  • Vælg f.eks. mellem en håndfuld broccoli skåret i tynde skiver, rød peberfrugt, tomatskiver, stegte svampe, olivener, stegte auberginer og hvad du ellers ynder at smide på pizzaen. Eventuelt frisk salat til efter bagning. (få mere inspiration til veganak pizzafyld her)
Ost
Lav en halv opskrift på vores 'smeltet ÅHst hvor du bruger
  • 175 gr kartofler (ikke kogte)
  • 1,5 spsk gærflager
  • 1,25 tsk (salt)
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 2-3 tsk æblecidereddike
  • 1 lille nip hvidløg – presset (eller lidt hvidløgspulver)
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/4-1/2 dl kogevand (fra kartoflerne, eller anden væske)
  • 1/4 tsk sennep (eller 1 nip sennepspulver)
  • 1 tsk lys/hvid tahin (eller 1-2 spsk mild olivenolie eller kokosolie uden smag)

  • Eventuelt salat til servering
Til at skære kartofler i ultrafine skiver bruger jeg for nemheds skyld et af mit livs bedste investeringer: Et simpelt
  • mandolinjern

SÅDAN GØR DU

Ost/ÅHst
  • Start med at skrælle kartoflerne til den smeltede ÅHst. Skær dem i store tern og kog dem møre. Blend så med resten af ingredienserne til ÅHst.
Kartoffelbunde
  • Lav marinaden til kartoffelbundene ved at blande alle ingredienserne til den sammen. Skær så kartoflerne i 2 mm på et mandolinjern. Gnid dem godt ind i marinaden og læg dem i to cirkler tegnet på bagepapir. Læg få ad gangen så bliver bundene mere tætte og faste. Bag ved 175°C i 20 minutter.
Tomatsovs
  • Steg alle de udskårne grøntsager til tomatsovsen i 5-10 minutter. Kom de mosede tomater ned i og lad den simre så længe som muligt eller til den skal bruges. Kom gerne friske krydderurter a la oregano eller rosmarin i.
Samling af pommes pizza
  • Skær dine udvalgte toppings i passende stykker. Har du endnu ikke prøvet tynde eller små stykker broccoli vil jeg virkelig anbefale det.
  • Smør den færdige kartoffelbund med tomatsovs og kom så grøntsager ovenpå. Afslut med smeltet ÅHst og tørret oregano. Kom Pommes Pizzaen tilbage i ovnen, skru op til 225°C og bag til den er gylden, ca. 10 minutter.
  • Drys tynde strimler af salat eller rucola over og fråd.

TIPS & NOTER

– Bundene bliver kun sprøde i kanterne, men hvis de virker nogenlunde stabile, så prøv at fjerne bagepapiret til anden omgang bagning for at få mere sprødhed. Flyt dem forsigtigt over på risten.
– Bundene kan bages de 20 minutter dagen inden. Ligeledes kan tomatsovsen og den smeltede ÅHst laves dagen i forvejen.
– Lys tahin: Kan IKKE erstattes med mørk tahin. Lys tahin fås ikke-øko i alle invandrergrønthandlere.
Pommes Pizza glutenfri

PS: I’m tellin’ you, folks, DAYM this was yummy! Pommes Pizza has left the building (now resting safely in my tummy)

Nina fra PlantePusherne

Opdateret 04/08/2025, Filed Under: ● Aftensmad, elementer til, ● Børnevenlig mad, ● Glutenfri mad & bagværk, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Gærflager, Kartofler

Se også vores andre #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Smeltet ÅHst – vegansk ost til pizza, lasagne mm.
Next Post: Uimodståelig vegansk lasagne »

Reader Interactions

Comments

  1. Birgitte

    19/06/2024 at 17:31

    Sorry Nina,
    jeg kan nu se, at mængden kan reguleres gift hvor mange – altså ikke noget med dobbeltbunde..

    Svar
    • Nina

      30/03/2025 at 13:19

      Godt at du fandt ud af det. Og dejligt at du kan bruge opskriften (håber jeg 😃)

      Bh Nina

      Svar
  2. Birgitte

    19/06/2024 at 14:35

    Hej Nina,
    er ved for første gang at lave denne opskrift – skal de to bunde lægges ovenpå hinanden, eller er mængderne til to pommes pizza?

    Svar
  3. Christian

    17/01/2016 at 21:22

    Er det bare mig eller mangler der ikke bacon på den her pizza?

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      17/01/2016 at 21:31

      Jo, du har helt ret 🙂 Her er opskriften, sorry: https://plantepusherne.dk/shiitake-bacon/
      Vh Nina

      Svar
  4. Annika

    24/10/2015 at 14:02

    Kan man godt bruge denne tahin, hvis man ikke har andet`? Og hvordan ville du måle 20 ml op? 😀

    https://www.nu3.dk/urtekram-oekologisk-tahin-sesamsmoer-med-salt-350-g.html

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      24/10/2015 at 20:14

      Hej Annika, jeg har prøvet med den mørke tahin du linker til og det fungerer ikke super godt synes jeg, desværre! Men den lyse tahin fås i mange grønthandlere og er super god til krydring af forskellige ting 🙂
      Jeg bruger måleskeer i mit køkken, det står der lidt mere om her og der er også et billede, der illustrerer hvordan det ser ud med almindelige skeer. En spiseske er ifølge internationale standarder 15 ml og en teske er 5 ml.
      Held og lykke!
      Vh Nina

      Svar
  5. Mads

    05/08/2015 at 16:46

    Hej Nina!

    Du er så fucking sprød – tusind tak for alle jeres lækre opskrifter.

    Og word up på din din opskriftsrap. Jeg har aldrig været så meget nede med noget før, tror jeg ikke.

    Alt godt herfra!

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      05/08/2015 at 20:28

      Tak Mads – jeg elsker at være sprød!

      Svar
  6. Viola

    13/06/2015 at 14:56

    Hvor kan løgpulver købes henne? Fordi de kender ikke til det i Helsemin og i Super Brugsen havde de det heller ikke 🙁
    Og hvad er forskellen på Tahin og lys tahin? 🙂
    Mvh Viola

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      13/06/2015 at 15:31

      Hej Viola 🙂 Lys tahin er lavet af afskallede sesamkerner og er meget mildere og mere flydende end den mørke version (der er lavet af hele sesamkerner) som vi kender fra feks. Urtekram. Grønthandlerne har tit lys hummus. Løgpulver har jeg købt i en Tiger-butik, men jeg kunne faktisk også forestille mig, at nogle grønthandlere har det 🙂
      Jeg håber du finder tingene et steed.
      Kh Nina

      Svar
  7. Pizzamanden

    20/05/2015 at 19:56

    Muuuuuums! Det der er vidst ikke helt dårligt, for selv den allerstørste kødelsker 🙂 Så er grøntsager ikke længere giftige.

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      21/05/2015 at 5:49

      Nej vel? De skal jo bare serveres rigtigt. Lidt ligesom alle andre fødevaregrupper 😉

      Svar
4.84 from 6 votes (4 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter samt guides til det veganske køkken. Her er fokus på whole foods og vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (33)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (15)
  • ● Drikkelse (13)
  • ● Festmiddag (29)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (36)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (74)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (22)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (13)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (25)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Krea-Nina (6)
  • Vores liv (18)
  • 🥦 Alle opskrifter (136)
  • 🇬🇧 English (17)

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.