• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Festmiddag > Veganske blinis (glutenfri)

Veganske blinis (glutenfri)

af Nina, opdateret 16/04/2019

Veganske blinis
Share
Pin113
113 Shares
Kommentarer (15) Print Hop til opskrift

En udødelig klassiker til forretten: Veganske glutenfri blinis med Soja Fraiche, Caviart og dild. Opskriften på den forret finder du her, men først får du denne opskrift på virkelig lækre veganske blinis.

Opskriften kan selvfølgelig også bruges til dessert-blinis, hvor du udelader peber og evt. steger i kokosolie eller Smørbar – uhmmm… De er her i en glutenfri udgave, så du er sikker på at alle (?) gæster kan være med. Hvis der ikke er noget krav om fravær af gluten erstatter du bare med hvedemel som angivet i opskriften 🙂

Jeg lavede dem til 3-retters middagen for nogle måneder siden, da Mathias havde fødselsdag. Her får du opskriften i en fintunet og smagsoptimeret udgave.

blinis topping

Blinis kan bruges til mange sjove ting og er oplagt til at lave en farverig servering. Se flere opskrifter på vegansk topping til blinis her.

Herunder er det nytårsblinis anno 2018 med røget læx og en masse andet godt

veganske blinis glutenfri

hvor meget fylder en teske spiseske måleske

 

Print Bedøm
5 - fra 9 stemmer

Veganske Blinis (glutenfri)

Nem opskrift på helt perfekte veganske blinis. Kan bruges til anretning i forretter eller til det søde køkken med en lille justering.
blinis, glutenfri, vegansk
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid7 minutter min
Tilberedning15 minutter min
I alt22 minutter min
17 blinis a 6 cm

INGREDIENSER

  • 40 gr boghvedemel
  • 40 gr rismel (erstat med hvede for en ikke-glutenfri version)
  • 20 gr majsmel (erstat med rismel - eller hvede for en ikke-glutenfri version)
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk gul fiberHUSK
  • 1/3 tsk salt
  • 2-3 tsk fintrevet øko-citronskal (smag til)
  • Lidt friskkværnet sort peber
  • 2,5 dl neutral sojamælk (kan erstattes af andre, men bemærk at smagen bliver sødere)
  • 1,5 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk majsstivelse (kan udelades)

SÅDAN GØR DU

  • Bland de tørre ingredienser sammen (alt mel, natron, HUSK, salt, citronskal, peber og evt. majsstivelse) og hæld mælken i lidt ad gangen til alle klumper er væk. Hold lidt af mælken tilbage indtil dejen har fået den rette konsistens, så du ikke kommer til at lave den for tynd. Lad det stå og trække i 10 minutter og vurdér så konsistensen: Den skal være som en tyk pandekagedej og flyde lidt ud af sig selv på en varm pande men stadig lige have lidt hjælp til at blive de angivede 6 cm i diameter. (se evt. 'filmen' nedenfor for at få en idé om konsistensen). Kom olie i en stegepande og tænd for varmen.
  • Når panden er varm blander du citronsaften i dejen og rører grundigt rundt. Dejen bliver en anelse lysere og bobler lidt op.
  • Hvis du har en blinispande, er det selvfølgelig bare at fylde hullerne op, så blir der nok kun omkring 13 stykker. Hvis du ligesom mig bare har en stegepande og gerne vil have dem i noget der ligner cirkler, så gør følgende: Fyld en almindelig spiseske godt op med dej, så meget at det gerne vil flyde over. (Jeg holdt dejskolen over panden og førte den fyldte ske direkte ned til panden). Hæld dejen ned på en varm oliesmurt pande og så snart dejen er på vej på panden kører du skeen hurtigt rundt i overfladen et par omgange i stadigt større (perfekt) cirkelrunde bevægelser for at skubbe dejen ud til cirkelform. De bliver pænest hvis du arbejder hurtigt, så cirklen er formet inden bunden har dannet skorpe.
  • Panden skal være rimelig varm, men ikke skoldhed. Hos mig stod den på 7 af 9. Medmindre du har en slip-let pande, skal du sørge for at der er rigeligt med olie så de ikke hænger fast. Jeg synes at de bliver pænest hvis du venter med at vende dem til dejen liige akkurat er gennembagt (koaguleret). De skal have max et par minutter på hver side. Bemærk at de ikke bliver ikke lige så brune som hvis der var æg i, så pas på med at stege dem for meget i venten på en mørk skorpe - så bliver de ret tørre. Smag den første blinis og hvis der mangler noget, fx salt, så justér det nu, så resten smager præcis som de skal.
De holder sig godt på køl, pakket lufttæt - men jeg har endnu ikke prøvet at fryse dem.

    TIPS & NOTER

    - Jeg prøvede at bruge dobbelt mængde grøn HUSK - altså 1 tsk - og det holdt fint sammen. Jeg glemte dog at lægge mærke til hvordan det påvirker konsistensen af de endelige blinis. Men eftersom jeg ikke lagde mærke til noget kunne man foranlediges til at tro at det fungerede fint...?
    - Det er nemmest at få dem runde hvis du tørrer panden ren for 'fnuller' inden hver gang du hælder en ny runde dej på.
    - Hvis du undrer dig over at jeg ikke bare erstatter al mel med boghvedemel, så er det fordi boghvede har en ret kraftig smag når det står alene. Så det fungerer bedst i mindre mængder.
    - De kan sagtens hænge sammen uden hverken HUSK eller majsstivelse, men de bliver blødere og luftigere hvis du kommer minimum en af delene i, især i den glutenfrie version.
    - Tilsætter du dobbelt så meget HUSK bliver de en del tykkere fordi dejen ikke flyder så meget ud. Jeg foretrækker dem lidt tyndere.
    - Jeg har lavet en omgang hvor boghvedemelet blev udskiftet med spelt og det fungerede helt perfekt. Se billedet af nytårs-blinis med spelt oppe i indlægget.
    Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

    Server som herunder med Soja Fraiche med frisk dild aka vegansk creme fraiche dressing eller vegansk smøreost, avokado og tangkaviar (fås i mange supermarkeder – gå efter den sorte, da den røde CaviArt er farvet med pulveriserede skjoldlus eller som det hedder på stuerent sprog: E120) og pyntet med mere frisk dild og fintskåret rødløg. Se hele opskriften her.

    veganske blinis vegetarisk glutenfri

    De veganske blinis kan selvfølgelig også bruges til dessert. Her er en nytårsrest (uden peber – fordi børn) overhældt med hindbær og chokoladesovs:

    Veganske dessertblinis

    Nina Plantepusherne

    Udgivet 22/12/2014 Filed Under: ● Aftensmad, elementer til, ● Børnevenlig mad, ● Festmiddag, ● Glutenfri mad & bagværk, ● Jul & nytår, 🥦 Alle opskrifter

    Søg i alle #tags

    Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
    Previous Post: « Lad Silden Svømme – i sød, stærk sennepsdressing (veganske sennepssild – oliefri)
    Next Post: Blinis med Soja Fraiche, frisk dild og CaviArt (glutenfri, vegansk) »

    Reader Interactions

    Comments

    1. Victoria

      06/06/2017 at 6:29

      Hej Nina

      Jeg er vild med jeres blog!
      Har du efter dette indlæg blev lavet, gjort der erfaringer med at fryse blinis?

      Mvh. Victoria

      Svar
      • Nina

        15/06/2017 at 18:17

        Hej Victoria! Nej desværre, det er ikke så tit vi laver dem, men de kan helt sikkert laves dagen inden hvis det er en form for hjælp. Og så bliver jeg hver gang overrasket over hvor sindssygt godt det smager 😀
        Venlig hilsen Nina

        Svar
    2. Michelle Lotus

      30/12/2015 at 0:59

      Kan opskriften mon laves med bagepulver istedet for natron, jeg synes natron har en speciel lugt og smag som jeg ikke bryder mig om 🙂

      Svar
      • Nina, PlantePusherne

        30/12/2015 at 1:06

        Kære Michelle, det er ikke natron, der er noget galt med, det er måden du bruger det på 😉 Hvis du kan smage natron i din færdige mad, så er det fordi der ikke har været nok syre som natronen kan reagere med. Citronsaft og natron reagerer sammen i denne opskrift og ‘ophæver’ så at sige smagen af hinanden. Så jeg vil anbefale dig at prøve dem, så vil jeg æde min gamle syntetiske hat på at du IKKE vil synes at de smager af natron 🙂
        Vh Nina

        Svar
    3. Helle

      18/06/2015 at 18:41

      De her blinis(siger man sådan?), ser vildt lækre ud! MUMS!

      Jeg tror jeg skal prøve at lave dem her, det er ikke så tit jeg får brugt min blinispande, som jeg ellers er så glad for.

      Svar
      • Nina, PlantePusherne

        19/06/2015 at 10:38

        Yay! Gør du det, Helle 😉

        Svar
    4. mie andersen

      23/12/2014 at 3:49

      mange tak for endnu en dejlig opskrift og rigtig god jul samt et godt nyt år

      Svar
      • Nina, PlantePusherne

        23/12/2014 at 13:01

        Tusind tak og rigtig meget god jul og godt nytår! Jeg håber du kan bruge blinierne, de er virkelig gode, jeg er overrasket over hvor lækre de glutenfrie blev.
        Vh Nina

        Svar
    5 from 9 votes (7 ratings without comment)

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




    Primary Sidebar

    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

    Kategorier

    • ● Aftensmad, elementer til (31)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (54)
    • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
    • ● Drikkelse (12)
    • ● Festmiddag (28)
    • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (35)
    • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
    • ● Oliefri eller HCLF (73)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (22)
    • ● Salte snacks · chips · drys (7)
    • ● Vegansk 'kød' (12)
    • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
    • 14 succeshistorier (1)
    • Hjælp til vegansk madlavning (22)
    • Krea-Nina (6)
    • Vores liv (18)
    • 🥦 Alle opskrifter (134)
    • 🇬🇧 English (17)

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    Vegansk for begyndere

    Collage af veganske madbilleder

    #Tags

    Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

    Se et vegansk basislager

    vegansk køkken

    Veganske kogebøger

    Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

    Footer

      Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

      Rate This Recipe

      Your vote:




      A rating is required
      A name is required
      An email is required

      Recipe Ratings without Comment

      Something went wrong. Please try again.