• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Jul & nytår > Vores veganske julemad 2014

Vores veganske julemad 2014

af Nina, opdateret 08/10/2021

Vegetarisk julemad
Share59
Pin39
98 Shares

Du får lige et kig på vores veganske julemad 2014.

Se også Vegansk Julemad 2016

vegansk julemadVi var så heldige, at familien havde valgt at det var nemmest at holde vegansk jul. Så slap vi for at skulle have (og lave) 2 af alting på bordet, og eftersom Mathias alligevel skulle lave 56 kuverter julemad som catering kunne vi lave ekstra kuverter og faktisk selv levere det meste af maden.

Det var en stor lettelse at ikke skulle sidde og kigge på en masse kød, når man prøver at have en hyggelig aften, så det var vi super taknemmelige for!

Her er billeder af hvad der kom på julebordet. Den friske rødkålssalat og kartoflerne var lavet og resten medbragte vi. Der er links til opskrifter ved billederne.

Først og fremmest var der fyldt Morsbrød som blev flettet så yndigt (lær hvordan her) og blev pyntet med et par figurer som blev skåret med en kniv.

græsk indbagt morsbrød flettet

Det så sådan her ud indeni: Fyldt med hjemmelavet vegansk feta, olivener, stegte peberfrugt og frisk spinat

fyldt nøddesteg vegansk vegetarisk

Frækkedeller

frækkedeller vegetaerisk julemad

Brunede aspargeskartofler som Onkel Jon sørgede forvegetarisk julemad brunede kartofler

Der var selvfølgelig en lækker cremet brun rødvins/svampesovs:

vegansk brun sovs

På tallerkenen var også to slags veganske ‘sild’ i form af Kafkas Kærlighed (i karrydressing) med hjemmesyltede rødløg og Lad Silden Svømme (i sennepsdressing) med tangkaviar:

veganske vegetariske sild

Jeg havde testet hvordan det fungerede at lave Lad Silden Svømme af Portobellosvampe og det fungerede rigtig godt. Så hvis du har et problem med auberginer, kan det varmt anbefales:

vegetarisk sild

Til de højtbelagte var der også fredsfisk med 100% hjemmelavet REmoulade:

vegetarisk fiskefilet

Rødkålen må vi ikke glemme! Som sædvanligt var der alt for store mængder, så vi nyder stadig godt af den og regner med at spise den som tilbehør i hvert fald en uge endnu. Den bliver jo kun bedre af at stå lidt 😉

vegasnk rødkål

Til dessert fik vi en super lækker luftig risalamande lavet på vaniliesojamælk og sojafløde:

vegansk risalamande

Jeg eksperimenterede med en glutenfri peberkagedej sødet med dadler og kokossukker. Det fungerede ret godt efter mine smagsløg men jeg har heller ikke spist peberkager i umindelige tider, så den skal lige fintunes inden den kommer på bloggen til næste jul:

veganske glutenfri peberkager

Jeg fik også lavet nogle hjemmelavede gaver; der var et par flasker Baileys …

vegansk Baileys

…og en bøtte feta lagt i krydderolie-lage i dagens anledning:

vegansk julemad hjemmelavet feta

Sidst men ikke mindst havde mig og Røskva lavet en plade chokolade af kokosolie, agavesirup, cacaopulver samt en masse forskellige slags ristede nødder drysset med flagesalt. Den smagte hammergodt, men stivnede kun ved køleskabstemperatur så jeg vil prøve nogle andre sødemidler af. Jeg ved dog at Mia Sommer har en lignende opskrift liggende som du kan bruge hvis du føler dig inspireret.

vegansk chokolade

Jeg havde også kastet mig ud i at lave en glutenfri udgave af morsbrødet da nogle i familien spiser glutenfrit. Det var ikke synderligt kønt, tilgengæld smagte dejen spøjst – MEN det var der og det holdt sammen på det hele og det var glutenfrit! Og det føles altid godt at gøre lidt ekstra for dem som af den ene eller anden grund spiser anerledes. EDIT nu har jeg lavet et indlæg specifikt om glutenfrit morsbrød:

glutenfri indbagt nøddesteg

Jeg håber du også havde en dejlig jul med en masse lækker mad!

Nina fra PlantePusherne

Udgivet 28/12/2014 Filed Under: ● Jul & nytår, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Vegansk julemenu

Søg i alle #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Blinis med Soja Fraiche, frisk dild og CaviArt (glutenfri, vegansk)
Next Post: 6 slags vegansk toppping til blinis »

Reader Interactions

Comments

  1. cecilie

    21/12/2015 at 15:40

    Hej nina.

    Må jeg bruge et af de her billeder + linke til jeres artikel?
    Jeg er igang med at skrive en artikel om de 5 bedste alternativer til traditionel julemad, og jeres vil være et af dem! Jeg vil selvfølgelig give links tilbage til jeres billede og det er kun brugt i forbindelse med når jeg snakker om jeres side.

    Kh Cecilie

    Svar
    • Anonym

      25/12/2015 at 14:56

      Hej, undskyld, Julie jeg har lige holdt nogle dages ferie med at svare på kommentarer på bloggen 🙂 Det er lidt sent, ja men hvis du linker billedet til bloggen er det helt fint 🙂
      Kh Nina

      Svar
  2. Bonnie Kamp

    15/12/2015 at 13:59

    Jeg vil meget gerne bestille to jule menuer til d 24/12-2015. Hvis det kan lade sig gøre at bestille en flaske bailey og jeres bounty chokolade, vil vi hjertens gerne også det.
    Glæder mig til at høre fra jer.

    Mvh Bonnie Kamp
    tlf. 29419889

    Svar
    • Anonym

      16/12/2015 at 18:18

      Hej Bonnie, jeg tror at du har fået talt med Mathias i telefonen?
      Ellers ring, vh Nina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

leder du efter noget?

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (31)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmiddag (28)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (35)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (12)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Vores liv (21)
  • 🥦 Alle opskrifter (132)
  • 🇬🇧 English (16)

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

instagram – følg med bagom bloggen :)

Følg med på Instagram

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Danske Veganske Madblogs

Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

Footer

    Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme