Du får lige et kig på vores veganske julemad 2014.
Se også Vegansk Julemad 2016
Vi var så heldige, at familien havde valgt at det var nemmest at holde vegansk jul. Så slap vi for at skulle have (og lave) 2 af alting på bordet, og eftersom Mathias alligevel skulle lave 56 kuverter julemad som catering kunne vi lave ekstra kuverter og faktisk selv levere det meste af maden.
Det var en stor lettelse at ikke skulle sidde og kigge på en masse kød, når man prøver at have en hyggelig aften, så det var vi super taknemmelige for!
Her er billeder af hvad der kom på julebordet. Den friske rødkålssalat og kartoflerne var lavet og resten medbragte vi. Der er links til opskrifter ved billederne.
Først og fremmest var der fyldt Morsbrød som blev flettet så yndigt (lær hvordan her) og blev pyntet med et par figurer som blev skåret med en kniv.
Det så sådan her ud indeni: Fyldt med hjemmelavet vegansk feta, olivener, stegte peberfrugt og frisk spinat
Brunede aspargeskartofler som Onkel Jon sørgede for
Der var selvfølgelig en lækker cremet brun rødvins/svampesovs:
På tallerkenen var også to slags veganske ‘sild’ i form af Kafkas Kærlighed (i karrydressing) med hjemmesyltede rødløg og Lad Silden Svømme (i sennepsdressing) med tangkaviar:
Jeg havde testet hvordan det fungerede at lave Lad Silden Svømme af Portobellosvampe og det fungerede rigtig godt. Så hvis du har et problem med auberginer, kan det varmt anbefales:
Til de højtbelagte var der også fredsfisk med 100% hjemmelavet REmoulade:
Rødkålen må vi ikke glemme! Som sædvanligt var der alt for store mængder, så vi nyder stadig godt af den og regner med at spise den som tilbehør i hvert fald en uge endnu. Den bliver jo kun bedre af at stå lidt 😉
Til dessert fik vi en super lækker luftig risalamande lavet på vaniliesojamælk og sojafløde:
Jeg eksperimenterede med en glutenfri peberkagedej sødet med dadler og kokossukker. Det fungerede ret godt efter mine smagsløg men jeg har heller ikke spist peberkager i umindelige tider, så den skal lige fintunes inden den kommer på bloggen til næste jul:
Jeg fik også lavet nogle hjemmelavede gaver; der var et par flasker Baileys …
…og en bøtte feta lagt i krydderolie-lage i dagens anledning:
Sidst men ikke mindst havde mig og Røskva lavet en plade chokolade af kokosolie, agavesirup, cacaopulver samt en masse forskellige slags ristede nødder drysset med flagesalt. Den smagte hammergodt, men stivnede kun ved køleskabstemperatur så jeg vil prøve nogle andre sødemidler af. Jeg ved dog at Mia Sommer har en lignende opskrift liggende som du kan bruge hvis du føler dig inspireret.
Jeg havde også kastet mig ud i at lave en glutenfri udgave af morsbrødet da nogle i familien spiser glutenfrit. Det var ikke synderligt kønt, tilgengæld smagte dejen spøjst – MEN det var der og det holdt sammen på det hele og det var glutenfrit! Og det føles altid godt at gøre lidt ekstra for dem som af den ene eller anden grund spiser anerledes. EDIT nu har jeg lavet et indlæg specifikt om glutenfrit morsbrød:
Jeg håber du også havde en dejlig jul med en masse lækker mad!
cecilie
Hej nina.
Må jeg bruge et af de her billeder + linke til jeres artikel?
Jeg er igang med at skrive en artikel om de 5 bedste alternativer til traditionel julemad, og jeres vil være et af dem! Jeg vil selvfølgelig give links tilbage til jeres billede og det er kun brugt i forbindelse med når jeg snakker om jeres side.
Kh Cecilie
Nina, PlantePusherne
Hej, undskyld, Julie jeg har lige holdt nogle dages ferie med at svare på kommentarer på bloggen 🙂 Det er lidt sent, ja men hvis du linker billedet til bloggen er det helt fint 🙂
Kh Nina
Jeg vil meget gerne bestille to jule menuer til d 24/12-2015. Hvis det kan lade sig gøre at bestille en flaske bailey og jeres bounty chokolade, vil vi hjertens gerne også det.
Glæder mig til at høre fra jer.
Mvh Bonnie Kamp
tlf. 29419889
Hej Bonnie, jeg tror at du har fået talt med Mathias i telefonen?
Ellers ring, vh Nina