PlantePusherne - vegansk mad

Vegansk mad - kreative veganske opskrifter :)

  • ENGLISH
  • Veganske opskrifter
  • Veganske kogebøger
  • Vegansk catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
    • Kontakt

Hjemmelavede filur-is (sukkerfri)

11. august 2016 By Nina 13 Comments

Hjemmelavet filur
Share102
Pin2,68K
Email
2,78K Shares

Hvad gør man, når manden kommer hjem og har skraldet 3 buketter blomster og 30 liter appelsinjuice, som skal bruges inden for kort tid? Udover det åbenlyse, at drikke en masse juice og komme blomsterne i vase, blev det herhjemme først og fremmest til en hel masse appelsinis. “Nåh wau, sårn appelsinsorbet med aquafaba, sukkersirup og så kørt på ismaskine?” Ja helt sikkert! Bortset fra at jeg bare hældte appelsinjuice i ispindeforme og kylede i fryseren. Det smager altså overraskende godt. Iskold appelsinjuice på en varm sommerdag (ja sådan én var der lige pludselig her i Ejby!). Nåh men de skriggule is inspirerede mig altså spontant til at rekreere filurisen. Sammen med de skraldede blomster blev det derfor til et tiltrængt farverigt photoshoot på bloggen (blandt de sidste 4-5 indlæg har været henholdsvis ‘makrel‘, glutenfrit rugbrød, kakaopulver og is-cacao-latte – med andre ord, Fire nuancer af brunt (hvilket i øvrigt er en af mine yndlingsfilm, men temaet klæder ikke ligefrem mit foto-portfølje)).

filur opskrift

Vi havde desuden fået 6 kg. økologiske kirsebær hjem, så de blev brugt til at farve ‘hatten’ sammen med lidt appelsinjuice. Jeg prøvede også at farve dem med rødbedesaft, men det smagte sgu lidt mærkeligt… Men ansigterne laves helt klart bedst med rødebedesaft. Og apropos smag: De smager altså overhovedet ikke som de oprindelige filur-is, det har jeg end ikke prøvet at få dem til. De ligner bare. Men det er der nok ingen af ungerne, der vil klage over hvis du laver dem 😉

filur is opskrift

Har du træpinde, så kan du som jeg, lægge et stykke papir henover isformen, presse med fingrene rundt i kanten så du kan se formen på dem og så hakke hul i midten med en skarp kniv, så du kan stikke ispindene herned.

Hjemmelavede filur-is (sukkerfri)
 
Save Print
Af: PlantePusherne
Giver: 4 stk
Ingredienser
Rød is:
  • Du kan f.eks. bruge en lille håndfuld meget røde bær som kirsebær eller solbær som du moser sammen med en deciliter af den gule juice/smoothie.Sød juicet vandmelon har også en fin farve som det ses i mine vandmelonpindis.
Øjne og mund:
  • Riv en lille stump rødbede og pres saften ud. Er rødbederne meget indtørrede., så hæld lidt vand eller saft fra de røde bær og pres væden ud.
Gul:
  • Jeg brugte bare helt almindelig og rimelig sød appelsinsaft, husk at ting mister sødme når de fryses. De fleste unger var vilde med det, men min datter syntes det var lidt for surt. En sød ananasjuice, eller modne mangoer kan også bruges - eller en blanding f.eks. lavet som smoothie. Bare det er gult. Bemærk at jo sødere, det er, jo sværere er det faktisk at tegne på dem, da frugtsukkeret trækker ud og giver en snasket overflade hvor ansigtet smatter ud når det bliver tegnet ovenpå..
Metode
  1. Kom en lille håndfuld bær i en lille skål og mos dem med en gaffel sammen med den gule saft/smoothie. Bruger du juicet vandmelon, kan det hældes i som det er.
  2. Si bærrene fra og hæld et par cm af denne røde saft i bunden af is-formene.Det er filurens 'hat'. Kom dem i fryseren uden pind.
  3. Når det røde er frosset helt fast efter nogle timer hælder du den gule juice/smoothie i. Husk at komme pinde i! Stil dem tilbage i fryseren.
  4. Riv rødbeden og pres saften ud, en halv teske er nok. Hæld en lille teske vand ved, hvis du ikke kan presse noget væde ud..
  5. Når isene er helt frosne tages de ud af formene. Brug en pensel med en tynd spids og mal ansigter. Hvis du har brugt juice til det gule, er det en god idé at male dem hurtigt efter de er taget ud af formen. Får de lov at ligge i fryseren udenfor formen, får de en smattet overflade, da frugtsukkeret trænger ud i overfladen og det er svært at male pænt på. Jeg lagde dem dog i fryseren i 10 minutter inden jeg malede så overfladen var helt frossen.
3.2.2925

Det fjollede er egentligt, at filuris faktisk er en af de få helt veganske pindis, du kan købe i butikkerne. Meeen, derfor er det jo meget sjovt at lave dem selv 🙂 OG så kan de jo laves både økologiske og sukkerfri, hvis man er til sådan noget. Isene skal serveres kort tid efter ansigterne er malet på, da de hurtigt bliver smattede (ligesom de rigtige filur-is!). På billederne her har de ligget i fryseren natten over og ser ikke helt så skarpe ud som lige da jeg lavede dem (se billedet med pensel og grøn baggrund – det er liiige efter ansigtet er tegnet)Filur opskriftNina fra PlantePusherne

Filed Under: Børnevenligt, Glutenfri, HCLF eller oliefri, Højtider & fest, Kage · is · sødt · dessert, OPSKRIFTER, Raw · frugt · frugtis, Vegansk mad, der ligner ...

« Makrel(fr)i tomat
Spread a la Streich med tomat (oliefri) »

Comments

  1. Christel says

    15. juni 2018 at 10:20

    Hej Nina
    Jeg må simpelthen lige høre, hvilke isforme, du har brugt til de fine is? 🙂
    På forhånd tak for svar.
    Kh, Christel

    Svar
    • NinaNina says

      18. juni 2018 at 12:37

      Hej Christel 🙂 Det er nogle virkeligt gamle nogle jeg har liggende. De er vist købt i en Tigerbutik for 15? år siden 🙂 Helt sikkert fyldt med alverdens dejlig kemi.
      Vh Nina

      Svar
  2. Søren says

    1. januar 2018 at 23:52

    Sukkerfri? naah. Der er både sukker i frugt og ofte mere sukker i juice end i en cola 😉

    Svar
    • NinaNina says

      3. januar 2018 at 10:50

      Hej Søren, der menes ‘uden tilsat sukker’. Og i appelsinjuicen får du både vitaminer og en vis mængde fibre med – det kan man ikke just sige om colaen 😉

      Svar
  3. Katrine Berg Sommer says

    30. september 2016 at 7:22

    Fed blog!! Skraller du? og i så fald hvilke forretninger kan det gøre ved uden at man forcere indhegning? 🙂

    Svar
    • NinaNina says

      1. oktober 2016 at 16:59

      Det er forskelligt fra forretning til forretning, så der er ikke andet for end at cykle en tur i lokalområdet og se hvordan det ser ud ved hver forretning 🙂 Ja min mand skralder når hanlige kan komme til – jeg synes det er super fedt at ‘redde’ affald og madspild på den måde 🙂
      Vh Nina

      Svar
  4. Liv says

    4. september 2016 at 20:35

    I er jo evigt kreative og evigt inspirerende.
    Disse filuris må prøves den dag min kæreste kommer væltende ind med 50 liter appelsinjuice.
    Et ikke utænkeligt scenarie 🙂

    Svar
    • NinaNina says

      6. september 2016 at 12:36

      Åh det er så herligt at skralde 😀

      Svar
  5. Kasper says

    12. august 2016 at 18:05

    De ser rigtig lækre ud, og jeg forstår udmærket hvad i mener, når i skriver “sukkerfri”, men skal man være teknisk korrekt, falder disse is ind under den kategori, der hedder “uden tilsat sukker”, da både appelsinjuice, kirsebær og solbær indeholder en stor mængde frugtsukker. Juice kan sågar, jf. (*), betragtes som et sødemiddel, hvilket betyder, at de ikke engang falder ind under “uden tilsat sukker”, men faktisk skal klassificeres som ganske normale is/fødevarer.

    (*) http://altomkost.dk/nyheder/nyhed/nyhed/sukkerfri-eller-ikke-tilsat-sukker-hvad-betyder-de-forskellige-anprisninger:

    ”Ikke tilsat sukker” eller ”uden tilsat sukker”: Produktet må ikke indeholde tilsatte sukkerarter (mono- og disaccharider) og må heller ikke være tilsat andre fødevarer for at søde produktet, fx frugtkoncentrater, juice, e.l.

    Svar
    • NinaNina says

      30. august 2016 at 21:35

      Hej Kasper, de næringsanprisninger du omtaler gælder for færdigpakkede fødevarer. Jeg lover at følge dem, den dag jeg producerer is i stor skala og sælger dem kommercielt 😉
      Men tak for interessen 🙂
      Vh Nina

      Svar
      • Kasper says

        2. september 2016 at 13:20

        Om de is du laver er til dig selv eller om du sælger dem kommercielt er fuldstændig irrelevant i forhold til om de er sukkerfri eller ej. Det ligger ligesom i ordets betydning; sukker-fri: fri for sukker, og om det stammer fra en ingrediens eller om du selv har sødet produktet med sukker, ændre ikke på noget. Du kan til sammenligning heller ikke kalde en ret vegansk, for eksempel, hvis du bruger hønsebouillon i den, bare fordi du ikke selv har været i direkte kontakt med dyret.

        Men hvis i har lyst til at kalde jeres is sukkerfri, på trods af, at de sandsynligvis indeholder omtrent lige så meget sukker som en normal Filur-is, skal i da have lov til det. Jeg nævnte det skam kun for at hjælpe jer. Lad os bare håbe, at de ikke blive serveret til en person med diabetes i den tro, at de rent faktisk ER sukkerfri, for så går det altså galt …

        Svar
        • NinaNina says

          6. september 2016 at 12:41

          Tak for dit bidrag 🙂

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kast stjerner efter opskriften! Når du HAR lavet - og fulgt den ;) Tak <3:  


BWFO Dansk Top sidebar

Gå på opdagelse i vores kategorier

  • -SUNDHED (1)
  • ·ENGLISH (16)
  • ·EVENTS (12)
  • ·VEGANSKE KØKKENGUIDES (21)
  • Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (18)
  • Børnevenligt (73)
  • Div. (dressing · sovs · grønt) (25)
  • Drikkelse (9)
  • Glutenfri (109)
  • HCLF eller oliefri (68)
  • Højtider & fest (51)
  • Jul & nytår (34)
  • Kage · is · sødt · dessert (48)
  • Kartofler (10)
  • OPSKRIFTER (123)
  • Pålæg (11)
  • Påske (16)
  • Raw · frugt · frugtis (19)
  • Til aftensmaden (31)
  • Vegansk mad, der ligner … (52)
  • Vegansk mejeri (26)
  • VORES LIV (13)
hvad er vegansk mad

instagram – følg med bagom bloggen :)

Indlæs mere...Følg på Instagram

Facebook

vegansk køkken
BWFO Dansk BUND sidebar

Danske Veganske Madblogs

Buddhas Brownies · Grøn Samvittighed · Englerod · Grøn, sund & lækker · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · NeoHippie · Op Med Grøntsagerne · Planteæderen · So Freaking Vegan · Veganissen

Copyright © 2018 · plantepusherne.dk · Privatlivspolitik