Det ligner vandmelon, det smager af vandmelon, men det er ej stykker af vandmelon. Det er forfriskende og sjove pindis, der er lavet af juicet vandmelon som naturligt gør isen ekstra sød.
Aka Vandmel-incepti-on-pindis … (tak jeg finder selv ud)
Anyways, den her idé har godt nok rumsteret længe i mit hoved. I hvert fald 1-2 år. Vi har altid en eller anden form for nemme pindis i fryseren. Oftest af den helt nemme slags som tager 3 minutter at lave. Men engang i mellem skal det være lidt ekstra sjovt.
Så nu hvor jeg pludselig stod med 2 liter vandmelonjuice (fra at have lavet en super fin VandmelonBaby) var grunden lissom lagt til endelig at få ført idéen ud i livet – og de blev ligeså flotte som jeg havde forestillet mig \0/
3-2-1 pindis
Først sød juice af vandmelon:
Så lidt nice cream/bananis:
Til sidst lidt Nice cream farvet med spinat så det ligner skallen af vandmelon:
Og så endte de med at se sådan her ud:
Derfor skal du lave isene af vandmelonjuice
… fremfor bare blendet vandmelon. Mad smager mindre sødt – jo koldere det er. Varm sodavand? Kvalmende sødt. Så det kan godt være at din vandmelon virker sød når du smager på den. Men vid at en del af den sødme forsvinder, når du fryser den.
Derfor skal vi sørge for at den smager næsten for sødt inden vi smider den i fryseren. Ved at juice vandmelon fjernes fibre som jo ikke i sig selv indeholder noget sødt. På den måde opkoncentreres den søde smag i juicen og vi kan undlade at tilsætte sødme til vandmelonisene.
Vandmelon pindis - søde læskende is af vandmelonjuice
INGREDIENSER
- 750 gr skrællet vandmelon (det svarer til 1 vandmelon på omkring 20 cm i diameter)
- 3 modne bananer (køleskabskolde - ca 250 gram skrællede)
- 1 lille håndfuld spinat (ca 20 gr)
- 1 tsk Sorte sesamfrø (eller Nigellafrø, Jomfru i det grønne)
Isforme
- Lodrette isforme (gerne runde) (de moderne hvor isene ligger ned, duer ikke)
- 9 Store ispinde af træ (Du kan ikke bruge de tilhørende plastikbunde/pinde da de lukker af og det duer kun hvis du kun laver is af vandmelonjuice uden de andre elementer)
Evt. smag vandmelonjuicen til med
- 1/2 dl appelsinjuice (eller 1/4 dl citronsaft)
SÅDAN GØR DU
Skræl og juice vandmelonen
- Når du juicer den, opkoncentreres den søde smag. Juicen har en sød men lidt fad smag, så kom evt lidt appelsinjuice eller citronsaft i (eller mangojuice hvis du tilfældigvis har en moden én).Husk at noget af sødmen dulmes når isene fryses, så juicen må godt smage ‘lidt for sød’ inden den fryses.
- Fyld dine forme op med juice, så der er omkring 1,5 cm plads tilbage. Hvis de er til små børn, så lav dem endelig mindre end formene er bergenede til, ellers bliver de meget store.
Kom lidt sorte frø i
- I starten vil de ligge og flyde rundt på toppen. Men min erfaring er, at de bevæger sig lidt nedad under indfrysning. Specielt hvis man rører i dem et par gange under indfrysning.
Kom ispinde i
- Nu er der to muligheder for at få pindene til at sidde: A) Sæt en alarm til hver halve time og tjek så om isen er ved at blive grynet. Er den det, kan du skubbe pindene derhen hvor du vil have dem. B) Har du denne type isform, kan du vikle to halvstore elastikker rundt om, så de holder styr på pindene:
- Frys i minimum 6 timer til den er nogenlunde frossen
Lav det hvide lag
- Tag bananerne og blend dem KORT tid med et squis citron. Hæld omkring 1 cm blendet banan ovenpå den frosne vandmelon og stil dem hurtigt tilbage i fryseren.
- Hvis du er lidt utålmodig og tilhænger af et lidt rustikt udseende, kan du gå direkte til næste trin, ellers må du vente en 1/2 times tid til banandelen er hærdet …
Lav det grønne lag
- Smid så spinaten i blenderen og med 1/2-1 dl vand og kør blenderen til det er findelt (30-60 sekunder). Si pulpen fra og blend den siede saft med den sidste banan. Hæld hurtigt omkring et par mm over isene med en ske og sæt dem tilbage i fryseren. Har du en god blender, kan du blende spinaten hel sammen med bananen uden at si pulpen fra.
- Hvis du har lyst kan du evt arbejde lidt med det kunstneriske udtryk, så det ligner vandmelonskal. Jeg har hældt et par dråber af den rene, siede spinatsaft øverst og tegnet lidt striber med en ske
- Det sidste tynde, grønne lag fryser i løbet af max en halv time.
Carina
Flotte! Jeg laver også nogen med frisk blandet frugt og 2-3 forskellige juicer 🙂
De bliver enormt flotte og børnene elsker farverne 🙂 og den frosne frugt : hindbær, solbær, hindbær, vindruer, kiwi og små stykker jordbær 🙂 vandmelon, og smoothies er fantastiske som “fyld”.
For flotte is forme og træ ispinde kig på http://www.kitchen4kids.dk
Nina
I er så seje. Det ligner vandmelon SÅ meget!!
Hvor har I købt jeres ikke moderne lodrette isforme?
KH endnu en Nina.
Nina, PlantePusherne
Det er nogle gamle nogen jeg har haft liggende. Et sæt er købt i en Tiger-butik for omkring 5 år siden. Andre har jeg haft siden jeg var en lille pige og nogen er fra et klunserum 😀 Ja sorry, det er ikke til så meget hjælp. Jeg bruger dem ikke SÅ tit, fordi plastikken er af en kvalitet jeg egentlig ikke er så glad for (rent sundhedsmæssigt). Jeg ville prøve hos en isenkræmmer eller i en legetøjsbutik. Du kan også finde en masse forskellige på Amazon.co.uk hvis det må være en netbutik. De hedder popsicle molds. Pøj pøj 🙂
– OgsåNina
Det er jo fine kunstværker du laver og jeg kan forestille mig at de smager helt fantastisk 🙂
De er super lækre og min datter spiser dem også. Dog blev de liiige lovligt store (hun er 4år) så hvis jeg laver dem igen bliver det i en mindre udgave.
Tak for rosen og fordi du kiggede forbi 🙂