• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Kontakt
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
  • vegansk catering
Forside > alle vores opskrifter > Fyldig lys tahindressing med miso og sennep

Fyldig lys tahindressing med miso og sennep

af Nina, udgivet 21/07/2019

dressing lys tahin og fritter af søde kartofler
Share
Pin47
47 Shares
Kommentarer (9) Print Hop til opskrift
Whatsapp

Den her er inspireret af tahindressingen til mine ramsløgschips. Jeg endte nemlig altid med at stå og slikke skålen efter at ramsløgene var blevet coatet; så vi spurgte mig selv, om den dog ikke kunne blive til sin egen opskrift på lys tahindressing – når nu den var så lækker?! Det kunne den selvfølgelig 🙂

Dressingen her er fuld af smag i form af sødme, umami, bitterhed og syrlighed. Jeg er vild med den – og så kan den bruges til alt muligt. Lav gerne lidt ekstra som kan stå på køl og pifte de næste dages måltider op.

Brug lys tahindressing til …

Avocado

Lys tahindressing på to halve avokadoer på en klippebaggrund

Dampet eller råt gnavegrønt

(så kan man hurtigt få onduleret en bunke grønt mens man binger Netflix)

Dressing af lys tahin med grøntsager der dyppes

Dyppe sødkartoffelfritter

(Kom evt. citronsaft i for at matche kartoflernes sødme)

dressing lys tahin og fritter af søde kartofler med rosmarin

Dressing til salat eller Buddha bowl

Stor skål salat lys tahindressing

Forårsruller/rispapirsruller

En hånd der holder Forårsruller med tahindressing

en ordentlig omgang vegansk sushi

To store tallerkener fyldt med herre lækker sushi

… eller hvad du nu finder på 🙂

Find lys tahin til dressingen

Lys tahin findes u-økologisk i alle grønthandlere. Der er ret stor forskel i smag, så find én du kan lide. Hvis du kan stå og spise den direkte fra bøtten har du ramt plet 😉 Det kan man i hvert fald med den økologiske fra Buy Wholefoods. Det er den lækreste, jeg endnu har smagt! Lys – eller hvid som den også kaldes – tahin fås efterhånden flere og flere steder. Jeg har linket til én i opskriften.

Lys tahin er super anvendeligt ikke mindst i oliefri opskrifter. Vi bruger det især til ovnbagte kartofler i stedet for olie. Oftest som det vi kalder Pommes Nina dressing 😀 Efter vi opdagede dets eksistens, blev det hurtigt en helt uundværlig del af vores veganske køkken. Har du kun smagt den mørke tahin og tænker at tahin ikke er noget for dig må du ikke give op før du har smagt lys tahin! Det er to meget forskellige råvarer.

dressing lys tahin og fritter af søde kartofler med rosmarin
dressing lys tahin og fritter af søde kartofler med rosmarin
Print Bedøm
5 – fra 13 stemmer

Fyldig lys tahin dressing (oliefri)

En tahindressing der er både sød, bitter, syrlig og umami. Prøv dig frem og justér evt. smagen. Brug den til råt og bagt grønt, som salatdressing, til friske forårsruller og meget andet.
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
150 ml

INGREDIENSER

NB er din tahin meget tyk, så brug en mindre mængde af den. Opskriften her er lavet med en forholdsvis flydende lys tahin.
  • 60 ml lys/hvid tahin
  • 1/4 dl mellemstærk dijon sennep (jeg brugte Levevis.)
  • 2 tsk æblecidereddike (eller friskpresset citronsaft)
  • 4 tsk lys miso
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker (eller sirup eller lignende)
  • 2 tsk sojasauce (brug coconut aminos for sojafri version – eller lidt ekstra salt)
  • 3/4 dl vand – CIRKA! (Brug en mængde så dressingen får ønsket konsistens)
  • friskkværnet sort peber
  • Evt. lidt fintrevet øko-citronskal

SÅDAN GØR DU

  • Bland alt undtagen vand og rør det jævnt. Rør lidt ad gangen vandet i indtil du opnår den ønskede konsistens. Men bemærk at jo mere vand, jo mere fortynder du smagen
  • NB dressingen tykner gevaldigt efter en nat i køleskabet.
Nina fra PlantePusherne's underskrift

Opdateret 07/06/2023, Filed Under: ● Dressing · sovs · dip mm, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter

Se også vores andre #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Hyldeblomst is (vegansk parfait)
Next Post: Sund alternativ ‘råcreme’ – til en lækkert cremet frugtsalat (vegansk) »

Reader Interactions

Comments

  1. Anja Nielsen

    25/07/2021 at 11:17

    Den dressing er simpelthen lækker!’ Tak for den

    Svar
    • Nina

      26/07/2021 at 15:44

      Velbekomme 🤗 og tak fordi du tog dig tid til stjernedrys! Her får du lidt tilbage ⭐️✨🌟💫🤩
      Kh Nina

      Svar
  2. Charlotte Bøgelund Thomsen

    09/11/2020 at 21:29

    Links’ne til buywholefood duer ikke desværre.
    Vil du prøve igen? 😃

    Svar
    • Nina

      11/04/2021 at 17:02

      Altså nu efter brexit skal du holde øje med told og moms og alt muligt. Og jeg tror også at de har sat grænsen for minimumkøb op til 2.000 😱

      Her er linket men vær lidt forsigtig: https://www.buywholefoodsonline.co.uk/

      Bh Nina

      Svar
  3. Pia

    05/06/2020 at 7:39

    Hej Nina
    Tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg er relativ ny i veganer/vegetar Universet Og jeres hjemmeside er vildt inspirerende.
    Mht lys tahin, så har jeg været nede og købe urtekrams tahin, som egentlig ikke ser lys ud, men den eneste de havde i Kvickly, og nu bliver jeg i tvivl om den kan bruges som alternativ til den du anbefaler? Jeg skal idag prøve at lave vegansk pizza, blandt andet til mine forældre som er kødspisere, så jeg vil jo rigtig gerne lave åsten perfekt.
    Håber at høre fra dig idag.
    Endnu engang ros til jeres side her 😉
    De bedste hilsner
    Pia

    Svar
    • Nina

      10/04/2021 at 16:47

      Jeg håber at du kan bruge mit utroligt forsinkede svar til noget 😅 nej den fra Urtekram er mørk og har nogle helt andre smagsegenskaber.

      Den lyse køber jeg som regel i grønthandlere 🙂
      Bh Nina

      Svar
  4. Ane

    14/08/2019 at 17:23

    Hej Nina, vil du linke til den økologiske lyse tahini du køber fra Buy Whole Foods?
    På forhånd tak
    Ane

    Svar
    • Nina

      18/08/2019 at 15:27

      Det kan du tro! Vi køber en stor bøtte (update: udgået) og den holder fint og bli’r brugt flittigt. Der ligger en del opskrifter på bloggen med den 🙂

      Svar
5 from 13 votes (12 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter samt guides til det veganske køkken. Her er fokus på whole foods og vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (33)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (15)
  • ● Drikkelse (13)
  • ● Festmiddag (29)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (36)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (74)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (22)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (13)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (25)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Krea-Nina (6)
  • Vores liv (18)
  • 🥦 Alle opskrifter (136)
  • 🇬🇧 English (17)

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.