Den her er inspireret af tahindressingen til mine ramsløgschips. Jeg endte nemlig altid med at stå og slikke skålen efter at ramsløgene var blevet coatet; så vi spurgte mig selv, om den dog ikke kunne blive til sin egen opskrift på lys tahindressing – når nu den var så lækker?! Det kunne den selvfølgelig 🙂
Dressingen her er fuld af smag i form af sødme, umami, bitterhed og syrlighed. Jeg er vild med den – og så kan den bruges til alt muligt. Lav gerne lidt ekstra som kan stå på køl og pifte de næste dages måltider op.
Brug lys tahindressing til …
Avocado
Dampet eller råt gnavegrønt
(så kan man hurtigt få onduleret en bunke grønt mens man binger Netflix)
Dyppe sødkartoffelfritter
(Kom evt. citronsaft i for at matche kartoflernes sødme)
Dressing til salat eller Buddha bowl
Forårsruller/rispapirsruller
en ordentlig omgang vegansk sushi
… eller hvad du nu finder på 🙂
Find lys tahin til dressingen
Lys tahin findes u-økologisk i alle grønthandlere. Der er ret stor forskel i smag, så find én du kan lide. Hvis du kan stå og spise den direkte fra bøtten har du ramt plet 😉 Det kan man i hvert fald med den økologiske fra Buy Wholefoods. Det er den lækreste, jeg endnu har smagt! Lys – eller hvid som den også kaldes – tahin fås efterhånden flere og flere steder. Jeg har linket til én i opskriften.
Lys tahin er super anvendeligt ikke mindst i oliefri opskrifter. Vi bruger det især til ovnbagte kartofler i stedet for olie. Oftest som det vi kalder Pommes Nina dressing 😀 Efter vi opdagede dets eksistens, blev det hurtigt en helt uundværlig del af vores veganske køkken. Har du kun smagt den mørke tahin og tænker at tahin ikke er noget for dig må du ikke give op før du har smagt lys tahin! Det er to meget forskellige råvarer.
Fyldig lys tahin dressing (oliefri)
INGREDIENSER
NB er din tahin meget tyk, så brug en mindre mængde af den. Opskriften her er lavet med en forholdsvis flydende lys tahin.
- 60 ml lys/hvid tahin
- 1/4 dl mellemstærk dijon sennep (jeg brugte Levevis.)
- 2 tsk æblecidereddike (eller friskpresset citronsaft)
- 4 tsk lys miso
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk sukker (eller sirup eller lignende)
- 2 tsk sojasauce (brug coconut aminos for sojafri version – eller lidt ekstra salt)
- 3/4 dl vand – CIRKA! (Brug en mængde så dressingen får ønsket konsistens)
- friskkværnet sort peber
- Evt. lidt fintrevet øko-citronskal
SÅDAN GØR DU
- Bland alt undtagen vand og rør det jævnt. Rør lidt ad gangen vandet i indtil du opnår den ønskede konsistens. Men bemærk at jo mere vand, jo mere fortynder du smagen
- NB dressingen tykner gevaldigt efter en nat i køleskabet.
Anja Nielsen
Den dressing er simpelthen lækker!’ Tak for den
Nina
Velbekomme 🤗 og tak fordi du tog dig tid til stjernedrys! Her får du lidt tilbage ⭐️✨🌟💫🤩
Kh Nina
Links’ne til buywholefood duer ikke desværre.
Vil du prøve igen? 😃
Altså nu efter brexit skal du holde øje med told og moms og alt muligt. Og jeg tror også at de har sat grænsen for minimumkøb op til 2.000 😱
Her er linket men vær lidt forsigtig: https://www.buywholefoodsonline.co.uk/
Bh Nina
Hej Nina
Tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg er relativ ny i veganer/vegetar Universet Og jeres hjemmeside er vildt inspirerende.
Mht lys tahin, så har jeg været nede og købe urtekrams tahin, som egentlig ikke ser lys ud, men den eneste de havde i Kvickly, og nu bliver jeg i tvivl om den kan bruges som alternativ til den du anbefaler? Jeg skal idag prøve at lave vegansk pizza, blandt andet til mine forældre som er kødspisere, så jeg vil jo rigtig gerne lave åsten perfekt.
Håber at høre fra dig idag.
Endnu engang ros til jeres side her 😉
De bedste hilsner
Pia
Jeg håber at du kan bruge mit utroligt forsinkede svar til noget 😅 nej den fra Urtekram er mørk og har nogle helt andre smagsegenskaber.
Den lyse køber jeg som regel i grønthandlere 🙂
Bh Nina
Hej Nina, vil du linke til den økologiske lyse tahini du køber fra Buy Whole Foods?
På forhånd tak
Ane
Det kan du tro! Vi køber den her store spand og den holder fint og bli’r brugt flittigt. Der ligger en del opskrifter på bloggen med den 🙂