• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > Vores liv > DVF’s Nytårsfrokost 2015 – vegansk catering til 142 personer

DVF’s Nytårsfrokost 2015 – vegansk catering til 142 personer

af Nina, opdateret 31/05/2021

Nytårsfrkost catering
Share73
Pin
73 Shares

Kender du det, når nogen spørger dig om du kan lave mad til 150 personer og din indre Pippi tænker “Det ved jeg ikke, for jeg har aldrig prøvet det før – så det kan jeg sikkert godt!”

1. oktober 2014 stod vi til International Vegetardag (se billeder) for at gøre folk opmærksomme på PlantePushernes eksistens. Joachim fra Dansk Vegetarforening kom over til os og spurgte ind til, hvor mange vi mon kunne lave mad til. Han smed tallet 150 på bordet med et spørgsmåltegn efter – og Mathias og jeg var helt enige om at “Ork ja! Det kan vi godt!”. På det tidspunkt havde Mathias ikke lavet catering til mere end 50 kuverter, men vi havde nok optimisme og selverkendelse til at vide, at vi på 4 måneder nok skulle nå at lære det, der skulle læres for at få sådan et stort arrangement til at klappe.

vegansk catering menuVi allierede os med den veganske kok Neel Engholm med henblik på at afvikle arrangementet sammen. Hun var hovedarkitekt på udarbejdelsen af menuen, men blev så tilbudt at komme i en slags inspirationspraktik på en vegansk restaurant i USA henover vinteren, og derfor overtog vi i PlantePusherne tjansen.

Efter at Vegetarforeningen havde haft problemer med maden de sidste par år, var der et par succeskriterier som vi (og ikke mindst DVF) gik efter at få opfyldt. Der skulle være:

NOK mad

Lækker mad

Ingen ventetid for gæsterne

Og kort fortalt: Det gik rigtig, rigtig godt! Der var mad til alle, vi fik masser af ros for smagen og der var nærmest perfekt flow i serveringen. Der var et par mindre fejl som dog ikke gik ud over helhedsoplevelsen. Vi er usandsynligt stolte over at vores første arrangement i den kaliber løb så godt. Selvom jeg normalt ikke går ind for overspisning, lunede det mit arrangør-hjerte når folk kom og takkede for maden og erklærede sig propmætte fordi de havde spist så meget. Mathias har stået for udførelsen og jeg har hjulpet med det organisatoriske.

Hele menuen var økoloisk bortset fra et par enkelte detaljer (paprika mm). Vi havde printet den og lagt den ud på bordene så folk vidste hvad de skulle sidde og glæde sig til:

DVF nytårsfrokost 2015

Jeg kunne ikke selv tage billeder af al maden, da jeg brugte al min energi på at sidde på min stol i  køkkenet og kommandere med de frivillige – hvilket især var vigtig lige omkring klargøring af maden til udsending og det var jo lige her billederne skulle tages! Så nogle af billederne har jeg lånt af fotograf Rhonda Brendstrup, der fotograferede for DVF.

FORRET

Hvidvinsdampede artiskokker med friske krydderurter og tostados

De blev virkelig lækre: Dampet i en slags salsa verde af en masse friske krydderurter, olivenolie og hvidvin. Til dem havde Mathias bagt brød som blev skåret tyndt og ristet helt sprødt – også kaldet tostados. Det hele blev drysset med friske spiselige blomster for at give en lille smule farvespil. Der var masser af inddampet hvidvins/krydderurtesnask til at dyppe tostados i.

Hvidvinsdampede artiskokker

BUFFET

Grøn Salat

Herunder ses den såkaldt Grønne Salat med broccoli, quinoa, rucola, stegte svampe snasket op med en vinaigrette.

Nytårskur salatHvid Salat

(…som endte med at blive nogenlunde lige så grøn/hvid som den ‘grønne salat’). Den bestod af tynde skiver rå blomkål, fine strimler hvidkål, spinat og frisk persille. Ved en fejl var der lavet en del (!) for meget af den i forhold til beregningerne og desværre var mængden af dressing ikke blevet tilsvarende opreguleret og derfor smagte Mirakeldressingen kun svagt igennem. Den var dog stadig et lækkert crunchy indslag.

Blomkålssalat
Gazpacho

Blev lavet af en masse lækkert frisk grønt: Peberfrugt, tomater, agurk. Desuden balsamico-eddike krydderier og blendet med noget af det hjemmebagte brød. Garnituren var tern af peberfrugt, agurk, skalotteløg og frisk persille. Nytårskur Gazpacho

Linsedellerne

De blev lavet af grønne og røde linser, svampe, løg og frisk mynte. De måtte godt have smagt af lidt mere, så en anden gang laver vi nogle bedre deller. Heldigvis var der masser af sovs til at dyppe dem i. Og der blev fortæret over 500 linsedeller i løbet af aftenen, så de må have opfyldt deres rolle som sovse-eskort virkelig godt 😉

Estragonsovs

Den blev lavet på base af blomkål og krydret med en masse estragon. Den blev super lækker og gav – ikke helt overraskende – mindelser om Bernaise. Sovsen er lavet præcis ligesom vores veganske fedtfri persillesovs på base af blomkål – blot er persillen erstattet med estragon og der blev kogt lidt suppeurter med i.

Estragonsovs sauce

Rystekartofler

Vores rystekartofler er så populære, at de var oplagte at bruge på menuen. Vi lavede en gigantisk omgang med karrykrydring. De blev løbende ristet sprøde i ovnen i mindre portioner, så vi hele tiden kunne holde buffeten opdateret med lune, sprøde rystekartofler. Opskriften finder du her.

RystekartoflerSoyaristede kerner

Bestod af ristede sesamkerner og solsikkekerner med tamari. De blev primært brugt til at hælde over salaterne eller bare som en lækker snack og var meget populære. Opskrift her. (Billede fra arkivet)

Soyaristede kerner

Krydderurte-Mayo og paprika-mayo

Begge blev lavet af en helt klassisk hjemmelavet vegansk mayo. I krydderurtemayoen kom der masser af friske krydderurter, primært persille, salvie og mynte. Paprika-mayoen blev krydret med – ta-daaaa… paprika! DESVÆRRE havde vi bøvl med at få fat i service og det endte derfor med at mayoen blev serveret i en alt for stor skål og med en spiseske som ta’-ske. Det betød at de fleste folk troede at den skulle spises i rå mængder og det var derfor ikke alle der fik smagt den 🙁 Vi beklager!

Krydderurtemayo paprikamayo

Hjemmebagt brød med ølandshvede

Mathias havde bagt en masse flotte flutes af fuldkornsølandshvede og dem blev der også spist flittigt af. De kunne blandt andet smøres med…

Hjemmelavet vegansk smør

Som en ekstrating var der lavet små fine pakker smør til at ligge på bordene. De var vist et stort hit. Smøret er min helt egen opfindelse og opskriften ligger her.

vegansk smør

DESSERT

Raw brownie med appelsin/mynte-salat og kokosflødeskum

Blev lavet af Sara Hagedorn, der tidligere havde bloggen Bananmad – den var virkelig lækker.

raw brownie bananmad

Den stolte køkkenchef, Mathias Eilenberg, striker en pose for kameraet, kravler ned ad rangstigen og fortsætter aftenen som køkkenassistent.

vegansk køkkenchefVi havde en super hyggelig dag og var trætte og høje efter oplevelsen. En stor varm tak til Dansk Vegetarforeningen for at betro os opgaven og mindst lige så stor og varm tak til de øremærkede køkkenfrivillige for deres uundværlige hjælp i kulissen ♥ -og for at bære over med mig, når jeg går i organiseringsmode og uddeler kommandoer for at få alt til at køre på skinner…

Her er lidt flere stemningsbilleder fra dagen, taget af fotograf Rhonda Brændstrup

Se lige den overskudsagtige køkkenchef Mathias

Se lige den overskudsagtige køkkenchef Mathias bære forretter ud

PlantePusherne præsenterer maden

PlantePusherne præsenterer maden

NytKur forret tages

Hvidvinsdampede artiskokker

Artiskok close-up

Gazpachoen preppes til buffeten under nummer to foredrag

Gazpachoen preppes til buffeten under nummer to foredrag

Så gik det løs ved buffeten

Så gik det løs ved buffeten

NytKur ældre herrer

NytKur Spisning

Tak for den hyggelige stemningsmusik undervejs :)

Tak for den hyggelige stemningsmusik undervejs 🙂

 

Nina fra PlantePusherne

Udgivet 02/02/2015 Filed Under: Vores liv

Søg i alle #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Sprød smovset salat med stegt aubergine og peberfrugt
Next Post: Persillesovs (vegansk, HCLF) »

Reader Interactions

Comments

  1. Bonnie Kamp

    15/12/2015 at 14:12

    Hej igen.. Jeg vil også meget gerne bestille 1 nytårs menu til d 31/12-2015

    Mvh Bonnie Kamp

    Svar
    • Anonym

      16/12/2015 at 18:17

      Hej Bonnie, vi laver slet ikke nytårsmenuer, desværre 🙂

      Svar
  2. Moster Sanna

    07/02/2015 at 11:41

    Det ser så godt ud! Jeg er en meget stolt søster 🙂

    Svar
    • Anonym

      08/02/2015 at 16:25

      <3 Så er lillesøster glad ;)

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

leder du efter noget?

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (31)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmiddag (28)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (35)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (12)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Vores liv (21)
  • 🥦 Alle opskrifter (132)
  • 🇬🇧 English (16)

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

instagram – følg med bagom bloggen :)

Følg med på Instagram

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Danske Veganske Madblogs

Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

Footer

    Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme