• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Salte snacks · chips · drys > Soyaristede kerner – som snack eller drys (oliefri)

Soyaristede kerner – som snack eller drys (oliefri)

af Nina, opdateret 21/06/2021

Share31
Pin17
48 Shares
Kommentarer (13) Udskriv Hop til opskrift

Soyaristede kerner laves uden oile og kan bruges til at give et lækkert sprødt, salt (og umami) boost til din mad.

F.eks. på en salat, over en wok, på supper, ovnbagte rodfrugter, dampet grønt og … og … og… De kan laves i en håndevending hvis huset er tømt for godter og du bare MÅ have noget snacky i den salte, sprøde genre.

De mest oplagte kerner at bruge er sesamkerner, solsikkekerner og græskarkerner. Husfavoritten herhjemme er helt klart sesamfrø. Ristning fremhæver forskellige aromaer i alle nødder og kerner, men sesamkerner er alligevel noget for sig. Du kan også lave det med mandler og sikkert alle mulige andre. Nu vil jeg så nødigt opfordre til at tænde for ovnen for en lille ting, men skal du riste større nødder a la mandler og hasselnødder så er det nemmest at bruge ovnen for et jævnt resultat.

sojaristeede sesamkerner

hvor meget fylder en teske spiseske måleske

Udskriv Bedøm
5 - fra 3 stemmer

Soyaristede kerner - som snack eller drys (oliefri)

Med dette lille trick kan du lynhurtigt laver en super lækker lille snack eller drys til salat, wok og andet mad. Opskriften giver 1 dl lækre soyaristede kerner som er svære at stoppe med att spise når man først er gået i gang. Kan drysses på diverse grøntsager eller spises som en semi-sund, oliefri snack
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
Tilberedning7 min
I alt7 min
1 dl

INGREDIENSER

  • 1 dl kerner (brug f.eks. solsikkekerner, sesamkerner og/eller græskarkerner)
  • 1 spsk sojasauce (15 ml - eller lidt mere hvis det skal være reddi salt)

SÅDAN GØR DU

  • Start med at riste kernerne ved middelhøj varme i en gryde hvor de kan ligge i et nogenlunde tyndt lag. Rør jævnligt rundt idet du sørger for at de ikke brænder på. Når de har fået lidt farve og begunder at dufte er de færrdigristede. Sesamkernerne vil begynde at poppe og solsikke- og græskarkerner plejer at 'puffe op'.
  • Sluk for varmen og tag gryden fra blusset. Jeg plejer at lade dem køle ned 1-2 minutter inden jeg hælder soyaen over, så sætter den sig ikke så meget i bunden af gryden. Bliv ved med at røre rundt for at fordele soyaen.
  • Nu skal kernerne køle ned så de bliver tørre og sprøde. Lad dem enten ligge i gryden og rør en gang i mellem, eller fordel de soyaristede kerner i et lag på en bakke eller lignende. Når de er helt nedkølede kan de bruges eller kommes i en lufttæt beholder.
Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

 

Det giver lige retten 10-20% mere awesomeness at hælde soyaristede kerner på wok-retter eller f.eks. på en Hokaido-suppe med nem hjemmelavet soja fraiche. Få inspiration til hokaidosupper (med kartofler) her og (med røde linser) her.

suppe soyaristede kernerEller på min Nytårssalat:

salat med soyaristede kerner

Hvilken dressing, jeg har brugt på salaten, spørger du? Jeg har selvfølgelig brugt min helt egen fedtfri Mirakeldressing…

Nina fra PlantePusherne

Udgivet 16/01/2015 Filed Under: ● Salte snacks · chips · drys, 🥦 Alle opskrifter

Søg i alle #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Kikærtetofu – sojafri, glutenfri gul burmesisk tofu
Next Post: Sprød smovset salat med stegt aubergine og peberfrugt »

Reader Interactions

Comments

  1. Søs

    12/03/2018 at 9:57

    Hvor længe tror du de kan holde sig i køleskabet?

    Kunne man fx lave 2 dl og have stående i køleskabet i et rent marmeladeglas, til ugens salater og supper?

    Svar
    • Nina

      12/03/2018 at 11:56

      Hej Søs 🙂 i køleskabet kan de holde sig rigtig lang tid! Vi plejer bare at have dem stående i skabet hvor vi tømmer et glas i løbet af højst et par uger, netop som du skriver: på supper og alle mulig andre ting inkl. bare som snacks. Det fungerer rigtig godt. Bare sørg for, at de er helt tørre/kølet ned inden du kommer dem på glas, så der ikke er fugt i når du kommer dem på glas.
      Vh Nina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

leder du efter noget?

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (31)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmiddag (28)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (35)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (12)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Vores liv (21)
  • 🥦 Alle opskrifter (132)
  • 🇬🇧 English (16)

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

instagram – følg med bagom bloggen :)

Følg med på Instagram

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Danske Veganske Madblogs

Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

Footer

    Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme