Selvom man er veganer kan man godt have kyllinger på påskebordet. De kunne f.eks. se sådan her ud: Paranødder overtrukket med hvid mælkefri chokolade farvet med lidt krydderier.
Jeg vil lige starte med at anbefale hjemmesiden FindingVegan.com. De samler de lækreste veganske opskrifter fra engelske blogs rundt omkring i verden og der er super meget inspiration at hente. Hvis du følger dem på facebook, kan du bare læne dig tilbage og vente på at de smider cremen af cremen i dit news feed.
F.eks. fik jeg inspirationen derfra til disse veganske påskekyllinger. De så egentlig sådan her ud. og ‘almond chicks’ er åbenbart et fænomen, i sig selv, men jeg har altså valgt at opskalere lidt og lave dem af paranødder. Dels er det et knapt så stort pillearbejde og så får man lidt mere gods for pengene når man hapser en kylling.
Jeg brugte helt ‘au naturelle’ madfarve af gurkemeje, safran og rødbede, men købt madkulør kan også bruges, tilsæt kun sparsomt.
Jeg havde hørt rygter om at mælkefri hvid chokolade skulle være svært at temperere og smelte og var derfor spændt på hvad det nu var for noget (-jeg skulle til at finde en løsning på). Men jeg havde ingen problemer overhovedet til den her opskrift. Jeg brugte den fra Plamil som fås i udvalgte SuperBrugser og Kvickly’er. Den var nem at smelte i vandbad og den hærdede fint bagefter.
Parakyllinger
INGREDIENSER
- 100 gr paranødder (25 stk)
- 100 gr hvid chokolade
- 40-50 stk Nigellafrø (eller lignende til øjne.)
- 1 nip salt
Til at give farve
- 2-4 knsp gurkemeje eller nogle dråber gul madkulør. Evt. også safran. (Giver gul)
- 1-3 dråber rødbedesaft hældes i den gule choko. Eller brug orange madkulør eller safran. (Giver orange)
SÅDAN GØR DU
- Kom paranødderne i fryseren så de når at blive iskolde (kan evt, springes over men kolde nødder (!) er en stor hjælp. Læg bagepapir klar til at lægge de overtrukne nødder på.
- Hak chokoladen fint. Kom halvdelen i en lille varmebestandig skål og stil denne skål ovenpå en kop med nykogt vand. VÆR FORSIGTIG! Hvid chokolade tåler ikke så høj varme som mørk. Vent til det meste er smeltet og tag så skålen fra varmen og rør lidt rundt og lad det sidste smelte.
- Smid en paranød ad gangen ned i chokoladen og tag den op med en gaffel og lad den dryppe af (skrab evt. Bunden mod kanten af skålen). Når alle paranødderne har fået et lag og chokoladen er brugt lægges de tilbage i fryseren.
- Forbered i mens det gule lag chokolade: Kom den anden halvdel af chokoladen i smelteskålen og kog vandet op igen inden du lader chokoladen smelte. Kom et nip salt i chokoladen. Bruger du farvedråber eller stødt gurkemeje røres de i nu. Bruger du safran, som giver et rødligt/orange skær, så knus 1-2 nip af de fine røde tråde til et pulver som blandes med få dråber kogende vand og trækker lidt. Bland det så i chokoladen.
- Tag de kolde paranødder ud og skrab evt forsigtigt med en knov overskudschokolade af bagsiden, men pas på at varmen fra dine fingre ikke smelter chokoladen. Dyp dem nu i den gule chokolade. Prøv at få den samme side til at agere bund igen, så overfaden bliver ved med at være rund og flot.
- Inden chokoladen størkner dypper du enden af tandstik/træspyd i lidt vand og nu burde du kunne mase den ned i et Nigellafrø og sætte det fast som øje i den bløde chokolade. Gentag så kyllingen får to øjne.
- Farv en lille teske af chokoladen orange (jeg tilsatte mere safran-opløsning og 2-3 dråber rødbedesaft som jeg fik ved at rive lidt rødbed og vred i hånden. Brug igen en tandstik til at møffe en lille klat orangefarvet chokolade på plads som næb. Køl ned til næbene er helt hærdede.
TIPS & NOTER
Det var måske en idé til en lille fødselsdags- eller værtindegave her i påsken?
Husk også at lave vores veganske sennepsauberginesild (HCLF), eller måske vores påske-pindis.
Få mere inspiration i vores kategori ‘vegansk påske‘ eller hos Månebarnet.
Skriv et svar