• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Kontakt
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
  • vegansk catering
Forside > ● Aftensmad, elementer til > One pot pasta vegetar + 13 one pot opskrifter

One pot pasta vegetar + 13 one pot opskrifter

af Nina, udgivet 21/03/2015

Vegasnk one pot pasta grøntsager
Share
Pin35
35 Shares
Kommentarer (11) Print Hop til opskrift
Whatsapp

Det er et stykke tid siden, at one pot opskrifter poppede op på nettet. Tilsyneladende populariseret af selveste Martha Stuart og sidenhen på utallige madblogs. Jeg faldt over en vegansk one pot pasta, da den svenske veganer-kok Jenny Mustard lavede en video med sin version.

Flere one pot opskrifter

Det er altså ret smart at man bare kan kyle al mad i én gryde mere eller mindre improviseret og så har man et komplet måltid der kan varieres i det uendelige. På kun 15 minutter. Her er nogle af de utallige one pots jeg har fortæret gennem tiden:

Collage med 13 one pot opskrifter. Alle er veganske og vegetariske
Klik på billedet så åbner en ny fane hvor du kan se ‘opskrifter’ på ovenstående one pots. Alle er selvfølgelig vegetariske/veganske.

One pot opskrifter er:

  • Lækkert cremede
  • Smagfulde
  • Nemme
  • Hurtige
  • Mindre opvask
  • Kan varieres i det uendelige
  • Kan laves selvom ‘køleskabet er tomt’.

… sådan vil vi gerne have det nogle dage, ikk’ å?

Efterår og vinter foretrækker jeg dem som semi-supper da de hjælper med at holde på varmen. Alle versioner herover er med glutenfri pasta/spagetti. Basen er en god bouillon (fx. Morga (fedtfri) eller Herbamare), evt. ekstra peber, løgpulver og hvidløgspulver og ret ofte en lille, halv, tynd skive citron for syrlighed eller lidt sødemiddel hvis basen er af mosede tomater/dåsetomater. Og så ellers bare diverse grøntsager.

One pot pasta vegetar i en stor pande, der endnu ikke er kogt. Med spinat og flotte røde cherrytomater
Spinat er en af mine favoritter i en vegetar one pot. Brug bare rigeligt for det skvatter en del sammen under kogningen

Ekstra meget grønt

Fælles for de fleste one pot opskrifter der findes derude er, at pastaen fylder utroligt meget og grøntsager fylder utroligt lidt. Men det her er jo en one pot pasta a la vegetar! Derfor får du en opskrift hvor pasta og grønt fylder nogenlunde det samme i den færdige ret. Det er især spinat og broccoli der står for det grønne indslag. Jeg var så heldig at en god, gammel ven kom på uanmeldt besøg lige da den var kogt færdig. Jeg fik skudt billederne og så hjalp han med at fortære hele herligheden.

Stor pande med ingredienser til vegansk og vegetarisk one pot pasta på en træbordplade. Fyldt med grøn spinat og pasta

Det magiske ved en one pot pasta

Efter kogning sker magien: Det sidste vand, som ikke er kogt ind i pastaen, indeholder en masse dejlig stivelse. Så når det lige står og køler lidt ned, kan du skovle det op fra bunden, røre rundt og dække hele retten med tyk og cremet og yumminess! Bemærk at ikke alle glutenfrie pastatyper har denne klistrede egenskab. Bruger du glutenfri pasta kan du jævne sovsen med lidt majsmel. Eller koge din one pot helt eller delvist uden låg.Den færdige cremede vegetar pasta ses i panden med tomater, broccoli og spinat

Så bliv ikke fortvivlet når pastaen føles færdigkogt og der stadig er vand i bunden af panden – det er meningen! Rør rundt, lad det køle ned, rør rundt igen og se hvad, der sker 🙂

Kast dig ud i det

I ny og næ får du måske sammensat en kedelig one pot. Men med rutinen kommer sansen for at få bikset én sammen, der hele tiden er bedre end den forrige. Hvis Mathias bare havde en krone for hver gang jeg har sagt “DET her er den bedste jeg nogensinde har lavet”…

Kender du i øvrigt one pots kusine Hjemmelavede Kopnudler? Kan helt klart anbefales! Og hvis du er den glutenfri type så tjek vores guide til glutenfri pasta.

Print Bedøm
4.9 - fra 7 stemmer

🍃Super lækker one pot pasta vegetar/vegansk

Opskrift på en super nem og lækker one pot pasta. Den er et godt sted at starte, men som du kan se længere opp indlægget, er variationsmulighederne uendelige.
En pande er smart at bruge hvis du vil koge al væske ind/væk, men gryde kan også bruges. Den er især god til de ekstra sovse-snaskede udgaver.
aftensmad, pasta, vegansk
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid10 minutter min
Tilberedning10 minutter min
I alt20 minutter min
3 personer

INGREDIENSER

  • 250 gr pasta (gerne skruer, de holder godt på sovsen. Jeg brugte glutenfri, se de mange glutenfri typer her)
  • 7-8 dl vand (så det dækker al pasta)
  • 1 tsk god grøntsagsbouillon (f.eks. den fedtfri Morga )
  • 250 gr friske, modne tomater (eller konserveret tomat af god kvalitet f.eks. Urtekram)
  • 200 gr frisk spinat
  • 1/2 løg ( skåret i skiver)
  • 1 fed hvidløg ( skåret fint)
  • 200 gr broccoli
  • 1 bundt frisk basilikum eller koriander, persille el.lign.
  • 2 skiver økologisk citron
Eventuelt
  • 1 håndfuld soltørrede tomater (eller)
  • 1 håndfuld udstenede oliven

SÅDAN GØR DU

  • Bring vandet i kog
Forbered de øvrige ingredienser
  • Skær tomater i halve, skyl spinaten, pil en stor håndfuld blade fra basilikumen og hak de soltørrede tomater i tern.
Kom (næsten) alle ingredienser i gryden
  • Kom vandet i gryden og bring det i kog. Hæld samtlige ingredienser undtagen broccoli i panden/gryden og kom låg på. Bring det i kog og skru så ned så det bare simrer.
Tilføj undervejs ingredienser med kortere kogetid
  • Skær broccolien i mindre buketter og kom dem op i gryden når der er ca 5 minutter tilbage af pastaens kogetid.
  • Rør i gryden med nogle minutters mellemrum så al pasta bliver vendt rundt jævnligt.
  • Hold øje mod slutningen: Der skal være et par cm vand i bunden når pastaen er færdig. Er der mere end det, kan du lade retten koge lidt uden låg.
Når pastaen er kogt er din one pot færdig
  • Det overskydende vand ser tyndt og sjasket ud lige når du tager panden fra blusset. Men tro mig, når retten køler lidt ned bliver den tyk og cremet af al stivelsen og fungerer som en lækker sovs, der binder hele retten sammen.
    (Undtagen med visse glutenfri pastatyper, her bruges evt en jævning eller kog det ind helt uden låg og/eller hæld overskydende væske fra)
Smag til og servér
  • Smag til med friskkværnet peber, salt og evt. 1-2 spsk gærflager hvis du har. Servér og glæd dig over den sparsomme opvask!

 

Nina fra Plantepusherne

Opdateret 16/08/2021, Filed Under: ● Aftensmad, elementer til, ● Glutenfri mad & bagværk, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Pasta

Se også vores andre #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « Hjemmelavet aquafaba (vegansk æggehvide af bønnevand)
Next Post: Veganske marengs og kyskager »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    13/06/2017 at 17:54

    Tusind tak for en fantastisk opskrift og skønne billeder! 😉

    Svar
    • Nina

      15/06/2017 at 18:14

      Velbekomme! Tak for rosen, fedt at du kigger med 🙂
      Bedste hilsner
      Nina

      Svar
  2. Mette

    01/01/2016 at 19:34

    Hej Nina
    På billedet af retten ser det ud til, at der er lidt flere ting i end opskriften angiver. Udover løg, er der noget andet hvidt (øverst i billedet) og noget mørkt, måske tørret, på løgene. Er det hvidløg og tørrede tomater?

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      04/01/2016 at 21:21

      Du har da helt ret! Løg og hvidløg er faldet ud af opskriften 🙂 De soltørrede tomater står nede under eventuelt 🙂
      Vh Nina

      Svar
  3. Jenny Mustard

    22/03/2015 at 7:32

    cool, thanks for trying the recipe 🙂 hope you liked it !!
    love // jenny

    Svar
    • Nina, PlantePusherne

      22/03/2015 at 11:11

      I did 🙂 Jag var skeptisk till å börja med eftersom jag inte helt förstod att det ville bli så god och krämig sås utav det. Tack för inspiration 🙂
      -Nina

      Svar
4.86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter samt guides til det veganske køkken. Her er fokus på whole foods og vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (33)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (15)
  • ● Drikkelse (13)
  • ● Festmiddag (29)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (36)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (74)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (22)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (13)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (25)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Krea-Nina (6)
  • Vores liv (18)
  • 🥦 Alle opskrifter (136)
  • 🇬🇧 English (17)

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.