• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Aftensmad, elementer til > 2 x kop nudler – lækre cup nudler (hjemmelavet)

2 x kop nudler – lækre cup nudler (hjemmelavet)

af Nina, opdateret 22/08/2021

En stor glasbøtte omkranset af er lilla viskestykke ses oppefra. I bøtten er nudler, grøntsager og tofu
Share47
Pin23
70 Shares
Kommentarer (3) Udskriv Hop til opskrift

Hjemmelavede instant cup nudler er en super hyggelig og nem ting at lave. De er lækre enten til frokost, madpakke eller som snack. 

Indhold

  • Mine to versioner
  • Sådan laver du kopnudler
  • Hvilke nudler kan bruges til cup nudler?
  • OPSKRIFT
  • Forslag til beholdere
  • Er cup nudler sunde?

Her er mine to bud på super lækre hjemmelavede nudler

Jeg har lavet ikke bare én opskrift, men to. Jeg kan ikke blive enig med mig selv om hvilken der smager bedst. Så i helt tilfældig rækkefølge for du dem her:

1) Peanutbutter og kokos går helt fantastisk sammen. Og med ingefær, karry og en masse andet godt bliver det her til en himmelsk mundfuld, der dufter lidt af thai-mad:

2) Den næste er smagt til med blandt andet miso og svampe. Den er spækket med smag og er mindst lige så lækker. Vi kunne kalde den Japan-inspireret:

Cup nudler i et patentglas. Med store bogstaver står der miso og svampe

Her er alle ingredienserne, men du kan selvfølgelig erstatte med det du har i køleskabet. I stedet for bønner kan du f.eks. bruge tofu, kikærter og lignende.

På et stort skærebræt af træ ligger alle ingredienserne til cup nudler. Med tekst ved hver ingrediens

Sådan laver du kop nudler

Det er vistnok Hugh Fearnley-Whittingstall (altså ham fra River Cottage) der har fundet på idéen med at lave hjemmelavede cup noodles. Det er nemt at freestyle dem udfra følgende:

  1. Brug gerne forkogte nudler
  2. Grøntsager, som også kan spises ukogte, skæres fint
  3. Tilsæt smagsgivere
  4. Kom alt i en varmebestandig beholder med låg
  5. Overhæld med kogende vand

– og nyd!

Hvilke nudler bruges til cup nudler?

Ukogte minut nudler på lyserød baggrund

Du kan bruge mange forskellige nudler til instant nudler men nogle skal dog koges først. Det kan være en idé at vende lidt olie i nudlerne hvis de skal opbevares på køl tilberedt i nogle dage. Så klistrer de ikke sammen.

Nudler der skal tilberedes på forhånd:

  • Risnudler/vermicelli

    Skal tilberedes på en lidt speciel måde: Kan enten lægges i blød i 20 minutter. Dryp af. Eller læg i blød i kogende vand indtil de er aldente – skyl med koldt vand og dryp af.

  • Fuldkornsnudler

    Ses på billederne af mine svampe/miso cup noodles herover.

Nudler der (måske) kan bruges direkte fra pakken

Resultatet vil afhænge af hvor kogende vandet er når du hælder det over. Og om resten af ingredienserne er helt køleskabskolde. Men nudler med meget kort kogetid er:

  • Udon-nudler

  • Ramen-nudler

Desuden findes:

  • Shirataki/kelp-nudler

    De meget specielle tang-nudler med nul kalorier. Kan spises direkte fra pakken.

Sidst men ikke mindst selvfølgelig

  • Almindelig kogt pasta

Vælg fuldkorn for at gå de mest mættende og sunde cup nudler. Se også vores store glutenfri pasta-guide.

Et patentglas med kop nudler hvor en fyldt gaffel er på vej op fra.

Kop nudler er perfekt som food prep. Så lav gerne et par ekstra.

Veganske cup noodles i et patentglas
Udskriv Bedøm
5 - fra 10 stemmer

2 x kop nudler - med masser af smag!

To nemme og super lækre opskrifter på hjemmelavede cup nudler. Med meget mindre salt men masser af smag.
PS: Du må gerne slubre den indenbords direkte fra bøtten. Det hedder jo kop nudler - så det er helt ok 😉
DIY, frokost, kop nudler, madpakke, snack, vegansk, vegetarisk
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid15 min
1 portion

INGREDIENSER

  • 50-60 gr nudler uden æg f.eks. Fuldkornsnudler - risnudler - shiratakinudler  (tørret vægt (læs i indlægget hvilke typer der kan bruges))
1 ~ SVAMPE & MISO
  • 1 håndfuld frisk spinat (eller bok choi)
  • 2 champignoner (eller andre svampe)
  • 5 cm forårsløg (eller lidt rødløg)
  • 1 lille gulerod
  • 2 skiver rød peberfrugt
  • 2 tynde skiver af en lille øko citron
  • 1 tsk god grøntsagsbouillon (herhjemme sværger vi til Morga som er fedtfri - eller Herbamare)
  • 1 tsk miso (kan erstattes af endnu en 1/2 tsk bouillon)
  • 1/2 dl afskallede edemame bønner eller ærter (skal optøs inden der hældes kogende vand over)
  • 1 tsk friskrevet ingefær
Bonus-ingredienser - dem som sagtens kan undværes, men gør det hele lidt sjovere
  • 1 tsk lys tahin
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Lidt chili pasta (hvis du kan lide det stærkt)
2 ~ PEANUTBUTTER & KOKOS
  • 2 spsk groft kokosmel (eller 2 tsk kokossmør ikke kokosolie)
  • 1/4 tsk mediumstærk karry (eller 1 tsk karrypasta)
  • 2 champignoner (eller andre svampe)
  • 5 cm forårsløg (eller lidt rødløg)
  • 1 lille gulerod
  • 1 par sukkerærter
  • 1 lille buket broccoli (eller blomkål)
  • 2 tynde skiver økologisk citron (lille)
  • 1 tsk god grøntsagsbouillon
  • 2 tsk peanutbutter
  • 1/2 dl kogte kikærter (eller 1 lille håndfuld tofutern)
  • 1/2 tsk friskrevet ingefær (eller lidt tørret)

SÅDAN GØR DU

Forkog evt. nudlerne
  • Det er ikke alle nudler der bliver tilberedt nok ved at blive overhældt med kogt vand. I så fald må du koge dem først.
    Hæld vandet fra og lad dem køle hvis ikke kopnudlerne skal spises med det samme.
Forbered grøntsagerne
  • Skær ting som løg, svampe, broccoli i super tynde skiver og peberfrugt i tern. Riv gulerødder groft eller skær julienne.
    På et stort skærebræt af træ ligger alle ingredienserne til cup nudler. Med tekst ved hver ingrediens
Saml grønt og nudler i beholder
  • Kom først nudler i glassene og fyld så resten af ingredienserne på nogenlunde i den rækkefølge de nævnes i opskriften.
    Smuldr bouillonen ud, så den nemmere opløses i vandet - pres bare til for at få plads til det hele.
    Kom låget på og stil på køl hvis den ikke skal bruges med det samme.
    Hjemmelavede cup noodles
Servering
  • (tag den fra køl nogle timer før så den ikke er iskold)
    Ved servering, overhældes kopnudlerne med kogende vand indtil det dækker. Rør rundt, sæt låget løst på og lad det stå og trække 5-10 minutter.
    Hjemmelavede cup noodles
  • Åbn glasset forsigtigt, rør grundigt rundt så al smag blandes, lad den dampe af et par minutter og nyd 🙂
    Et patentglas med kop nudler hvor en fyldt gaffel er på vej op fra.

TIPS & NOTER

Holdbarhed: Afhænger lidt af ingredienserne. Ovenstående opskrift vil holde sig fint omtrent 5 dage. Muligvis kortere hvis nudlerne er kogt på forhånd (læg nudlerne i bunden så de ikke presser alt andet sammen).
Opbevaring: På køl hvis de skal holde flere dage. Den kan sagtens holde nogle timer i skoletasken.
Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

Hvilke beholdere kan bruges?

Til billederne har jeg brugt et patentglas Husk at bruge tætnings/paknings-ring.

Du kan også bruge større glas fra madvarer du køber.De låg der hører til de fleste glas som vi køber fødevarer i er coatede med bisphenol A. Derfor vil jeg personligt ikke ryste bøtten når der er vand i, men bortset fra det, kan de altså sagtens bruges.

Hvis du har adgang til engangsbægere med låg kan de selvfølgelig også bruges. Bemærk at de som regel er coatede med dejlige fourstoffer.

Er du så heldig at eje en af de der populære termokopper er den selvfølgelig et oplagt valg.

Er cup nudler sunde?

Ah ja. Himmelske købe-kopnudler – sært dragende og frastødende på samme tid. Det er jo som at skyde E621 direkte ind i nervesystemet …. Og nej jeg food-shamer ikke. Men det gør de ovre på TÆNK og hos Hjerteforeningen.

Købe-kopnudler kritiseres primært for det tårnhøje indhold af salt og fraværet af egentlig næring. Tilfredsstillelsen kommer primært fra salt og smagsforstærkning.

Når du laver dem selv DIY-style kan du sagtens få en masse smag og lækkerhed uden at proppe dem med salt. Der er ingen tvivl om at en hjemmelavet version er sundere end dem du kan købe.

Udgivet 04/10/2014 Filed Under: ● Aftensmad, elementer til, ● Børnevenlig mad, ● Glutenfri mad & bagværk, ● Oliefri eller HCLF, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: DIY, Madpakke, Pasta

Søg i alle #tags

Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
Previous Post: « 100 banan-is til uddeling i børnehaven
Next Post: Himmelsk, hjemmelavet Bounty med snasket kokosfyld og sprød mørk chokolade (oliefri, vegansk) »

Reader Interactions

Comments

  1. Stine

    08/07/2016 at 11:53

    Det ser super lækkert ud! Hvor har i købt jeres beholdere/glas? De er så flotte!
    Mvh Stine 🙂

    Svar
    • Anonym

      10/07/2016 at 10:48

      Det er ældre patentglas jeg vist har købt på loppemarkeder 🙂
      Vh Nina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




Primary Sidebar

Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

leder du efter noget?

Kategorier

  • ● Aftensmad, elementer til (31)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (54)
  • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmiddag (28)
  • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (35)
  • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Salte snacks · chips · drys (7)
  • ● Vegansk 'kød' (12)
  • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
  • 14 succeshistorier (1)
  • Hjælp til vegansk madlavning (22)
  • Vores liv (21)
  • 🥦 Alle opskrifter (132)
  • 🇬🇧 English (16)

#Tags

Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

Vegansk for begyndere

Collage af veganske madbilleder

instagram – følg med bagom bloggen :)

Følg med på Instagram

Se et vegansk basislager

vegansk køkken

Veganske kogebøger

Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

Danske Veganske Madblogs

Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

Footer

    Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme