PlantePusherne - vegansk mad

Vegansk mad - kreative veganske opskrifter :)

  • ENGLISH
  • Veganske opskrifter
  • Veganske kogebøger
  • Vegansk catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Hvad er vegansk mad?
  • Info
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Kontakt & SoMe
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik

Glutenfri jordbærtærte i 5 lag – vegansk og ‘sukkerfri’

Filed Under: • ALLE OPSKRIFTER, ● Glutenfri, ● Kage, konfekt & dessert, ● Lige nu skal du lave, ● Vegansk mad, der ligner ... 23. juni 2014 af Nina 21 Comments

Glutenfri jordbærtærte
Gå direkte til opskrift
9
fb-share-icon
Send indlægget i en mail5.2k
8
Besøg vores instagram
Tweet opskriften

Her er så den noget sundere udgave af min Ultimative Veganske Jordbærtærte. Selvom det er en glutenfri jordbærtærte, har den stadig alle komponenterne som i en klassisk udgave. Den er testet til familiefødselsdag af nogle helt almindelige mennesker og godkendt til UG med kryds og slange 🙂

Jordbærtærte eller jordbærkage?

Det er der åbenbart ikke udbredt enighed om. Men jeg vil nu insistere på, at -tærte er det mest korrekte. Der er jo ikke tærtebund i en jordbærkage? Så hvis du har fået at vide, at du skal lave en vegansk og/eller glutenfri jordbærkage, så bliv ikke forvirret over mit ordvalg. Opskriften her er præcis hvad du leder efter 🙂

Glutenfri jordbærtærte vegansk

Glutenfri jordbærtærte …

… uden mælk, ‘raffineret sukker OG æg? Jamen hvad er der så tilbage … Kun jordbær med chokolade?! 😀 Selvfølgelig ikke. Selvom det nu heller ikke lyder dårligt. Der er stadig 5 lag lækkerhed i opskriften her form af sprød lækker glutenfri mørdej, vidunderlig vegansk mazarinbund, en dejlig laktosefri råcreme og så selvfølgelig forførende mørk chokolade og søde danske jordbær 🍓

Her kan du se alle 5 lag:

De 5 lag i glutenfri jordbærtærte

Selvom det her er en modificeret version, er opskriften her på den sundere jordbærtærte uden gluten både lækker, frisk, tilpas sød. Alle slags plantemælk kan i princippet bruges, men bemærk, at havremælk ikke er glutenfri. (Men det er altså ikke med denne kage, du får dit sukkerfix, det er ovre i den fuldfede veganske jordbærtærte).

foto 1(2)

Vidste du …

… at jordbærtærte er en 100% dansk tradition? Med andre ord, langt størstedelen af verdens befolkning har aldrig smagt én?! Det er virkelig en opskrift vi kan være glade for herhjemme. Hvis du kun laver én kage om året, så lav endelig en vegansk glutenfri jordbærtærte og forkæl én du har  kær <3

Glutenfri jordbærtærte
Udskriv
4.5 fra 2 stemmer

Glutenfri jordbærtærte - vegansk og uden raffineret sukker

Lav en himmelsk jordbærtærte uden gluten - i 5 forførende lag - som alle kan være med på. Da den er vegansk er den selvfølgelig både laktosefri og uden æg. Men fyldt med sommerlig, dansk lækkerhed!
æggefri, bagværk, glutenfri, jordbærtærte, laktosefri, vegansk
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
1 x tærte str. 24 cm i diameter

INGREDIENSER

Råcreme
  • 2,5 dl plantemælk (bruger du sødet sojamælk eller rismælk er det ikke sikkert du behøver at tilføje flere sødestoffer til cremen)
  • 2,5 spsk majsstivelse
  • 1/2 vaniliestang
  • 1,5 spsk muscovadosukker (NB har en meget aromatisk smag og gør cremen mørkere ELLER 1 spsk Agavesirup – NB sirup gør cremen mere flydende)
  • 1 dåse kokosmælk – smidt på køl 6 timer før brug. IKKE light. (Se guide her. (Eller Alpros piskbare sojaflødeskum – pisk det lææænge for at få det stift))
Mørdejsbund
  • 150 gr glutenfri mel (f.eks. 50 gram rismel+50 gram majsmel+50 gram boghvedemel.)
  • 100 gr kokosolie
  • 3 spsk hørfrøslim (lavet af 3 spsk hørfrø kogt op med 2 dl vand og straks presset gennem en si – se mere her. Kan evt udelades)
  • 1-2 knsp salt
  • 1 spsk agavesirup*
Mazarinmasse
  • 150 gr økologiske mandler (hvorfor SKAL de være økologiske?)
  • 1 dl agavesirup* (erstat evt helt (eller delvismed 100 gr dadler iblødlagte, drænet, blendet grundigt)
  • 1/2 dl plantemælk
  • 3 spsk glutenfri mel (f.eks. majsmel eller rismel)
  • 50 gr kokosolie
  • 1 spsk hørfrøslim (kan evt. udelades)
  • Evt. 1/2-1 tsk revet citron eller appelsinskal
Chokolade
  • 4 spsk cacaopulver
  • 1/2 dl kokosolie (let opvarmet så det er flydende)
  • 3 spsk agavesirup
Jordbær
  • 300 gr jordbær (500 gr hvis du vil dekorere med hele bær. Sørg for at finde nogle rigtigt søde dyb-røde bær)
Gelé – Ja ok, det er jo ikke gele, men det gør stadig kagen super saftig at se på. Kan evt. undværes.
  • 1/2 dl agavesirup
  • Saften fra fra ca 4 jordbær som du maser og sier pulpen fra.

METODE

Råcreme del #1
  • Start med at lave kagecremen så den kan nå at køle ned. Bland majsstivelsen med to spsk mælk og rør det godt til der ikke er klumper. Hæld det op i en gryde med resten af mælken samt kornene fra vanillen og selve vanillestangen. Kog det langsomt op mens du rører jævnligt med et piskeris. Så snart det begynder at koge (boblet lidt) begynder du at tælle ned, thi det skal koge i 2 minutter, men IKKE mere, eller risikerer du at det bliver helt flydende. Tag gryden af varmen, og når det er kølet lidt ned kommes det i køleskabet.
Mørdej
  • Alle ingredienser æltes hurtigt sammen med fingrene . Er den for tør til at hænge sammen som en klump, kommes en lille sjat plantemælk i (kan erstattes med vand). Er den for våd, kommes lidt mere mel i. Pak den færdige klump dej lufttæt og kom den i køleskabet mindst 1/2 time, meget gerne længere.
Mazarinmasse
  • Smut først mandlerne: Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne. Gentag eventuelt blancheringen, hvis skindet er svært at få af. Tør de smuttede mandler med et viskestykke. Du kan vælge at riste dem i ovnen til de liiiige får en mikromy farve (ca 15 minutter på 150 grader – hold godt øje!), det fremhæver mandelsmagen. Kom så mandlerne i en foodprocessor sammen med agavesirup, plantemælk, mel, kokosolie. Smag evt til med lidt revet citron eller appelsinskal, det skal kun lige anes når du smager massen. Kør til massen er jævn. Den skal have konsistens som en lidt tyk humus der næsten kan stå selv. Pisk den kolde hørfrøslim i 1 minut og vend det ned i mazarinmassen.
Samling og bagning af bunden
  • Når mørdejen har fået lov at hvile tager du den ud og maser den i formen med fingrene. Klip evt. et rundt stykke bagepapir og læg i bunden. (min løsnede dog fint uden) Fordel så mazarinmassen ovenpå mørdejen. Jævn den ud med en dejskraber så den er plan, for den flyder ikke ud under bagning.
  • Bag det hele i ovnen i ca 15-20 minutter ved 175C til den er let gylden. Lad tærtebunden køle af i formen. Gerne på køl den sidste halve time inden chokolade, creme og bær kommes på.
Chokoladelaget
  • Næste lag er chokoladen. Rør ingredienserne sammen og fordel ovenpå den bagte tærtebund, eventuelt med en pensel. Stil kagen på køl eller 15 minutter i fryseren så den er kold inden du arbejder videre.
Råcreme del #2
  • Pisk nu den fede, størknede del af kokosmælken til flødeskum med vanillen (hvordan gør jeg det?) Vend det sammen med kagecremen. Fordel cremen ovenpå den nedkølede tærtebund.
Jordbær og evt. pensling
  • Pynt med jordbær. Hvis det skal blive reddi pænt, laver du en generalprøve på en tallerken ved siden af hvor du lægger jordbærrene op som om det var på kagen. Så kan du planlægge hvordan de skal ligge og se om det kommer til at passe nogenlunde.
  • Jordbærrene på kagen pensles med ‘gelé'en’ lige inden servering.

TIPS & NOTER

– Hvorfor økologiske mandler? Når du køber færdig marcipan, er den tilsat bittermandler, der giver den karakteristiske smag af marcipan. Økologiske mandler har – i modsætning til almindelige mandler – naturligt en vis andel bittermandler. Så ved at bruge dem, kan man få en lidt mere autentisk marcipansmag. Er det ikke tilfredsstillende, må du ud og købe bittermandler eller mandelessens.
– Gelé: Hvis det er ok med lidt sukker på toppen, kan du følge opskriften for gelé fra Ultimative Veganske Jordbærtærte. Det er ikke lykkes mig at lave en sukkerfri gelé med agar agar endnu (på trods af et enkelt forsøg).
Har du lavet en af vores opskrifter?Del endelig! Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne :o)

Vær så artig: sommerens lækreste glutenfri jordbærkage, velbekomme <3

Nina Plantepusherne

Filed Under: • ALLE OPSKRIFTER, ● Glutenfri, ● Kage, konfekt & dessert, ● Lige nu skal du lave, ● Vegansk mad, der ligner ...

« Vandmelonbaby!
Vandmelonception – pindis »

Comments

  1. AvatarIza says

    20. juni 2020 at 14:09

    Tak for en fantastisk opskrift! Ser så godt ud! Bare et enkelt spørgsmål ift. hørfrøslim:

    3 spiseske hørfrøslim =

    A) Svarer til 3 spiseske færdiglavet hørfrøslim, dvs. hvis man feks. har en stor skål færdiglavet hørfrøslim, så tager man tre spiseskeer af den).

    B) svarer til mængden af hørfrøslim, der produceres, når man koger 3 spiseske hørfrø med 2 dl. vand,

    Hvilken af ovenstående muligheder er korrekt mængde?

    Svar
    • NinaNina says

      13. april 2021 at 13:58

      Det er 3spsk færdig hørfrøslim som beskrevet i dit punkt 1)

      Jeg håber du fandt en løsning inden 😉🤭

      Bh Nina

      Svar
  2. AvatarCaroline says

    12. juni 2020 at 22:20

    Hej Nina,
    Hvis man ikke kan tåle mandler/nødder, hvad kan man så erstatte mandlerne med i mazarinmassen?
    Venlig hilsen
    Caroline

    Svar
    • NinaNina says

      23. juni 2020 at 13:42

      Jeg håber at du fandt en løsning 🤗 jeg har ikke et super godt bud desværre… Måske bare undlade marcipandelen.
      Kh

      Svar
  3. AvatarAnn says

    23. juli 2018 at 14:00

    Hej,

    Du skriver ikke hvordan kagecremen skal laves? Skal det koges op?

    Svar
    • NinaNina says

      2. august 2018 at 12:14

      Hej Ann, der står sådan her i opskriften. Sig til hvis der er noget der skal uddybes 🙂
      “SÅDAN GØR DU
      1. Start med at lave kagecremen så den kan nå at køle ned. Det gør du ved at blande majsstivelsen med to spsk mælk og røre det godt til der ikke er klumper. Hæld det op i en gryde med resten af mælken samt kornene fra vanillen og selve vanillestangen. Kog det langsomt op mens du rører jævnligt med et piskeris. Så snart det begynder at koge (boblet lidt) begynder du at tælle ned, thi det skal koge i 2 minutter, men IKKE mere, eller risikerer du at det bliver helt flydende. Tag gryden af varmen, og når det er kølet lidt ned kommes det i køleskabet.”

      Svar
  4. AvatarBalida says

    26. august 2016 at 9:28

    Hejsa,
    Det er simpelthen umuligt for mig at se hørfrøene fra, efter jeg har kogt dem op med vand. Hvad gør jeg mon forkert?
    Mvh Balida

    Svar
    • NinaNina says

      30. august 2016 at 19:06

      Mit gæt er at du har ventet med at si dem fra til det er kølet ned? så bliver det nemlig meget svært. Det skal gøres mens det er ret varmt. Kunne det bruges? Beklager den lange ventetid 🙂
      Vh Nina

      Svar
  5. AvatarJulia says

    28. juli 2016 at 10:11

    Skal kokosmælken med i cremen? Altså som i fremgangsmåden?
    Eller er det blot et alternativ, i forhold til at du har sat en guide ind, som viser hvordan man kan lave creme af kokosmælk på en helt anden måde?

    Svar
    • NinaNina says

      28. juli 2016 at 20:01

      Hej Julia, jeg forstår ikke helt din formulering,så jeg prøver at svare lidt i blinde: Du skal bruge den fede del af kokosmælken og ikke den flydende. Denne fede kokosmælk piskes og skal røres sammen med den kagecreme du laver. e to ting udgør ilsammen ‘creme-delen’ af den her kage. Håber det kan bruges 🙂
      Vh Nina

      Svar
  6. AvatarFreja says

    28. juni 2015 at 12:14

    Under cremen står der “2,5 Spsk dl Majsstivelse” – hvad menes der? Og hvis jeg bruger rismel i stedet, hvor meget er det så?

    Svar
    • AvatarAnonym says

      3. juli 2015 at 18:17

      Hej Freja, jeg håber at du har fundet ud af det. Jeg har ikke prøvet at erstatte majsstivelsen med rismel, umiddelbart er kartoffelmel et bedre bud og så brug samme mængde.
      Vh Nina

      Svar
  7. AvatarKolbrún says

    19. juli 2014 at 13:27

    Hej. Der står at der skal 50 gr. kokosolie i mazarinmassen – men i beskrivelsen står der … pisk den kolde hørfrø slim?

    Menes der pisk den kolde kokosolie – eller mangler hørfrøslim at skrive på under ingredienslisten til mazarinmassen?

    Svar
    • PlantepushernePlantepusherne says

      19. juli 2014 at 15:20

      Undskyld, det må være røget i en redigering :/ Jeg har nu tilføjet hørfrøslim under Mazarinmassen. Du kan dog godt undvære det hvis du ikke har 🙂 Beklager hvis det har været til besvær midt i bagningen…
      Vh Nina

      Svar
      • AvatarKolbrún says

        20. juli 2014 at 7:57

        Ok 🙂 Tænkte nok det skulle i når nu det stod – så lavede noget og gjorde som i beskrivelsen. Bagningen gik rigtig fint ! Tak for svar 🙂

        Svar
        • PlantepushernePlantepusherne says

          21. juli 2014 at 12:04

          Godt tænkt =) og dejligt at høre.

          Svar
  8. AvatarLotte says

    23. juni 2014 at 19:19

    Majsstivelse…, hvad er det?

    Svar
    • PlantepushernePlantepusherne says

      24. juni 2014 at 18:13

      Det er isoleret majsstivelse, som f.eks. Maizena. Og jeg ved at man kan få en økologisk version i helsekostbutikkerne fra Rømer 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Velkommen til Plantepusherne!

Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning.

Du kan læse mere om vores familie her

Nyhedsbrev plantepusherne
Tak! Vi har sendt dig en mail 👌 Husk at tjekke SPAM (eller PROMOVERINGER - hvis du har gmail). Tilføj os til kontakter for at være sikker på at du får vores mails 🥕

Leder du efter noget?

hvad er vegansk mad

Gå på opdagelse i vores kategorier

Kategorier

  • – ENGLISH (16)
  • – VEGANSKE KØKKENGUIDES (20)
  • • ALLE OPSKRIFTER (128)
  • ● Aftensmad, elementer til (30)
  • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
  • ● Børnevenlig mad (52)
  • ● Diverse (dressing · sovs · grønt) (28)
  • ● Drikkelse (10)
  • ● Festmad (47)
  • ● Glutenfri (114)
  • ● Is & pindis (11)
  • ● Jul & nytår (34)
  • ● Kage, konfekt & dessert (35)
  • ● Kartofler (10)
  • ● Lige nu skal du lave (8)
  • ● Oliefri eller HCLF (72)
  • ● Pålæg (11)
  • ● Påske (16)
  • ● Raw & frugt (21)
  • ● Vegansk mad, der ligner … (56)
  • ● Vegansk mejeri (25)
  • EVENTS (12)
  • SUNDHED (1)
  • VORES LIV (13)

instagram – følg med bagom bloggen :)

plantepusherne

Trænger du til noget at varme dig på sådan en h Trænger du til noget at varme dig på sådan en halvvåd, helgrå søndag? ☔️ .
.
Få et varmt gastronomisk kram af denne nemme, krydrede, thai-ish-suppe🤗
.
Link til OPSKRIFT i bio
.
#vegansk #veganskmad #madmedmedfølelse #suppe #detgrønnevalg #thaimad #aftensmad #plantepusherne  #plantebaseret #vegetarisk
reklame| Klar til madpakke-sæson? Få 1️⃣5️ reklame| Klar til madpakke-sæson? Få 1️⃣5️⃣% rabat på verdens bedste madkasse lige i tid til skolestart 👏
.
Kører du træt i madpakker? Så snup en Rover! 😎Den her fantastiske madkasse fra planetbox gør det vitterligt sjovere og mere inspirerende at bikse en madpakke sammen. Det lyder måske tosset men de små rum og det fine overblik inspirerer og taler direkte til ens fantasi. Vi får f.eks. meget nemt brugt små eller større rester fra aftensmaden. Og mange børn elsker at maden er delt op på den her måde.
. 
Tak for hjælpen i en travl hverdag, Madkasse 🙏
.
Og så sparer man rigtig meget engangsplastik. Det var den primære årsag til at vi købte vores i sin tid ♻️
.
Røskva på 9 elsker sine madpakker😍 Forståeligt nok. Det ser virkelig indbydende ud at lukke op for sådan en velanrettet omgang her. Ikke noget mast eller udsplattet mad 👌(især en fordel hvis man laver madpakker aftenen inden, som herhjemme)
.
Den holder nemlig fint på maden: Jeg ville nok ikke hælde suppe direkte i et af rummene 😅 men en rest pasta med sovs kan den sagtens holde styr på.
.
Og ellers så følger der to bøtter med tætsluttende låg med, en stor og en lille, som passer perfekt ned i madkassen.
.
Bemærk det lille rum der er som skabt til små hyggelige sedler ❤️
.
FÅ 1️⃣5️⃣% på alt fra mærket PlanetBox hos @oekoyngel.dk når du bruger koden:
❎PLANTEPUSHER❎ Direkte link i bio
.
For et par år siden fandtes den kun i USA til 7-800kr ink fragt 🤪 Men nu kan du altså få den for kun 425 kr hos Økoyngel, der er eneforhandler i DK.
.
⏭swipe for flere billeder af hvordan vi bruger vores elskede Rover-madkasser🤗
.
#madkasse #madpakke #madpakker #veganskmad #veganskemadpakker @planetbox #rover #madpakkermanglædersigtil #madmedmedfølelse 
#madpakkermedmedfølelse #detgrønnevalg #plasticfree #plasticchange
OPSKRIFT! Sådan en dressing af lys tahin er jo ik OPSKRIFT! Sådan en dressing af lys tahin er jo ikke ligefrem raketvidenskab. Men her får du et super lækkert bud på min version, som jeg laver rigtig tit😋
.
INGREDIENSER
.
60 ml lys tahin (link i bio)
1/4 dl mellemsød/stærk sennep (jeg brugte Levevis.)
2 tsk æblecidereddike
4 tsk lys miso
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
2 tsk sojasauce 
3/4 dl vand - CIRKA! (Brug en mængde så dressingen får ønsket konsistens)
friskkværnet sort peber
Evt. lidt friskrevet citronskal
.
METODE
.
Bland alt undtagen vand og rør det jævnt. Rør lidt ad gangen vandet i indtil du opnår den ønskede konsistens. Men bemærk at jo mere vand, jo mere fortynder du smagen
.
NB dressingen tykner gevaldigt efter en nat i køleskabet.
.
Der er mere inspiration til alle de lækre ting du kan bruge dressingen til på forsiden bloggen - samt erstatninger af ingredienser 🤗
.
#veganskmad #dressing #lystahin #madmedmedfølelse #detgrønnevalg #vegan #opskrift #sødekartofler
TILBUDS-TIP: @matasdk har jævnligt 3 for 2 på AL TILBUDS-TIP: @matasdk har jævnligt 3 for 2 på ALT i deres helsekostafdeling! Og de har RIGTIG mange ting i deres online shop‼️
.
Du sparer altså 33%, så det er værd at holde øje med. Det gælder både kosttilskud og kolonialvarer.
Jeg købte blandt andet:
✅ Miso
✅ Sojasauce
✅ Hvidløgspulver
✅ Tofu
✅ Marinerede artiskokker
✅ Oliventapenade
.
Psssst du behøver ikke at købe 3 af hver, men for hvert tredje vare du køber i tilbudskategorien, bliver den billigste trukket fra. Så når man køber 3 af hver er det nemmest at gennemskue besparelsen 😅🙈
.
GRATIS 'LEVERING': Du kan hente varerne i din lokale Matas.
Tilbuddet udløber:
*️⃣ I DAG SØNDAG *️⃣ for denne gang, så skynd dig at shoppe, eller bered dig til næste gang 🤗 og så vil @_mortilagnes  foreslå at du køber gærflager derinde hvis du er storforbruger af dem 😋
.
NB Du SKAL være 'medlem' for at bruge tilbuddet, men det koster gratis. Link i bio.
.
#ikkesponsoreret #vegansk #veganskmad #indkøb #tilbud #matas #3for2 #madmedmedfølelse
Jeg fik et chok da min mand kom hjem med en købep Jeg fik et chok da min mand kom hjem med en købepizza 😱 Ham, der ellers aldrig køber færdigretter: "det er for dyrt, man får for lidt for pengene og jeg kan lave det meget bedre selv!" 😁
🍕
Men den her 100% veganske frysepizza af mærket SPIR lå altså og kaldte uimodståeligt på ham i Netto. Så nysgerrigheden tog overhånd og den blev testet og pyntet med oliven og hjemmedyrket basilikum.
🍕
BEDØMMELSE
Godkendt ✅
Sprød bund, lækker ost der smelter perfekt og med lidt egne tilføjelser kan man godt kalde det en slags fuldgyldigt måltid😋 ... og takke Netto for at have gjort det store forarbejde til din pizzaaften
🍕
PRIS
30kr i Netto
🍕
#veganskmad #vegansk #madmedmedfølelse #spir @nettodk #pizza #veganskpizza #detgrønnevalg #frysepizza #dovenmad
Lav en ❄️iskold❄️ is-cacao i sommervarmen Lav en ❄️iskold❄️ is-cacao i sommervarmen 😎
.
Til dig der ikke føler dig voksen nok til at drikke is-kaffe: du er ikke alene! Og bare lav de her cacao-isterninger i stedet 🌞 Mega mums!
.
(Yderligere instrukser findes på bloggen hvis du har brug for det - Link i bio)
.
#iscacao #cacaolatte ? #vegansk#veganskmad#madmedmedfølelse #plantepusherne #sommer
✨Ny opskrift✨ Har du planer i weekenden? Eller ✨Ny opskrift✨ Har du planer i weekenden? Ellers vil den her nemme og super lækre hyldeblomstis gerne på date med dig 😎 Er du fristet?
✨
Du behøver ikke at lave din egen Hyldeblomstsaft, den kan sagtens laves med det man køber.
✨
Link i bio🤘
#Vegansk #hyldeblomstis #spisnaturen #hyldeblomst #hyld #vegan #veganskmad #veganskis #madmedmedfølelse #detgrønnevalg #aquafaba #sommeridanmark #veganskhyldeblomstis
Basilikum-lykke 😍 For to måneder siden købte Basilikum-lykke 😍
For to måneder siden købte vi en lille bitte potte basilikum i et supermarked.
Den blev nøjsomt befriet fra sin mikroskopiske potte og fik ustyrlige mængder daglig kærlighed i form af plads (!), vand, lys og smalltalk.
🌱
De vokser nu vildt og giver jævnligt en god høst - der blir større fra gang til gang. Her er dagens. De skal nok forfremmes til pesto senere 😋
🌱
Om 2-3 uger regner jeg med næsten dobbelt så stor høst
🌱
#selvforsyning #ihvertfaldmed #basilikum #hjemmedyrk #vegansk #veganskmad #pesto #madmedmedfølelse #krydderurter
HAPS! Sandwich med Avo, tomat, Nettos Spir smøreo HAPS! Sandwich med Avo, tomat, Nettos Spir smøreost med Jalapeños plus noget vegansk pålæg a la sk*nke 🤗 und salat, naturligvis. På ristet tyttebærsfuldkornsrug (😯) fra Pågen
🌱
Mathias hader når jeg snupper hans frokost foran næsen på ham for at liiiige fotografere den. Men hey, sådan er livet med en madblogger 🤷‍♀️😆
🌱
God pinse 🤗
🌱
#vegansk #madmedmedfølelse #veganskmad #sandwich #vegan
Dette er en REKLAME for verdens bedste madkasse - Dette er en REKLAME for verdens bedste madkasse - basta!
▪️ Den eftertragtede PLANETBOX ROVER fås nemlig nu i Danmark😍
▪️
Du kan købe den med 15%‼️ rabat ved at bruge koden 👉PLANTEPUSHER👈
▪️
4️⃣ grunde til at den er så awesome:
- Den er i 100% rustfri stål (ingen plastik) ♻️
- Den passer rigtig godt på maden som holdes adskilt (uden ekstra plastik) og ikke bliver mast 👏
- Den præsenterer maden smukt og gør det ekstra appetitligt at spise sin frokost (især godt til 'selektive børn')😋
- Tro det eller ej men vi oplever at dens udformning inspirerer til at være kreativ når man laver madpakken - tak for det❤️👨‍🍳
▪️
Du kan sagtens have en gang 'pasta med hvis sovs' liggende frit i et af rummene uden at det løber ud. Til mere flydende ting - fx dip - kan du bruge bøtterne med tætsluttende silikonelåg
▪️
Vi har haft vores et års tid og ELSKER den! @oekoyngel.dk har eneret på forhandling i Danmark - Link i bio
▪️
Find vegansk inspiration til at fylde din kommende madkasse ovre hos 👉 @madpakkemor
▪️
#plantetboxrover #madkasse #oekoyngel #madpakkermanglædersigtil #madpakke #veganskemadpakker #plasticfree #plasticchange #bæredygtighed #detgrønnevalg #lunchboxinspo
Syrensaft 😍 uden konkurrence sommerens smukkest Syrensaft 😍 uden konkurrence sommerens smukkeste saft🌺🌸
.
Vejret kaldte på at hive sidste års produktion op af fryseren til en lille læskende tår. Drikkes bedst med bobler, hvor den smager som en alkoholfri Rosé 🍷🌸
Hylden er lige på nippet til at springe ud i fuld flor så snart kan du lave en stor portion. Det er ganske ligetil. Super at servere for gæster 😍
.
Vi opbevarer vores syrensaft i fryseren og så skal den bare tø lidt op og overholdes med danskvand. Opskrift i bio.
.
#syrensaft #vegansk #hjemmelavet #syrener #madmedmedfølelse #plantepusherne #detgrønnevalg
Hold nu fast de smager godt! Ramsløgschips som je Hold nu fast de smager godt! Ramsløgschips som jeg lavede i weekenden 😋 Jeg delte lidt (!) af processen i min story. Og de er altså så lækre at de er røget på bloggen 👌👏
.
Link i bio
.
Spørg evt i en lokal Facebook gruppe om hvor du kan plukke ramsløg i nærheden af dig 🌱
.
.
.
#ramsløg #vildmad #veganskmad #vegan #madmedmedfølelse #ramsløgschips #sundsnack
Indlæs mere … Følg med på Instagram
vegansk køkken

Danske Veganske Madblogs

Buddhas Brownies · Grøn Samvittighed · Englerod · Grøn, sund & lækker · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · NeoHippie · Op Med Grøntsagerne · Planteæderen · So Freaking Vegan · Veganissen

© 2021 · plantepusherne.dk · GDPR · Kontakt· Nyhedsbrev