• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
    • Reklamepolitik
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Aquafaba - 'æg' af kikærtevand > Bløde Veganske Honninghjerter

Bløde Veganske Honninghjerter

af Nina, opdateret 22/08/2021

Sirupshjerter
Share167
Pin228
395 Shares
Kommentarer (31) Udskriv Hop til opskrift

Jeg har fået et par forespørgsler på veganske honninghjerter og eftersom jeg har svært ved at modstå en udfordring, har jeg de seneste uger researchet og bagt veganske honninghjerter i en seriøst lind strøm.
Min søgen erfter viden på området, har blandt ført mig forbi youtube og gjort, at jeg har haft denne fantastiske og overordentligt relevante sang på hjernen de sidste uger. Det skal du bestemt ikke snydes for, så … klik nu, du vil jo godt …

Kan man ikke bare bruge sirup i stedet for honning?

Det korte svar er, at det har jeg i hvert fald gjort. Det lidt længere svar er, at jeg også har eksperimenteret med andre måder hvor man kan opnå en endnu mere autentisk konsistens i honninghjerterne. Men sirupsløsningen er nemmest at videregive og giver et ret ensartet resultat. (Hvis ikke du kan finde den sirup jeg anbefaler, så gå i hvert fald efter én med en tykkere konsistens end f.eks. agave).

Brugen af sirup kræver dog lidt mængdejusteringer for at få en dej, der er til at arbejde med. Sirup gør dejen lidt svær at arbejde med fordi den er så tynd at den kræver meget mere mel at give dejen den rette konsistens sammenlignet med en honningbaseret version (her er forholdet altid 1:1 mellem mel og honning). Det gør sammen med den siruppens ikke-så-klistrede-konsistens-ved-stuetemperatur at ‘krummen’ i de færdige honninghjerter ikke bliver heeelt så sej som jeg egentlig gerne ville have det. De er dog stadig bløde og bøjelige og sætter sig i samtlige mellemrum mellem melllem tænderne – præcis som honninghjerter skal gøre. Og nu nærmer det dér jul sig altså, så selvom jeg ikke har opnået perfektionisme (endnu) så synes jeg ikke, at den her kunne vente længere.

Misforstå mig ikke, de her honninghjerter virkelig lækre og jeg er ikke i tvivl om at de kan konkurrere med andre menneskers ikke-veganske, hjemmebagte honninghjerter (især i kategorien etik). Er du fast læser herinde, ved du også at jeg ikke lægger hvad som helst på bloggen. Så jeg vil påstå at du skal være virkelig honninghjerteaffeccionado hvis ikke de her får dit (honning)hjerte til at smelte 🙂 Mine to testpersoner erklærede først “Altså jeg vil gerne smage, men jeg er ikke så meget til honninghjerter” for at få sekunder senere stå og stønne af nydelse.

Døm selv:

veganske honninghjerter

Kan jeg ikke bare erstatte ‘dit’ med’dat’?

Når du nu læser opskriften, vil ovenstående spørgsmål helt sikkert melde sig. Altså: Nu har vi jo i forvejen erstattet selve omdrejningspunktet for honningkage, nemlig honningen. Men de øvrige, lidt mystiske ingredienser, der kunne være fristende at erstatte, nemlig potaske og hjortetaksalt (som på trods af navnet ER vegansk), er også med til at give lige præcis den specielle konsistens og tørre fugtig-sejhedhed som kendetegner honninghjerter. Potasken sørger bl.a. for at honningkagerne – som tørrer HELT ud efter bagning – atter suger fugt til sig og de dermed holder sig rigtig længe uden at tørre ud. Sjovt nok gør potasken også at honninghjerter bliver brune.

Jo færre erstatninger du laver, jo tættere kommer du på originalen. Du kan i princippet erstatte hvedemelet med afretningsgrus, men det giver ligesom bare ikke det resultat vi er ude efter. Når det så er sagt, så kan du muligvis godt få et ok resultat ved at erstatte hjortetaksalt med dobbelt mængde bagepulver, men jeg nænner ikke at komme med forslag til erstatning for potaske for det vil virkelig ændre på resultatet. Så hvis du bruger erstatninger, vil jeg ikke høre brok over, at de ikke smager som du husker de traditionelle honninghjerter, okay? 😉 Både potaske og hjortetaksalt fås i øvrigt billigt i de fleste supermarkeder.

Noget andet er, at dejen til de helt gammeldags honninghjerter faktisk skal laves en måned i forvejen! Jep, her er Meyers opskrift f.eks. og her får fordejen altså lov at trække i en hel måned. Den lange syrningsproces er jo også med til at give den helt specielle smag. Ydermere blev der i gamle dage brugt rugmel til honninghjerter – sikkert fordi det fine hvedemel var meget dyrt – men mon ikke dem, de fleste af os kender fra bageren er lavet på hvedemel? Det er i hvert fald hvad jeg har valgt at bruge, men det kunne være sjovt at eksperimentere med delvis rugmel.

Honningkage-fordej: Mel+sirup+krydderier

Veganske honninghjerter

Advarsel #1

Hjortetaksalt lugter ganske forfærdeligt af ammoniak når det opløses i væske. Det virker meget forkert, men det er som det skal være. Ved bagning i ovnen sker der nogle processer, som gør at ammoniakken fordamper og lugten dermed forsvinder. It’s all good, men det ER en skrap blanding, så vær forberedet på at blive mindet om samtlige smårifter på hænderne og flossede neglerødder mens du ælter.

Veganske honninghjerter

Advarsel #2

Honninghjerterne skifter konsistens FLERE gange: De er bløde lige når de kommer ud af ovnen og bliver først hårde ved nedkøling. Altså MEGET hårde. Fortvivl ej – DET ER MENINGEN – de bliver bløde igen. Når de er kølet ned skal de nemlig lægges til at suge fugt til sig. Der findes mange husmodertricks til formålet, bla. at lægge dem i pose skiftevis med hvidt sandwichbrød eller i en lukket pose med en skrællet kartoffel. Jeg foretrak at lægge dem i en åben beholder på køkkenbordet, med et vådt viskestykke over. Her skal de ligge 3-5 dage (!) for at få den velkendte hård/bløde og tør/fugtige konsistens (som potasken sørger for) samt en meget fyldigere smag. Så bliv ikke skuffet hvis du smager dem direkte fra ovnen, men hav evt. et enkelt hjerte som du mærker på og brækker et stykke af hver dag, så kan du følge med i hvornår du synes de smager perfekt. NU kan de pyntes og spises.

honningfri honninghjerter

Honninghjerternes holdbarhed

Jeg har opbevaret mine honninghjerter under et viskestykke i køkkenet og de holder sig virkelig godt. Det bedste er faktisk, at de bare bliver bedre dag for dag 🙂 Begynder de at blive tørre, kan du genfugte viskestykket. Til at starte med bliver de meget fugtige i overfladen, men min erfaring er, at det fordeler sig i hele hjerterne. Om almindelige honninghjerter siges det at de holder nærmest uendeligt. Altså at de faktisk kan gemmes til næste jul (dog uden chokoladeovertræk) og kun bliver bedre af det. Jeg kan ikke garantere, at det også gælder denne opskrift, da den jo er lidt anderledes sammensat. Når du synes de har opnået den rette konsistens (fugtighed) så kom dem i en lufttæt beholder.

 

hvor meget fylder en teske spiseske måleske

Udskriv Bedøm
5 - fra 6 stemmer

Bløde Veganske Honninghjerter

Veganske honninghjerter! Ja, det kan sagtens lade sig gøre uden større krumspring. Til honninghjerter laver man først en fordej som hviler natten over. Dernæst laves resten af dejen og bages. Bemærk at honninghjerterne IKKE er klar til spisning når de kommer ud af ovnen, de skal laves flere dage i forvejen. Æltning af den hårde dej er ikke for folk med svage hænder, se TIPS.
bagværk, honninghjerter, jul, vegansk
indeholder reklamelink
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid40 min
Tilberedning10 min
I alt50 min
16 honninghjerter a 6-7 cm

INGREDIENSER

(Se TIPS for forslag til erstatninger)
  • 280 gr tyk, mørk, aromatisk sirup ( )
  • 330 gr hvedemel
  • 1,5 tsk kanel
  • 2/3 tsk stødt nellike ( evt lidt mere)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 spsk aquafaba
  • 1,5 tsk potaske
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 knsp fint salt
  • eventuelt 1 tsk revet muskatnød og noget friskrevet ingefær
Til chokoladeovertrækning
  • 300 gr mørk chokolade (ca. 20 gram pr hjerte a 6 cm diameter)
Hjerteforme. Jeg brugte en på ca. 6x7 cm. De kan muligvis skæres ud i hånden med en lille spids kniv hvis du er lidt fingernem.

    SÅDAN GØR DU

    FORDEJ
    • Bland mel med krydderier og drys først cirka 1/3 af denne blanding i siruppen. Rør til det har en jævn farve og drys endnu 1/3 af melet i. Rør rundt. Fortsæt til det sidste mel er hældt i og brug dine hænder til at ælte sidste omgang mel ind. Ælt hurtigt indtil massen er ensartet og uden sprækker. Bliv ikke ved for længe for så bliver dejen klistret og det bliver nødvendigt at tilsætte mere mel - det vil vi gerne undgå.
    • Pak dejklumpen lufttæt og kom den på køl i nogle timer eller et par dage.
    DEJ TIL HONNINGHJERTER
    • Fordejen skal helst være kølig når du går igang med den. Undlad at varme den for meget op med hænderne, for så bliver den for blød og umedgørlig. Holder du pause i bagningen, så smid dejen på køl imens. Bank/tryk dejen lidt flad og hæld de øvrige ingredienser i, som beskrevet her:
    • Rør først potasken op i halvdelen af aquafabaen i en lille skål. Sørg for at den er HELT opløst, dvs ikke flere synlige 'korn'. Hæld blandingen ned til resten af dejen.
    • Opløs hjortetaksaltet i den anden halvdel aquafaba. Hold dig for næsen og hæld den over dejen.
    • Hæld også den blødegjorte, men ikke varme kokosolie samt citron og salt over. Her er det vigtigt at dejen ikke stadig er iskold, for så stivner kokosolien.
    • Ælt ingredienserne hurtigt sammen idet du hele tiden prøver at 'folde dejen ind over midten af sig selv'. Så snart det lader til at være blandet ind i og du står med en ensfarvet dej uden revner stopper du. Ælter du for længe bliver dejen meget blød og svær at arbejde med. Den skal have en fast konsistens lidt som en mørdej Det kan være nødvendigt at drysse lidt ekstra hvedemel over, men brug så lidt som muligt. En kort tur i fryseren kan også få dejen til at makke ret.
    RUL, UDSTIK OG BAG HONNINGHJERTERNE
    • Tænd ovnen på 175C. Drys rigeligt med hvedemel på bordet. Læg dejen og mas den lidt flad med hænderne, drys mel på og rul forsigtigt ud. Pas endelig på at den ikke bliver for tynd, dejen er i forvejen meget 'flydende' så undlad at trykke hårdt, men lad kagerullen gøre arbejdet. 6-7 mm er perfekt tykkelse til hjerter på 6-7 cm (tjek lige med en lineal hvis du ikke er så stærk i øjemål).
    • Stik hjerter ud - så tæt som muligt. Med din tyndeste paletkniv flytter du hjerterne over på en bageplade med bagepapir. Dejen er meget blød, så du kan nemt rette lidt på hjerterne hvis de ryger ud af form under flytningen.
    • Børst så meget mel som muligt ud af dejresterne, ælt dem sammen til en jævn dej og gentag udrulning + udstikning.
    • Kom honninghjerterne i en forvarmet ovn på 175C. De skal de have omkring 9-10 minutter. Blev de for tynde? (Fyyy...) Så bager du dem omkring 6 minutter.
    Hvornår er de færdigbagte?
    • Det finder du ud af sådan her: Tryk meget forsigtigt en finger 1-2 mm ned i et af honninghjerterne efter 9 minutter. Efterlader fingeren et aftryk, skal de bage lidt længere. Men hold rigtig godt øje, det kan være de kun lige skal have 1-2 minutter mere. De skal ikke blive brune i kanterne, men være nogenlunde ensfarvede Tag dem ud når et forsigtigt tryk ikke efterlader et mærke.
    'EFTERBEHANDLING'
    • Nu er de ... IKKE færdige 🙂 De skal køle ned og så skal de ligge i 3-5 dage for at opnå den rette fugtighed (blødhed) og smag. Læg dem i en flad bøtte uden låg men med et vådt viskestykke over. Sådan skal de stå på køkkenbordet og lokke med deres sirenesang indtil de er blevet spiselige.
    • Efter nogle dage kan du mærke efter om du synes de har den rette konsistens. De skal jo være lidt seje, let bøjelige men stadig kunne knække over hvis man bukker dem nok. Uden chokoladeovertræk siges det at de kan holde helt til næste jul. Så pynt kun dem du skal bruge indenfor nær fremtid.
    PYNT - kan udelades
    • Overtræk med chokolade ved at hakke chokoladen fint og smelt den FORSIGTIGT over vandbad. Se hvordan jeg smelter chokolade nederst i indlægget. Dyp hjerterne og lad chokoladen størkne helt. 
    • Kom glansbilleder på hvis det skal være rigtig rigtigt.
    • Eller skriv på hjerterne med vegansk sprøjteglasur. 

    TIPS & NOTER

    Vedrørende erstatninger: Bemærk at de sker på egen risiko 🙂
    - Sirup: Det vigtigste er at du får fat i en relativt tyk, aromatisk sirup, det giver den bedste konsistens og smag. Agavesirup er for tynd. Siruppen behøver strengt taget ikke at være mørk.
    Øvrige erstatninger er ikke afprøvet, men her er mine bedste bud:
    - Aquafaba: Vil jeg gætte på kan erstattes af hørfrøslim eller evt. mere fast fedtstof (flydende olie gør dejen endnu mere løs) eller måske ovenikøbet bare plantemælk. Erstatter du det med fedtstof skal potaske og hjortetaksalt i stedet røres op med en LILLE smule plantemælk.
    - Fedtstof kan muligvis også erstattes af aquafaba eller hørfrøslim. Og vegansk smør kan helt sikkert bruges i stedet.
    - Hjortetaksalt kan muligvis erstattes af dobbelt mængde bagepulver.
    - Citron kan sandsynligvis erstattes af æblecidereddike
    - Har du svage hænder (som mig) så kan du evt. tilsætte citronsaften til sirupen helt i starten. Så bliver dejen noget nemmere at arbejde med gennem hele processen. Du kan også vælge at have dejen lidt varmere (altså ikke på køl) og dermed blødere, men vær obs på at den hurtigt kan blive for klistret.
    Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

    Pynt honninghjerterne med chokoladeovertræk eller glasur

    Jeg synes ikke at honninghjerter kan undvære chokoladen. Det er virkelig et match made in heaven der løfter honninghjerterne til nye højder. Hvis du bager et ordentligt læs, så pynt kun dem, der vil blive spist indenfor nær fremtid. De bliver IKKE dårligere af at få 2-3 lag skulle jeg hilse og sige. Husk at smelte chokoladen ordentligt (altså langsomt og ikke for varmt), ellers bliver den grå og så ser dine hjerter sådan her ud.

    Chokolade finthakket

    • Hak chokoladen nogenlunde ensartet i små tern. Stil den til langsom smeltning i vandbad (jeg plejer at hakke som illustreret ovenfor). Se eventuelt min quick-guide hvis du ikke er helt fortrolig med chokoladesmeltning.
    • Hæld chokoladen i en skål hvor der lige præcis er plads til at dyppe honninghjerterne.
    • Vil du lave hul i honninghjerterne til ophæng, så gør det nu. Hullet skal være mindst 5 mm.
    • Jeg stak en gaffel skråt ned i bunden af honninghjerterne og dyppede dem så efter bedste evne i chokoladen. Lad dem dryppe lidt af over den smeltede chokolade, før du stiller dem til afdrypning med hjertets spids nedad. Er chokoladen tempereret ordentligt, tørrer de på kort tid.
    • Hvis du også vil have chokolade på bundene: Gør det, når oversiden er størknet. Så afslut med at smøre et tyndt lag smeltet chokolade på bundene. Det kan gøres med en almindelig smørkniv. De kan så stilles til størkning – på bundene – på bagepapir eller silikonemåtter.
    • Hvis du ikke har tempereret chokoladen, vil den blive grim og grå. Prøv igen mere forsigtigt og dyp hjerterne endnu en gang. Ærgeligt med to lag chokolade, jeg ved det…
    • Vent med at stable (eller spise dem) til chokoladen er størknet helt.
    • Du kan også skrive på dem glasur (hvor æggehvider erstattes med aquafaba) eller glansbilleder eller farvet kokosdrys.
    • Opbevar dine veganske honninghjerter i en luftttæt beholder.

    veganske honninghjerter

    Den Muscovadosirup jeg brugte til honninghjerterne, er desværre udgået af produktion. Har du lyst til at afprøve Pekmez, så går det også under navnet vindruesirup eller rosinsirup. Siruppen skal være ret tyk for at kunne bruges direkte i opskriften. Nogenlunde som den, der demonstreres her, måske lidt mere flydende (sirup nr. 3). Agavesirup vil sandsynligvis være for tynd og den mangler også al den aroma som Muscovadoen tilføjer til honninghjerterne.

    Honninghjerter m krymmel

    Sådan her ville jeg egentlig gerne have haft dem indeni. Men den konsistens er lidt sværere at opnå. Og de er ikke så pæne udenpå. Og flyder en del ud under bagning. Så dem må jeg arbejde videre på før de er helt blog-egnede. Måske kommer der en opskrift på Ekstra Seje Veganske Honninghjerter Med Store Lufthuller her på bloggen en dag. Men jeg kan ikke lige sige hvornår 🙂

    Honninghjerter med sirup

    Nina fra PlantePusherne

    Udgivet 09/12/2015 Filed Under: ● Aquafaba - 'æg' af kikærtevand, ● Jul & nytår, ● Kage · konfekt · dessert mm, 🥦 Alle opskrifter

    Søg i alle #tags

    Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
    Previous Post: « FAQ om aquafaba – info om kikærtevand
    Next Post: PlantePusherne i magtens centrum »

    Reader Interactions

    Comments

    1. Ditte

      20/12/2022 at 14:57

      Hej. Jeg har lige lavet hjerterne glutenfri 🙂
      Det var spændende at se om det ville lykkes. Indtil videre er det lykkedes fint. Jeg glæder mig til at smage dem juleaften på lørdag. God jul.
      Kram fra Ditte

      Svar
      • Nina

        23/12/2022 at 19:05

        Nææææh hvor spændende! Hvordan gik det så … har du en melblanding du vil dele?
        Kh og god jul
        Nina

        Svar
    2. Tone Fryd

      15/12/2022 at 14:20

      Glemte at skrive at – der er videoer på Youtube om indkogning af ahornsirup – men der skal ret store mængder til et glas. 🙂

      Svar
    3. Tone Fryd

      15/12/2022 at 14:18

      Hejsa
      Blot en kommentar til ahornsirup – i Tyskland har jeg købt indkogt ahornsirup – tyk som fast honning – og sød. Blot hvis der er nogen som vi eksperimentere med en tykkere konsistens 🙂

      Svar
      • Nina

        21/12/2022 at 12:41

        Tusind tak for tippet ☺️ og god jul!
        Kh Nina 🤶🏼

        Svar
    4. Else Rothmeier

      08/10/2022 at 14:20

      I år vil jeg lave dejen lang tid i forvejen. Skal den bare opbevares i køleskabet indtil den bages?

      Svar
      • Nina

        11/10/2022 at 12:06

        Det ville jeg i hvert fald gøre 🙂 Hvis man bruger honning mener jeg at der er nogle mælkesyrebakterier i som holder dårlige bakterier væk, men det samme er nok ikke er tilfældet i min opskrift hvorfor kølig opbevaring er at foretrække …
        Kh Nina

        Svar
        • Else Rothmeier

          16/10/2022 at 14:30

          Super. Tak. Så går jeg i gang med dejen nu.

          Svar
          • Nina

            21/10/2022 at 18:14

            Jeg glæder mig til at høre hvordan det går <3
            Nina

            Svar
    5. Else Rothmeier

      28/11/2021 at 17:47

      Jeg har lige bagt honningkagehjerterne. Jeg bor i Belgien og har brugt en meget tyktflydende æblesirup.
      De ser fine ud.
      Jeg har lagt et vådt viskestykke over fadet med en rist imellem så det våde ikke rører kagerne men nu, efter en håndfuld timer, er hjerterne meget fugtigtbløde. Skal jeg måske fjerne viskestykket igen og blot lade dem stå uden?

      Svar
      • Nina

        28/11/2021 at 23:06

        Ja det har nok været FOR vådt. Jeg ville også fjerne det og så se hvordan det går med bare et tørt viskestykke. Hold øje og sørg for at have rene hænder hvis du tjekker deres konsistens engang i mellem. (Og nøjes med at røre det samme honninghjerte hver gang så du ikke risikerer at ‘grisse’ flere til 😉
        Kh Nina

        Svar
    6. Loa

      17/12/2020 at 23:58

      Hej 🤗 Skal viskestykket gøres vådt hver dag eller kun den første dag hvor det lægges over?

      Svar
      • Nina

        10/04/2021 at 12:53

        Det skal nok holdes fugtigt så de små hjerter kan suge fugt til sig.

        Og så vil jeg nok skifte det til et rent hvis der går mere end en uges tid bare for en sikkerheds skyld.
        Bh Nina

        Svar
    7. Line

      03/12/2020 at 18:24

      Jeg glæder mig snart til at bage veganske honninghjerter til min honninggris 😀

      Er det varmluft eller alm ovn du bruger? 🙂

      Når de skal blødes på, ligger du dem så i et lag eller kan man presse den lidt ?

      Svar
      • Nina

        10/04/2021 at 13:05

        Jeg må indrømme at jeg bliver lidt i tvivl men er ret sikker på at det er varmluft 🤭 undskyld det er så længe siden, men jer er en varmluft-pige så det er det bedste bud.

        Jeg har endnu ikke prøvet at bløde på dem, men næste gang jeg gør det vil jeg sørge for at de IKKE ligger i pres. Det har de bedst af så formen ikke ødelægges. (😜)
        Bh Nina

        Svar
    8. Mathilde

      10/11/2020 at 7:47

      Muscovadosiruppen er desværre gået ud af produktion – kan man mon bruge denne kokossirup i stedet? 🙂 Den ser ud til at være relativt tyk (i hvert fald tykkere end agavesirup).

      Mvh Mathilde

      Svar
      • Mathilde

        10/11/2020 at 7:48

        Jeg glemte selvfølgelig linket – flot!
        https://www.matas.dk/kokossirup-oe-180-ml

        Svar
      • Nina

        11/04/2021 at 18:59

        Ja den ser i hvert fald god ud.🤗 Den ville jeg godt turde prøve. Forsinket tak.
        Kh Nina

        Svar
    9. Mette Duedahl Skou

      17/12/2018 at 9:12

      Hejsa.
      Sidste år bagte jeg, for første gang, disse fantastiske veganske honninghjerter…..uha da de var seriøst gode, totalt forførende og vanedannende😍
      Nu vil jeg i gang igen, men jeg har et lille aber dabei….. Sidste år puttede jeg hjerterne i en dåse, efter de havde levet på vores køkkenbord et godt stykke tid…..jeg bagte rigeligt 😉
      Men, de mugnede….skal man simpelthen bare beholde dem på køkkenbordet, og mon ikke det er fordi, de har haft det for tæt med deres fugtighed….eller kan man måske lægge en tør skive brød ned i dåsen, ligesom man gør ved kokosmakroner?
      Kan I give et lille godt råd 🍀😊
      Mange hilsner Mette.

      Svar
      • Nina

        11/04/2021 at 12:59

        Dejligt at du kan lide dem😋
        Jo jeg vil helt klart tro at det var det lukkede rum der gjorde at de mugnede. Øv!

        Så bare en åben beholder på køkkenbordet – dækket med fugtigt viskestykke. Køleskab er også et bud hvis du ikke har fx komælk stående, som godt kan lide at få andre ting til at smage surt.
        Bh Nina

        Svar
    10. Helene Vibe

      05/12/2018 at 10:13

      Hej hej 😊
      Tak for opskrift, vores dreng på 3 år er opdaget med allergi for både æg og mælk, så du forstår slet ikke hvor meget det betyder at finde sådan en hjemmeside her ❤️🙏🏼

      Jeg er ret ny i det her med kikærtevand, så opskriften på honninghjerter er det 1,5 spsk pisket skum eller vandet uden du har gjort noget ved det?

      På forhånd tak og rigtig glædelig jul 💕

      Svar
      • Nina

        12/12/2018 at 16:40

        Dejligt at du har glæde af siden <3 De 1,5 spsk er direkte fra dåsen 🙂
        Vh Nina

        Svar
    11. Oline

      28/11/2017 at 12:11

      Tror du at man ville kunne bruge ahorn-sirup eller er denne for tynd? Opskriften ser superlækker ud! !

      Svar
      • Nina

        28/11/2017 at 14:10

        ahornsirup vil jeg tro giver et alt for stort behov for tilførsel af mere mel. Du kan prøve med andre tyke siruper og se om det virker. Billederne giver dig et nogenlunde indtryk af hvilken konsistens dej du skal gå efter 🙂 Held og lykke – og tak fordi du vælger vegansk mad 😉
        Vh Nina

        Svar
    12. Jane

      19/11/2017 at 20:21

      Hej Nina
      Jeg har i årevis lavet honninghjerter til at pynte når vi laver julepynt, konfekt og dekorationer omkring den 1 december. I år har jeg lavet de traditionelle med honning (uden æg) som jeg plejer og har så også lavet en dobbelt portion af din veganske udgave. Mine børnebørn på 3 år fik lov at tyvstarte med hvert et (stort) hjerte igår. De var vilde med dem – selv uden pynt. De har ligger i ca 14 dage i en løs tildækket boks og er perfekte i konsistens. Jeg smagte på begges honninghjerter, hvor det ene var med honning og det andet vegansk. Nu tog jeg lige igen et af de veganske for i fred og ro at testsmage og min vurdering er at den veganske opskrift er lidt bedre end den med honning. Smagen og konsistensen er bedre. Det bliver den veganske udgave fra nu af. Tak for at du går så grundigt til værks med opgaverne og giver gode udførlige anvisninger. Jeg brugte forresten hørfrøskum i. Held og lykke med jeres boligsituation 😊

      Svar
      • Nina

        20/11/2017 at 14:26

        Åh hvor er du sød – hvor er det godt at høre! Fik du fat i den der sirup eller erstattede du den? Super fedt med en grundig tilbagemelding :*

        Svar
    13. Louise

      17/09/2016 at 19:35

      Så fine… Dem må jeg prøve. Jeg har dog et par spørgsmål:
      1. Traditionelt lader man forvejen hvile i en længere periode (fra en mdr og op til 1 år) Og så bruges potasken til at blødgøre dejen. Kan man også det med denne opskrift?
      2. Hvad har du brugt som krymmel? Det er så flot 🙁

      Svar
      • Louise

        17/09/2016 at 19:35

        Det skulle være et 😊

        Svar
      • Nina

        01/10/2016 at 17:02

        1) Det har jeg desværre ikke haft lejlighed til at prøve. men du kunne nå at lave en omgang nu og se hvordan den arter sig om en måneds tid – og stadig have tid til at lave en ny omgang inden jul 🙂
        2) Jeg linker til mit kokoskrymmel et sted di indlægget…kokoskrymmel
        Vh Nina 🙂

        Svar
      • Jane

        19/11/2017 at 20:24

        Min dej lå i køleskabet og ventede i over en uge inden jeg bagte dem. Det fungerede godt.

        Svar
        • Nina

          08/05/2021 at 9:37

          Super godt at vide. Med renlighed kan jeg heller ikke se hvad der skulle få den til at fordærve. I hvert fald på køl 🙂 og også i længere tid.

          Men hvis jeg skulle eksperimentere ville jeg undlade at bringe HELE portionen i jeopardy – men kun have fx 1/3 af den ved stuetemperatur som man vist gør med den traditionelle opskrift 🙂
          Bh Nina

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




    Primary Sidebar

    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

    leder du efter noget?

    Kategorier

    • ● Aftensmad, elementer til (31)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (54)
    • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
    • ● Drikkelse (10)
    • ● Festmiddag (28)
    • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (35)
    • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
    • ● Oliefri eller HCLF (72)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (21)
    • ● Salte snacks · chips · drys (7)
    • ● Vegansk 'kød' (12)
    • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
    • 14 succeshistorier (1)
    • Hjælp til vegansk madlavning (22)
    • Vores liv (21)
    • 🥦 Alle opskrifter (132)
    • 🇬🇧 English (16)

    #Tags

    Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

    Vegansk for begyndere

    Collage af veganske madbilleder

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    Følg med på Instagram

    Se et vegansk basislager

    vegansk køkken

    Veganske kogebøger

    Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

    Danske Veganske Madblogs

    Vanløse Blues · Alberte Stengaard · Englerod · Lærke Lund · Kærlighed & Kikærter · Mia Sommer · Månebarnet · Planteæderen

    Footer

      Copyright © 2023 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme