*fnis* – jeg skrev tis…
Altså, problem: Hvordan får jeg som veganer høvlet noget hyldeblomst-is indenbords, når alle opskrifterne derude er med æg, fløde og andet gøgl? Bare rolig, hjælpen er nær! Nicecream med hyldeblomstsaft er nemlig en super nem måde at få det til at ske. Til denne opskrift alene (næsten), har jeg lavet et indlæg om forskellige former for hyldeblomstsaft, inklusive nogle rå og/eller sukkerfrie varianter.
Til isen her, har jeg brugt den klassiske opskrift på hyldeblomstsaft, dog med lidt mindre sukker. Hvis det er lidt for langhåret til dig, så køber du sæføli bare en hyldeblomstsaft og bruger den 😉 Og så har jeg blandet den med verdens mest geniale opfindelse: Nicecream (eller bananis som det hed dengang vi startede som veganere). Hvis du normalt ikke bryder dig om smagen af banan i nicecream, så bemærk, at den friske smag af hyld kamuflerer bananerne ret godt i denne opskrift.
Du kan i øvrigt læse meget mere om at lave fantastisk lækker luftig is af bananer i min Store Banan-is Guide.
Hvis du nu laver saft OG køber bananer i dag, så når saften at trække færdigt og bananerne at modne perfekt så du kan spise nicecream med hyldblomstsaft om 4-5 dage 🙂
Nice Cream med hyldeblomst - verdens nemmeste hyldeblomstis
INGREDIENSER
- 400 gr frosne modne bananer (uden skræl)
- 1 vaniliestang (kan udelades eller halveres, men altså... nom nom!)
- 1/2-3/4 dl hyldeblomstsaft (gerne fra frost)
SÅDAN GØR DU
- Tag bananerne ud af fryseren. Lad dem tø i 20-30 minutter (sæt for himlens skyld køkkenuret til at ringe). Samtidig kan du smide beholderen fra foodprocessoren i køleskabet en tur, så holder isen bedre på formen - serveringsskåle kan evt. få samme tur hvis de kan klare frost.
- Hvis bananerne ikke allerede er i skiver, så skær dem i skiver a 1-2 cm, så behøver du ikke blende dem så længe og isen bliver fastere i konsistensen.
- Smid bananer og kornene fra vanilliestangen i en foodprocessor sammen med 1/2 dl hyldeblomstsaft. Skrab hyppigt isen ned fra siderne og kør indtil alle klumper er væk og isen er lys og luftig. Det tager omkring 2-3 minutter. Smag til og tilsæt evt mere saft, mens du puls-blender kort.
- Server med det samme og pynt evt med lidt ekstra blomster hvis du har dem i nærheden.
Ella
Er blevet +++glad for denne blog siden den startede!!! Ser fandeme lækkert ud 🙂
Plantepusherne
Åh, det varmer mit hjerte at høre! Der er masser af mere godt i vente 🙂
-Nina