• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Aftensmad, elementer til > Vegansk bagekartoffel med fyld a la sk*nkesalat

Vegansk bagekartoffel med fyld a la sk*nkesalat

af Nina, opdateret 21/08/2021

Share
Pin159
159 Shares
Kommentarer (21) Print Hop til opskrift

Vi havde en overgang en ret intensiv fetich med bagekartofler herhjemme. Det startede med at Mathias skraldede nogle økologiske bagekartofler som han ellers aldrig køber, da de (ifølge ham…) godt kan være lidt pricey. De første par gange røg de bare i ovnen med kryds, da vi ikke havde gjort os de store tanker om hvordan de bedst kunne indtages. Hvis du kender mig ved du imidlertidigt, at jeg brugte lang tids intensiv spekuleren over hvordan smagsoplevelsen omkring indtaget af bagekartoflen kunne optimeres. Rimelig hurtigt fik jeg mindelser til min spæde ungdom, hvor “fyldt bagekartoffel” var fast inventar på menukortet hos byens lokale Steak House.

Det var noget med noget snasket fyld med skinke af – med stor sikkerhed – ganske tvivlsom kvalitet og noget virkelig, virkelig sørgeligt salat a la iceberg og blege tomater hvoraf sidstnævnte nok ikke ville have bestået optagelsesprøven som tomat nogen steder. Lyder det ikke appetitligt? Det synes jeg nemlig også at mindet var, så det var det, jeg stilede efter.

En super vigtig ingrediens i opskriften her, er den meget specielle røgede tofu fra økolivet som Aldi forhandler. Den er vi store tilhængere af for tiden og køleskabet føles tomt hvis den ikke ligger dèr ved siden af kartofler og broccoli. (Jeg skal da heller ikke udelukke at jeg undervejs i skriveriet af denne tekst – helt opstemt af omtalen af pågældende tofu – har været et smut i køleskabet og guffet endnu et par skiver af den…)

NB: Denne tofu er nu erstattet af en anderledes Røget Tofu fra VeganTime i Aldi. Jeg har ikke et billede. Men prøv den!

Ingredienserne til sk*nkesalaten her blev justeret en smule, og så kom der ellers denne her fantastiske omgang snask til at fylde et par bagekartofler med:

Vegansk bagekartoffel

Snasket kan helt sikkert også bruges på brød, hvis du lige står og mangler noget at smide på dine rubbere.

vegansk sknkesalat

 

Print Bedøm
4.9 - fra 16 stemmer

Vegansk retro-fyld til bagekartofler

Lad os bare kalde det en sk*inkesalat for det er det, det minder allermest om. Kan serveres som et lækkert, snasket vegansk fyld i bagekartofler eller som sk*nkepålæg direkte på rugbrød
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid7 minutter min
I alt7 minutter min
2 bagekartofler, måske 3 kan du fylde - afhængigt af størrelsen samt dit snaskebehov

INGREDIENSER

  • 2 dl ærter fra frost (friske kan også bruges. Erstat eventuelt halvdelen med majs)
  • 2 dl neutral planteyoghurt
  • 1 tsk ketchup
  • 1/2 tsk stærk dijonsennep
  • 1/4 tsk løgpulver
  • 1 bundt purløg ( - en lille håndfuld finthakket)
  • 80 gr Økolivets røget tofu (fra Aldi)
  • Smages til med salt og peber
  • 1/2 salathoved (til anretning på bagekartofler)
Hvis du skal servere det på bagekartofler: Vask kartoflerne for eventuelt snavs, tør dem, skær et kryds i dem og kom dem i ovnen en times tid v. ca. 200°. De er færdige når en gaffel glider let igennem.

SÅDAN GØR DU

  • Snit salaten fint.
  • Hak purløgen fint (gem evt lidt til pynt).
  • Rør yoghurten op med alle krydderierne (ketchup, sennep, løgpulver og purløg) og smag til med salt og peber (Bemærk at tofuen smager MEGET salt så pas på med at oversalte dressingen)
  • Skær den røgede tofu i små fine tern (eller riv den groft på et rivejern).
  • Bland tofuen sammen med alle de øvrige ingredienser.
  • Servér på bagekartofler eller som sk*nkepålæg direkte på rugbrød
Anret bagekartoflerne ved at 'lirke' dem lidt mere op i krydset, lægge en bund af fintsnittet salat og top så med sk*inkesalaten. Serveres umiddelbart efter anretning.
    Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

     

    Udgivet 10/04/2018 Filed Under: ● Aftensmad, elementer til, ● Oliefri eller HCLF, ● Vegansk 'kød', 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Kartofler, Madpakke

    Søg i alle #tags

    Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
    Previous Post: « Påske-pindis (veganske påskekyllinger, sukkerfri)
    Next Post: Fed, hjemmelavet kokosmælk (kokosfløde) »

    Reader Interactions

    Comments

    1. Arne

      29/10/2022 at 10:31

      Vil det ødelægge opskriften at tilføje champignons? Skal have min veganske datter til middag og tænkte det ikke gjorde noget at udvide indholdet? Ser super lækkert ud 😊

      Svar
      • Nina

        29/10/2022 at 12:28

        Nej det lyder da mega lækkert! Er de friske? Så ville jeg stege dem godt først med rigeligt salt og peber. Hvis de er fra glas som til h*nsesalat så kan de måske bare drænes, duppes og tilsættes.
        Bh Nina

        Svar
    2. Winnie

      20/09/2021 at 15:51

      Ok tak for dit svar.

      Svar
    3. Dorthe

      04/01/2019 at 20:59

      Mums hvor er det en skøn opskrift. Endelig fandt vi noget lækkert at bruge den røgede tofu til. Et kæmpe hit. Mellemstebarnet på 11 synes dog det skal hedde Flinke-salat! <3
      Tak for masser af skøn vegansk inspiration. 🙂

      Svar
      • Nina

        15/01/2019 at 11:21

        Ha ha Flinkesalat – hils og sig at den er go’!
        Kh N

        Svar
    4. Anni Bertelsen

      08/08/2018 at 17:55

      Fantastisk… første gang jeg er lykkes med tofu… også den røget. Tak for god inspiration til os… der kravler lidt, men er veganer….
      Dejligt med nemt mad.

      Svar
      • Nina

        16/08/2018 at 10:31

        Velbekomme <3 🙂

        Svar
    5. Lene

      15/05/2018 at 12:29

      Hej 🙂 Den røgede tofu .. mums .. kan skæres i tynde skiver med en ostehøvl og bruges som lækker pålæg, enten alene eller med mayo, hummus, gucemole,salat osv..

      Svar
      • Nina

        16/05/2018 at 18:10

        Ja især avokado er et hit at kombinere den med herhjemme – mums. Meget alsidig ting 🙂

        Svar
    6. Tanja Vilandt

      11/04/2018 at 20:14

      I Storbrittanien kalder man bagte kartofler for jacket potatoes el baked potatoes.
      Jeg har boet i Wales, hvor jeg har købt fra udendørs boder, gvor de bager på stedet og har meget forskelligt fyld, fx baked beans.
      Før i tiden tog minearbejderne bagte kartofler med i lommerne for at holde varmen!

      Svar
      • Nina

        12/04/2018 at 10:55

        Nåh det er dét, der er jacket potatoes! Aha! Det udtryk kender jeg jo godt. Og så hedder det vel sådan netop fordi de havde dem i jakkerne, kanske? Sjovt. Håber i finder en tofu der kan løfte opgaven – ellers må i tilføje ekstra liquid smoke og salt for det er i høj grad det den (og skinke) smager af 🙂

        Svar
    7. Kat

      10/04/2018 at 21:47

      Uhm, det ser lækkert ud! Vi bor i Skotland og her er bagte kartofler en STOR ting – så jeg skal helt sikkert ha’ prøvet denne opskrift! Tak for inspirationen 🙂

      Svar
      • Nina

        11/04/2018 at 13:33

        Hej Katrine, hedder det noget særligt eller kalder de det så bare baked potatoes? 🙂
        Jeg håber at du kan finde en god skinke-lignende røget tofu eller et lignende ‘produkt’ for det er rigtig meget den der gør det.
        Vh Nina

        Svar
    8. Mette Larsen

      10/04/2018 at 10:49

      Hej.

      Sad lige og overvejede hvad jeg skulle lave til aftensmad, så tak for inspiration. Glæder mig til at smage din udgave af skinkesalat 🙂
      Jeg bruger altid Aldis røget tofu til skinkesalat. Jeg bruger dog en opskrift fra min barndom i 50’erne. 😀 Den er fra vores lokale slagter , meget enkel og smagte/smager virkelig forrygende godt:-) Bland en pakke røget tofu,, Plamil mayonnaise, et lille finthakket løg samt ½ bk karse. sammen.. Ind imellem tilsætter jeg også lidt finthakket rød peberfrugt.

      Ha’ en dejlig dag 🙂

      Svar
      • Nina

        10/04/2018 at 11:51

        Det lyder også lækkert! Jeg vil helst undgå mayo – ellers kan du tro at min også var blevet plastret ti li det 😉
        I lige måde 🙂
        kh Nina

        Svar
    9. Christel

      10/04/2018 at 9:17

      OMG, det ser megalækkert ud, det snask 🙂
      Ligesom dig ELSKER jeg kartofler i alle afskygninger – det var dog noget af det eneste, jeg ikke kunne lide som barn – og bagekartofler er én af mine yndlings. Ofte bliver det dog bare til en klat Naturli’ smørbar, Oatly fraiche eller hjemmelavet mayo og lidt krydderurter, men dit snask må jeg simpelthen prøve!
      Vi har altid Aldis soyapølser og burgerbøffer i køleskabet – måske får den røgede tofu også snart fast plads 😉
      TAK for mindet og for opskriften!

      Svar
      • Nina

        10/04/2018 at 11:53

        Ja kan du så komme i gang med den røgede tofu! 😀 Det tog os noget tid eftersom vi havde prøvet deres neutrale tofu og den var ingen af os særligt imponerede over. Men den røgede… det er en HELT anden kategori! Glæd dig 🙂
        Vh Nina

        Svar
        • Christel

          11/04/2018 at 17:23

          Uh, nice! Vi er nemlig heller ikke særlig begejstrede for den almindelige tofu 😉 Vi giver den røgede og din sk*inkesalat et forsøg 😄

          Svar
          • Nina

            12/04/2018 at 11:03

            Jeg håber at det bliver en ligeså stor oplevelse for Jer som det var for os D
            Kh

            Svar
          • Winnie

            20/09/2021 at 13:15

            Hej Nina
            Jeg har brugt dine opskrifter mange gange, og er super glad for dem. Så tusind tak for dem.
            Nu er turen kommet til bagekartofler med vegansk fyld (glæder mig til at prøve dem), mit spørgsmål er til mængden af røget tofu. Du skriver 80 g tofu til 2 kartofler og nævner, at det svarer til 2/3 af en blok. Men der er jo 200 g i en blok, både i Økolivets og i Vegan Time. Så er det 80 g eller 2/3 af en blok jeg skal bruge??
            Venlig hilsen
            Winnie

            200g

            Svar
            • Nina

              20/09/2021 at 13:43

              Hej 🙂 det lader til at de har ændret pakningen. Så gå efter de 80 gram og så fjerner jeg den anden beskrivelse da den ikke længere er gældende.
              Tak 🤗
              Kh Nina

    4.94 from 16 votes (11 ratings without comment)

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




    Primary Sidebar

    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

    Kategorier

    • ● Aftensmad, elementer til (31)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (54)
    • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
    • ● Drikkelse (12)
    • ● Festmiddag (28)
    • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (35)
    • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
    • ● Oliefri eller HCLF (73)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (22)
    • ● Salte snacks · chips · drys (7)
    • ● Vegansk 'kød' (12)
    • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
    • 14 succeshistorier (1)
    • Hjælp til vegansk madlavning (22)
    • Krea-Nina (6)
    • Vores liv (18)
    • 🥦 Alle opskrifter (134)
    • 🇬🇧 English (17)

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    Vegansk for begyndere

    Collage af veganske madbilleder

    #Tags

    Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

    Se et vegansk basislager

    vegansk køkken

    Veganske kogebøger

    Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

    Footer

      Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

      Rate This Recipe

      Your vote:




      A rating is required
      A name is required
      An email is required

      Recipe Ratings without Comment

      Something went wrong. Please try again.