• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
PlantePusherne - vegansk mad
  • opskrifter 🔍
  • kogebøger
  • Hvad er vegansk mad?
  • catering
    • Find vegansk catering
    • Til kokke: Inspiration vegansk julefrokost
    • Vegansk julefrokostcatering
  • Info
    • Kontakt & SoMe
    • Om os
    • Om vores opskrifter
    • Copyright – hvad du må og ikke må…
  • ENGLISH 🇬🇧
Forside > ● Drikkelse > Grøn smoothie a la Skipper Skræk

Grøn smoothie – med 21 gr ‘naturlig’ protein og masser af andet godt

af Nina, opdateret 05/02/2023

Alle ingredienser til en Grøn smoothie ligger pænt placeret på en mørkegrå skiffer flise
Share
Pin17
17 Shares
Kommentarer (3) Print Hop til opskrift

I de første seks måneder efter jeg havde født Anton drak jeg en grøn smoothie hver morgen. Samme opskrift HVER dag. Og jeg er stadig ikke træt af den. Jeg har bestemt ikke altid været den store grøntsagselsker, men jeg ELSKER virkelig den her opskrift og synes at den smager fantastisk:

Sødt og lækkert, lidt af kokos og med en syrlig friskhed fra citronskallen

Jeg er ikke specielt god til at få spist så mange grøntsager som jeg godt kunne tænke mig. Derfor har min frokost eller morgenmad i perioder været en grøn smoothie. På den måde får jeg en masse gode sager – herunder grønt – indenbords.

To glas med grøn smoothie. Der er sugerør af metal i hvert glas og rundt omkring ligger spinat og banan.

Sådan vænner du dig til smagen af grøn smoothie

Vi er herhjemme lidt uenige om, hvor sundt (læs: klorofyl-agtigt) mine smoothies med grøntsager smager 😀 Jeg kan stort set ikke smage spinaten i den her. Mathias næsten ikke kan smage andet. Sagen er, at man sagtens kan vænne sine smagsløg til smagen af det grønne.

Hvis du ikke er så vant til smagen af sund, grøn smoothie, kan det være en idé at lægge blidt ud: Begynd med kun at komme en lille smule grønt i en ‘almindelig’ sød smoothie. Næste gang smider du lidt mere grønt i og så fremdeles. På den måde vil jeg næsten garantere, at du vil komme til at elske at drikke grøn smoothie … også selvom du lige nu stopper og er lidt skeptisk mht at drille blendede, rå grøntsager.

Amme-smoothie?

Jeg var tilbøjelig til at kalde den for en amme-smoothie, fordi den blev lavet med henblik på at komme rigtig godt omkring så mange næringsstoffer som muligt og give en masse gode, lækre kalorier, da jeg ammede baby-Anton. Men jeg kommer helt sikkert også til at lave den efter amning – måske med lidt variationer: Mindre mættet fedt fra kokos og enten vand eller andre plantemælk som alternativ til sojamælk.

Energifordeling:

Jeg bruger altid app’en fra Cronometer hvis jeg har lyst til at tjekke energifordelingen eller næringsindholdet. For min grønne smoothie ser det sådan her ud:

(580 kcal)

Kulhydrater 56%

Protein 12%

Fedt 32%

Det er helt perfekt i forhold til de officielle næringsstofanbefalinger selvom jeg normalt selv vil gå efter en lidt lavere fedtprocent. Der er hele 21 gr protein (aminosyrer) i og masser af omega3 (3,2 gr), så også her er du kommet godt fra start. Rul til bunden af indlægget for at se den komplette liste over næringsindholdet.

En grøn smoothie SKAL være kold!

Det er vigtigt at en del af ingredienserne er frosne,
typisk spinaten og lidt af bananerne – eller evt kun bananerne.
Smoothies skal drikkes kolde for at ikke blive vamle i smagen
og for at ingredienserne ikke oxiderer/bliver brune. 

Jeg har også en anden smoothie opskrift med blåbær og grønkål, som du kan prøve af hvis du er lidt hardcore 😛

Alle ingredienser til en Grøn smoothie ligger pænt placeret på en mørkegrå skiffer flise
Print Bedøm
5 – fra 10 stemmer

Grøn smoothie med spinat

Hvis du ikke har en meget stærk blender kan det være en idé at komme chiafrø, sesamkerner og kokos i en ren kaffeblender og male det fint først. Eller starte med at blende dem sammen med mælken (og uden bananer og spinat) så blenderen bedre kan få fat.
Når du laver en grøn smoothie er det vigtigt at flere af ingredienserne er frosne. Ellers tilsæt isterninger.
smoothie
Vegansk
af Nina fra Plantepusherne
Arbejdstid5 minutter min
850 ml

INGREDIENSER

  • 300 gr modne bananer (gerne delvist fra frost)
  • 150 gr spinat (start med mindre feks. 50 gr hvis du ikke er vant til grønt i smoothien)
  • 2 dl plantemælk (helst usødet. Jeg bruger neutral soja. Andre kan også bruges.)
  • 1,5 spsk chiafrø
  • 1 spsk hele sesamkerner
  • 1,5 spsk groft kokosmel
  • 1-2 gr tang*
  • 1-2 stk paranødder
  • 1/2 lille økologisk citron (fintrevet skal heraf – brug kun det aller yderste gule!)
  • koldt vand (til at justere konsistensen. Ca. 1/2-1 dl)
Krydderier, vælg mellem, eller mix:
  • 1/2 tsk vaniliepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme

SÅDAN GØR DU

  • Blend alt godt sammen til det er helt cremet, men uden at overblende..
  • Justér konsistensen med koldt vand – feks. ved at hælde det hele op i en anden kande eller glas og så skyl det sidste ud af blender-kanden med lidt vand som du så hælder i smoothien.
Smoothien bliver lidt tykkere over de næste 10 minutter eftersom chiafrøene står og trækker vand ind, så lav den lidt tyndere end du egentlig har lyst til at den skal være.

    TIPS & NOTER

    – Brug wakame tang for at få jod. Bemærk at det kan være svært at vide præcis hvor meget jod der er i de forskellige typer tang. På billedet ser du 1-2 tsk pulveriseret noritang, men jeg fandt sidenhed ud af, at andre typer indeholder mere jod. I min forrige smoothie opskrift skriver jeg lidt nærmere om det…
    – Udskift sojamælk med vand plus eventuelt lidt nødder for en raw smoothie.
    Skal vi dele din kreation på Instagram?Brug @plantepusherne eller tag os #plantepusherne hvis du har lavet opskriften 🤗

    Her er alle de gode sager du får, når du følger lige præcis min opskrift på grøn smoothie. Og det er jo så kun fra ét måltid. Så er du altså kommet godt på vej 🙂

    Næringsindholdet i 850 ml grøn smoothie med spinat og banan
    Nina fra Plantepusherne

    Udgivet 05/10/2018 Filed Under: ● Drikkelse, ● Oliefri eller HCLF, ● Raw & frugt, 🥦 Alle opskrifter Tagged With: Grønt, Vegansk brunch

    Søg i alle #tags

    Brunch - Børnefødselsdag - Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter
    Previous Post: « Syrnet mandelkærnemælk
    Next Post: Smuk salat med sorte bønner – og frisk oliefri dressing af æblejuice »

    Reader Interactions

    Comments

    1. Frk.Toffel

      06/10/2018 at 11:04

      Det ser lækkert og helse ud! Hvilket program, har du brugt til nærings beregning? 🙂

      Svar
      • Nina

        01/12/2018 at 14:33

        Jeg bruger altid cronometer.com, da jeg synes, at det er super brugervenligt. De har også en app til telefonen, som jeg tit bruger hvis jeg lige skal tjekke næringsindholdet i en fødevare.
        Vh Nina

        Svar
    5 from 10 votes (10 ratings without comment)

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Hej, Nina her 👋🤗 Det er en stor hjælp for os og dine med-læsere hvis du giver opskriften stjerner👇 tak 💖




    Primary Sidebar

    Velkommen til Plantepusherne!

    Her finder du veganske (100% plantebaserede) opskrifter og guides til det veganske køkken. Vi gør os umage med at hjælpe dig godt igennem opskrifterne med masser af billeder og grundig vejledning. Læs mere om PlantePusherne her.

    Kategorier

    • ● Aftensmad, elementer til (31)
    • ● Aquafaba – 'æg' af kikærtevand (19)
    • ● Børnevenlig mad (54)
    • ● Dressing · sovs · dip mm (14)
    • ● Drikkelse (12)
    • ● Festmiddag (28)
    • ● Glutenfri mad & bagværk (35)
    • ● Is & pindis (11)
    • ● Jul & nytår (35)
    • ● Kage · konfekt · dessert mm (31)
    • ● Oliefri eller HCLF (73)
    • ● Pålæg (11)
    • ● Påske (16)
    • ● Raw & frugt (22)
    • ● Salte snacks · chips · drys (7)
    • ● Vegansk 'kød' (12)
    • ● Vegansk smør · ost · yoghurt · koldskål mm (24)
    • 14 succeshistorier (1)
    • Hjælp til vegansk madlavning (22)
    • Krea-Nina (6)
    • Vores liv (18)
    • 🥦 Alle opskrifter (134)
    • 🇬🇧 English (17)

    instagram – følg med bagom bloggen :)

    Vegansk for begyndere

    Collage af veganske madbilleder

    #Tags

    Copycat - DIY - Grønt - Gærflager - Kartofler - Madpakke - Pasta - Sommer - Top 10 opskrifter - Brunch - Børnefødselsdag - Juleaftensmenu

    Se et vegansk basislager

    vegansk køkken

    Veganske kogebøger

    Juxtapose af 12 miniature billeder af veganske kogebøger

    Footer

      Copyright © 2025 PlantePusherne - vegansk mad on the Foodie Pro Theme

      Rate This Recipe

      Your vote:




      A rating is required
      A name is required
      An email is required

      Recipe Ratings without Comment

      Something went wrong. Please try again.