Jeg kunne desværre ikke finde nogle billeder fra fødselsdagsmorgenen, og i det hele taget er det lidt begrænset hvor mange billeder jeg har fra denne fødselsdag. Det var jo også en måneds tid før jeg overhovedet startede bloggen her, så jeg var ikke gået i fuldt fotodokumentations-mode som efter bloggens start. Så her starter vi med at kigge på hvad vi serverede, da børnehaven var på besøg og så hvad vi serverede, da vi senere inviterede familie og venner til at fejre fødselsdagen.
Børnehavebesøg
Da en gruppe piger fra børnehaven kom på besøg på selve fødselsdagen, fik de pizzastykker med tomat/linse-sovs, tynde kartoffelskiver og en ‘ostesovs’. Fordi Røskva er helt pjattet med olivener var der det, på nogle stykker, men selvfølgelig ikke alle, da det ikke altid er et hit hos børn. Der var også ovnstegte kartofler, ærter og kikærter hvis nu nogle af pigerne foretrak ‘gennemskuelig’ mad. De tog godt fra, de små.
Til dessert en bananislagkage som jeg laver et blogindlæg om i nær fremtid. Læs om bananis her
Det lyserøde er frosne MODNE bananer blendet med jordbær og lidt rødbedesaft. Det gule er mango og bananer. Sovsen er lavet af kirsebær blendet med dadler. Hertil en masse kokosdrys farvet med frugt og grønt.
Besøg af familie og venner
Noget tid efter fejrede vi fødselsdagen med familie og venner. Der var inviteret en del raw-foodere og derfor er der nogle lidt specielle ting på bordet, jeg nævner i flæng: Bananer svøbt i salatblade, pyntet med agurker og Nigellafrø… De smagte nu altså godt og det var blandt andet det, jeg selv spiste mig mæt i 🙂 Vi prøver altid at nedtone gaveræset til fødselsdagene, og derfor var vi super glade for at modtage en frugtinstallation fra naboen som gave. Den pyntede fint på bordet.Udover det, var der ‘pizzaboller’, pandekager med kokosflødeskum, friske bær og frugtsalat. Desuden endnu to versioner af min bananislagkage. Den første var ‘normal’ og bestod af MODNE frosne bananer blendet med jordbær og inderst, mango blendet med banan og kardemomme.
Den blev overhældt med en chokoladesovs lavet af kokosolie, agavesirup og kakaopulver. Og så selvfølgelig kokosdrys.
Til rawfooderne var der en lignende islagkage, men her var bærrene f.eks ikke skoldet (en ‘risiko’ de gerne lever med) og sovsen bestod af dadler blendet med hindbær.
Inderst var der mango/bananis, vistnok med kardemomme.Til rawfooderne var der – udover alle bananerne til at lægge en solid bund – rå wraps lavet af squash, tomater, gulerødder mm. som blev blendet og dehydreret flade og skåret ud. Hertil fintsnittet grønt og en lækker sovs af modne mango blendet med frisk basilikum. I midten ses de rå dessertpandekager som blot er banan og mango blendet og hældt i dehydratoren. De blev spist med frugtsalat.
Se mere inspiration til hvad man kan servere til vegansk fødselsdag for børn og eventuelt voksne. Fra da Røskva fyldte 3 år og 5 år:
Kamilla
Hvordan bliver din islagkage når du tager den ud? Skal den stå og tø i et stykke tid eller? 🙂 Mvh.
Nina
Hej Kamilla, den er meget fast i det så vidt jeg husker, så ja den må godt stå og tø lidt op. I modsætning til f.eks. Vienettaen, som skal serveres med det samme.
Jeg beklager det sene svar og håber at du alligevel kan få glæde af det.
Venlig hilsen Nina