Vi lavede nogle år i træk et afsindigt populært koncept med vegansk julefrokostcatering som kunne bestilles helt ned til 1 kuvert. Det blev leveret/afhentet i to (kompostérbare) engangsbakker og så i samlet tilstand således ud.
Hvis du er kok/cater/restaurant/café eller på anden måde søger inspiration til hvordan en hammer lækker vegansk julefrokost, som ligner traditionel dansk julemad, kan brygges sammen – ja så lad dig endelig inspirere 🙂
Hvad er vegansk julefrokost?
Julemad med masser af smag og velkendte retter, 100% plantebaseret altså uden nogen former for dyr, mælk eller æg. Dette er en sund, lækker, miljøvenlig og stadig overdådig julefrokost ud af huset, der tilfredsstiller både ganer, maver og opfylder juleforventningerne. Det hele var lavet fra bunden (på nær et par enkelte småting) og der er kun brugt gode, primært økologiske råvarer. Da vores julemad var 100% fri for både mælk og æg egner den sig også til laktoseintolerante samt æggeallergikere og selvfølgelig også vegetarer. Ved særlig aftale kunne laves en glutenfri løsning hvor brødet udelades og der bruges glutenfri ingredienser.
Her er en anmeldelse efter vores første julefrokostcatering-job sidste år:
Vores veganske/vegetariske julemenu så således ud
—HØJTBELAGT HJEMMEBAGT RUGBRØD med—
1) Et stort hit: Karrymarinerede bagte auberginer m. salat, syltede rødløg, æble og purløg – opskrift. Men forbered auberginerne som jeg gør i denne opskrift: https://plantepusherne.dk/lad-silden-svoemme-i-soed-staerk-sennepsdressing-oliefri/ SÅ LÆKKERT!
2) I stedet for postej/paté: Krydret postej m. salat, syltede rødbeder og agurk – opskrift
3) En super populær vegansk udgave af panerede fiskefileter: Sprøde panerede pastinakfileter m. salat, hjemmerørt remoulade med picklet grønt, rødløg, kapers, citron og frisk dild – opskrift
—VARME RETTER—
Saftige, stegte frækkedeller
Julekrydret gammeldaws rødkål – undlad at tilsætte andefedt!
Søde, friskkogte brunede kartofler – brug SMØRBAR fra Naturli eller evt. FRI margarine.
Fyldig, cremet rødvinssauce m. svampe – opskrift. Der findes masser af versioner af vegansk sovs. De kan laves helt uden fløde eller i stedet med plantefløde som f.eks. Soja Cuisine. SMØRBAR eller fri margarine i stedet for smør hvis den skal opbages. (DU kan helt sikkert lave den flottere end os 😀 – men ‘kæft den smager godt!)
Lækkert grønt indslag, f.eks. salat af broccoli eller grønkål
—DESSERT—
Frisk og sød Ris á la mande med hel vanille og kirsebærsovs (med 1 hel mandel hvis det ønskes) – risengrød lavet på plantemælk eller vand og vendt med sojapiskefløde. Søg vegansk risalamande
Vores veganske julefrokostmenu kunne laves for 259 pr. kuvert.
Vegansk økologisk glutenfri vegetarisk klimavenlig julefrokost julemenu