1
Bruger du mosede tomater fra flaske vil jeg anbefale at du lige runder smagen af med noget sødt, f.eks. lidt sirup eller sukker eller et nip natron (der neutraliserer syren). Den korte kogetid gør nemlig at tomaterne ikke opnår samme sødme som ved langtidskogning. En sjat sojamælk giver creme til sovsen, friske tomater, hakket grønkål og en rest kikærter.
2
På vej ud af døren? Ingen problem! Her er en one-pot kastet sammen mens Mathias stod og skyndte på mig: Frossent grønt, lidt kokosmælk, krydderier og det sidste af en frisk mynte. Det hele hældt i en ex-tofuglasbøtte og stoppet i en varm sok – så den ku’ holde varmen og jeg ku’ holde på den. Husk gaflen 🙂
3
En herlig omgang ruskomsnusk ‘a la tomate’ bestående af en tofurest i tern, finthakket grønkål, mosede tomater fra glas, friske tomater, soltørrede tomater kogt ind og toppet med avo inden servering.
4
Frisk finthakket grønkål, oliven, ærter fra frost.
5
En rest kokosmælk, friske tomater, frisk spinat og gulerødder. Frisk ingefær og sesamkerner
7
Her er det meste væske kogt væk. Der er friske tomater og spinat i og drysset med kokos
8
Frisk spinat er en af mine favoritter i One-Pots. De sidste minutter PROPPES gryden med evt. hakket babyspinat. Rør rundt og lad det koge lidt med når det begynder at falde sammen. Det svinder ind til næsten ingenting, så spar ikke på det! Desuden en rest tofu, (lidt) frisk citron og lidt kikærter. Krydret med friskrevet ingefær.
9
Da majs- og grønkålssæsonen på Ventegodtgård overlappede hinanden blev det til den her sammen med friske tomater og strimler af hvidkål.
10
Her fornemt serveret i husets eneste forhåndenværende, rene stykke service, et syltetøjsglas: Svampe, friske tomater godt krydret med friskrevet ingefær og friskkværnet sort peber. Lige til at få varmen af i en kold tid!
11
Vil du have masser af tyk, cremet sovs, kan du røre lidt majsmel med vand og komme det i som jævning. Det har jeg gjort her med de mosede tomater, sojamælk og ærter fra frost. Krydret med løgpulver og hvidløgspulver.
12
Skiver af portobello, rød peber, ærter fra frost, en lille skive citron toppet med små avokadotern.
13
I mangel af kokosmælk, kan du lade en håndfuld kokosflager koge med fra start. Her med en portobellosvamp i skiver, ærter fra frost, halv skive citron, ingefær og dryppet med lys tahin og sojaristede kerner inden fortæring.
Skriv et svar