Hvis du søger på ‘vegansk’ hos en boghandler, får du oftest en masse vegetarisk, flexitarisk og alle bøger med ordet ‘grønt’ i titlen med. Det slipper du for her.
Herunder finder du en komplet liste inklusive de nyeste 100% veganske kogebøger, der er udgivet på dansk. Så hvis du leder efter den bedste veganske kogebog, er du kommet til det rette sted.
Her er alle 100% veganske kogebøger på dansk:
Søg efter emner/årstal …
Bemærk at siden indeholder annoncelinks.72
2023
Kærlige madpakker
Mia Sommer (2023)
200 sider
Lækre og sunde opskrifter til frokost og dagens øvrige måltider. Kærlige madpakker indeholder 75 plantebaserede opskrifter på blandt andet hjemmelavet pålæg, sunde snacks, bagværk, måltidssalater med mere. Bogen byder på masser af tips og idéer til, hvordan det kan gøres lidt nemmere og sjovere at lave gode madpakker i hverdagen, og hvad der er værd at huske, når du vil sammensætte en sund madpakke.
Læs mere …
Bogen er også til dig, der ønsker inspiration til lækker og farverig mad, uanset om du laver madpakker eller ej. Opskrifterne kan blandt andet bruges til frokosten derhjemme, picnic eller endda til aftensmad eller morgenmad.
Mia er mor til tre børn og har smurt i omegnen af 4000 madpakker gennem årene. Hun er også forfatter til kogebøgerne Vegansk velvære, Veganske fristelser, Vegansk madglæde, Fantastiske bælgfrugter og har bidraget med opskrifter til bogen Grønne spirer – alt om vegansk ernæring til børn.
Grøn mad – grøn energi
Johanne Moesgaard (2023)
192 sider
100 opskrifter til en grønnere livsstil. Plantebaseret kogebog til hele familien med farverige og mættende opskrifter uden løftede pegefingre hjælper til grøn livsstil.
Læs mere …
Udover at bidrage med smukke farver, så der også er noget for øjnene, så er grøntsager fyldt med gode næringsstoffer og vitaminer. De indeholder kostfibre, som er guf for tarmene. Hvis der er noget, der er sundt og giver god energi, så er det at spise planterigt og varieret. De nye officielle kostråd med over-skriften ’Godt for sundhed og klima’ anbefaler, at vi spiser maks. 350 g kød om ugen og ”planterigt, varieret og ikke for meget”, herunder gerne 100 g bælgfrugter om dagen.
Men hvordan gør vi lige det i praksis? I denne bog har Johanne Mosgaard samlet 100 opskrifter med inspiration til plantebaseret mad. Her er alt fra morgenmad, mættende salater, dressinger og dips til aftensmad til hverdag, når det skal være nemt og hurtigt, men også til gæstemad. Derudover er der også lækre snacks og mellemmåltider, som passer fint i madpakken.
Ud fra devisen om at grøntsagsmad er for alle, har Johanne Mosgaard lavet en kogebog, der kan forene og samle hele familien om at spise sundere – så alle kan være med. Både dem der spiser kød, fisk, æg og mælkeprodukter, og dem der ikke gør. Fælles for opskrifterne er, at grøntsagerne og de grønne proteiner spiller hovedrollen.
Johanne Mosgaard har tidligere udgivet Vegansk Grundkøkken samt Vegansk (der er udsolgt men fås som e-bog) og Grønskolling, der kan købes brugt.
Bæredygtig gourmet
Gittemarie Johansen (2023)
209 sider
Plantebaseret festmad uden spild. Denne kogebog klæder dig på til at udforske det grønne gourmetkøkken. Med afsæt i zero waste-mentaliteten er der fokus på at undgå madspild og øge brugen af lokalt sæsongrønt til at sammensætte ekstravagante festmiddage.
Læs mere …
Grøn mad er efterhånden blevet udbredt i de danske hjem – og flere og flere vælger i forskellig grad at omlægge deres kost til grønnere, sundere og mere bæredygtige retter.
Desværre mister mange pusten, når de grønne vaner skal forenes med højtider eller fest – for hvordan gør man nu lige en gulerod luksuriøs?
Svaret får du her i bogen, som er fyldt med masser af inspiration til din plantebaserede og bæredygtige fest.
Bogen indeholder plantebaserede gourmetopskrifter til alle festlige anledninger og højtider. Derudover får du anvisninger og ideer til mere bæredygtige køkkenvaner, tips til at undgå madspild og idéer til stemningsfyldt borddækning.
Både nybegyndere og mere øvede i køkkenet kan være med. Det fælles udgangspunkt er kærligheden til mad og et ønske om at udforske og udfordre vores forståelse af, hvordan en luksuriøs festmiddag ser ud.
Bogen er til dem, som ønsker at lære mere om det plantebaserede køkken, til dem, som ønsker inspiration til at lave grøn gourmet, og til de madnørder, som savner at blive udfordret i det plantebaserede køkken.
Om forfatteren: Gittemarie Johansen udgav sin første bog Bæredygtig Badass – en zero waste livsstilsguide i 2020, en udgivelse, som i 2022 blev oversat og udgivet internationalt. Hun har siden 2016 holdt foredrag om grøn omstilling og zero waste-livsstil og arbejdet både i ind- og udland med forbrugermønstre og bæredygtighed.
Veganske kålhydrater
Celine Sams Nielsen, Morten Fenger & Anette Sams (2023)
208 sider
“Veganske kålhydrater” er Celine Sams Nielsen, Anette Sams og Morten Fengers oplysende, inspirerende og indbydende kogebog om, hvorfor vi ud fra videnskabelige perspektiver bør spise flere uforarbejdede grøntsager.
Læs mere …
Anette Sams har gennem en årrække forsket i, hvorfor vi mennesker bør spise flere uforarbejdede grøntsager og mindre sukker og kød. Hun har sammen med sin veganske datter, Celine Sams Nielsen, skrevet “Veganske kålhydrater”, der fortæller, hvorfor og ikke mindst hvordan, vi kan med leve med en kost udelukkende baseret på planter. I bogen bliver du også klogere på, hvordan raffinerede kulhydrater fra bl.a. pasta, brød og sukker skaber ravage i vores kroppen, og hvordan uforarbejdede grøntsager modsat styrker kroppens blodsukker, immun- og hormonsystem. Ved at skære ned på kødforbruget og spise mere plantebaseret styrker vi samtidens klodens klimasystemer og mangfoldige natur.
Slutteligt får du med “Veganske kålhydrater” også 25 super lækre veganske opskrifter, som kokken Morten Fenger har udviklet.
2022
Mor laver vegansk
Marianne Schjøler (2022)
107 sider
Opskrifterne tæller alt fra lækker middags-, frokostretter, julemad, brød og kager m.m. der vil gøre sig godt, når de forskellige årstider melder deres ankomst. Der er med andre ord, alt fra genkendelige mormorretter i grønne klæder til lidt mere moderne mad med et kødfrit tvist. Fælles for opskrifterne er, at de virker relativt enkle og ligetil. Indkøbslisterne er ikke meterlange.
Læs mere …
Den veganske bølge skyller forsat ind over os. Flere og flere modne forældre oplever, at deres børn dropper kødet til fordel for det plantebaserede valg. Men hvad kan man så servere? Den oplevelse har afstedkommet kogebogen ”MOR LAVER VEGANSK”. Som mor til Signe, der blev veganer, har Marianne valgt at skrive en vegansk kogebog, der henvender sig til andre mødre/fædre og nybegynder i samme situation. Bogen er først og fremmest en kogebog. Det er ikke her, du vil kunne få indblik i det veganske spisekammer. Selvom det er en bog til nybegyndere ud i det veganske køkken, forudsættes det b.la. at du har tjek på råvarer og ernæring. Alternativt må du søge indsigt andetsteds, bl.a. på nettet eller i andre bøger. Her kan du til gengæld få massevis af gode og gedigne opskrifter på vegansk hverdagsmad.
Apropos, der er ikke noget kød i
Maria Engbjerg (2022)
256 sider
I Danmark har vi en madtradition med at planlægge vores måltider omkring kødet. Når vi af forskellige personlige årsager enten ønsker at skære ned eller helt fjerne kødet fra vores kost, kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle lave mad.
Læs mere …
Apropos, der er ikke noget kød i er skabt ud fra en ide om at fjerne labels fra mad. For når vi sætter labels på, danner vi fordomme. Det kan naturligvis være ganske nyttig viden, om noget er glutenfrit eller vegansk, hvis du gerne vil undgå lige netop disse ting. Men når vi skal servere vegansk mad for vores ikke-veganske familie og venner, kan det være en rigtig god idé at pakke de veganske gloser lidt væk.
Lad mig give dig et eksempel: Du har inviteret familien til middag, men da du er på slankekur, har du valgt at spare lidt på kalorierne i aftenens menu. Du byder familien velkommen og præsenterer retten: Vi skal have fedtfattig lasagne … Tavsheden bliver nærmest larmende, for INGEN gider da at spise den. Derfor bruger Maria ikke “vegansk” foran nogle af de retter, hun laver. Og det er uanset, om det er på hendes restaurant Flavour Bastards, i Go’ Morgen Danmark på TV2 som kok, på hendes instagram eller i denne bog. Her er alt fra pulled mushroomburger, lasagne, chili sin carne til svampeshawarma og falafel. Alle opskrifter er veganske, men de er skabt med så stor smag, at når dine gæster har slikket deres tallerkner rene, kan du sige: ”Apropos, der er ikke noget kød i”. Velbekomme!
Rawfood 80/10/10
Karina Villumsen (2022)
166 sider
“Rawfood er mad i sin naturligste form. Mad, der hverken er forarbejdet, raffineret eller opvarmet. Friske frugter, grøntsager, bladgrønt, spirer, krydderurter, nødder, frø og kerner.
Læs mere …
Mad, som den findes i naturens egen indpakning, designet til at tilføre din krop næringsstoffer, mineraler og aminosyrer for at kunne være i balance og fungere optimalt.
Rawfood 80/10/10 er en anden måde at se på raw food på. Under en 801010 diæt spiser du overvejende frugter og grøntsager. Maden er let at lave. Det tager ingen tid og der bruges ofte kun et skærebræt, en kniv, en blender og en skål, samt det frugt du har lyst til. Jeg har samlet alle mine opskrifter og al min viden i denne bog, så det kan komme dig til gode på en let og overskuelig måde.”
Plantebaserede fristelser
– 60 opskrifter på kager, konfekt og is
Annette Hoeg Nielsen (2022)
176 sider
I denne kogebog har Anette taget udgangspunkt i det søde køkken og leverer 60 af sine bedste opskrifter: Et væld af kager, konfekt og is, som er lidt sundere end ellers.
Læs mere …
Her er alt fra hindbær rawcake, banankage, brownie med sorte bønner til ananas-kokos-is og nicecream med vandmelon. Det er opskrifter med enkle råvarer, der kan købes alle steder, og som er til at forstå. Opskrifterne er fyldt med varme farver, kreativitet og æstetik – det er lige til at blive glad i kroppen og i sindet af.
ANETTE HOEG NIELSEN er kvinden bag den succesfulde vegatariske blog og instagramprofil Mad med glød, hvor hun i mange år har delt plantebaserede madopskrifter til kroppen og lige så vigtigt sanserne. Anette er uddannet kostvejleder og har i mere 25 år beskæftiget sig med mad lige fra restaurantjob til arrangør af udelivskurser for pædagoger og pædagogmedhjælpere med maden som udgangspunkt.
Grønt smørrebrød
Kirsten Skaarup (2022)
250 sider
I “Grønt smørrebrød” deler Kirsten Skaarup sine skønne, grønne opskrifter på 100 % plantebaseret smørrebrød.
Læs mere …
Smørrebrød er en uomtvistelig dansk klassikker, som forener familier omkring bordet på tværs af generationer. Men i dag ønsker flere og flere at spise mere grønt, og smørrebrødet må følge med tidens trend.
Derfor har den erfarne Grønne kok, Kirsten Skaarup, samlet mere end 100 stykker smørrebrød baseret på grøntsager. Smagen af autentisk smørrebrød er dog intakt. Prøv fx en højbelagt med karamelliserede jordskokker, stegte løg og sprød tangbacon, lun svampepostej og surt eller ”fiskefillet” af panerede pastinakker!
Hun driver også sin populære madblog ‘KirstenSkaarup.dk’ (tidligere kendt som Kødfri Fredag).
Boller og lagkage på vegansk
– bag hverdagsfavoritterne uden æg, mælk og smør
Maria Engbjerg (2021)
En grundbog i klassiske salte og søde bageopskrifter omarbejdet efter veganske principper. En nyklassiker til det moderne køkken.
Læs mere …
Maria Engbjerg, som står bag madbloggen Vanløse Blues, har altid været glad for at bage. Men for seks år siden, da hun blev veganer, ophørte den interesse – for hvordan skulle hun lave lækre pandekager, fødselsdagsboller og kanelsnegle helt uden brug af hverken mælk, smør eller æg?
I dag har Maria genfundet glæden ved at bage. Og det viser sig, at det kan sagtens lade sig gøre at lave en vegansk chokoladekage med chokoladeglasur. En kage, der smager præcis som den, mormor lavede, og som får børnene til at slikke skålen ren. Den veganske kagebog er Marias bedste opskrifter, sødeste råd og mest uundværlige tips. Så du også kan bage alle de dejlige ting, du husker fra barndommen. På din egen måde.
Uanset om du er veganer eller bare vil prøve noget nyt, kan du føle dig sikker på, at det, du putter ind i ovnen – det være sig brunsviger og hindbærsnitter eller pølsehorn og burgerboller – kommer ud igen og dufter og smager, som du havde drømt om. Klar til servering!
Maria Engbjerg har i mere end 10 år skrevet om vegansk mad, og knap 50.000 følger med, når hun deler lige dele søde og grønne sager på sin Instagram @vanloseblues. Maria driver til daglig den veganske restaurant Flavour Bastards på Nørrebro i København.
Din grønne rejse
– en sund og stærk krop med plantebaseret kost
Tobias Schmidt Hansen & Louise Bruun (2022)
224 sider
Sammen med læge Tobias Schmidt Hansen hjælper ernæringsterapeut Louise Bruun dig til at leve (mere) plantebaseret. Du får viden, en masse praktiske råd og ikke mindst 60 opskrifter på fantastiske, smukke og velsmagende plantebaserede retter.
Læs mere …
Vi har ikke brug for endnu en lynkur eller et quick fix til et sundt og lykkeligt liv. At ændre sin livsstil er sjældent noget, man kan gøre over natten. Det kræver viden, planlægning og motivation.
Hvis man er i tvivl om, om ens kost overhovedet er god nok, er det selvfølgelig svært at fastholde motivationen eller finde den afgørende glæde i det. Louise og Tobias dræber nogen af de mest sejlivede myter om plantekost. JO! Du kan få rigeligt med protein uden at spise kød, du får heller ikke knogleskørhed af at skifte mælken ud med plantebaserede alternativer.
Faktisk er den plantebaserede kost den mest effektive måde at forebygge bl.a. inflammationer, diabetes 2, kræft og hjerte-karsygdomme på. De inspirerer og giver dig fundamentet til at komme i gang med den grønne kost – og ikke mindst til at holde fast – også når det bliver svært. Det hele funderet i videnskab, erfaring, begejstring og et dybfølt engagement i at hjælpe folk til at få det bedre.
Læs mere om Tobias Schmidt Hansen på hans hjemmeside.
Vegansk aftensmad
Michala Kramer (2022)
232 sider
Vegansk aftensmad er en kogebog med masser af skønne opskrifter på nem og lækker grøn aftensmad. Både til hvis man spiser rent vegansk eller bare gerne vil have mere grønt og kører med kødfrie dage.
Læs mere …
Bogen har mere end 100 opskrifter på retter til hele året rundt med inspiration fra alle verdens køkkener, og de er alle lige til at gå til. De indeholder kun få ingredienser og kan tilberedes uden svære teknikker – her kan alle være med.
Prøv fx klassiske retter som Paprikagryde, Tarteletter, Stroganof og Moussaka – her blot i lækre veganske versioner. Eller lav nyere retter som Auberginesteaks, Quinoadeller med søde kartofler og Ramensuppe. Bogen er inddelt i kapitlerne: Pastaretter, Frikadeller og nuggets, Simremad, Supper, Asiatisk, Mexicansk, Mellemøsten samt Tilbehør.
Michala Kramer eller Micadeli, som hendes Instagram-profil hedder, har på få år fået fantastisk mange følgere ikke kun i Danmark, men også resten af verden. Hendes opskrifter er blevet superpopulære, fordi de er enkle og inspirerende.
2021
Simple supper
Catherine Daverne (2021)
274 sider
Bogen indeholder flere end 100 opskrifter på lækre plantebaserede supper, toppings og tilbehør, tips til grønne kostvaner og oplysning om basal ernæring.
Læs mere …
Hjemme hos Catherine Daverne rangerer et suppemåltid som både simpelt, lækkert og sundt for krop og sjæl. Det skaber plads til sociale hyggestunder uden lange forberedelser. Og så elsker de fleste at skabe deres egen unikke suppetallerken med toppings og tilbehør ved bordet.
Simple supper er for alle, der drømmer om mere grønt og mindre stress i én og samme mundfuld. Og for dig, der ønsker at tømme grøntsagsskuffen og få flere plantebaserede måltider på menuen – uden at vælte budgettet eller gå på kompromis med smag og kvalitet.
Catherine Daverne er udlært kok fra Kong Hans Kælder og har en fortid på flere forskellige michelinrestauranter. Som ildsjæl, iværksætter og mor til to ved hun, hvordan det føles, når madlavning går fra at være kærlig omsorg til at blive en drænende tidsrøver. I samarbejde med portrætfotograf Helle Moos inviterer hun til nærvær og nydelse med Simple Supper.
Om forfatteren
Catherine Daverne er udlært kok fra Kong Hans Kælder og har en fortid på forskellige michelinrestauranter i London og København i begyndelsen af halvfemserne. Hun har flere kropsterapeutiske uddannelser bag sig og en livslang erfaring med spirituel praksis. Hun brænder for mere grønt, mindre stress og ligestilling mellem fysisk og mental sundhed. Som kogebogsforfatter inspirerer hun til plantebaserede måltider og mindful madlavning (mindfoodness), som forskningsunderviser i meditation og mindfulness udbreder hun værktøjer til mental sundhedspleje i det konventionelle behandlingssystem, og som sjælsrejseguide hjælper hun mennesker til dybere ro, nærvær og personlig frigørelse.Catherine står også bag kogebøgerne Kærlig køkkenkarma og Vegansk Gastroyoga.
Vegansk studiemad på 15 minutter
Maria Grønbech (2021)
128 sider
Vegansk mad behøver ikke at være tidskrævende eller besværligt. Opskrifterne her kan laves på 15 minutter og bruger kun ingredienser der kan købes i almindelige supermarkeder.
Læs mere …
De er alle sammen plantebaserede med fokus på fuldkorn og et minimalt indhold af raffineret sukker og fedtstof. Der kræves ingen køkken-maskiner ud over en elkedel – og heller ikke den store madlavningskundskab for den sags skyld.
Vegansk studiemad indeholder:
• 28 opskrifter på aftensmad
• 10 idéer til madpakken
• 10 idéer til morgenmaden
• 10 opskrifter på desserter og snacks
Hvis du mangler tid og overskud til at lave mad i hverdagen, er det denne bog du skal hive frem. Eller hvis du står og skal sende din søn/datter på kollegie, så er Vegansk studiemad den perfekte flyt-hjemme-fra gave. Men det er ikke kun studerende der kunne bruge en hurtig og nem aftensmad en gang imellem – det kan vi vist alle sammen!
Maria Grønbech er medicinstuderende og kender alt til de travle studiehverdage med alt for lidt tid til at lave mad, og derfor har hun udviklet opskrifterne i denne bog. Vegansk studiemad er et bevis på at en vegansk kost kan passes ind i selv den travleste hverdag og det mindste budget. Maria Grønbech er også forfatter af kogebogen Veganske hverdagsretter.
Plantebaseret power
Lisbeth Hagerup (2021)
232 sider
Bogen er fuld af gode ideer til at gøre din daglige mad mere sund. Her finder du nemlig info om mange af naturens mest supersunde råvarer med højt indhold af sundhedsfremmende stoffer.
Læs mere …
Bogen her koncentrerer sig om den sundhed du kan få gennem din mad. Der er mange gode grunde til at spise mere plantebaseret mad. Blandt andet fordi: Det gavner de sunde tarmbakterier, er antiinflammatorisk og klimavenligt.
Når kosten balanceres med de gavnlige næringsstoffer – proteiner, kostfibre, fedtstoffer, vitaminer med mere – giver den plantebaserede kost også en masse power. Alt det giver bogen på en overskuelig måde et godt indblik i.
Få inspiration i bogens plantebaserede univers!
Fantastiske bælgfrugter
Mia Sommer (2021)
148 sider
I “Fantastiske bælgfrugter” deler Mia Sommer sine nemme og klimavenlige retter med bønner, linser og kikærter.
Læs mere …
Bælgfrugter har et hav af fantastiske egenskaber. De er både sunde, billige, miljøvenlige og nemme at arbejde med i køkkenet. I denne kogebog giver den veganske kogebogsforfatter Mia Sommer tonsvis af inspiration til nye retter med bønner, linser, og kikærter, som både smager fantastisk og mætter behageligt. Opskrifterne byder på alt fra gryderetter, lasagne og salater samt søde sager som romkugler, kager og smoothie!
Du finder flere opskrifter fra forfatteren på hendes 100% veganske madblog MiaSommer.dk. Hun har tidligere udigvet de veganske kogebøger Veganske fristelser, Vegansk velvære, vegansk madglæde og er medforfatter på Grønne spirer om vegansk mad til børn.
Hjælp! Min søn er blevet veganer
Annette Søby (2021)
204 sider
“Hej, mor, jeg glæder mig til at komme at spise i aften. Husk nu, at jeg kun spiser vegansk, så intet kød, mælk eller æg.” Du står nu helt febrilsk i supermarkedet og forsøger at google dig frem til, hvor længe grønne asparges skal koge, før de smager af kød, og hvilket del af Asien Tofu ligger i.
Læs mere …
Kender du situationen? — så tag det helt roligt. Bogen her er til dig:
Nemme hovedretter, frokostretter, salater, tilbehør, kage og desserter, som kan matches og kombineres, også med de ikke-veganske retter, den øvrige familie spiser.
Den mad vi deler
Asta Just Schack (2021)
199 sider
Med fokus på det nærværende, nærende og hyggelige har Asta Just Schack samlet de opskrifter, som hun selv laver til og sammen med sine nærmeste.
Læs mere …
Mange af os er kommet væk fra at værne om vores mad. Vi bruger hverken tid på at tilberede den eller nyde den sammen med vores nærmeste. Morgenmaden købes undervejs, frokosten indtages foran arbejdsskærmen, og aftensmaden er en færdigret akkompagneret af tv’et. Den mad, vi deler viser vejen tilbage til samværet omkring et kærligt tilberedt måltid.
Her finder du plantebaserede og jordnære retter, som indbyder til at gå fra femte til første gear, tage sig tid til at tilberede maden fra bunden, værdsætte råvarerne og nyde det selskab, maden laves og indtages i.
Med sine enkle og æggende opskrifter er bogen perfekt til alle, der gerne vil spise mere plantebaseret og indimellem gribe det pusterum, som måltidet kan være i en travl hverdag.
Om forfatteren
Asta Just Schack har med stor passion lavet plantebaseret mad i mange år, og denne bog bliver hendes fjerde udgivelse om mad i det grønne univers (De tidligere udgivelser er ”Et Simpelt Grønt Liv”, der blev fulgt op af titlen ”Plantemadder” i foråret 2019. I 2020 udgav hun desuden “Mit grøenne morgenbord“). Hun viser sin æstetiske tilgang til mad og fantastiske sans for smag og minimalisme på Instagramprofilen @eatingthemplants, og udvikler samtidig opskrifter til magasiner og brands.
Mit glutenfrie plantekøkkenen
Sofie Birkelyng (2021)
231 sider
Mit glutenfrie plantekøkken er til dig, der gerne vil spise mere plantebaseret og glutenfrit, og som gerne vil inspireres til alle dagens måltider, så det altid er nemt og sundt.
Læs mere …
Bogen har 80 grønne retter, der sprudler af farver, smag og velbehag. Dette gælder, uanset om du er ny eller erfaren i et køkken.
Mit glutenfrie plantekøkken indeholder blandt andet forslag til spændende morgenmad, nemme madpakker, drikkevarer, lækre aftensmåltider samt skønne snacks, kager og andet bagvær
Kærlighed & kikærter
Thomas Erex (2021)
123 sider
Kogebogen Kærlighed & Kikærter udforsker kikærtens mange anvendelsesmuligheder i både det salte og søde køkken.
Læs mere …
Falafel og hummus er allerede populære retter med kikærter, men den lille bælgfrugt kan også trylles om til vafler, romkugler, pålægspølse og pålægssalat.
I bogen får du også inspiration og viden til at lave lækre desserter med aquafaba. Aquafaba er kogevandet fra kikærter, som kan piskes til skum og bl.a. bruges til at lave marengs, mousse, skumfiduser og flødeboller.
Thomas Erex har tidligere udgivet kogebøgerne Vegansk Julemad og Veganske Livretter. Derudover er han kendt som en af de allerførste veganske madbloggere i Danmark med bloggen Kærlighed & Kikærter. Du finder ham på Instagram under profilen @Thomaserex
Spis mere plantebaseret
Stig Ladefoged (2021)
364 sider
Spis mere plantebaseret er en forskningsbaseret gennemgang af sundhedsfordelene ved at spise flere grøntsager, frugter, fuldkorn, bælgfrugter, nødder og frø.
Læs mere …
De plantebaserede fødevarer er uundværlige i kosten, blandt andet fordi de er sprængfyldte med sundhedsfremmende stoffer som fx antioxidanter, plantestoffer og kostfibre. I bogen kan man læse om den fascinerende indflydelse en mere plantebaseret kost har på alt fra tarmbakterier og aldring til sygdomme som type 2-diabetes, hjerte- kar-sygdom og visse kræftformer.
Bogen er opdelt i først en detaljeret vidensdel og dernæst en hjælpsom praksisdel.
Spis plantebaseret
– din succesfulde kostomlægning
Kristina Hoffmann (2021)
247 sider
Bliv inspireret til at ændre din livsstil til en plantebaseret livsstil. Du får 70 inspirerende og nemme opskrifter med tilhørende næringsindhold om kalorier, protein, fedt og kulhydrater ved hver ret.
Læs mere …
Du får også værktøjerne til en vedvarende livsstilsændring og den nødvendige viden om proteiner, kulhydrater, fedt, omega-3, vitaminer og mineraler. Du bliver også klogere på vigtigheden af træning og meget, meget, meget andet. Bogen er det perfekte værktøj – der er ikke længere en undskyldning for ikke at komme i gang.
2020
Magiske måltider
Ditte Gad Olsen (2020)
“Jeg har lavet denne kogebog med 85 opskrifter til alle jer, som elsker Harry Potter …
Læs mere …
Til alle jer, som har drømt om at sætte tænderne i chokoladefrøer, drikke et krus sjælevarmende ingefærøl og vigtigst af alt skabe lidt mere magi i jeres liv.
Al maden i bogen er inspireret af den mad og de desserter, som (primært) hovedpersonerne spiser, drikker og til tider drømmer om, i bøgerne.
Ved hver opskrift er der sidehenvisning til den specifikke side, hvor retten bliver i nævnt i den pågældende bog. På den måde kan du slå op i bogen og skabe den helt rette stemning, imens du spiser det samme Harry, Ron og Hermione.”
Ditte Gad Olsen driver bloggen Vegansk for alle og har tidligere udgivet den veganske kogebog Vegansk for alle. Bogen købes ved at kontakte Ditte Gad Olsen via linket nedenfor:
Vegansk mad der mætter
Karoline Jonsson (2020)
156 sider
Bogen er skrevet som lige præcis den bog, Karoline Jönsson drømte om eksisterede, da hun først blev veganer. Faktum er, at hun i begyndelsen ofte var både sulten og ret træt af spinat.
Læs mere …
Derfor har hun samlet de opskrifter, der snart begyndte at køre på repeat i hendes køkken: Lækre basisretter, som kan smagssættes i forskellige retninger. Mad, der gør dig glad og varm, gør hverdagen nemmere og som altid bliver godt.
Desuden opskrifter på grundlæggende ting, som er gode at kunne lave, når man er veganer.
Hjemmelavet tofu, tempeh, havremælk, grøntsagsfars og en masse andet. Der er supper, gryderetter, dhal og chili. Koreanske pandekager, fritter, gratiner og smukt og fyldende bagværk.
Det grønne Asien
– umamikærlighed, ramenlykke og tofuens revanche
Rain Lundström (2020)
142 sider
Her kommer bogen, der løfter dine veganske køkkeneventyr til nye højder. Rain Lundström byder velkommen på en rejse i det asiatiske køkken og dykker ned i gastronomiske vidundere og smagssensationelle hemmeligheder.
Læs mere …
I Det grønne Asien tager hun det bedste fra Japan, Kina, Indien, Vietnam, Korea, Thailand, Sri Lanka, Malaysia og Indonesien. Her finder du alt fra umami-pakket japansk ramen og dumplings til hjemmelavet vegansk kimchi og hverdagsvenlig palak paneer.
Opskrifterne i bogen spænder over alt fra hurtige retter med råvarer, som du finder i ethvert supermarked, til nye bekendskaber. Du vil opdage nye råvarer, smagsvarianter, teknikker og få mulighed for fordybelse og tage din veganske madlavning til et helt nyt niveau.
Her lærer du at navigere i et asiatisk supermarked, så du kommer derfra med noget, du faktisk kommer til at bruge og blive fortrolig med i dit køkken.
Det grønne Asien er kogebogen til både hverdagsmadlaveren og til madnørden. Hils asiatisk vegansk mad velkommen, og gør dig klar til at blive henført af det grønne asiatiske køkken.
Vegansk madglæde
Mia Sommer (2020)
304 sider
Vegansk madglæde indeholder over 100 opskrifter på plantebaseret mad. Der er opskrifter til hele dagen og hele året.
Læs mere …
Her er alt lige fra morgenmad, frokost, aftensmad og snacks til festlige lejligheder. Der er fokus på velsmagende, nemme og sunde opskrifter, og der er masser af vejledning at hente, hvis man er ny i det grønne køkken.
Mia har stor erfaring med vegansk madlavning og livsstil, og hun har samlet alt, hvad man behøver at vide, i denne bog, hvis man vil spise sundere og grønnere eller blot har lyst til at indføre kødfri måltider i sin familie. Madglæden er central, for det handler ikke om begrænsninger, men om at udvide sin madmæssige horisont i nye og spændende retninger.
Plantekøkkenet
Gaz Oakley (2020)
224 sider
Plantekøkkenet tilbyder en eksplosion af smage med mere end 70 veganske opskrifter, der tager udgangspunkt i din hverdag og livsstil.
Læs mere …
Ved hjælp af små symboler, der viser, hvornår en opskrift er rig på proteiner, tager mindre end 15 minutter at lave eller kan lette din madlavning resten af ugen, er Plantekøkkenet beregnet til at få en vegansk kost til at fungere bedst muligt for dig. Ingen udenomssnak, ingen smarte ingredienser – bare fantastisk mad lavet af planter.
Gaz Oakley har samlet flere end en million følgere på sociale medier med sine spændende veganske retter. Du finder ham på Instagram under @gazoakley.
Planterøddernes hverdagsfavoritter
Stig Ladefoged & Dennis Krogsdal Madsen (2020)
228 sider
I tvivl om, hvordan du kommer i gang? Her får du både viden om plantebaseret kost og inspiration til, hvordan du får flere grønne fødevarer på tallerkenen uden for meget sved på panden.
Læs mere …
Du får over 70 hverdagsopskrifter lavet fra bunden med betagende bælgfrugter, fyrrige fuldkorn, gavnlige grøntsager, forførende frugter og nydelsesfulde nødder. Råvarer, der giver dig optimal sundhed, næring og smag.
Den plantebaserede kost
Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen (2020)
408 sider
Denne nye udgave af Den populære bog “Den plantebaserede kost” går i dybden med, hvad forskningen fortæller om sammenhængen mellem kost og sygdom, og gør op med mange forvirrende myter.
Læs mere …
Målet med bogen er at give danskerne en grundlæggende forståelse for, hvorfor og hvordan livsstilssygdomme udvikles, så det står mere klart, hvad den mest sundhedsfremmende kost er. For ikke alene er det muligt at forebygge sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes, men også at behandle dem – ved at spise en plantebaseret kost
Bogen gennemgår kostmyter, misforståelser omkring inflammation, antioxidanter, mættet fedt, insulinresistens og mange andre vigtige emner og giver svar på alle de hyppigt stillede spørgsmål omkring plantebaseret ernæring. Derudover bringes en grundig guide til, hvordan man kan leve plantebaseret, inkl. opskrifter til at komme i gang.
Alle kapitler i denne 2. udgave er opdateret med den nyeste videnskabelige litteratur. Derudover er tilføjet nye kapitler om træning, miljø og klima samt en lang række nye spændende opskrifter.
Mit grønne morgenbord
Asta Just Schack (2020)
248 sider
Bogens tykke omslag huser over 100 opskrifter på alt fra varm grød med karamelliseret bananer, til grønne, sprøde vafler og smoothiebowls med talrige spændende toppings.
Læs mere …
Morgenmaden i dag cirkulerer omkring mælkeprodukterne. Den sure yoghurt, komælk i kaffen og ost på håndværkeren, der først er blevet smurt med et godt lag smør. Men tænk sig engang, at man kan gøre hele morgenmadsritualet plantebaseret!
Her finder du sirupper, marmelade, kanelsnegle og alt det, der både skal kunne mætte i en solid hverdagsmorgen og forkæle smagsløgene i weekenden, hvor der er tid til at bruge lang tid i køkkenet og nyde små og mindre små, sultne munde. Alt dette finder du i ”Plantebaseret morgenstund”.
Der bliver bestemt ikke sparet på lysten og fantasien i bogen, der både inspirerer og gør brød- flov. Man siger, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, så hvorfor ikke tillade sig selv at kredse lidt mere om den?
Bogen er perfekt til dem, der ønsker at udvide deres morgenmads-horisont og ønsker himmelske, plantebaserede opskrifter, der behager i alle aldre. Udover de mange gode opskrifter, sætter billedernes æstetik ikke en stopper for sulten heller. Bogen indbyder til varme kram og hyggelige stunder, familiært samvær og fantastiske smagsoplevelser.
Om forfatteren
Asta Just Schack har det meste af sit unge liv haft en stegepande i hånden. Inden for de seneste år har fokus primært været på det plantebaserede madunivers, og gennem Instagram-profilen @eatingthemplants bliver flere tusinde følgere dagligt inspireret af de plante- baserede retter, hun præsenterer på smukkeste vis. I foråret 2018 debuterede Asta Just Schack med bogen ”Et Simpelt Grønt Liv”, der blev fulgt op af titlen ”Plantemadder” i foråret 2019, og nu kommer så den tredje i rækken. I 2021 udgav hun desuden “Den mad vi deler“.
Vegansk Grundkøkken
Johanne Mosgaard (2020)
272 sider
Du får 140 opskrifter fulde af smag og farve til morgen, middag og aften og masser af gode råd til, hvordan du styrer uden om det animalske uden at lide afsavn.
Læs mere …
Bogen er til dig, der har levet som veganer i mange år og savner ny inspiration, eller til dig, der er vild med grønt eller bare gerne vil indføre et par kødfrie dage om ugen eller ikke tåler mælk og æg.
“Vegansk grundkøkken” af Johanne Mosgaard er en skøn vegansk kogebog, der præsenterer læseren for det veganske køkken og besvarer de mange spørgsmål man kan have, hvis man ikke er vant til (eller veløvet i) at lave vegansk mad.
Med hjælp fra bogens mere end 130 lækre og farverige opskrifter på retter til hverdagen og festlige lejligheder, vil du snart have fået en masse spændende forslag til alt fra morgenmaden og madpakken til supper, snacks og julemad.
Johanne Mosgaards geniale og propfyldte veganske kogebog, “Vegansk grundkøkken”, er derfor et perfekt sted at starte for nye veganere, der ønsker at leve en helt plantebaseret livsstil og lære om de allerbedste alternativer til animalske produkter.
Plantebaseret familiemad
Stina Dannerfjord og Isabel Christensen (2020)
167 sider
… skønne plantebaserede opskrifter, der vil bringe glæde ved hele familiens middagsbord for store og små. I kogebogen finder opskrifter til både morgenmad, frokost og aftensmad samt snacks indimellem.
Læs mere …
Derudover genfortolkes en række elskede klassikere med opdaterede grønne ingredienser.
Sammen med de lækre grønne opskrifter giver bogens forfattere også en række gode råd til hvordan du langsomt får mere frugt og grønt ind i hverdagen, og langsomt udfaser kød, æg og mejeriprodukter til både gavn for krop, sjæl og miljøet.
“Plantebaseret familiemad” er Stina Dannerfjord og Isabel Christensens grønne kogebog, der gør vejen til et sundt og grønnere liv nem og velsmagende.
Trods gode intentioner om sundere og grønnere madvaner, kan det være svært at implementere i en travl families hverdag. Derfor har Stina Dannerfjord og Isabel Christensen udviklet en række enkle, skønne plantebaserede opskrifter til “Plantebaseret familiemad”, der vil bringe glæde ved hele familiens middagsbord for store og små. I kogebogen finder opskrifter til både morgenmad, frokost og aftensmad samt snacks indimellem. Derudover genfortolkes en række elskede klassikere med opdaterede grønne ingredienser.
Veganer på deltid – en trin for trin guide
Lene Hansson (2020)
188 sider
Ved at leve vegetarisk og siden vegansk, opdagede Lene Hansson, at hun blev fri for en række sygdomme, der havde plaget hende i mange år, såsom irritabel tarm, allergi, astma, eksem, leddegigt og overvægt.
Læs mere …
Det er baggrunden for Lene Hanssons Veganer på deltid, en fremkommelig opskrift på “en trin for trin” livsstilsbog.
Det handler om spisevaner, men det handler også om immunforsvaret, og om virus, miljø og sundhed, Og selv om der er både for og imod, at vi skærer ned på bl.a. kød, så er en ting helt sikkert; man får et bedre helbred, fordøjelse og psyke, af at spise en mere plantebaseret kost, siger Lene Hansson.
Når tiderne skifter, bliver vi nødt til at tage skeen i en anden hånd. Nu udgiver Lene Hansson en bog, som har været ventet længe, en bog om hendes egen kostomlægning. En omlægning, både af hensyn til miljøet og folkesundheden. For mange er det svært og urealistisk at foretage en konsekvent kostomlægning til vegetarisk og vegansk kost. Derfor titlen: Veganer på deltid.
2019
Vegansk Julemad
Thomas Erex (2019)
102 sider
I bogen får du spændende opskrifter på lækre, plantebaserede retter til julemiddagen og julefrokosterne, som også sagtens kan bruges til andre af årets festlige lejligheder.
Læs mere …
”Vegansk julemad” af Thomas Erex er en lækker nyhed til både veganere, vegetarer og deres familiemedlemmer.
Vegansk mad behøver ikke kun være for veganere – og alle opskrifter er smagstestet og godkendt af kødspisere. ”Vegansk julemad” af Thomas Erex giver god inspiration til alternativer og supplementer på det klassiske julebord eller som udgangspunkt for den veganske vært.
Opskrifterne strækker sig fra lækkerier til pålæg, hovedretter og tilbehør. Retterne er nemme at kaste sig over, så du kan med lethed nyde en plantebaseret menu til jul sammen med familien.
Thomas Erex har også udgivet kogebøgerne Kærlighed og Kikærter og Veganske Livretter. Han driver bloggen Kærlighed & Kikærter og du finder ham på Instagram under profilen @Thomaserex
Hold vægten – plantemad fra mit grønne køkken
Claus Dalby (2019)
304 sider
Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken” er en god bog at have ved hånden efter et vægtab, hvor Claus Dalby giver gode råd og deler over hundrede af sine grønne, lækre og nemme opskrifter fyldt med næring og velsmag.
Læs mere …
Hemmeligheden bag at holde vægten er, at man ikke ser vægttabet som en midlertidig kur men som en bestandig livstilsændring. Det er dog sværere end det lyder!
Når euforien over at have smidt de overflødige kilo, først har lagt sig, begynder for mange en ny kamp for at holde vægten. Den kendte havemand, Claus Dalby, har selv været igennem et vægttab på 40 kilo, og har holdt det siden. Han ved derfor, hvordan man holder vægten nede med sund mad – uden at gå på kompromis med den gode smag!
Vegansk – for begyndere
Elizabeth Nebelong (2019)
127 sider
“Vegansk” af Elizabeth Nebelong er en lækker kogebog med simple, velsmagende veganske retter til morgen, middag og aften.
Læs mere …
Elizabeth Nebelong har til denne indbydende kogebog samlet 40 enkle og lækre opskrifter på veganske retter, der indeholder alle de vitaminer og mineraler, som kroppen behøver i løbet af dagen. Hun har skrevet bogen til alle os, som ønsker inspiration til at spise sundere måltider med mere grønt.
“Vegansk” indeholder inspiration til alle døgnets tre måltider med blandt andet morgenmad, salater, fastfood, pasta samt søde ting som kager og nicecreams. Kogebogen er særligt velegnet til veganske nybegyndere.
Vegansk med 7 ingredienser
Rita Serano (2019)
175 sider
Rita Serano, som har spist vegansk i 20 år, viser, hvor let det kan gøres. Hun har skabt en samling skønne, nærende og fantastisk lækre retter, som kun kræver syv ingredienser eller færre – og så er de ovenikøbet fri for forarbejdede fødevarer!
Læs mere …
Blandt de mange fedtfattige retter finder du krydrede morgentacos, en quiche med ovnbagte cherrytomater, en surinamsk curry og en delikat banan- og valnøddeis. Bogen indeholder også opskrifter på uundværlige veganske grundsten som mandelmælk, mandelfeta, sød eller syrlig cashewnøddecreme og hjemmelavet yoghurt og grøntsagsbouillon.
Sig farvel til alle de færdiglavede og forarbejdede produkter, og bring din krop i balance med kernesund vegansk mad.
Veganske hverdagsretter
Maria Grønbech (2019)
276 sider
Vil du gerne leve sundere og grønnere, men kan du ikke overskue at skulle ændre dine spisevaner og sammensætte helt nye menuer?
Læs mere …
Vil du gerne nyde mad uden kød og mælkeprodukter – måske bare en dag om ugen – med mindre sukker og fedt og færre tilsætningsstoffer, men er du bange for at skulle give afkald på dine livretter og nemme hverdagsløsninger?
Så er Veganske hverdagsretter kogebogen til dig. Her får du opskrifter på retter, du er vant til at spiste, blot tilberedt på en grønnere måde. Retter, du genkender og nemt kan implementere i dine hverdagsmenuer. Opskrifterne bruger gode, billige og plantebaserede råvarer og ingredienser – og åbner for masser af variationer og erstatninger.
Maria Grønbech, stud.med., har levet vegansk hele sit liv og har eksperimenteret med veganske retter, siden hun var 12 år. Veganske hverdagsretter er for alle, der gerne vil have mere grønt i deres liv.
FRI
Mikuna (2019)
244 sider
Opskrifterne er simple og slår et kæmpe slag for brug af plantekød i lækre retter med masser af bid, krydderier og frem for alt smag.
Læs mere …
Bogen er opstået i forlængelse af det veganske madunivers, som Sigrid, Mette og Line, kvinderne bag cafeen Mikuna i Aarhus, har skabt, både i cafeen, på festivaller og diverse street food-arrangementer med stor succes landet over.
Smagen er i centrum, og bortset fra dogmet “altid vegansk” er der ingen regler.
Opskrifterne bevæger sig jorden rundt og tilbage igen til mormorretter med jyske rødder. Man finder selvfølgelig opskriften på “Danmarks bedste burger” – konkurrencen Mikuna vandt i 2018.
Plant Power Fitness
Casper Bilton (2019)
254 sider
Den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton giver opskriften på, hvordan du kan komme i dit livs form med en sund plantebaseret kost.
Læs mere …
Denne bog vil guide dig igennem kosten, som du skal spise for at få succes med din træning. Den plantebaserede kost vil give dig et boost, som du aldrig før har prøvet, og gøre træning og motion en del sjovere og mere spændende. Bogen kan bruges af enhver, som gerne vil i form, men kan også læses af professionelle atleter, som har brug for inspiration til at nå deres målsætninger.
Casper Bilton giver svar på, hvor vi skal få de gode næsringsstoffer fra, hvordan kostplanen skal se ud, og hvorfor vi bør spise grønnere. Han går i dybden med nogle af de vigtigste studier, giver ny viden omkring menneskets anatomi og kosten, berører de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved den plantbaserede kost, og hvordan vi kan undgå mange livsstilssygdomme, så vi kan forblive aktive, også efter de 50.
Også Casper Biltons personlige beretning indgår: Hvordan han valgte at skifte kost for at opnå en bedre præstation og på kort tid opnåede imponerende resultater, samtidig med at han slap af med kronisk astma, dårlig hud og en mental løbeblokade.
Endelig er der sidst i bogen et powerfyldt træningsprogram samt 10 plantebaserede træningsopskrifter.
Om forfatterenCasper Bilton har spillet professionel og elitehåndbold, siden at han var 18 år. På rejsen til at forbedre sine præstationer stødte Casper på den plantebaserede kost, og efter at have eksperimenteret med kosten i et stykke tid, besluttede han at forblive på kosten og uddanne sig selv til plantebaseret kostvejleder & personlig træner. Igennem de seneste år har han hjulpet alt fra ungdomsspillere i diverse sportsgrene til landsholdspillere i håndbold.
Casper blev kåret til Årets Veganske Atlet 2016.
Vegansk Mad
Gaz Oakley (2019)
224 sider
Er du fristet til at prøve vegansk mad, men ved ikke, hvordan du kommer igang?
Læs mere …
Eller vil du bare gerne gøre kødfri mandag til en ugentlig begivenhed? Så er der hjælp at hente i Gaz Oakleys nye bog, hvor maden er smagfuld, modig og fuld af smukke farver.
Hovedsagen i Gaz Oakleys 100 lækre veganske opskrifter er først og fremmest masser af SMAG. Fra kokosgryde med stegte melbananer til Kentucky Fried Chick’n og sommerruller med sød chilidip, fra matcha-is til saltkaramel-barer med mandler og kakao. Det er alt sammen super velsmagende mad, der bare tilfældigvis også er vegansk.
Vegansk Gastro-yoga
Cathrine Daverne (2019)
280 sider
Bogen er for alle, der ønsker inspiration til kærlige kostvaner, mindful madlavning og fif til at trylle i det veganske køkken.
Læs mere …
Du får let tilgængelige opskrifter på et væld af små fristelser, forretter, hovedretter, desserter, lækkert tilbehør og brød – skabt af alt godt fra den grønne verden og derudover også uden mel og gluten.
Udover opskrifter, får du nogle af yogavidenskabens værktøjer til velvære og mere energi. Begge dele er en forudsætning for at blive en bevidst forbruger og skabe bæredygtige kostvaner, der tjener dig selv og andre.
Du får også øvelser til mindful madlavning og en introduktion til ayurveda.
Plantebaseret fars
– kødelskerens veganske kogebog
Sofie Bild (2019)
130 sider
“Plantebaseret fars” af Sofie Bild er kødelskerens veganske kogebog!
Læs mere …
Du kender det sikkert godt: Du vil gerne indføre en kødfri dag om ugen, lave mad til din vegetariske ven eller bare generelt leve mere plantebaseret. Men hvordan gør man dét, hvis man samtidig ikke vil slippe alle hverdagsfavoritterne som burgere, frikadeller og kødsovs? Svaret findes i Sofie Bilds nye bog, Plantebaseret fars, hvor du får opskrifter på alle klassikerne – bare i en grønnere forklædning.
Findes der mon et alternativ til de populære og klassiske hverdagsretter med kød som frikadeller, kødsovs og burgere? Ja! Sofie Bild har i sin kogebog ”Plantebaseret fars” samlet en række grønne, sunde og velsmagende retter, der er så gode, at du glemmer, der slet ikke er kød i…
Med Sofie Bilds 36 opskrifter kan du trygt kaste dig ud i grønne fortolkninger af velkendte og klassiske retter. Prøv eksempelvis bønneburgeren, frikadeller på quinoa, valnøddebolognese eller hvad med shawarma og lasagne lavet på linser?
Sofie Bild er kendt fra sin madblog Knæhøjkarse, hvor hun skriver om alskens lækker plantebaseret mad.
Vegansk LCHF
Henriette Vesterbak (2019)
84 sider
Denne kogebog indeholder opskrifter og idéer til en 100 % plantebaseret måde at spise low carb high fat på.
Læs mere …
Vegansk LCHF er fuld af liv, lækker mad og spændende grøn måltidsinspiration!
I bogen får du:
- – 21 sammensatte måltider fordelt på morgenmad, frokost og aftensmad (i alt 35 opskrifter)
- – Inspiration til at spise LCHF uden kød og andre animalske produkter- Information om kulhydratsensitivitet og gode erfaringer med vegansk LCHF
- – Forslag til et vegansk LCHF-basislager
- – Gode tips og tricks til at komme i gang.
Har du en tendens til at overspise, når du spiser kulhydrater? Mætter kulhydrater dig ikke særligt længe? Og bliver du oppustet af kulhydrater? Så er LCHF sandsynligvis noget for dig.
Kogebogen egner sig især til dig, der:
- – Spiser traditionel LCHF, og som gerne vil have inspiration til måltider uden kød, æg og mælkeprodukter- Er veganer eller vegetar, og som gerne vil reducere dit indtag af hurtige kulhydrater- Har oplevet, at din krop reagerer negativt på kulhydrater, og som har brug for nogle lækre opskrifter til at komme i gang med LCHF.
Om forfatteren: Henriette Vesterbak er født i 1978, uddannet cand.ling.merc. i fransk og har været veganer siden 2006. I de seneste tre år har Henriette eksperimenteret med at spise vegansk LCHF, og hun deler i denne kogebog ud af sin erfaring og opskrifter.
Plantemadder – grønne håndmadder, sandwich og burgere
Asta Just Schack (2019)
208 sider
“Plantemadder” fortæller dig alt, hvad der er værd at vide, om at lave madder med plantebaseret pålæg.
Læs mere …
Asta Just Shacks skønne opskriftsbog “Plantemadder” gør det dejligt nemt og super lækkert at spise plantebaseret. Den vil utivivlsomt vil tiltale enhver, der ønsker at spise mere grønt, leve sundere og være mere bæredygtig i hverdagen.
Bogen præsenterer bl.a. de utallige lækre kombinationer, der findes, for brød med grønt pålæg og smørrelse såsom hummus eller pesto.
Asta Just Schacks mange opskrifter er oplagte til enhver anledning – uanset om du har tænkt dig at lave en lækker rundtenom til frokost, at samle dig en mættende sandwich eller at invitere venner og familie til middag, når der er dejligt snaskede planteburgere på menuen.
Grønne spirer
Maria Felding & Mia Sommersen (2019)
260 sider
”Grønne spirer” henvender sig til forældre med nyfødte og småbørn, men også gravide og forældre med ældre børn kan finde alskens nyttige informationer og opskrifter på nærende, veganske og lækre retter til børn. I bogen får du indsigt i den grønne kosts mange gavnlige egenskaber for børn samt svar på mange af de oftest stillede spørgsmål om vegansk kost …
Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer
Kirsten Skaarup (2019)
253 sider
“Klimavenlige grønne alternativer til kød behøver bestemt ikke at være kedeligt! Det beviser Kirsten Skaarup i denne kogebog. Her kan du finde mere end 40 opskrifter på eksempelvis elskede traditionelle opskrifter som boller i karry, postejer, sovse og salater helt uden kød – men med masser af skønne grøntsager, linser, bønner og meget mere! …
Vegansk luksus
Morten Bang Olsen (2019)
255 sider
“Den professionelle kok Morten Bang Olsen inviterer dig med kogebogen “Vegansk luksus” med ind i sit køkken, hvor vegansk gastronomi, velsmag og æstetisk flotte kreationer er i højsædet …
Slank
Claus Dalby (2019)
303 sider
“I “SLANK – plantemad fra mit grønne køkken” har Claus Dalby samlet opskrifter på mere end 100 grønne måltider. Her findes de mest betagende salater, lækre supper med masser af grøntsager samt et hav af andre retter … [WPSM_AC id=20899]
2018
Det sunde valg
Helena Rosali (2018)
324 sider
‘Det sunde valg’ er, med afsæt i helbredelse, en inspiration til en vegansk, glutenfri, sukkerfri og soyafri kost; en livstil for dig som kunne tænke sig at få en krop der arbejder med dig og ikke imod dig.
Læs mere …
Bogen ‘Det sunde valg’ er lavet som en naturlig afslutning af Hellena Rosalis egen kamp ud af sygdom og flere års erfaring med klienter, som har været i mentorforløb hos Hellena. Klienterne har fejlet alt fra cancer, diabetes, slidgigt, forhøjet koleste-rol, lavt stofskifte, inflammation med mere. Nogle klienter er også kommet med ønsket om at leve et liv med en større bevidsthed omkring deres kost og livsstil, hvor de i mentorforløbet er blevet guidet igennem livsstilen ‘holistic living’.
MIN FILOSOFI ER AT SKABE BALANCE I MELLEM DEN MENTALE og FYSISKE BALANCEGANG I KROP OG SJÆL.
Helbredelse af kroppen sker i mange lag, og det er vigtigt, at man giver kroppen de ressourcer og arbejdsredskaber, der skal til, for at den kan komme i balance igen. Det er samspillet mellem det fysiske og mentale og det du spiser og det du tænker.
Hellena Rosali arbejder ud fra konceptet at skal man bekæmpe sygdom, er det vigtigt, at man har fokus på at fjerne årsagen til at sygdommen opstår. Her kan man komme langt længere end ved at symptombehandle sygdom, hvilket man desværre oplever i den traditionelle medicinske verden i dag. Det er derfor vigtigt at forstå at der er meget helbredelse at hente udenfor det konventionelle medicinske platform, og fordi noget er valgt ind, betyder det ikke, at andre muligheder ikke er brugbare.
Gennem de sidste 7 år har Hellena Rosali studeret menneskekroppens behov og signaler og har samlet sig en bred viden omkring den selvhelbredende krop. Bogen ‘Det sunde valg’ er for alle som kunne tænke sig at optimere deres liv, uanset hvad der måtte være af skavanker, sygdomme eller psykiske lidelser.
Bogen ‘Det sunde valg’ indeholder; 100 opskrifter ud fra Holistic living. Konceptet er lige til at gå til, hvor der er taget hensyn til, at arbejdet i køkkenet skal fungere med lethed. Skema til fødevareindkøb til dit nye og nemme køkken 27 kapitler om den selvhelbredende krop og hvordan denne hjælpes på vej.
Hellena Rosali er kendt for at ramme umamien i sine plantebaserede retter og har bevidst valgt, at der skal være noget for alle typer af mennesker, som ønsker at prøve denne livsstil. Der ses derfor retter som f. eks.: bourgignon, chili zin carne, simremad, linsetacoer, supper, veggie bøffer og meget andet – alle lavet i en helt ny sundhedsbevidst udgave, så omstillingen af livsstilen er uden savn og stadig opfylder enkle yndlingsretter.
Den store veganske kogebog
Anne Carlin (2018)
240 sider
“Áine Carlin har i den ”Den store veganske kogebog” samlet over 125 veganske opskrifter til nybegyndere og de mere erfarne i det spændende, velsmagende og sunde veganske køkken.
Læs mere …
Der er mange gode grunder til at blive veganer. Man skader ikke dyr, man spiser sundt og så kan man få skønne madoplevelser. For multitalentet Áine Carlin er velsmagen i fokus og hendes opskrifter er fyldt med farverige og sansemættede smagsindtryk. Kogebogen indeholder både nemme hverdagsretter og inspiration til festmiddage og desserter.
Aine Carlin viser med ”Den store veganske kogebog” hvordan det veganske køkken er fyldt med sunde, lækre retter der både mætter og smager fantastisk.
Det plantebaserede basiskøkken
Maria Rohde Madsen (2018)
224 sider
Ud over basisopskrifterne får du også forslag til måltider, tips og tricks til opbygningen af det smarte basiskøkken samt et afsnit om, hvordan forberedelse og foodprepping er en lifesaver i den travle hverdag.
Læs mere …
Den plantebaserede kost vinder større og større indpas i verden, og Danmark er ingen undtagelse. Vegansk mad er mere populært end nogensinde, hvilket bl.a. ses på hylderne i supermarkederne, der fyldes med nye, veganske produkter hver uge.
Desværre får vores travle livsstil os nemt til at række ud efter hurtige færdigretter og mystiske erstatningsprodukter, og her vinder man ikke synderligt på sundhedskontoen ved at vælge de veganske versioner.
Vi skal tilbage til enkel og nærende mad, der fylder kroppen naturligt op med de byggesten, den har brug for. Vejen dertil er heldigvis simpel, den består nemlig af en kost lavet af hele, uforarbejdede råvarer, også kendt som wholefoods. Vink farvel til forarbejdet mad, mærkelige køderstatninger og dyre specialprodukter og sig goddag til en nem og nærende kost fuld af smag, kraft og sundhed.
Hvis du tænker, at det lyder uoverskueligt, besværligt og kedeligt, så står du med den helt rigtige bog i hånden, for den plantebaserede kost er lige det modsatte – det kræver bare, at man har styr på sit basiskøkken. Denne kogebog indeholder intet mindre end 100 basisopskrifter, som i kombination med hinanden kan bruges til utallige sammensætninger – kun fantasien og smagsløgene sætter grænserne!
Alle opskrifterne er nemme at gå til og vigtigst af alt – fyldt med smag.
Bogen er desuden fyldt med inspirerende fotos, så dit mundvand hurtigt begynder at løbe og giver dig lyst til at hoppe i køkkenet asap. God fornøjelse og velbekomme!
Maria Rohde Madsen er grafisk designer, spirende fotograf og nyopstartet iværksætter med virksomheden Retable, der specialiserer sig i bæredygtig madfotografi og brugskunst. Hun begyndte at spise plantebaseret i foråret 2016 og har på egen krop oplevet, både hvor udfordrende og hvor givende det er at lægge livsstilen om og tage springet fra kødspiser til planteæder.
Nemt vegansk
Maya Lützhøft, Camilla Jensen, Julie Bruun (2018)
Med bogen her får du en række nemme og velsmagende grønne opskrifter fra det veganske køkken.
Læs mere …
Der er opskrifter på alt fra en sund start på dagen, over lækre aftenretter til hele familien – og søde lækkerier til en hyggelig aften i venners selskab.
Alle opskrifter er veganske, dvs. uden animalske produkter som kød, mælk og æg. Til gengæld er der skruet op for smagen! En grønnere livsstil er hermed inden for rækkevidde… Opskrifterne er et inspirerende startsted for dig, som enten er veganer, går med tanken om at prøve en vegansk livsstil – eller bare har lyst til at leve lidt grønnere med flere grøntsager, frugter og bælgfrugter.
Det veganske køkken har aldrig været nemmere at komme i gang med. Grønthandlere og supermarkeder er nu endelig gearet til det voksende antal, der gerne vil leve mere plantebaseret. Så find de grønne ingredienser frem, og lad fantasien råde!
Vegansk til børn
Julie Gråbech (2018)
172 sider
Klinisk diætist Julie Gråbech giver med denne kogebog en lang række lækre, smagfulde og næringsrige veganske opskrifter, der er nemt og overskueligt opbygget.
Læs mere …
At spise vegansk er noget, der deler vandene, og ikke mindst når det handler om veganske børn. Som forælder eller andre med interesse for vegansk mad kan det være svært at finde hoved og hale i de forskelligartede og ofte mangelfulde anbefalinger, der bliver givet omkring den veganske kost. Derfor har bogen, foruden mere end 50 superlækre og børnevenlige opskrifter, en kort og grundlæggende introduktion til vegansk ernæring, som giver en basal indføring i vegansk kost til børn fra 2 år med information om de vigtigste mikro- og makro-næringsstoffer i den veganske kost, samt et afsnit omkring, hvordan du imødekommer kræsenhed hos børn.
Du finder børnevenlige opskrifter på thailandsk wok, lækre supper, smoothies, mandel- og nøddemælk, spreads, mellemmåltider, bagværk og også opskrifter på veganske udgaver af en række af børnenes klassikere: risengrød, pizza og pizzasnegle, lasagne, brunchpandekager, frugtsalat og ikke mindst is.
Om forfatteren
Julie Gråbech er uddannet klinisk diætist og mor til to børn. Hun har foruden sin faglige baggrund og viden også et mangeårigt personligt kendskab til og passion for den plantebaserede kost, og hun elsker at gå i køkkenet og skabe nye spændende og sunde, velsmagende veganske retter. Med denne kogebog ønsker hun at give alle, der har med veganske børn at gøre, et solidt og fagligt funderet grundlag, som sikrer en sund og velsammensat vegansk kost. Uanset om du er forælder, pædagog eller sundhedsprofessionel, vil kogebogen kunne anvendes som et overskueligt opslagsværk.
Superfoods 24/7
Jessica Nadel (2018)
176 sider
Alle opskrifterne er veganske og sprængfyldte med næringsstoffer, der menes at have en berigende indvirkning på helbredet og immunforsvaret og som giver et ekstra energiløft.
Læs mere …
Blogger og madforfatter Jessica Nadels bringer her over 100 opskrifter på alt fra energirige pandekager, on-the-go smoothies, varmende supper til sunde snacks.
Superfoods 24/7 viser, hvordan du kan få gavn af næringsrige superfoods alle ugens dage – til hvert måltid, mellemmåltid og ikke mindst som snacks. Superfoods er plantebaserede fødevarer, ægte mad, der menes at have egenskaber, som under-støtter sundheden. Deres vigtigste træk er, at de er næringsfyldte og rige på makronæringsstoffer(proteiner, fedtstoffer, kulhydrater), mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, kostfiber) og sygdomsforebyggende antioxidanter.
Vi kan alle drage stor fordel af, at supplere vores hverdag med flere af disse vidunderlige og nærende fødevarer
Bogens forfatter
Jessica Nadel er forfatter af bloggen Cupcakes and Kale og kogebogen Grønt 24/7
Plantebaseret Gourmet
Neel Engholm (2018)
120 sider
Med respekt og ynde præsenterer en af Danmarks bedste veganske kokke denne ekstra flotte og velsmagende kogebog.
Læs mere …
Her stifter vi bekendtskab med plantebaserede retter, der spiller på den visuelle oplevelse. Med fantastiske billeder til de mange opskrifter vil du nyde at bladre og kigge og finde menuen til din næste middag…
Planter har vi altid været omgivet af, de er et afgørende grundlag for vores eksistens og fortjener al vores opmærksomhed. Vi skal ære dem som vores livgivende kraft, og vi skal ære os selv og vore sanser med alt, hvad de giver os. Med respekt og ynde præsenterer en af Danmarks bedste veganske kokke denne ekstra flotte og velsmagende kogebog.
I denne bog stifter vi bekendtskab med plantebaserede retter, der spiller på den visuelle oplevelse. Med fantastiske billeder til de mange opskrifter vil du nyde at bladre og kigge og finde menuen til din næste middag.
Med velovervejede retter, der er kombineret af blødt og sprødt samt masser af umami, får du en god introduktion til og oplevelse af det veganske køkken, når det skal være lidt mere end bare. Hertil kommer tanker om naturen, om respekten for de gode råvarer, vi høster fra jorden, og et ønske om at videregive opskrifter, som er bæredygtige og skubber vores miljø i en bedre retning.
Om forfatteren
Neel Engholm har selv levet vegansk siden 2003 og arbejdet som kok i de sidste 15 år. Hun har gået på Mathew Kenny Kokkeskolen i Los Angeles og Maine, USA. Arbejder som Creative Menu Developer hos SOULS, som var nomineret til Byens Bedste Cafe i 2017.
Derudover har hun også udviklet menuer for blandt andre Simpleraw, Kaffestuen, Hafnia, Cafe N, Zabellos mad, Juicy Jones (Barcelona) og Catbar (Barcelona).
Et simpelt grønt liv
148 sider
Er du vegetar eller veganer, så er det her bogen, der giver dig opskrifter på lækre retter helt uden brug af erstatninger for ikke-veganske råvarer.
Asta Just Schack (2018)
Læs mere …
Et simpelt grønt liv viser vejen til et simpelt, plantebaseret liv for alle dem, der har lyst og mod til mad alene baseret på planter. Bogen indeholder skønne opskrifter, som alle er uhyre simple og lavet med kendte og almindelige, grønne råvarer. Det er gode, nordiske grøntsager, som med simple kneb og nem tilberedning udfordrer dine smagsløg på en ny og spændende måde.
Et simpelt grønt liv er en smuk bog med billeder af grøntsager og grønne retter i al deres pragt. Bogens forfatter, Asta Just Schack, står selv bag alle fotos i bogen, taget i eget køkken under ægte tilberedning af retterne.
Vegansk – til den søde tand
Christine Bonde (2018)
250 sider
Vegansk til den søde tand er en dessertbog med 100 opskrifter på velsmagende veganske godter uden gluten og hvidt raffineret sukker.
Læs mere …
Opskrifterne er sundere i den forstand, at de er lavet uden præfabrikerede erstatningsprodukter, men med gode, hele råvarer for at få glæde af så mange fibre, smage og næringsstoffer som muligt. Der er fokus på at tilfredsstille den søde tand uden at gå på kompromis med hverken næring eller nydelse.
Bogen er til dig, som gerne vil lære det veganske dessertkøkken at kende, men også til dig, som i forvejen har erfaring med at lave desserter i en vegansk udgave. Den er til dig, som vil inspireres og afprøve nye former for desserter og søde sager, men også til dig, som godt kan lide de genkendelige, klassiske desserter. Den er til dig, som har mod på at afprøve nye ingredienser, men også til dig, som sætter pris på, at det ikke er alt for avanceret og tidskrævende.
Blandt opskrifterne finder du alt fra simple havrepandekager til chokolademousse til overdådige lagkager. Der er opskrifter til den lille sult, til den fine middag, til eftermiddagskaffen, til basislageret, til når du får uventede gæster og meget mere.
Om forfatteren:
Forfatteren bag bogen er Christine Bonde. Hun er BSc i Global Nutrition and Health, yogaunderviser, sundhedscoach, blogger og madnørd med stort M. Hun deler sine plantebaserede opskrifter samt tanker om sundhedsbegrebet på sin blog og på Instagram.
2017
Vegansk vægttab
Kira Eggers (2017)
191 sider
I bogen kan du lære at bruge ingredienslister på få sekunder og blive gode venner med det grønne, alt imens de usunde kilo rasler af på 10-12 uger.
Læs mere …
Kira Eggers har levet af sin krop det meste af sit voksne liv. Til at starte med var hendes publikum primært mænd(!), men i dag taler hun til både mænd og kvinder, der ønsker at tabe sig eller drømmer om en sundere livsstil. Hun kender sin krop og ved, hvad den er i stand til, efter nu at have været personlig træner og kostvejleder i fem år.
Derudover lever Kira som veganer, og det beskriver hun selv som den sundeste livsstil nogensinde. For hende. Dét er nemlig kodeordet i Kiras metoder: At målrette træning og kost til den enkelte. Bogen er en guide til dig, der ønsker sundere psyke, stabilt fedttab, mindre væske i kroppen, farvel til oppustet mave, slank uden sult, muskelopbygning osv.
Denne guide kan bruges som vejledning, men også til en ’pick me up later’-motivation, når ferien eller en travl hverdag har invaderet den ellers sunde levevej.
Dette er GUIDEN til dig, der ønsker et stabilt fedttab, mindre væske i kroppen, farvel til oppustet mave, sundere psyke, slank uden sult.
Meget mere grønt – River Cottage
Hugh Fearnley-whittingstall (2017)
416 sider
Den kendte tv-kok, forfatter og madaktivist Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage er tilbage med ‘Meget mere grønt’ i bedre form end nogensinde.
Læs mere …
Bogen er en uundværlig for alle, der gerne vil spise lidt mere grønt – og som elsker den gode smag. ‘Meget mere grønt’ er opfølger til bestselleren Grøn hverdagsmad fra River Cottage, der er solgt i mere end 25.000 eksemplarer i Danmark.
‘Meget mere grønt’ er fyldt med nemme, indbydende opskrifter, der gør det sjovere at tilberede – og især at spise – grønt. Der er kapitler med hovedretter, hvor det grønne kombineres med kerner, nødder og bælgfrugter og krydres med krydderier og krydderurter, så maden mætter og tilfredsstiller alle sanser. Der er sunde salater, mættende supper og lækre tapasretter, som inspirerer dig til at spise på en livsbekræftende måde. Og så er der et stort kapitel med raw food – lutter gode, grønne sager, der bare er skåret, snittet, blendet og pureret, så de er nemme at få ind i din daglige kost.
Grøn mad
Meyers (2017)
344 sider
Bogen byder på mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter fra Meyers Madhus.
Læs mere …
“Meyers grøn mad” er en lækker kogebog til vegetarer, veganer og andre, der har lyst til at spise mere grønt.
Opskrifterne i “Meyers grøn mad” er på klassisk Meyer-vis opdelt efter sæson. Udover de mange lækre opskrifter giver Meyers dygtige kokke dig også en masse bonusinfo om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.
Vegansk til højtider og fest
Ditte Gad Olsen (2017)
217 sider
Ditte Gad Olsen har i “Vegansk til højtider og fest” samlet en masse lækre opskrifter, der ikke ekskluderer veganere fra madhyggen til festmåltider og højtidernes store middage.
Læs mere …
Som veganer, og ikke mindst som familiemedlem eller ven til en veganer, kan tanken om højtider og andre festdage hurtigt fjerne fokus fra selve samværet og ende i hovedbrud om, hvad man skal servere. Med denne kogebog er det ikke længere et problem.
Bogen gennemgår festdage som påske, jul og fødselsdage og viser læseren, hvordan man kan skabe himmelske veganske retter. Opskrifterne varierer i sværhedsgrad og demonstrerer, hvor spændende og velsmagende det veganske køkken kan være. Ditte Gad Olsen tager udgangspunkt i planterigets lækre råvarer og fylder bogen ud med personlige anekdoter og tips.
“Vegansk til højtider og fest” viser dig, hvordan madhyggen kan forbedres og samværet styrkes med det veganske køkken.
Veganske fristelser
Mia Sommer (2017)
265 sider
Bogen indeholder 98 veganske opskrifter – alt fra klassiske kager, lagkager, tærter, cheesecakes, is, sundere desserter til småkager og julebag.
Læs mere …
Veganske fristelser er til dig, der elsker søde sager. Den er fyldt med kager og desserter til enhver anledning, og fælles for dem alle er, at de er uden mælk og æg.
Du behøver ikke at være mesterbager på forhånd for at lykkes med disse opskrifter, for bogen indeholder masser af gode råd og nemme fremgangsmåder. Langt de fleste af ingredienserne kan købes i almindelige supermarkeder. Denne bog er for dig, der har lyst til at bage, og uanset om du er veganer eller ej, kan du have glæde af Veganske fristelser i dit køkken, når gæsterne eller lækkersulten melder sig.
Veganske fristelser er skrevet af Mia Sommer, der også er forfatter til bestselleren Vegansk velvære. Mia er desuden madblogger, uddannet jurist og mor til tre. Veganske fristelser indbyder til kreativitet og sjov i køkkenet og viser, hvordan du kan lave lækre kager og desserter i en plantebaseret udgave.
Skønne veganske desserter
UDSOLGT
Vicki Gylling (2017)
88 sider
Denne bog er til dig, der elsker desserter, men gerne vil undgå mælk, æg og gluten.
Læs mere …
Den er til dig, der synes at den veganske verden er interessant, men tror at man må undvære desserter og søde sager, hvis man vil spise vegansk. Den er til dig, der godt kunne tænke dig, at desserter ikke kun er sukker, olie og hvedemel og gerne vil kunne spise desserter med god samvittighed.
Veganske Livretter
Thomas Erex (2017)
185 sider
Fokus i bogen er på danskernes favoritter. Det er især retter som frikadeller, karbonader, pizza, pastaretter, gryderetter mv.
Læs mere …
Du får veganske udgaver af disse retter, sammen med masser af retter, der ikke nødvendigvis minder om en dansk favorit-klassiker, men som kan blive det. Danskerne har allerede taget hummus og falafel til sig, så bulgurkugler og kikærtepandekager ligger lige for.
Mange har allerede taget skridtet og valgt de animalske produkter fra; andre går og samler mod til sig. Med “Veganske livretter” bliver det meget nemmere at leve som veganer – du får nemlig en række opskrifter på veganske hverdagsretter, som smager godt, er sunde og opfylder alt dét du elskede ved at spise kød.
Opskrifterne er lette at følge, og man skal ikke være nogen stor kok for at få retterne til at smage godt. Kom godt igang med veganerlivet – eller få mere ud af det – med denne bog af Thomas Erex.
Forfatteren sidenhen udgivet kogebøgerne Kærlighed og Kikærter og Vegansk julemad. Han har bloggen Kærlighed & Kikærter og du finder ham på Instagram som @Thomaserex.
Vegansk – livin’ la vida vegan
UDSOLGT
Johanne Moesgaard (2017)
192 sider
Til alle dem, der elskede Grønskollings unge, friske, moderne tilgang til vegansk mad, er her godt nyt.
Læs mere …
Velkommen til endnu en lækker kogebog af Johanne Mosgaard med ny inspiration til mange flere nemme, lækre og sprudlende veganske retter.
Super nemt vegansk
Jessica Oldfield & Elisa Watson (2017)
150 sider
Nemme og lækre opskrifter for dig, der vil spise vegansk, men ikke gider bruge tid på at lave mad.
Læs mere …
Du skal kun bruge ganske få ingredienser og omkring et kvarter i køkkenet.
• Supernemme veganske opskrifter
• Max 6 ingredienser og omkring et kvarter i køkkenet
• Fotos af alle ingredienser og af den færdige ret
• Enkle trin for trin beskrivelser
Vegansk for begyndere
Aine Carlin (2017)
176 sider
Forfatteren har nu begået en ny kogebog, der ikke kun er en kogebog, men også en glimrende introduktion til vegansk livsstil.
Læs mere …
En ny flot kogebog af Áine Carlin, der også var forfatter til bestselleren “Spis vegansk.” Bogen introducerer veganismen og er en god støtte undervejs formennesker, der gerne vil leve vegansk.
Mere end 90 lækre opskrifter, der på en god og sikker måde støtter én på vejen væk fra kød og mælk. Hvad kan man erstatte kød- og mælkeprodukter med. Hvilke lækre ingredienser kan man arbejde med? Hvordan sammensætter man en kostplan, så maner sikker på at få de vitaminer og proteiner, man har brug for.
Vinder af 2014 Peta Award for den bedsteveganske kogebog og vinder i 2015 Gourmand Award for den bedste engelsksprogedeveganske kogebog
Áine Carlin er en populær engelsk bloggerom veganisme og vegansk livsstil. Anerkendt blandt veganere verden over – også populær iDanmark.
Plantemad
Mia Gardum (2017)
250 sider
Hvis du går og drømmer om et liv med mere grønt, og måske faktisk har lyst til at skære kødet ud af dit liv, så får du her al den inspiration, du måtte have brug for.
Læs mere …
Har du lyst til mere grønt i din mad? Og leger du måske oven i købet med tanken om at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage?
Mia Gardum giver dig med “Plantemad” 89 simple og lækre opskrifter på alt fra snacks til hovedretter og desserter. Opskrifterne er inddelt i årstider, så du får så frisk, billig og næringsrig mad som muligt. Med disse opskrifter kommer du til at spise meget mere grønt, flere linser, bønner, nødder, korn og frugter, end du plejer.
“Plantemad” er til dig, der kunne tænke sig at leve mere grønt, eller måske helt uden kød.
Supper & Co
Kirsten Skaarup (2017)
203 sider (hæftet)
Kirsten Skaarup står bag “Supper & Co”, der giver dig en introduktion til glæden ved suppe.
Læs mere …
En helt ny trend har ramt landet: Suppe-trenden! Og nu er det tid til, at du hopper med på vognen og opdager hvor magiske supper kan være.
Med suppe bevarer du alle næringsstoffer og fibre, og på den måde sikrer du, at dine måltider er sunde og gode for din krop. Her er supper til hele døgnet i i alt 70 opskrifter. De er alle vegetariske og så er de inspireret af madkulturer fra hele verden.
“Supper & Co.” er en virkelig god bog, der både giver dig viden og ny inspiration til dine måltider.
2016
Go’ og nem veganermad
Signe Lykke (2016)
125 sider
Go’ & nem VEGANERMAD – Inspiration til kødfrie dage« er til veganere, begyndere med veganermad og til interesserede, der vil have sund mad uden kød.
Læs mere …
Den kendte kogebogsforfatter Signe Lykke er nu aktuel med en guide til lette og lækre veganske retter. Det er traditionelle retter, tilpasset til gluten-allergikere, desserter uden hvede og hvidt sukker og proteinrig kost uden kød, der er på Signe Lykkes menukort. ”Med denne kogebog får du opskrifter og introduktion til de basisfødevarer, som gør det både enkelt, billigt og lækkert, at leve som veganer. Jeg laver for eksempel lasagne uden hvede, ost og kød – og tro mig, den smager fantastisk! Signe Lykke.
Hun introducerer til nogle af de nye ingredienser, som i dag står på hylderne i de fleste supermarkeder og guider til, hvordan man bruger for eksempel quinoa, soyamælk eller boghvede i en kost, som også ungerne elsker at spise af. Målet med kogebogen er, at give inspiration til middagsbordet for de tusindvis af danskere, som lever med fødevareintolerance og allergi.
Fra en plantespisers køkken
– vegansk mad ganske enkelt
Marianne Lodberg (2016)
135 sider
Det kan lyde besværligt, men det er det på ingen måde. Bogen indbyder til at gøre livet som veganer let og indbydende, og bogen er fyldt med gode råd og lækre opskrifter, der er lette at gå til.
Info her – købes ved henvendelse til forfatteren på Chilli.ml@hotmail.com
2 ingredienser opskrifter
– veganske kager, is, snacks og desserter
Anne Hansen (2016)
164 sider (paperback)
En bog med opskrifter, hvor du kun behøver 2 helt almindelige ingredienser til at lave skønne og nemme veganske lækkerier.
Læs mere …
Opskrifterne er super enkle og lette at gå til, og du sparer en masse tid i køkkenet med disse hurtige retter. En bog der passer til både mænd, kvinder, ældre, yngre, børn og voksne- ja den passer til alle, som ønsker en opskriftbog, som er uden nogen dikkedarer.
Kun 2 ingredienser og så er du igang- lettere bliver det næsten ikke.
Grønskolling
(Udgået)
Johanne Moesgaard (2016)
185 sider
Alle retterne er nemme at lave med en smule køkkensnilde – og med råvarer, som kan købes i de fleste velassorterede dagligvarebutikker.
Læs mere …
Er du en af de mange, der godt kunne tænke sig at blive bedre til at spise mere vegansk, eller måske endda helt undvære kødet og andre vegetabilske råvarer fremover, så er “Grønskolling” en rigtig god bog til dig.
I “Grønskolling” giver Johanne Mosgaard dig en række opskrifter fra det veganske køkken. Du lærer at lave smagfulde, flotte og sunde retter, der er lavet på gode råvarer, og som for alvor sletter myten om at vegansk mad er kedeligt.
Forfatteren har stor erfaring fra det veganske køkken, og hun elsker at hjælpe sine læsere og følgere med at få smag for det.
Vegansk velvære
UDSOLGT
Mia Sommer (2016)
265 sider
Hvad enten man er veganer, vegetar eller bare godt kunne tænke sig at leve lidt sundere og bedre er “Vegansk velvære” virkelig et must-have.
Læs mere …
“Vegansk velvære” indeholder 110 lækre opskrifter som både kan indføre én i det veganske univers eller inspirere den, der allerede er i det. Her er lette og hurtige retter, og de lidt mere tidskrævende, som du kan servere for dine gæster.
Mia Sommer står bag bogen og hun kommer også ind på emnet veganske børn. Det er sjovt og lækkert at leve vegansk, og slet ikke spor svært, hvis bare man har denne dejlige bog stående derhjemme.
Vegansk bagebog
Mecto Ganic (2016)
144 sider
Bag uden æg, smør og mælk – og gluten. Det lyder svært, men det går fint med denne bagebog ved hånden.
Læs mere …
Det er den første bagebog på dansk om, hvordan man bager veganske kager. Med “Vegansk bagebog” giver Mekto Ganic dig nogle unikke opskrifter, som gør det meget nemt.
IHun har fokus på, hvordan man kan bage en god og lækker vegansk kage. Her er hele 6 kapitler med opskrifter på alt fra cremer og chokolade til frokost, brunch, brød, småkager, skærekager og tærter. Her er viden om råvarer, ernæringsråd og selvfølgelig tips, du kan bruge undervejs.
Udover at opskrifterne er veganske, er de tilmed glutenfri.
Vegansk for alle
Ditte Gad Olsen (2016)
168 sider
En grøn kost lægger op til stor variation, kreativitet og nye oplevelser, skabt af ingredienser, du normalt bruger i dagligdagen eller som du let finder i supermarkedet.
Læs mere …
Det moderne veganske køkken er langt mere spændende, end mange forestiller sig. Sig farvel til kedelige, brune linseretter, dyre ingredienser og besværlige opskrifter og byd i stedet velkommen til vitaminholdig mad, grøn energi og velsmagende mad, der åbner sluserne til dine smagsløg!
Vegansk mad er typisk baseret på kornprodukter, bønner, linser, grøntsager og frugt, og “Vegansk for alle” indeholder en række inspirerende opskrifter på veganske retter, som er lette at lave, sunde og lækre.
Meningen med “Vegansk for alle” er ikke for forfatteren at omvende læseren til kun at spise vegansk fra nu af, men snarere at inspirere dem til at spise mere grønt.
Den Plantebaserede kost
Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen (2016)
312 sider
Bemærk, at dette ikke er en kogebog, men en rigtig god indføring i vegansk/plantebaseret kost. Den indeholder dog nogle opskrifter til at komme i gang, blandt andet vores opskrift på frækkedeller.
NB: Bogen er udkommet i en nyere udgave.
“Den plantebaserede kost” er skrevet af Maria Felding, der er klinisk diætist og uddannet kandidat i klinisk ernæring og læge Tobias Schmidt Hansen.
Læs mere …
Der kan være rigtigt mange gode grunde til at vælge at leve vegetarisk eller vegansk. For nogle handler det om etik, andre om smag og behag og andre om sundhed og helbred.
Bogen gør op med mange af myterne og misforståelserne om at leve på plantebaseret kost. “Den plantebaserede kost” beskriver forskellige fødevarers effekt og hjælper dig også med at komme til at leve et sund og plantebaseret liv.
2015
Spis mad uden kød
Joni Marie Newman & Celine Steen (2015)
168 sider (hæftet)
Spis mad uden kød! giver dig overraskende gode bud på, hvordan ikke-veganske ingredienser succesfuldt kan udskiftes med veganske, uden at du kommer til at gå på kompromis medsmag, duft og udseende.
Læs mere …
Med opslagsværket og kogebogen Spis mad uden kød! kan du forvandle ethvert måltid til en lækker veganersucces. Uden at noget overlades til tilfældighederne, og uden at det kræver hårdt arbejde. Du kan vælge at følge en af bogens mange lækre opskrifter – eller gå frem efter en helt anden opskrift og bruge bogen til at finde erstatninger for ikke-veganske ingredienser.
Resultatet er lækre, smagfulde og sunde retter på middagsbordet.
Spis Vegansk
Aine Carlin (2015)
175 sider
Kogebogen er inspirerende både for den nye veganer, den gamle veganer eller bare den der gerne vil spise lidt grønnere.
Læs mere …
Mange kunne godt tænke sig at leve vegansk, men synes det er for svært at administrere – Her er “Spis vegansk” virkelig en god inspiration og hjælp. “Spis vegansk” er skrevet af Aine Carlin, der besluttede at blive veganer, men stadig ville bevare den gode mad og sjove madlavning. Det kan sagtens lade sig gøre som veganer, og det beviser Carlin med mere end 100 veganske opskrifter.
Veganske e-kogebøger
En grøn jul
Veganske Julelækkerier
(Udgået)
Min grønne grill
(Udgået)
Veganske Julegodter (gratis)
Grøn glæde (gratis)
*Kogebogen jeg nævner i starten, er Det helbredende køkken af Mikael Bitsch og Kirsten Skaarup mfl. Den fortjener at blive nævnt, men jeg har ikke taget den med her, da listen er forbeholdt (helt) veganske kogebøger 🙂
Jeg håber du fandt noget du kunne bruge!