Mathias super simple sprøde kartoffel/rösti-deller
En super nem opskrift på lækre hverdags-deller som hele familien vil elske. Kartofler og gulerødder skal rives, blandes med de øvrige ingredienser og så skal de bare steges. Dellerne bliver både sprøde og faste.NB: Dellerne skal steges med det samme. Hvis det ikke er muligt, så sørg for at presse væsken ud når du har revet ingredienserne og inden du blander de mel og krydderier i. Du kan presse væsken ud under alle omstændigheder men det er ikke strengt nødvendigt hvis de steges med det samme. Trækker der væske ud så tilsæt evt mere mel.
Bland kikærtemel, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber sammen i en stor skål.
Kom de revne kartofler og gulerødder sammen med de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
Tag en lille håndfuld ad gangen og mas sammen til deller. Jo tyndere de er jo sprødere bliver de. Her ser du mit delle-greb, der sikrer at de bliver så kompakte som muligt.Der mases sammen både oppe/nedefra og fra kanterne og ind mod midten.
Steg dellerne i f.eks. olivenolie eller smørbar på medium til høj varme indtil de er tilberedte og har fået god farve.