Hjemmelavet mandelmælk kan også bruges, men resultatet og den færdige mængde vil variere efter hvor højt indholdet af mandler i mælken er. Følg proceduren for hjemmelavet mandelmælk her.UPDATE 2023: Producenterne har desværre nedjusteret mængden af mandler i mandelmælk. Det betyder at det ikke længere et muligt at få samme 'masse' ud af mandelmælk. Lav evt. mælken selv med et højt indhold af mandler. Eller køb en mandelmælk med et fedtindhold på over 6gr pr. 100 gr. hvis du kan finde det. Beklager!
Desuden skal du bruge: Lidt tyndt viskestykke eller allerhelst ostelærred.
Sådan gør du
Lun mandelmælk til den er fingervarm.
I en varmebestandig skål hælder du vand og æblersyre og rører rundt til det er opløst.
Hæld nu den lune mandelmælk ned i æbelsyren. Rør en smule rundt, for at fordele æblersyren. Stil det på køl i ca 20 min.
Kom dørslaget over en skål og læg ostelærred i dørslaget. Hæld/vend den nedkølede blanding FORSIGTIGT ned i dørslaget og lad den dryppe af indtil ca. 5,5 dl gennemsigtig valle er dryppet fra. (Du kan forsigtigt klemme lidt til sidst for at speede processen op)
Skrab massen ned i en foodprocesser (Eller i en smal skål, hvis du bruger stavblender).
Blend det godt igennem (evt. sammen med salt og lidt sukker/agavesirup*) indtil massen er helt jævn.
Bemærk, at massen virker mere sjasket lige når den er blendet, men efter noget tid i køleskabet, vil den samle sig og blive mere fast.
Noter
-*Erstatning: I princippet kan du bruge 1/2 dl citronsaft i stedet for æblesyre. Det giver lidt samme resultat konsistensmæssigt, dog uden den perfekte syrlighed.- Syrlighed: Ønskes en kraftig syrlighed kan du bruge 1 tsk (5ml) æblesyre - men det er nok ikke for sarte maver.- Evt. kan du tilsætte agavesirup eller sukker samt en mikromy salt til yoghurten - men bemærk at det kan gøre den lidt mere tynd i konsistensen.