Super lækker og helt hjemmelavet mælkefrit vegansk aopulver, der kan røres ud i kold eller varm plantemælk. Og som smager af O'boy ♥️ - og det klumper ikke 😉
Keyword DIY, kakao, kakaopulver, mælkefri
Bemærk indeholder reklamelink
Forb. tid 5 minutterminutter
Samlet tid 5 minutterminutter
Antal 5dl kakaopulver (5 dl er nok til ca. 20 kopper)
1,5tskmajsstivelseudelades hvis du bruger flormelis der indeholder kartoffelstivelse
1tskvanillesukker
Evt cayennepebber, kanel, kardemomme.eller måske lidt instant kaffepulver?
Sådan gør du
Kør sukker og salt til pulver i en ren kaffekværn. Har du ikke sådan én kan du bruge flormelis i stedet for rørsukker og knuse saltet i en morter.
Rør alle ingredienser sammen. Hvis du har problemer med at røre alle klumper ud, så hæld/pres det hele gennem en si og rør det så, så alle ingredienser er fordélt jævnt.
Servering
Brug din favoritplantemælk og bland ca. 2 tsk kakaopulver pr. deciliter mælk.
Noter
Opbevaring: Opbevares lufttæt ved stuetemperatur eller køligere.Holdbarhed: Holder måneder og år uden at fordærve men bliver nok lidt kedeligt i smagen efter 1-2 md.- Prøv at blande det i. kokosdrikkemælk og kald det en Bounty-drik - nom nom!- Har du brugt flormelis og synes at cacaopulveret stadig klumper når det røres ud i plantemælken, kan det være nødvendigt at røre lidt majsstivelse i pulveret.- Hvis du af uransagelige årsager ikke får det drukket og dit hjemmelavede cacaopulver henstår lidt for længe, kan det have tendens til at klumpe - ligesom den O'boy du køber. Så skal den bare lige røres grundigt igennem inden brug.