Ramsløgschips
Udskriv

Sådan laver du chips af ramsløg

2 super lækre variationer af ramsløgschips: Classic og creamy. Den sidstnævnte er tilmed oliefri. De er meget nemme at gå til og du kan både bruge en almindelig ovn eller dehydrator. Hermed føjes til listen over mad man kan lave med ramsløg: Chips! Oven i købet i en sund udgave.
(45 friske blade på ca 18 cm vejer omtrent 90 gr)
Keyword ramsløgschips, snack, vegansk, vild mad
Bemærk indeholder reklamelink
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 45 chips
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

Ramsløg

  • 45 stk ramsløgsblade, str. mellemstore eller flere små eller flere større, mkay?

Smagsversion Classic

Smagsversion Creamy (oliefri)

  • 1/4 dl lys tahin
  • 1,5 tsk citron
  • 1,5 tsk mellemstærk sennep
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk lys miso kan evt. udelades
  • 1 spsk vand eller bare nok til at dressingen lige bliver flydende nok til at blive fordelt på ramsløgene
  • lidt friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skyl bladene og læg dem på et viskestykke hvor de duppes tørre.
  • Klip eller skær de kraftigste dele af stilken af. Den kan godt finde på at sidde tilbage som en sej, dims, der nægter at blive helt tør. På de rigtigt store blade fjernede jeg op mod 10 cm stilk. På de helt små gjorde jeg intet. Kom bladene i en stor skål.
  • Bland marinaden og fordel den godt over alle bladene. Brug hænderne og vend den nænsomt rundt indtil alle overflader er dækket.
  • Fordel bladene på bagepapir (hvis du bruger ovn) og direkte på net hvis du bruger dehydrator. De friske blade kan evt. rulles sammen som cigarer. Det giver ekstra bid - men tager også længere tid at blive færdige.

Tørretiden afhænger af varmegraderne, hvor sammenkrøllede bladene er og hvor proppet din ovn er (en helt proppet dehydrator er selvfølgelig længere om at få chipsene helt knastørre).

  • Dehydrator: Mine fik 1,5 time ved 80 grader. Laver du en raw version Skal de have noget længere tid ved max 42C.
  • Varmluftsovn: Stil den på 100C i 45 minutter eller 150C i ca. 10 minutter. Eller noget midt imellem. Hold godt øje. De skal helst ikke blive brankede. Og det går lynhurtigt til sidst ved 150 da bladene er så tynde!
  • Så snart de er blevet lidt bløde kan du tage dem ud kort, og twiste dem eller på anden måde krølle dem lidt sammen. Hvis du altså vil undgå at de bliver HELT tynde, pæne og flade.
  • Spises med det samme eller opbevares knastørt og lufttæt så snart de vel at mærke er kølet helt ned. Forbred dig på (en mild) hvidløgsånde!

NB hvis de bli'r lidt bløde igen, kan de hurtigt gen-tørres i ovn eller dehydrator i kort tid.