Udskriv

Parakyllinger

Søde, små påskekyllinger af paranødder og vegansk hvid chokolade. Pak dem i en lille æske med lidt hø og brug som en sjov gaveidé.
Køkken mælkefri, påske, Vegansk
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 25 stk
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 100 gr paranødder 25 stk
  • 100 gr hvid chokolade
  • 40-50 stk Nigellafrø eller lignende til øjne.
  • 1 nip salt

Til at give farve

  • 2-4 knsp gurkemeje eller nogle dråber gul madkulør. Evt. også safran. Giver gul
  • 1-3 dråber rødbedesaft hældes i den gule choko. Eller brug orange madkulør eller safran. Giver orange

Sådan gør du

  • Kom paranødderne i fryseren så de når at blive iskolde (kan evt, springes over men kolde nødder (!) er en stor hjælp. Læg bagepapir klar til at lægge de overtrukne nødder på.
  • Hak chokoladen fint. Kom halvdelen i en lille varmebestandig skål og stil denne skål ovenpå en kop med nykogt vand. VÆR FORSIGTIG! Hvid chokolade tåler ikke så høj varme som mørk. Vent til det meste er smeltet og tag så skålen fra varmen og rør lidt rundt og lad det sidste smelte.
  • Smid en paranød ad gangen ned i chokoladen og tag den op med en gaffel og lad den dryppe af (skrab evt. Bunden mod kanten af skålen). Når alle paranødderne har fået et lag og chokoladen er brugt lægges de tilbage i fryseren.
  • Forbered i mens det gule lag chokolade: Kom den anden halvdel af chokoladen i smelteskålen og kog vandet op igen inden du lader chokoladen smelte. Kom et nip salt i chokoladen. Bruger du farvedråber eller stødt gurkemeje røres de i nu. Bruger du safran, som giver et rødligt/orange skær, så knus 1-2 nip af de fine røde tråde til et pulver som blandes med få dråber kogende vand og trækker lidt. Bland det så i chokoladen.
  • Tag de kolde paranødder ud og skrab evt forsigtigt med en knov overskudschokolade af bagsiden, men pas på at varmen fra dine fingre ikke smelter chokoladen. Dyp dem nu i den gule chokolade. Prøv at få den samme side til at agere bund igen, så overfaden bliver ved med at være rund og flot.
  • Inden chokoladen størkner dypper du enden af tandstik/træspyd i lidt vand og nu burde du kunne mase den ned i et Nigellafrø og sætte det fast som øje i den bløde chokolade. Gentag så kyllingen får to øjne.
  • Farv en lille teske af chokoladen orange (jeg tilsatte mere safran-opløsning og 2-3 dråber rødbedesaft som jeg fik ved at rive lidt rødbed og vred i hånden. Brug igen en tandstik til at møffe en lille klat orangefarvet chokolade på plads som næb. Køl ned til næbene er helt hærdede.

Noter

- Som næb kan også bruges farvet glasur af flormelis eller kartoffelstivelse og lidt citronsaft.
- Gurkemejen smager ikke igennem.
- Hvis du vil have en pænere bagside kan du skrabe lidt af med en kniv til allersidst. Pas på, for varmen fra dine fingre kan godt smelte chokoladen lidt og give mærker.
- Hvis du ikke når at få sat øjne på inden chokoladen størkner, så lun spidsen af f.eks. en gaffel (med flammen fra en lighter) og smelt to huller hvor Nigellafrøene kan sidde.