Udskriv

Perfekt Sprøde Fedtfri Pommes Frites

Glæd dig til den her udgave af fedtfri ovnkartofler. Med en sprød coating af rismel får de en lækker skorpe som fint erstatter den man normalt kender fra friturestegning. Kunsten er at give dem en jævn coating - ikke for meget, så sidder der kager af mel på. Og ikke for lidt så bliver de ikke sprøde. Lad pommes fritterne ligge frit (høhø) på pladen og ikke mast sammen og ovenpå hinanden - på den måde bliver alle fritter sprøde.
Keyword HCLF, kartofler, oliefri, pommes frites
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 ovnplade
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 800 gr kartofler størrelse mellem eller store.
  • 0,5 dl rismel
  • 1,5 tsk fint salt
  • 0,5 dl aquafaba *
  • 1 dl rismel

Forslag til krydring: En lille smule hvidløgspulver, løgpulver, (røget) paprika eller chili - drysses i rismelet

    Sådan gør du

    • Skær kartoflerne i slanke pommes fritter (mindre = sprødere). Dup dem tørre i et rent viskestykke.

    Kartoflerne bliver vendt i rismel af to omgange (med aquafaba i mellem) for at få mest muligt rismel til at hænge fast.

    • Kom alle pommes fritterne i en stor skål (#1) og drys halvdelen af rismelet blandet med salt (og evt. krydderier) over. Vend dem godt rundt så alle flader er dækkede og det meste rismel er væk. Hæld dem ud på en bageplade (så du kan bruge skålen)
    • I en anden skål (#2) hældes halvdelen af aquafabaen. og så halvdelen af de rismels-dækkede kartofler op i. Vend dem forsigtigt rundt med hænderne så aquafabaen fordeles. De skal kun lige dækkes overalt og ikke svømme i aquafaba.
    • I den første (#1) skål drysser du skiftevis halvdelen af det resterende rismel og aquafabakartoflerne og vender dem igen forsigtigt rundt med TØRRE hænder. Vend dem så lidt som muligt men dog så rismelet fordeles over alt (kom LIDT mere mel i hvis der er mange melfri områder)
    • Nu er første halvdel helt klar til at blive hældt på en bageplade beklædt med bagepapir.
    • Gentag punkt 3 (dypningen i aquafaba og rismel) med sidste halvdel kartofler og kom også dem på bagepladen.
    • Bag ved 200C i 40-50 minutter og vend dem gerne rundt en enkelt gang undervejs efter en halv time, hvor du også kan pille de mest kulørte af pladen - og se hvor længe de får lov at ligge før de er fortæret ;)

      De opnår max sprødhed efter lige at have dampet af få minutter efter de er kommet ud af ovnen.

    Noter

    - Rismel kan muligvis erstattes af andre GF melsorter, men rismel bliver sprødest.
    - Du kan også eksperimentere med at blande rasp, evt. glutenfri, i den sidste omgang mel.
    - Aquafaba kan erstattes af plantemælk eller vand for et nogenlunde resultat