Riv og pres eller juice rødbeden, så du får lidt rødbedesaft. Du behøver kun et par teskefulde.
Ryd plads i fryseren, så isene hurtigt kan komme på frost når du når dertil.
Pluk stedmoderblomsterne af stilken og læg dem 'på hovedet' i formene, lidt under midten, så der er plads til at dyppe toppen i chokolade.
VÆLG DIT VÅBEN OG LAV SELVE IS-MASSEN:
ISMASKINE Tag de ikke-frosne, men køleskabskolde bananer og blend dem ultra kort sammen med rødbedesaften. Hæld massen i ismaskine og kør til den er tyk, men ikke så hård/frossen at den er svær at komme i forme.
FOODPROCESSOR Lad frosne bananer tø op 30 minutter inden du kommer dem i foorprocessoren sammen med rødbedesaften. Kør til alle klumper er væk, men ikke længere.
BLENDER (giver en mere krystalliseret is-konsistens) Kør køleskabskolde bananer (eller frosne hvis din blender formår) sammen med rødbedesaft til alle klumper er væk. Så kort tid som muligt.
Og kom så is-massen i formene
Start med at lægge/hælde isen ned på selve blomsten, så undgår du nemmest at den skøjter rundt og lægger sig et andet sted end lige dér hvor du vil have den. Fyld resten af formen op.
Kom pinde i! Sæt isene i fryseren.
Dyp i chokolade
Efter 6 timer, bør isene være så frosne at de kan håndteres. Smelt kokosolien til den lige er flydende, rør agavesirup i. Sigt cacaoen ned i en lille skål og rør lidt ad gangen olie/agave-blandingen ned i, så du til sidst har en jævn masse. Kom det i en beholder der er så lille/smal som mulig men hvor der lige er plads til at dyppe isen.
Læg madpakkepapir eller en frysepose eller tupperware klar så du kan komme isen heri så snart den er dyppet.
Tag en isform ud ad gangen. Skyl formens bagside med lunken vand i et minuts tid, så får du nemmere isene ud i ét stykke.
Dyp isen én ad gangen. Dyp eventuelt to gange. Hold den nogle sekunder i hånden, så chokoen størkner inden du lægger den ned.