Brændte mandler aquafaba
Udskriv

Brændte mandler (i ovn)

Super lækre veganske brændte mandler lavet i ovnen med aquafaba. Smager præcis som de skal med en let, sprød, knasende sukkercoating sammen med den himmelske smag af ristede mandler.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 250 gr (250 gr fylder 1 bradepande)
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 250 gr mandler
  • 75 gr lys rørsukker kan muilgvis erstattes af f.eks. kokossukker
  • 1/2 dl aquafaba
  • 1 tsk flagessalt brug evt. lidt mindre hvis du bruger andre typer salt

Eventuelt kan du tilsætte lidt krydderier sammen med sukkeret: Kanel, chili, (lidt) røget paprika, eller måske lakridspulver hvis du er et eksperimenterende menneske.

    Sådan gør du

    • Forvarm ovnen til ca 150C. Forbered en stor bradepande med bagepapir i bunden.
    • Kom aquafaba, sukker og krydderier (ikke salt) i en røreskål og pisk det skummende indtil sukkeret er opløst. Det tager nogle minutter. Det er ikke strengt nødvendigt at opløse sukkerkrystallerne men jeg synes det er nemmest at fordele massen hvis det gøres sådan her.
    • Hæld mandlerne i skålen og rør godt rundt. Kom hele moletjavsen på bagepladen og ind i den forvarmede ovn.
    • Efter ca. 10 minutter tager du bradepanden ud, rører rundt med en spartel for at fordele det hvide sukkersnask og sørge for at mest muligt er på mandlerne og ikke bunden af bradepanden. Inden du kommer bradepanden tilbage i ovnen fordeles mandlerne igen så jævnt som muligt i ét lag og saltet drysses udover. Derfor er det vigtigt at sukkermassen stadig er klistret og ikke 'bagt helt ind' når saltet drysses over - på den måde kan saltet sætte sig fast i lækre små salt-'øer'.
    • Efter yderligere ca. 15 minutter kan du rode rundt i dem igen, hvis der stadig ligger kager af hvid sukkersnask mellem mandlerne. Sluk evt. ovnen og så skal de bare have 5 minutter mere.
    • Hold øje med at de ikke pludselig får for meget farve mod slutningen.

    Lad dem køle af før du tester - de er MEGET varme - og smager bedst nedkølede. NB de holder op med at være klistrede når de er kølet ned.

      Noter

      - Sukker: Det fungerer også med kun 50 gram sukker men bliver naturligvis mindre sødt. Du kan evt. prøve at lave dem med kokossukker, men bemærk at det nok vil smage en del igennem. Jeg er ganske sikker på at agavesirup ikke vil fungere ...
      - Opbevaring: Mandlerne holder længe når de opbevares i lufttæt beholder.