EDIT: Jeg har tidligere anbefalet at dampe kartoflerne først (se noter), fordi det giver et bedre resultat (lækrere konsistens). Men det fungerer rigtig fint og er selvfølgelig nemmere uden - så det er blevet vores foretrukne metode. Det er rettet i opskriften. Bemærk at grydens størrelse har betydning for kogetiden. Jo mere vand der er plads til at dampe i, jo hurtigere går det.
Som alternativ til Pommes Nina-dressingen kan du bruge olie, salt og evt. krydderurter.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200C og tilbered dressingen: I en stor skål hælder du alle ingredienser undtagen plantemælk. Rør rundt og kom så plantemælken i lidt ad gangen. Stop op og rør godt rundt ind imellem så det bliver blandet ordentligt.
Spiralize kartoflerne (du behøver kun vaske/skrælle dem hvis skrællen er meget tyk eller de er beskidte).
Spred kartoflerne godt ud i et jævnt lag på en bageplade og bag dem på 200C i ca. 25 minutter eller indtil de har fået nok farve. Vend dem evt. et par gange undervejs. Hold godt øje da det går hurtigt til sidst.