Udskriv

Farvede påskeæg (hjemmelavede veganske)

Fine hjemmelavede marcipanpåskeæg med chokolade. Æggene er farvet med naturligt farvet og pulveriseret sukker. 
Antal 10 fine veganske påskeæg
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 80 g mørk chokolade det er ikke al chokolade, der bliver brugt, men der er brug for lidt ekstra for at lette dypningen.
  • 1/4 tsk kokosolie
  • 1/2-1 dl aquafaba der skal bare være nok til at kunne dyppe æggene. Konsistensen skal være medium tykaltså cirka som det du får fra en dåse.
  • flormelis der skal faktisk kun bruges få teskeer i alt. Men også her er det nemmest at dyppe æggene når du har en større mængde til rådighed. Jeg havde 1/2 til 1 dl af hver farve.

Desuden skal du bruge

  • 10 stk spidse tandstikker

Hvis du vil farve flormelisen skal du bruge ()

  • Hjemmelavet frugtfarve som beskrevet i indlægget. 1-2 tsk til 1 dl hvid sukker.

Sådan gør du

Lav selve marcipanæggene

  • Tril først marcipanen til kugler. Rul dem derefter med en skrå hånd så de bliver let æggeformede. Jeg støttede med ydersiden af hånden på bordpladen mens jeg rullede dem. Det må gerne se lidt for spise ud, da al overtrækket udjævner formen lidt. Kom tandstikker i og stil dem eventuelt til tørre et døgn for at forbedre konsistensen af marcipanen. Eller skynd dig videre til næste trin.
  • Kom dem en tur i fryseren indtil de er kolde, så chokoladelaget bliver ekstra tykt og størkner hurtigere.

Dyp i chokolade

  • Smelt chokoladen og kom kokosolie i for at gøre det nemmere at arbejde med. Jeg hældte blot kogende vand i en stor tekop og satte en lille metalskål med chokoladen i ovenpå - mærke at skålene ikke må røre vandet.
  • Dyp et påskeæg ad gangen ned i chokoladen idet du sørger for, at chokoladen dækker helt ind til tandstikken. Imens chokoladen er størkner, kan du sidde og fægte lidt rundt med ægget, så chokoladen størkner mere jævnt og stil det herefter til tørre. Fortsæt med resten af æggene. Bliver chokoladen I skålen tyk undervejs, så stil den tilbage over varmen til den bliver mere flydende og medgørlig. Lad chokoladen størkne og blive helt tør og vent med at gå videre til der er ikke ligger kondensvand på.

Coating med farvet 'dragee' (Se yderligere forklaring i blogindlægget): 

  • Kom flormelis eller din hjemmelavede, pulveriserede farvede sukker i en skål. Dyp hurtigt æggene et ad gangen i aquafaba og lad det kort dryppe af. Herefter dyppes det i pulversukker. Det skal nærmest duppes ned i sukkeret, så al aquafabaen bliver mættet.Undervejs dupper du dem igen, hvis der kommer våde/mørke-områder hvor aquafabaen trænger igennem. Bliv ved med at dyppe dem, og bank det overskydende pulversukker af, indtil du ikke kan se nogle våde områder.
  • Nu kan du kramme dem lidt mellem håndfladerne eller fingerspidserne for at gøre coatingen mere kompakt og fast.
  • Stil dem til tørre. Det tager op imod et døgn før de er helt hærdede. Fjern til sidst tandstikken ved at dreje den forsigtigt rundt mens du hiver den ud. Lap eventuelt hullet ved med at dyppe ægget i flormelis der.