Udskriv

Snebolde - med sprød, hvid sukkercoating

Nu kan du lave lækre sprøde hjemmelavede snebolde med sprød coating! Beregn ca 10 g marcipan og 10 g chokolade til hver kugle. Det er ikke al chokoladen, der bliver brugt, men det kræver at der er lidt ekstra hvis kuglerne skal dyppes pænt, derfor er der beregnet ekstra i opskriften.
Keyword aquafaba, æggefri, chokolade, konfekt, mælkefri, snebolde, vegansk mad, der ligner ...
Antal 8 snebolde
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 80 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade jeg brugte 72%
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 mikromy salt
  • 1 dl aquafaba eller bare nok til at kunne dyppe/dække sneboldene.
  • 2 dl flormelis gerne mere, det gør dem nemmere at coate

Desuden skal du bruge:

  • 8 stk tandstikkere
  • En lille beholder - gerne med rund bund - eller et glas hvor du kan hælde den smeltede chokolade i. Det gør det nemmest at få et pænt resultat. Jeg brugte et Martini glas - det viste sig at være ultra optimalt!
  • En form for tørrestativ - se længere oppe i indlægget. En lille papkasse kan også bruges enten ved at stikke huller i eller bruge lamellerne såfremt de er små nok.

Sådan gør du

  • Tril marcipanbrød til en pølse så du kan skære 8 lige store klumper af den. Tril hver klump til en rund kugle nænsomt og forsigtigt (mellem hådflade og glat bordplade virkede bedst for mig). Kom en tandstik i og stil dem til tørre Jeg lod mine et døgns tid, mere eller mindre kan også gøre det.
  • Når du synes de er tørre nok stilles de i fryseren eller i køleskabet 15-30 minutter.
  • Hak imens chokolade og kom den i en lille varmebestandig skål, sammen med utroligt lidt salt. Lad det smelte lige så langsomt mens du står og kontemplerer lidt over tilværelsen. (Den må endelig ikke blive for varm men skal blot lige smeltes ellers kan der udskilles olier og aquafabaen glider af). Bland så kokosolie i rør det godt sammen.
  • Mens du holder på tandstikken dyppes marcipankuglerne: i chokoladen. Lad det overskydende chokolade dryppe af: Drej imens kuglen lidt rundt i alle retninger for at chokoladen lige størkner mere ensformigt. Kom sneboldene tilbage på køl indtil første lag choko er størknet afhængigt af hvor lang tid der går er det muligt at du bliver nødt til at hælde resten af chokoladen tilbage i smelteskålen over det varme vand for at holde den flydende.
  • Gentag chokoladedypningen så alle kugler har fået to gange. Lad chokoladen størkne helt.
  • Si din flormelis så den er luftig og klumpfri og hæld et par deciliter i en skål. Kom aquafaba i en anden lille skål. Dyp en kugle ad gangen (se filmklippet ovenfor) og ryst den lidt for overskydende aquafaba inden du hurtigt 'dupper' den i flormelis med små hurtige bevægelser idet du hele tiden drejer den så aquafabaen bliver 'mættet' af flormelis. Men ikke mere flormelis end nødvendigt, så bliver laget for tykt. Når alle kugler er dyppet går du dem igenem igen og dypper igen de steder hvor aquafabaen er trængt igennem og ser våd/grå ud. Kram dem lidt med hådfladerne og/eller fingere for at gøre coatingen mere fast og få den til at sidde tættere på chokoladen.

Så skal de tørre!

  • Så snart de er tørre nok til at håndteres uden at du laver mærker i dem, drejer du forsigtigt tandstikkerne mellem to fingre til de løsner og kan trækkes ud. Hullet lappes enten bare med flormelis eller en lille portion glasur lavet med aquafaba.
  • Det kan godt tage op til et døgn før glasuren er helt gennemhærdet. Det er helt normalt med kongeglasur (royal icing). Måske endu længere hvis laget blev meget tykt. Den skal blive så hård at det er svært eller umuligt at trykke en negl ind i coatingen.

Noter

- Kokosolien kan udskiftes med nogle dråber (helst smagsneutral) vegetabilsk olie.