Hvis du ikke har en meget stærk blender kan det være en idé at komme chiafrø, sesamkerner og kokos i en ren kaffeblender og male det fint først. Eller starte med at blende dem sammen med mælken (og uden bananer og spinat) så blenderen bedre kan få fat.Når du laver en grøn smoothie er det vigtigt at flere af ingredienserne er frosne. Ellers tilsæt isterninger.
1/2 lilleøkologisk citronfintrevet skal heraf - brug kun det aller yderste gule!
koldt vandtil at justere konsistensen. Ca. 1/2-1 dl
Krydderier, vælg mellem, eller mix:
1/2 tskvaniliepulver
1/2 tskkanel
1/4tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
Blend alt godt sammen til det er helt cremet, men uden at overblende..
Justér konsistensen med koldt vand - feks. ved at hælde det hele op i en anden kande eller glas og så skyl det sidste ud af blender-kanden med lidt vand som du så hælder i smoothien.
Smoothien bliver lidt tykkere over de næste 10 minutter eftersom chiafrøene står og trækker vand ind, så lav den lidt tyndere end du egentlig har lyst til at den skal være.
Noter
- Brug wakame tang for at få jod. Bemærk at det kan være svært at vide præcis hvor meget jod der er i de forskellige typer tang. På billedet ser du 1-2 tsk pulveriseret noritang, men jeg fandt sidenhed ud af, at andre typer indeholder mere jod. I min forrige smoothie opskrift skriver jeg lidt nærmere om det... - Udskift sojamælk med vand plus eventuelt lidt nødder for en raw smoothie.