Udskriv

Nem og lækker opskrift på syrensaft

Lav sommerens smukkeste pink saft af syrener, der kan nydes med isterninger og boblevand. For eksempel som en super dejlig og anderledes alkoholfri velkomstdrink.
Keyword alkoholfri, drink, saft, syrensaft, velkomstdrink
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 days
Samlet tid 3 days 30 minutter
Antal 3 L til fortynding 3-4 gange
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 40 klaser syrener flest af de farvede
  • 1,8 kg sukker
  • 3 citroner str. mellem - gerne gule modne og med tynd skræl
  • 60 g citronsyre 3 breve
  • 2,5 l vand

Sådan gør du

Find den største gryde frem og skold den gerne med kogende vand inden du går i gang. Sørg også for at du har alle ingredienser hjemme, så du ikke pludselig står med friske blomster og skal ud og købe ind. NB blomsterne skal IKKE skylles

  • Klip blomsterne af stilken, og læg dem i gryden. Sørg endelig for at selve bunden af de små blomster kommer med, her sidder en masse god smag.
  • Skær citronerne i skiver. Hvis skrællen meget tyk (mere end 1/2 cm af det hvide) vil jeg tro at du får det bedste resultat ved at simpelthen skrælle I hvert fald et par af citronerne, for at undgå yderligere bitterhed. Kom dem ned til blomsterne sammen med sukker og citronsyre overhæld med de 2,5 L kogende vand. Rør rundt med en skoldet ske, indtil sukkeret er opløst.
  • Kom låg på og lad det køle lidt ned inden du sætter det i køleskabet. Lad det stå mindst to dage men gerne tre eller fire.
  • I starten ser vandet rimelig brunligt og ikke særlig yndigt ud, men efter et par dage får det den smukke farver du ser på billederne.
  • Når de har trukket nogle dage, sier du saften fra og kommer på flasker. Jeg undgår konserveringsmidler ved at lægge dem i fryseren (Jeg fylder kun flaskerne 3/4 op og lægger dem halvt ned for at saften kan udvide under frysning uden at glasset sprænger).
  • Servering: Fortyndes med vand (helst danskvand) i forholdet 3-4.

Noter

Holdbarhed: Det kan holde sig i hvert fald en uges tid i køleskabet især hvis du skolder glassene først.
- Frysning: Frys det ned så undgår du konserveringsmidler