Hjemmelavet - lidt sundere - kakaopulver til kold kakao
En lidt sundere opskrift på kakaopulver der røres med kold plantemælk.(Carob smager syrligt når det opvarmes så til varm kakao vil jeg anbefale at udskifte en del carob med kakao) 2 spsk kakaopulver rækker til ca 2-3 dl plantemælk alt efter hvor kraftig du foretrækker den.
1/8tsksalt - det svarer til en god knivspids saltmen kom hellere for lidt end for meget i til at starte med. Saltet skal ikke kunne smages som sådan, men fremhæver blot smagen i kakaopulveret. Brug fint salt, kværn det evt i en morter
Du kan desuden krydre din kakaopulver med vanilje, kanel, kardemomme og lignende krydderier.
Bemærk at de eksakte mængder ikke er super vigtige, du kan variere den efter egne smagsløg :)
Sådan gør du
Har du en kaffekværn, så kør kokossukker samt salt til et fint pulver. Hvis ikke så spring dette skridt over.
Bland alle ingredienser og kom i en lufttæt beholder. Holdbarhed ca. 100 år.
Servering
Brug ca 2 spsk kakaopulver pr kop og bland det med en lille sjat mælk. Rør grundigt til en tyk og helt glat creme før du hælder resterende mælk i.
Hvis kokossukker og salt ikke er pulveriseret, så skal du røre rundt inden du tager af pulveret så du er sikker på at få alle komponenter med