Udskriv

Mirakeldressing (oliefri)

En hurtig, nem og lækker vegansk dressing som er super alsidig og kan bruges i utallige sammenhæng. Især til salatdressing og på dampet grønt. Opskriften rækker til omkring 200 gr grøn salat. Det må godt se ud som om der er liiige i underkanten - bare rolig, den kan godt blive smovset, når den lige får lov at stå og trække sammen med salaten. Du skal helst vente med at bedømme smagen til du har smagt den 'i samarbjede' med salaten :)
Keyword dressing, HCLF, mælkefri, oliefri, vegansk
Bemærk indeholder reklamelink
Forb. tid 2 minutter
Samlet tid 2 minutter
Antal 1 dl
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 2 tsk mild dijonsennep jeg bruger Urtekrams milde dijon, brug kun 1,5 tsk hvis du bruger en der er stærkere
  • 2 tsk agavesirup *
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 spsk citronsaft eller æblecidereddike
  • 90 ml neutral sojamælk * eller usødet mandelmælk

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser undtagen citron og sojamælk sammen og rør det jævnt. Hæld så citron og sojamælk i lidt ad gangen og rør rundt

TIL FRISK SALAT

  • Skal den bruges til en frisk salat, så hæld den først over salaten lidt før servering. Vend salaten godt rundt så dressingen fordeles over alle blade. Syren i dressingen mørner salaten og du får en mere smovset salat jo længere den står. Det kan være super lækkert, men det er godt at vide på forhånd.

TIL DAMPET GRØNT

  • Lad grøntsagerne dampe/dryppe lidt af for at undgå for meget vand i dressingen. Fordel mirakeldressingen den over alle de varme grøntsager. Beregn en noget større mængde dressing, da dampet grønt godt kan 'suge' en del. Her må dressingen godt kommes over i god tid inden servering.

Noter

- Sojamælken kan kun erstattes med mandelmælk, selvom det ikke bliver HELT lige så tykt. Men andre plantemælk giver slet ikke det samme. Men hvis du vil bruge en anden plantemælk, så brug en usødet f.eks. rismælk eller havremælk og brug også mindre agavesirup. Dressingen bliver slet ikke tyk som ved brug af soja- eller mandelmælk og farven bliver heller ikke for køn... Kokosmælk fra dåse kan også give lidt tykkelse, men vil give smag af kokos.
- Agavesiruppen kan evt erstattes af sukker, men så bliver dressingen ikke lige så tyk.