Udskriv

Himmelsk vegansk Bounty

Fantastisk lækker opskrift på hjemmelavet vegansk Bounty. Med sødt, snasket kokosfyld og sprød mørk chokolade.
Keyword guf, mælkefri, oliefri, vegansk
Bemærk indeholder reklamelink
Antal 8 'halve' bountybarer
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

 • 1 dl groft kokosmel males i kaffekværn. Erstatning: 2,5 spsk kokossmør (ikke kokosolie)
 • 2 dl groft kokosmel ekstra
 • 0,5 dl agavesirup
 • 60 ml kokosmælk fra dåse/karton af rigtig god kvalitet og IKKE light.
 • 1 knivspids fint salt
 • 100 gr mørk chokolade 70-85% til overtrækning - dobbelt så meget hvis du vil have to lag eller er nybegynder udi chokoladeovertrækning...

Eventuelt - absolut anbefalelsesværdigt!

 • 1/2 vaniljestang kornene herfra - eller 1/4 tsk pulver

Sådan gør du

Lav Bounty-massen

 • Kør de 1 dl groft kokosmel i en kaffekværn indtil bladene ikke længere kan tage fat (20- 30 sekunder) så du får en grynet, let smattet, masse. Den smager helt fantastisk og hjælper med at holde sammen på det hele (Bruger du kokossmør i stedet skal det bare lunes til let flydende og blandes i).
 • Bland massen sammen med alle øvrige ingredienser (hel groft kokosmel, agavesirup, kokosmælk, salt og evt. vanilie) undtagen chokolade. Hvis kokosmælken er skilt, så rør den til den bliver jævn først. Bland med hænderne for så 'smelter' ingredienserne nærmest sammen. Stil det på køl i 1/2-1 time så det bliver en formbar masse.
 • Del massen op i 8 portioner (eller mere hvis du vil lave mikro-bountyer eller fx bounty kugler). Mas hver enkelt klump godt sammen med én hånd, så den bliver mere kompakt. Læg så klumperne på bagepapir og form dem som du ønsker idet du hele tiden prøver at presse massen sammen så den bliver så massiv som muligt. Stil dem igen på køl igen mens du klargør chokoladen så de kan nå at blive kolde igen inden choko kommer. Hvis du ikke synes at de bliver faste nok til at dyppe i chokolade, må de en tur i fryseren. Så kan de lære det.

Dyp Bountyerne i chokolade

 • Mens de står og køler sætter du chokoladen til at smelte langsomt (følg evt. min chokoladesmelteguide nederst her i indlægget). Den skal tempereres ordentligt for at få et pænt resultat.
 • Når chokoladen er smeltet, kan du rulle de kolde chokoladeløse Bountyer i chokoladen. Jo koldere de er, jo nemmere går det fordi de holder bedst sammen når de er kolde. Så tag dem først fra køl når chokoladen er smeltet klar og sørg for at arbejde lidt hurtigt. Læg dem 'på hovedet' ned i chokoladen og skub evt med en dejskraber chokoladen op ad kanterne. Vend bountyen rundt og tag den op med en gaffel så den nu vender 'rigtigt'. Lad den dryppe lidt af inden du stiller den til afkøling på bagepapir i køleskabet men hellere et køligt sted i huset. Har de svært ved at hænge sammen? Så kan du i stedet pensle dem mens de står på bagepapiret, lade dem køle ned (og så lige trimme de grimmeste kanter) og SÅ give dem endnu en omgang chokolade ved at rulle dem i smeltet chokolade (ja, bunden får kun 1 lag). Metoden med at dyppe dem, giver det flotteste resultat.
 • Nu skal du bare finde ud af en kraftigt distraherende aktivitet mens de størkner et køligt sted. Minimum en time. 

Opbevares på køl og holder omkring 5 dage, dog endnu længere i fryseren selvom det kan gå lidt ud over deres kvalitet. Smager mest saftigt den første dag.