Mandelyoghurt
Udskriv

Mandelyoghurt

Hjemmelavet mandelmælk kan også bruges, men resultatet og den færdige mængde vil variere efter hvor højt indholdet af mandler i mælken er. Følg proceduren for hjemmelavet mandelmælk her.
Ret glutenfri, mælkefri, vegansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 325 ml/gr
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 1 l mandelmælk neutral f.eks.fra naturli
  • 2,5 ml æblesyre * 2,5 ml er 1/2 tsk
  • 1/2 dl vand

Desuden skal du bruge: Lidt tyndt viskestykke eller allerhelst ostelærred.

    Sådan gør du

    • Lun mandelmælk til den er fingervarm.
    • I en varmebestandig skål hælder du vand og æblersyre og rører rundt til det er opløst.
    • Hæld nu den lune mandelmælk ned i æbelsyren. Rør en smule rundt, for at fordele æblersyren. Stil det på køl i ca 20 min.
    • Kom dørslaget over en skål og læg ostelærred i dørslaget. Hæld/vend den nedkølede blanding FORSIGTIGT ned i dørslaget og lad den dryppe af indtil ca. 5,5 dl gennemsigtig valle er dryppet fra. (Du kan forsigtigt klemme lidt til sidst for at speede processen op)
    • Skrab massen ned i en foodprocesser (Eller i en smal skål, hvis du bruger stavblender).
    • Blend det godt igennem (evt. sammen med salt og lidt sukker/agavesirup*) indtil massen er helt jævn.

    Bemærk, at massen virker mere sjasket lige når den er blendet, men efter noget tid i køleskabet, vil den samle sig og blive mere fast.

      Noter

      -*Erstatning: I princippet kan du bruge 1/2 dl citronsaft i stedet for æblesyre. Det giver lidt samme resultat konsistensmæssigt, dog uden den perfekte syrlighed.
      - Syrlighed: Ønskes en kraftig syrlighed kan du bruge 1 tsk (5ml) æblesyre - men det er nok ikke for sarte maver.
      - Evt. kan du tilsætte agavesirup eller sukker samt en mikromy salt til yoghurten - men bemærk at det kan gøre den lidt mere tynd i konsistensen.