Udskriv

Ovnstegt broccoli

Det her er vores absolutte favorit-metode til at tilberede broccoli. Broccolien bliver desværre ikke så sprød hvis ovnen er proppet meden masse anden mad der afgiver fugt, så smid dem evt. ind så snart den øvrige mad er hevet ud af ovnen.
Ret oliefri, Tilbehør
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær broccolien i buketter og gem stilkene til f.eks. en dejlig kartoffel/broccolisuppe. Jo mindre buketterne er, jo kortere tid skal de have i ovnen (duh...). 2-3 centimeters bredde er passende og så så meget af stilken som føles passende.
  • Læg dem på en bradepande, det er ikke strengt nødvendigt med bagepapir. Kom dem i ovnen på 175-200 grader og bag dem til de begynder at få farve på 'blomsterne' - 10-20 min. Hold øje, for pludselig kan det gå stærkt!
  • Drys med salt, gerne flagesalt og spis som tilbehør. Eller fredagsguf ;) Du kan også dyppe dem i lidt soya, en tahin- eller peanutbuttersovs.